Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה, אני טעיתי בהודעה הראשונה. חשבתי שזה התרמו', כי לא ראיתי שחסרים מים, אבא שלי כן ראה והוסיף כחצי ליטר. כלומר כן היתה נזילה.

אחרי שהוא הוסיף נסענו למוסך(נסיעה של כ15 דק') במהלכה חום המנוע נשאר בטמפ' העבודה ולא עלה בפרומיל מעל.

ככה שנזילה קטנה איפשהו כן נראית לי כלגיטימית, ודווקא כן נראה לי שזה יפתור את בעיית ההתחממות - אם אני טועה אשמח לתיקון והסבר.

בנוסף, אני מעוניין לדעת כמה זה יותר יקר. אני שמתי את הרכב במוסך מורשה יבואן, אם הוא יקר עד 30% ממוסך שאינו מורשה יבואן - זה כסף ששווה לי לספוג בידיעה שמשתמשים בחלקים מקוריים לפי הוראות היצרן.

פורסם

אסף שלום רב !

לדעתי האישית בלבד, טעית לכל אורך הדרך !

מתחילת השרשור נטפלת לתרמוסטט, שהקשר בינו להתחממות הרכב, הוא כמו הקשר בין מלחמה לשלום !

בעעיתך היתה במקורה נזילת מים שגרמה, ליוניט מאורר להפסיק לתפקד, משום שאני מניח שהוא נמצא בבלוק המנוע במקום גבוה מעל מפלס המים שהיה חסר.

החלפת התרמוסטט, שמסובכת ברכב זה, אך ניראית נפלא בסרט מדע בדיוני, בקישור שצרפת, נותנת הרגשה שניתן לסגור מוסכים היום, ובצע תיקונים בביתך לפי הדרכה של סרט ביתי, ולא כך הדבר.

מה שהיה מתסגל שחוסר אבחון נכון, היה גורם לך להחלפת תרמוסטט מיותרת, היית עלול להסתבך עם ההרכבה ולעשות נזק בלתי הפיךף או גורם לכך שביית גורר בסופו של דבר את הרכב למוסך.

בסופו של דבר פנית למוסך מרכזי, שאומנם מחליף חלפים מקוריים ואיכותיים, אך במקרה שלך מצא לקוח תמים , שאפשר לשחוט אותו במחיר.

החיר יקר בכל קנה מידה, אך זול אם פתר את הבעייה!

אם לא פתר את הבעייה, ובסופו של דבר יתברר שתופעת ההתחממות חוזרת, ומקורה בתרמוסטט, אתה שוב תוציא כ100 שקל על החלפת תרמוסטט, לפי התערים ששימת עכשו.

בתקווה שהבעייה אובחנה נכון, וכך תצא בזול יחסית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, לצערי אני מסכים עם כל מילה.

השאלה היא - לאן עוד הייתי יכול לפנות? אני לא מכיר מוסך מומלץ בחיפה, כך שבלית ברירה פניתי למרכזי(כך עשיתי גם בטיפול השנתי לפני כחצי שנה - אך אז ביררתי מחירים לפני, ודווקא המרכזי נתן הצעה נמוכה יותר ממספר מוסכים שאינם מורשי יבואן).

פורסם

המשך הסאגה - היום בבוקרר בדקתי מים ברדיאטור- והיה חסר. כמה? לא יודע, כי לא מילאתי(האוטו גם ככה עומד כל היום ואני לא מתכנן לנסוע איתו).

הצעות מה לעשות? לחזור למוסך? להוסיף קצת מים רגילים ולראות אם אחרי נסיעה יהיה חסר שוב?

תודה.

פורסם

לא הבנתי אותך, האם נעלמו המים במצב שהרכב עמד ללא נסיעה?

אם כן, שים קרטון מתחת לתא המנוע, תנסה להבין לפי רטיבות הקרטון מאיפה המים נוזלים.

אם לא, עדיין ישנה האפשרות של נזילה נוספת או יכול להיות שישנה בעיה חמורה יותר של חדירת מים לתאי הבעירה.

פורסם

אם במוסך לא המתינו עד שתהיה סירקולציה מלאה , פתחו את מערכת החימום למעבר נוזל לרדיאטור החימום הפנימי

והמאווררים יכנסו לפעולה , והשלימו נוזל קרור , זה אפשרי שיהיה חסר -

השלם נוזל קרור ברדיאטור הקדמי עד הסוף , וגם בתא העודפים בצד עד לגובה המסומן .

אם אין לך נוזל קרור מתאים , אפשר להשתמש במים מורתחים אחרי קרור של כ 15 דקות .( עדיף נוזל קרור מתאים )

אבל לא יותר מ 1 ליטר הוספה , אם חסר יותר אולי יש בעיית נזילה או איבוד .

בדוק כי פקק הרדיאטור סגור טוב .

הפרסטון הירוק המוכן מתאים למנוע הנ"ל - הוא ביחס של 50% מהילה .

בישראל יחס המהילה אפשרי גם 40% ולא חובה נוזל מוכן ביחס 50% .כך שאפשר להשלים קצת מים מטופלים , כגון אחרי הרתחה להשלמה .

ובדוק שוב אחרי נסיעה אם חסר .

במידה ויהיה חסר שוב נוזל - גש למוסך לבדיקה כוללת של מערכת הקרור .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לא הבנתי אותך, האם נעלמו המים במצב שהרכב עמד ללא נסיעה?

אם כן, שים קרטון מתחת לתא המנוע, תנסה להבין לפי רטיבות הקרטון מאיפה המים נוזלים.

אם לא, עדיין ישנה האפשרות של נזילה נוספת או יכול להיות שישנה בעיה חמורה יותר של חדירת מים לתאי הבעירה.

היתה נסיעה של כ30 ק"מ. אני אשים עיתונים.

ליין מן, אני אנסה את מה שהצעת היום אחה"צ.

תודה.

פורסם
אם במוסך לא המתינו עד שתהיה סירקולציה מלאה , פתחו את מערכת החימום למעבר נוזל לרדיאטור החימום הפנימי

והמאווררים יכנסו לפעולה , והשלימו נוזל קרור , זה אפשרי שיהיה חסר -

השלם נוזל קרור ברדיאטור הקדמי עד הסוף , וגם בתא העודפים בצד עד לגובה המסומן .

אם אין לך נוזל קרור מתאים , אפשר להשתמש במים מורתחים אחרי קרור של כ 15 דקות .( עדיף נוזל קרור מתאים )

אבל לא יותר מ 1 ליטר הוספה , אם חסר יותר אולי יש בעיית נזילה או איבוד .

בדוק כי פקק הרדיאטור סגור טוב .

הפרסטון הירוק המוכן מתאים למנוע הנ"ל - הוא ביחס של 50% מהילה .

בישראל יחס המהילה אפשרי גם 40% ולא חובה נוזל מוכן ביחס 50% .כך שאפשר להשלים קצת מים מטופלים , כגון אחרי הרתחה להשלמה .

ובדוק שוב אחרי נסיעה אם חסר .

במידה ויהיה חסר שוב נוזל - גש למוסך לבדיקה כוללת של מערכת הקרור .

אייל .

בנוסף לתגובתו הנכונה והמקצועית של אייל!

ברצוני לציין שהייתי מצפה ממוסך מרכזי לאחר החלפת צינור תחתון ונוזל קירור ב500 שקל, לדאוג לניקוז אוויר ולפתיחת ברזי חימום על מנת למלא צנרת חימום במידה וקיימת בעיית כיס אוויר במערכת חימום בכלל, ובמערכת קירור בפרט.

בנוסף הייתי מצפה לבדיקה יזומה של המוסך, לאיתור נזילות קיימןת אחרות באם קיימות, כולל תפקוד ואטימות מכסה רדיאטור, כדי למנוע מקרה חוזר של איבוד מי קירור, ובעיקר במנוחה.!

כולי תקווה שההתחממות הקודמת, לא גרמה לשריפת אטם ראש, וחדירה איטית אם קיימת של חדירת מי קירור לצילנדרים, סימני הכר ואיפיונים, עשן לבן מצינור הפליטה, במנוע קר או חם גם יחד.

לדעתי הסאגה עדיין לא הסתימה רק החלה!

והלוואי שאני טועה !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אז חלפה שנה מאז תקרית ההתחממות, והיום בזמן פקק במרכז הכרמל שמתי לב שהאוטו שוב מתחיל להתחמם.

כשהמחוג הגיע לשליש העליון של הסקאלה(כלומר יש עוד שליש עד הקו האדום) סטיתי הצידה, כיביתי מנוע וחכיתי כמה דקות.

לאחר מכן הנעתי ונסעתי לדרכי והכל היה טוב.

בפעמים אחרות שהיה נדמה לי שהמחוג מתחיל לטפס כלפי מעלה- זה היה באותם תנאים כמו היום, רק שהיום הפקק היה ארוך מהרגיל ולכן כנראה ההתחממות המשיכה.

זה תמיד מתרחש באותם תנאים, פקק, ואני בהילוך D עם רגל על הברקס. למה זה קורה? ברור לי שבמוסך המרכזי לא פתרו את הבעיה, כיוון שגם אז כשהאוטו התחמם לגמרי, זה היה תו"כ כדי פקק בכניסה לקניון.

אמנם היו מקרים שהמחוג טיפס בכמה זוויות כלפי מעלה, אבל שיכנעתי את עצמי שזה לא כלום(וכאמור - תמיד באותם מקרים, אני בפקק, הילוך בD ורגל על הברקס). היום פשוט המחוג טיפס עוד טיפה למעלה ואז הבנתי שזה לא פרי דמיוני ובאמת יש בעיה.

אז מה יכול לגרום להתחממות שמופיעה רק בזמן עמידה בפקק בהילוך משולב?

פורסם

1. - לבדוק שאין מחסור בנוזל קרור , נזילות .

2. - לבדוק כי מאווררי הרדיאטור נכנסים לפעולה , בשתי המהירויות .

3. - במידה ושתי הבדיקות הקודמות תקינות - לבדוק ספיקת משאבת מים ותרמוסטט .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...