Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

אילו מהמשפטים הבאים נכונים עבורכם? ניתן לבחור יותר מתשובה אחת  

329 הצבעות

1. 1. אילו מהמשפטים הבאים נכונים עבורכם? ניתן לבחור יותר מתשובה אחת

• אני רואה את עצמי נוהג במכונית חשמלית ב-3 השנים הקרובות.
      17
    • המחירים של בטר פלייס מוגזמים, לא הייתי רוכש אחת כלקוח פרטי, או לוקח בליסינג
      82
    • המחירים של בטר פלייס יתאימו לציי רכב, אבל לא בטוח שללקוחות פרטיים
      40
    • גם לקוחות פרטיים יקבלו בשמחה את המכונית של בטר פלייס.
      6
    • אני מוטרד מבעיית הטווח, על אף החלפת המצברים. דברו איתי כשהוא יגדל.
      58
    • לא תראו אותי נוהג ברכב חשמלי גם אם הוא יעלה חצי.
      16
    • לדעתי בטר פלייס תהיה הצלחה ענקית.
      7
    • אני מעדיף פתרון קצת שונה, כמו של השברולט וולט.
      38
    • אני מוטרד משוק היד השנייה של המכוניות החשמליות
      43
    • כל הנושא הזה בכלל לא מעניין אותי.
      22

פוסטים מומלצים

פורסם

בטר פלייס מתכוונת להתחיל למכור כאן מכוניות חשמליות עד סוף השנה, ומקווה למכור כמה אלפי מכוניות עד סוף 2012.

נראה לי שזה זמן טוב לברר מה דעתנו האמיתית על הנושא של רכב חשמלי, בין אם זו הפלואנס החשמלית, או כל חשמלית אחרת שתגיע בשנים הקרובות. לצורך כך יצרתי סקר קצר. אתם מוזמנים להצביע - וגם לדבר על זה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הרכב החשמלי עדיין לא בשל לצרכן, לא בעולם ובטח שלא בישראל.

והסיבות:

טווח נסיעה קצרצר בטח ובטח עם מזגן בקיץ הישראלי

דיווחים מדאיגים על קרינה חזקה שהרכבים החשמליים וההיברידים פולטים, לא הייתי עושה ניסוי על הבן שלי ובטח שלא שם אותו על ערימת סוללות מטר וחצי מגנרטור חזק

כל נושא ערך הרכב ביד שניה. הסוללה לא תחזיק לנצח, ומה יקרה לסוללה אחרי 1500 הטענות? כמה היא תעלה? בכמה עלות הסוללה יוריד את ערך הרכב עצמו?

כל נושא מיסוי החשמל בארץ מציב את ערך הרכב וכדאיות הנסיעה בו בסימן שאלה אחד גדול, סביר להניח שמחיר פר קילומטר יהיה זהה לבנזין.ראינו מה קרה לבעלי רכבי דיזל בישראל בעשור האחרון

ובשאר למיזם של שי לוגסי, מישהו יכול להבטיח לי מה יהיה המחיר עוד 4-6 שנים? כשארצה למכור את הרכב זה מאוד ישפיע עליי.

לסיכום שלי: לא הייתי מהמר על עשרות אלפי שקלים(ועל בריאות משפחתי)

פורסם

האמת שאני קצת סקפטי בנושא הרכבים החשמליים אבל עם זאת הייתי מוכן לקחת לי אחת כזו לנסיון.

בתקווה שהמחירים יהיו שפויים.

פורסם

הסיכונים ברכישת רכב כזה, בין ברכישה ובין בטיפולים , ביטוחים ,שווי שוק,ירידת ערך,פיתוחים מוצלחים יותר שיתנו מענה בקרוב על מחלות ילדות וכן טווח נסיעה או שיטות הנעה שונות וכו' ,אינו ניתן לחיזוי ,לכן אפשר בהחלט לומר שהמחירים שניתנו מוגזמים, בהתחשב בכל הפרמטרים לעיל.

בניגוד לכל מוצר חדש שיוצא לשוק, צריך לזכור שאחזקת רכב היא הוצאה כספית לא מבוטלת וחובה בה סיכונים רבים כפי שכתבתי לעיל, לכן צריך לשקול בכובד ראש להניח סכומים בקני מידה כאלו על הכף לכן חובה להוריד מחירים בשלב זה ,לכל הפחות, עד שיהיה מדד הערכה נכון לסיכונים ויאפשר לקבוע מחיר שישקף את שווי השימוש ברכב.

אני מעריך שחשבי החברה מודעים לכך ואני מאמין שיפעלו בעיקר בתחום הליסינג בחוזים שיכללו שירותי תיקונים וכן עלויות אחזקה נמוכות ממה שפורסם ללקוחות פרטיים עפ"י אופי רכישה בכמות מסחרית ותנאים לרכישה חוזרת וכן על זה הדרך.

פורסם

השאלה המרכזית הטעונה ליבון היא האם העסק הזה מנסה לגבש לעצמו בלעדיות על נושא הטענת כלי רכב חשמליים בארץ, בין כאלו שהוא מביא ובין אחרים. לא הצלחתי לראות שאלה כזו בסקר שאתה ערכת והואיל ולפחות לגבי זו השאלה המרכזית, איני רואה מקום להתייחס לשאלות האחרות, לפני שזו נענתה.

פורסם

באופן אישי אני שמרן, אוהב צליל של V6 ותמיד שמח להעניק לאטמוספירה עוד קצת גזי חממה, כדי שיהיה פה יותר חם ונעים. מצד שני לכו תדעו, אולי אצלי משבר אמצע החיים יעבוד הפוך - ופתאום עוד שנתיים שלוש, אכריז שקצה נפשי באיטלקיות מהנות וארכוש לעצמי רכב חשמלי אדום ונוצץ, סליחה לבן ומט, שיגרום לשכנות לשאול בלחש את אשתי אם הכל אצלי בסדר.

בלי קשר להעדפות אישיות, יש לי בעיה עם בטר פלייס כגוף, באופן פרדוקסלי בשל יכולותיו האדירות של העומד בראשה - בלי ציניות. נכחתי בהרצאה של שי אגסי לפני מספר חודשים; הבנאדם הוא פנומן, איש מכירות ברמה של הגדולים בעולם, ויכולת לסחוף קהל בקליבר של אובמה וג'ובס. אנשים שומעים אותו, ופשוט שוכחים את כל הספקות ואת כל התהיות.

הרגשתי בזה בעצמי - רק רבע שעה לאחר שסיים, נזכרתי בכל מה שהטריד אותי במודל העסקי, הטכנולוגי והאקולוגי שלו מלכתחילה. כך גם האחרים שישבו לידי - כולנו הסכמנו שהוא בעצם לא נתן שום הסבר לגבי עלויות עתידיות, איך מחירי החשמל ישמרו, איך החשמל בתחנות יהיה נקי יותר מהיום, מה יהיה עם הסוללות וכו' וכו'. הנאום היה בעיקר, חזון אבסטרקטי, ציונות ואנרגיה של כנס מכירת יחידות נופש.

מה הבעיה עם זה? הבעיה, שאם היה מדובר במנהל טכנולוגי רגיל, הייתי יכול להניח שבדרכו לצמרת כבר שאלו אותו המשקיעים והשותפים למיזם כל שאלה אפשרית, וקבלו תשובות שהניחו את דעתם - אחרת לא היו משתפים פעולה. אבל במקרה של הבנאדם הזה, שמסוגל לגרום לאסקימוסי לא רק לקנות קרח אלא לרכוש אופציות עתידיות בקרחון שכבר נמס, אני בכלל לא בטוח בכך. אני בכלל לא בטוח שכל הפוליטיקאים, המשקיעים, השותפים, העובדים והאוהדים למיניהם, הצליחו לשאול אותו את השאלות הנכונות, וכלל לא בטוח שאלה ששאלו שאלות הצליחו לגלות יכולת שיפוט כלפי תשובות שקיבלו. אני לא סומך על אנשים שפועלים תחת היפנוזה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

טווח של 160 קילומטר זה עוד נמוך, עם הטכנולוגיה זה עוד ישתפר.

אם הם רוצים להצליח, הם צריכים לדאוג לטווח קילומטר כמו של מכונית בנזין משפחתית ממוצעת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מה מוזר בזה?

גם אותי לא מעניין הפרויקט הזה וכל מה שקשור אליו, מילא אם הייתי בצוות הפיתוח או הטכני שלוקח לעצמו כמה גרושים לכיס, אבל אני לא.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

נרצה או לא נרצה - מכוניות חשמלית תהיה בעתיד בשימוש נפוץ. אנו רק בהתחלת דרכה של ההנעה החשמלית לרכב פרטי נפוץ.

(בתעשיה ומתקנים סגורים היא קיימת כבר שנים רבות לשימוש מקומי מוצלח).

יש לאנשים נטיה לדחות פיתוח חדשני, להתייחס בביטול וחשדנות, לא להיות פתוחים לשינויים - ולא משנה אם הסיבה כלכלית או איכות הסביבה. אלא אם זה גאדג'ט אלקטרוני או סלולרי שרובם לא מנצלים בכל לאת התכונות הנילוות שלו.

ולא נשכח את המחשבות של "כמה הוא ירויח מזה" ו"מה זה כדאי לו" שהרבה אנשים חוטאים בהן. כבר כולם שותפים של רגסי.

לדעתי השיטה של הנעה חשמלית מתחילה, בצורה לא מוצלחת, כהשקעה של היזם לטווח קצר ולא ארוך, ובצורה כזו לא תתפס את השוק הרחב אלא נישות.

בישראל (אחת קטנה וחשובת שיודעת הכל, מה לעשות) לפני 10+ שנים ,ואצל חלק מהאנשים גם היום, לא העריכו כטובה שיטת הנעת דיזל ברכב פרטי - ולאט לאט מנועי הדיזל שופרו והינם בחירה טובה ועדיפה על מנוע הבנזין. (בחו"ל, לא פה) .

לצערי יש לנו מעט אנשים עם חזון וראיה לטווח רחוק.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בטר פלייס תהייה הצלחה גדולה, כי הם יודעים לשווק, כי הם יודעים לכוון ללקוחות הנכונים (ציי רכב) וכי הם הצליחו לייצר מודל שמשלב את השירות עם הרכב.

אני מציע לכולם לעבור טוב על המודל לפני שהם מגיבים, למשל ערך הסלולה לא רלוונטי כי היא נשארת של בטר פלייס תמיד.

העתיד הוא חשמלי, גם אני אוהב צליל אגזוזים טרי, אבל רוב האנשים רוצים להגיע מא' לב' כמה שיותר מהר, וגם חובבי נהיגה במקרים רבים לעבודה נוסעים על ליסנגטומטית והצעצוע המעניין יוצא רק בסופשים.

שאל את גינדי חובב מנועי הדיזל האמתניים על מה הוא נוסע לעבודה.

לגבי לקוחות פרטיים ההצלחה הזו תגיע בשלב מאוחר יותר.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
מה מוזר בזה?

גם אותי לא מעניין הפרויקט הזה וכל מה שקשור אליו, מילא אם הייתי בצוות הפיתוח או הטכני שלוקח לעצמו כמה גרושים לכיס, אבל אני לא.

לי אישית מפריע שהפרוייקט הזה ניראה כמו קומבינה אחת גדולה שגורמת לי לא לחסוך בכלל כסף,לזהם את הסביבה בערך באותה מידה, אלא רק להעשיר חשבון בנק של מישהו אחר.

לכן אני גם מאלה שלא מעניין אותם הפרוייקט

פורסם

אני לא רואה את עצמי מתקרב למכונית של בטר פלייס מהסיבות הבאות:

יותר מדי שאלות פתוחות, שנותרו ללא מענה.

השאלות שכן ענו עליהם - ענו בצורה מעורפלת ומתחמקת.

כל הסיפור "מריח" ממש רע.

לא מוצאת חן בעיני החמדנות של הפרוייקט הזה, וצעידתו לכיוון של מונופול.

הרכב החשמלי היחידי שאהיה מוכן לשקול יהיה אחד כזה שלא קשור לחברת בטר פלייס.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בסריקת ביניים, אפשר לראות שכ-10% מתכוונים לנסות רכב חשמלי תוך מספר שנים, אבל עדיין יותר ממחצית האנשים לא רואים עתיד בבטר פלייס. מעניין איך זה ישתנה עוד שנה-שנתיים :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...