Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לשתף תמונה של צמיג שהתפוצץ אצלי ברכב, בלנו 98 בנסיעה בכביש החוף במהירות לפחות 90 קמ"ש כמה שאני זוכר.

הצמיג היה אחורי שמאלי.

אני מקווה שזה יעלה את המודעות לחשיבות תקינות הצמיג וכמה אסור להזניח

תמונה0201.jpg

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

העיקר שאתם בסדר.

הצמיגים בישראל, או יותר נכון הנכונות והמודעות לטפל בהם, הם מכה קשה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

:shock: לא עלינו, העיקר שיצאת מזה בחתיכה אחת.

הצמיג לא נראה שחוק בכלל, ייתכן שהוא פשוט היה ישן?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אם כבר יש דיון בנושא,

רציתי לדעת איך אני יודע מתי להחליף את הצמיג שלי ואיך אני בודק את תאריך היצור שמוטבע עליו?

תודה!

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

על דופן הצמיד מצוין מספר בן 4 ספרות. 2 הספרות הראשונות מציינות את השבוע, ווה-2 האחרונות את השנה. לדוגמא: 3011, זה צמיג שיוצר בשבוע ה-30 של שנת 2011.

פורסם

תודה לך גולף,

אילו תאריכים כבר נחשבים ישנים וצריך להחליף את הצמיגים?

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אני מחליף כל שלוש ארבע שנים לפעמים יצא לי לפני כאשר הצמיג הראה סימני התיבשות לא חיכיתי למצב שלו אתה היגעת. קח את החוויה שעברת כחוויה מלמדת ,בדוק את מצב הצמיגים מדי חודש ואם הבחנת שהם מתחילים להתייבש, שחיקה מוזרה החלף את הצמיגים. נסה גם להשקיע בצמיגים מאיכות טובה תקבל נסיעה הרבה יותר נוחה. צמיגים חשובים לא פחות מבלמים.

פורסם

עקרונית צמיגים יש להחליף פעם בשלוש שנים או 70,000 ק"מ, המוקדם מביניהם. אם הצמיגים איכותיים ו"חיים טוב" - נסיעות קצרות ורגועות, הקפדה על ניפוח נכון פעם בשבועיים וסבב גלגלים בזמן, חניה קבועה בצל וכולי - ניתן למשוך עד ארבע שנים או 80,000 ק"מ, בתנאי שהצמיג עדיין מרגיש אוחז ולא נראה שחוק\יבש\סדוק. מעבר לקריטריונים אלו, לא משנה כמה טוב נראה הצמיג, רמת האחיזה שלו תרד לרמה לא סבירה (בלי קשר לעומק החריצים או לסכנת התפוצצות). כמובן שצמיג בעל פגם נראה לעין או שחריציו נשחקו מתחת ל-3 מ"מ יש להחליף בלי קשר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תוספת למי שלא יודע (ולזה שימצא את האשכול הזה בחיפוש אי פעם):

לא מחליפים צמיג בודד, במידה והלך צמיג אחד על הסרן הקדמי/ אחורי, מחליפים את 2 הצמיגים על אותו הסרן.

פורסם

צמיג שהתפוצץ בנס הרים, באמצע פנייה, אני בדיוק הייתי מאחוריו. לא נעים בכלל...

היה בורג בצמיג שהתגלה רק אחרי הפיצוץ, כנראה נסע על לחץ נמוך והצמיג התפרק בעומס.

אם רוצים להיות ממש קיצוניים, אז רצוי לפני כל התחלת נסיעה לעשות סיבוב מסביב לרכב וסריקה של ברגים וכו' בצמיגים, לא מכיר אנשים שיעשו דברים כאלה.

12022011167_769.jpg

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לי התפוצץ קדמי שמאלי במהירות של 100-110, נזק לכנף, מכסה מנוע שהתרומם, שמשה קדמית, טמבון ופנס חזית.

מה זאת החברה של הצמיג בתמונה הראשונה שהועלתה?

haters will hate

• תוכן חדש...