Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הוא הורכב רק פעם אחת

אני לא זוכר מה שנת הייצור אבל הוא שכב שם די הרבה זמן

האם יש סיכוי שמדובר בצמיג הרזרבי המקורי? אני בספק שמישהו שם צמיג ברידג'סטון יקר כצמיג רזרבי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לי קרה בעבר הרחוק מאוד, שהתפוצץ לי צמיג קדמי שמאלי, היה בן שנה וחצי בערך,

ואאל"ט זה היה ברידג'סטון. הרכב היה אלפא 33, והמהירות שזה קרה היתה

"קצת" יותר גבוהה מזו של פותח השרשור. אין לי מושג למה הצמיג התפוצץ,

אבל בנס לא פגשתי את גדר הבטיחות...

אחרי שהרכב עצר ופרקתי את הגלגל, פשוט משכתי עם היד את מה שנשאר מהצמיג

החוצה מהג'אנט, ושמתי בבגאז'. באותו רגע הבנתי כמה מזל היה לי.

פורסם
צמיג שהתפוצץ בנס הרים, באמצע פנייה, אני בדיוק הייתי מאחוריו. לא נעים בכלל...

היה בורג בצמיג שהתגלה רק אחרי הפיצוץ, כנראה נסע על לחץ נמוך והצמיג התפרק בעומס.

אם רוצים להיות ממש קיצוניים, אז רצוי לפני כל התחלת נסיעה לעשות סיבוב מסביב לרכב וסריקה של ברגים וכו' בצמיגים, לא מכיר אנשים שיעשו דברים כאלה.

במילה אחת - TPMS

יש לי כזו כבר שנים. פעמיים התריעה לי על לחץ נמוך כתוצאה מפנצ'ר (מסמרים שנתקעו בצמיג).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
לדעתי הכוונה להרכבת הגלגל כנגד כיוון הנסיעה שלו (דופן פנימית החוצה ולהפך) כלומר שהגלגל למעשה נוסע "רוורס" במהירות של 100 קמ"ש לאורך זמן.

אין הבדל בכיוון נסיעתו של צמיג בין אם הוא בצד ימין או שמאל של הרכב.

בעת החלפת צמיגים אצל פנצ'ריה תמיד לוודא שהצמיג הורכב כאשר החץ המוסמן על הצמיג (בחלק מן הצמיגים) מצביע לכיוון הנסיעה.

יקיר.

לי ברכב חדש הרכיבו אחד הצמיגים שתאריך מוטבע בצד הפנימי של הרכב. צריך להתכופף ולהסתכל מתחת לרכב כדי לראות תאריך הייצור של הצמיג. מה צריך להפוך אותו?

פורסם
לי ברכב חדש הרכיבו אחד הצמיגים שתאריך מוטבע בצד הפנימי של הרכב. צריך להתכופף ולהסתכל מתחת לרכב כדי לראות תאריך הייצור של הצמיג. מה צריך להפוך אותו?

אם החלפת לזוג צמיגים זהה, אז על הצמיג על אותו הסרן בצד שני אמור להיות התאריך ייצור מופנה כלפי הצד החיצוני

ככה קיבלתי רכב חדש לפני שבוע. עוד הם אמרו לי שלא רואים תאריך על צמיג אחד כי הוא הורכב הפוך. אני מבין שצריך שיחליפו כיוון? במוסך יבואן עושים אתה זה? או להכנס לפנצ'ריה?

פורסם

כבר הרבה זמן שמטרידה אותי שאלה.

בד"כ כשקונים אביזר מסוים מגומי הוא מגיע אטום בניילון ומכוסה בטלק. הדבר גורם לו להאריך שנים היות והטלק סופח את הלחות שבאויר (במקום הגומי) וכך הגומי לא מתייבש. כמו"כ ישנן תמיד שקיות נייר קטנות במוצרים מסויימים שבתוכן חומר שסופח לחות בכדי שהמוצר ישמור על טיבו.

בצבא הייתי בחת"ם, שם בכל טיפול שבועי היינו "מווזלנים" (שמים וזלין) על כבלים שעשויים מגומי ועל כל מיני מגעים (מצבר וכדו') בכדי לשמור עליהם. (ותגידו מה שתגידו, יחסית לצבא- צה"ל שומר על הציוד שלו בצורה קנאית).

למה לעזאזל ברכב פרטי אין שום דבר שמשמר צמיג רזרבי? הרי הוא רוב הזמן לא בשימוש. אין אפשרות "להטביע" אותו בחומר שישמר את הלחות שלו? (דוגמת וזלין)? או אולי לפזר עליו המון טלק? המון אנשים בכלל לא שמים לב לתאריך של הצמיג הרזרבי שלהם. זה מאד נפוץ שהרזרבי מתפוצץ בזמן נסיעה מהירה. (כי בד"כ הוא נראה כחדש- הוא פשוט התייבש.)

אז אולי וזלין זה לא טוב כי אח"כ אפשר להחליק בכיף עם הצמיג הזה אבל בטוח שישנם חומרים שישמרו אותו. בסה"כ הוא סתם מונח שם שנים, מחכה לרגע האמת...

פורסם
ככה קיבלתי רכב חדש לפני שבוע. עוד הם אמרו לי שלא רואים תאריך על צמיג אחד כי הוא הורכב הפוך. אני מבין שצריך שיחליפו כיוון? במוסך יבואן עושים אתה זה? או להכנס לפנצ'ריה?

יש צמיגים, שעל הדופן החיצונית רשום OUTSIDE ,

ויש צמיגים סימטריים, שזה לא משנה.

תלוי בסוג הצמיגים שיש לך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
יש צמיגים, שעל הדופן החיצונית רשום OUTSIDE ,

ויש צמיגים סימטריים, שזה לא משנה.

תלוי בסוג הצמיגים שיש לך.

לא כתוב OUTSIDE . זה אומר שהוא סימטרי?

פורסם

אז אולי וזלין זה לא טוב כי אח"כ אפשר להחליק בכיף עם הצמיג הזה אבל בטוח שישנם חומרים שישמרו אותו. בסה"כ הוא סתם מונח שם שנים, מחכה לרגע האמת...

אפשר. ישנן משחות שניתן למרוח על הצמיג, חלקן לא טובות, אבל חלק מאוד עוזרות לשימור הצמיג. הבעיה היא, כדברך, שלחומרים הללו יש השפעה רעה על האחיזה של הצמיג כאשר מורחים אותם על המדרס.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
שלום לכולם,

רציתי לשתף תמונה של צמיג שהתפוצץ אצלי ברכב, בלנו 98 בנסיעה בכביש החוף במהירות לפחות 90 קמ"ש כמה שאני זוכר.

הצמיג היה אחורי שמאלי.

אני מקווה שזה יעלה את המודעות לחשיבות תקינות הצמיג וכמה אסור להזניח[/

דווקה הצמיג נראה שהיה במצב טוב כנראה שזה פגם בייצור !

פורסם
האם יש סיכוי שמדובר בצמיג הרזרבי המקורי? אני בספק שמישהו שם צמיג ברידג'סטון יקר כצמיג רזרבי.

איתמר.

בסיויק החדשה אתה מקבל צמיג רזרבי זהה לצמיגים ברכב, מדובר בטורנזה ER 30 שמכירו 800 שקל

אז כנראה שכן... בכל מקרה מאוד מוזר ולא מתאים לברידג'סטון.

פורסם
לפותח השרשור - יצא לך לממש אחריות על הצמיג?

1. הצמיג נמצא אצל בפנצ'ריה מיום שני, אני לא חושב שהוא מחזיק אותו עדיין.

2. עברו למעלה מ 3 שנים, אתם חושב שזה רלוונטי?

שבוע טוב

• תוכן חדש...