Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני 4 ימים, נסעתי לתומקאר שבמושב רינתיה כדי להתקין רדיו דיסק חדש במקום הפיוניר הישן בן 13 השנים עם הצ'יינג'ר שהתקלקל. הכוונה שלי הייתה לקנות את זה: http://www.tomcar.co.il/index.php?productid=531 – פיוניר 2250, כי אני אוהב מאוד את הצליל של הפיוניר.

תומר המתקין אמר לי שהקנווד הזה http://ae.kenwood.com/Car_Entertainment/1DIN_Receivers/KDC-U349A לדעתו טוב יותר, הוא חדש, יצא לא מזמן ומשוכלל יותר, הוא גם יקר יותר ב-85 ₪. הוא נתן לי להאזין חופשי בקיר התצוגה ולהשוות בין שני המכשירים על אותם הרמקולים (רמקולים 3way). כעבור שעה וחצי של האזנה, התרשמתי שהבסים של הקנווד אכן טובים יותר אם כי הגבוהים שלו, הטרבל, פחות טובים אבל בתחום האיכותי. והחלטתי להתקין את הקנווד.

אבל לאחר ההתקנה וכעבור יום של האזנה ברכב, ראיתי שזה לא זה. אני לא נהנה מהסאונד של הקנווד והוא נשמע פחות טוב משמעותית מהפיוניר שהיה לי קודם, בעיקר בצלילים הגבוהים. יש לציין ששמעתי את אותם השירים ששמעתי במכשיר הישן ושיחקתי עם כל כיווני הסאונד האפשריים במכשיר, הגעתי לשיפור מסוים, אבל זה עדיין לא זה. הסאונד הבסיסי של הקנווד פשוט לא לטעמי. הוא חיוור ולא מרגש לעומת הסאונד של פיוניר.

כבר יצא לי בעבר להתקין מכשירים ולהחזיר אותם לחנות ולהתקין מכשיר אחר ללא חיוב נוסף אחרי שלא אהבתי את הסאונד. וגם הפעם אני שוקל ברצינות לעשות את זה, כי אני פשוט לא נהנה מהמכשיר וחבל לי להיתקע איתו ולהיות מתוסכל מהקנייה.

הרמקולים ברכב הם זוג 3way של פיוניר עם 40w nominal power, 150W maximum power, 4 ohm, שני רמקולים 4 אינץ' של פיוניר מקדימה במיקום הייעודי (הרכב הוא רנו קליאו), ושני טוויטרים של ג'נסן על הדאשבורד. המתקין טען שהרמקול 4 אינץ' הקדמי השמאלי פגום ומרשרש ולכן ניתק אותו. הוא גם שינה משהו שקשור לפאזה (לא הבנתי בדיוק) בחיבור הרמקולים. הוא אמר שאני לא ארגיש הבדל כי הטוויטר יפצה.

הרמקולים האחוריים לא מצליחים להתמודד עם בסים חזקים מאוד בווליום גבוה בשירים שיש בהם בס חזק במיוחד והם מתעוותים ומרעישים (גם עם המכשיר הישן).

1. מה דעתכם על שני המכשירים הנ"ל, קנווד ופיוניר, בהשוואה זה לזה, בעיקר מבחינת הסאונד?

2. האם מוצדק להחליף לפיוניר?

3. האם הרמקולים האחוריים הנ"ל חלשים מדי עבור המכשירים הנ"ל או שהמכשירים חלשים מדי לרמקולים?

תודה רבה.

• תוכן חדש...