Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול לעזור לי?!?

אני מאוד אוהב את המכונית הזאת.... עכשיו כולם אומרים שעדיף להביא (להביא = לרכוש) במקומה איזה קליאו ספורט או איביזה טורבו... והייתי רוצה לדעת למה כדאי...? :?:

פורסם

תלוי מה אתה מחפש ...

 

לכל אחת מהמכוניות הללו יש פלוסים ומינוסים.

 

הקליאו - מהירה מאוד ומתנהגת בצורה מדהימה.

האיביזה - מהירה מאוד (יותר מהקליאו אחרי שיפור קטנטן שרוב הסיכויים שהאוטו שתקנה יהיה איתו) יותר יוקרתית מהקליאו אבל היומרות הספורטיביות שלה (תקיפת סיבובים ושעשועי כביש) נמוכות יותר.

הפונטו - יותר חלשה משניהן (משמעותית), אם אתה בחור גדול אז היא תיהיה הנוחה מכולם היא הכי "סטנדרטית" מכולן ויש כאלה שיאהבו את זה.

 

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

טוב! אני האיש לשאלה הזאת :)

 

לפני שאני מתחיל, היתה לי פונטו HGT קרוב לשנה וכרגע יש לי קליאו ספורט כבר חצי שנה.

 

אני יבצע השוואה אחד לאחד בכל הקשור לשני הרכב הנ"ל ואתה תבחר מה עדיף :)

 

א. עיצוב - עניין של טעם , לדעתי ה HGT יותר קרבית במיוחד בצבע צהוב.

 

ב. איבזור :

HGT - לא מצויידת במשהו מיוחד כלל, מושבי בד דיי תומכים , סאן רוף , מזגן רגיל , רדיו דיסק למיטב זכרוני , אפשורת לכפתור CITY אשר נותן תגבור חשמלי להגה (טוב לחניות וכו').

 

קליאו - פנסי קסנון , מושבי עור ועוד הפוך תומכים מאוד , תאורה ווישרים אוטו' , אין סאן רוף :( , דוושות ספורט (ממתכת) , רדיו דיסק צ'נג'ר מקורי. ומזגן בעל בקרת אקלים :)

 

ג. נוחות נסיעה והתנהגות כביש :

HGT - הרכב כידוע מצוייד בהגה חשמלי אשר גורם לבעיה מרכזית ברכב וכמובן נקטל בכל הביקורות בגלל זה , ההגה גורם לחוסר תחושה למה שהולך בכביש, מה ז"א - תגובה יחסית איטית של ההגה לגלגלים ושליטה הרבה פחות טובה מהקליאו (שמים וארץ !). , כמו כן במהמורות בכביש ב HGT לא מרגישים לעומת הקליאו שמרגישים בצורה הרבה יותר חזקה כמו כן היא מצויידת בבולמים יותר קשיחים מה שגורם לתופעה הנ"ל.(בקליאו!)

 

קליאו - ההגה ברכב הזה הוא תענוג לכל הדעות , מדוייק בצורה מפליאה , כל דבר שבכביש מורגש בהגה ונותן תחושת שליטה מלאה (פרט למיקרים שאתה עולה על איזה חצי בור וההגה מחליט לשבור לך ימינה או שמאלה ואז כמעט לעשות תאונה.... אל תתיחס :) מקרה שהיה לי ולא הייתי מוכן)., כמו כן הקליאו הרבה אבל הרבה יותר יציבה מה HGT בצורה ניכרת הן בגלל הצמיגים היותר רחבים (לקליאו 195\45 R16 , ל HGT ... אני לא בטוח 185\55 R15, אבל אל תתפוס אותי במילה). והמתלים בולמים וכו' וכו'.

 

ביצועי מנוע -

 

HGT - תאוצה 0-100 8.6 שנ' בעלת מומנט של 16.7 קג"מ סגירה של 205 קמ"ש

קליאו - תאוצה 0-100 7.1 שנ' בעלת מומנט של 20.4 קג"מ סגירה של 220 קמ"ש.

 

איביזה.. לא יודע :)

 

שורה תחתונה הקליאו לוקחת מכל בחינה שהיא :)

 

לגבי האיביזה , נאמר כבר משהו , האיביזה פשוט רכב שקל מאוד לשפר ולהגיע להספק גבוהה , אבל התנהגות הכביש שלו נחותה מהקליאו.

 

שאלה היא כמובן גם מה התקציב.

פורסם

עידן(ג'וקר) ענה לך היטב.

ואכן לדעתי הקליאו היא האופציה הטובה ביותר מבין כולן.

העיצוב שלה לדעתי לא מספק, אך את זה ניתן לשפר.

תא הנוסעים שלה מסופק עם הרבה מאוד אלמנטים ספורטיביים, אשר יוצרים אווירה נעימה מאוד.

המנוע עצמו טוב מאוד. המנוע חי בעיקר בסל"ד גבוה, ולעיתים בסל"ד ביניים ניתן להרגיש בחוסר כוח(בתאוצות בינייים ללא ספק האיביזה טובה יותר).

הנוחות לא מספקת, אך ההתנהגות מלבבת ומפצה על חוסר הנוחות.

ההגה עצמו קצר ומתקשר היטב.

 

לפי דעתי הקליאו היא הבחירה הטובה ביותר מבין השלושה.

האיביזה טובה גם כן, אך נחותה מבחינת היכולת הספורטיבית(התנהגות כביש).

הפונטו בכלל לא בליגה.

פורסם

יש רק דבר אחד שרבים שוכחים.

 

95% מהנהגים לא יכולים להוציא מהאיביזה את מה שהיא יכולה לתת, אל תטעו ותחשבו שהיא לוקחת סיבובים כמו מאזדה לאנטיס היא מאוד קשיחה ומסוגלת ליכולות גבוהות מאוד גן בסיבובים.

 

הקליאו יותר טובה בסיבובים אבל שוב כשזה מגיע לסיבובים הנהג הוא מאוד משמעותי.

 

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
יש רק דבר אחד שרבים שוכחים.

 

95% מהנהגים לא יכולים להוציא מהאיביזה את מה שהיא יכולה לתת, אל תטעו ותחשבו שהיא לוקחת סיבובים כמו מאזדה לאנטיס היא מאוד קשיחה ומסוגלת ליכולות גבוהות מאוד גן בסיבובים.

 

הקליאו יותר טובה בסיבובים אבל שוב כשזה מגיע לסיבובים הנהג הוא מאוד משמעותי.

 

דניאל.

 

אז מה?? 99 אחוז מהנהגים לא יכולים להוציא מאף אוטו את מה שהוא יכול לתת... אז מה שונה כאן? האיביזה טורבו היא בעלת אחיזה טובה למדי (במיוחד לאחר שיפורים מסוימים) אבל בהתנהגות ספורטיבית ויכולת כללית הקליאו פשוט טובה לאין שיעור.

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

פונטו hgt , לדעתי כדאי לך לקנות קליאו ספורט מכמה סיבות..

1 .לדעתי הקליאו הרבה יותר יפה משני הרכבים (אך זו דעתי.....)

2 .הקליאו הרבה יותר מהירה מהאיביזה ולפונטו אין מה בכלל להשוות.......

בקשר למי שרשם שאיביזה עם צ'יפ לוקחת קליאו פה כבר אתה חורג ואתה מדבר על רכב משופר כי אני יכול לספר לך מניסיון של חבר עם קליאו ספורט אשר נבדקה עם הרבה מאד רכבים (אני מדבר על קליאו mk1 ) היה לה צ'יפ ופילטר פתוח והיא בדקה מול הרבה מאוד איביזות עם צ'יפ ופעם הקליאו הייתה לוקחת ופעם האיביזה זה לא היה חד משמעי לאחר שיחות עם הבעלים הבנתי גם שזה היה תלוי בסוג הצ'יפ ועוד כמה דברים....

3 .בקשר לנוחות לדעתי הקליאו הרבה יותר נוחה אני אומר את זה כי ישבתי בשני הרכבים והקליאו הרבה יותר נוחה והישיבה במושבים מעולה לעומת האיביזה שהיא הרבה יותר נוקשה והמושבים שלה הרבה יותר קשיחים

4 . נקודה חשובה מאוד היא גם אמינות למשל הקליאו של חבר שלי סבלה מהרבה מאוד בעיות בגיד והוא הוחלף כמה פעמים שמעתי על עוד קליאו אחת או שתיים שזה קרה בהם אך חוץ מזה אין עוד בעיות ספציפיות

ולעומת זאת לא נתקלתי בבעלי איביזות אין בעיות מכניות קשות למרות שהייתי עד לכמה איביזות שעברו התעללויות קשות אך למשל באביזות הייתי נתקל הרבה מאוד בפלסטיקים רופפים ומקרקשים ועם תשים לב יש את הפלסטיק בצד של הכיסא אשר יש לו נטייה להישבר וזה מאד נפוץ באביזות

 

ורק עוד כמה נקודות שרציתי להבהיר נתונים על הנייר זה לא תמיד נכון

הקליאו של חבר שלי הייתה עושה 0-100 בפחות משבע שניות

אני לא יודע כמה בדיוק אבל בדקנו פעם מול אוטו אשר עשה 0-100 בשבע שניות בדיוק (מדוד בג'י-טק) והקליאו הייתה לפניו במאה באוטו וקצת

 

בכל מקרה מה שלא תחליט לקנות שיהיה לך בהצלחה ותשמור על עצמך ועל האוטו......

החתימה במוסך אני בונה לה טורבו......

פורסם
יש רק דבר אחד שרבים שוכחים.

 

95% מהנהגים לא יכולים להוציא מהאיביזה את מה שהיא יכולה לתת, אל תטעו ותחשבו שהיא לוקחת סיבובים כמו מאזדה לאנטיס היא מאוד קשיחה ומסוגלת ליכולות גבוהות מאוד גן בסיבובים.

 

הקליאו יותר טובה בסיבובים אבל שוב כשזה מגיע לסיבובים הנהג הוא מאוד משמעותי.

 

דניאל.

 

אז מה?? 99 אחוז מהנהגים לא יכולים להוציא מאף אוטו את מה שהוא יכול לתת... אז מה שונה כאן? האיביזה טורבו היא בעלת אחיזה טובה למדי (במיוחד לאחר שיפורים מסוימים) אבל בהתנהגות ספורטיבית ויכולת כללית הקליאו פשוט טובה לאין שיעור.

 

רוני

לא אמרתי את זה ספציפית לגבי האיביזה אלא לגבי ההמלצה לאוטו "מטורף" כמו הקליאו.

אין ספק שהקליאו הרבה יותר ספורטיבית, כמו שאמרתי בהתחלה יש מינוסים ויש פלוסים.

 

לטעמי האיביזה יותר יוקרתית, יותר יפה ובעלת יכולת שיפור מדהימה (ואני קראתי על דברים מטורפים של 400 כ"ס בלא יותר מ10K).

 

הקליאו יותר תזזיתית וחזקה אבל פחות אוטו "מרשים".

 

זאת דעתי, לכן בחרתי באיביזה, הבאה תיהיה קליאו (או מיני),

 

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
מישהו יכול לעזור לי?!?

אני מאוד אוהב את המכונית הזאת.... עכשיו כולם אומרים שעדיף להביא (להביא = לרכוש) במקומה איזה קליאו ספורט או איביזה טורבו... והייתי רוצה לדעת למה כדאי...? :?:

 

לא מכיר את האיביזה (רק נהגתי על אחת ששופרה באופן לא מוצלח) ולא את ה-HGT אבל בהחלט לא הייתי ממליץ על הקליאו לנהג חסר ניסיון שרק רוצה "להביא" אוטו ספורט בשביל הפוזה, בטח ובטח אם מדובר בגירסה המקורית לפני מתיחת הפנים.

 

הקליאו (שוב, בייחוד ה-Mk1) היא לא סלחנית במיוחד ודורשת מיומנות בנהיגה על מנת להוציא ממנה מה שהיא יכולה לתת.

 

אה, ובקשר ל-400 כ,ס ב-10K ש"ח, הרשה לי לחייך. 8)

(וזה בלי להתייחס למי צריך בכלל 400 כ"ס על מכונית הנעה קדמית קטנה. בשביל לטפל בכל כך הרבה כוח כל מה שיכול להישאר מהמקור זה הפח החיצוני...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פונטו HGT:

לא מכונית ספורטיבית,הגה קל מידיי עם חוסר תקשורת בגלל הרכות שלו.

מכונית זריזה (ולדעתי היפה בחבורה שהזכרת) ומאובזרת טוב,סה"כ פונטו מהירה ותחרות טובה ל-206 XS אבל ממש לא בליגה של האיביזה ובטח לא בזו של הקליאו,ההשוואה חסרת טעם,כמו להשוות מאזדה 3 2000 סמ"ק לאימפרזה טורבו.

 

איביזה טורבו:

מכונית נהדרת,צליל מטמטם ממערכת הפליטה,עמידות חומרים לא הכי טובה (ריפוד דוהה,פלסטיק מתקלף בחלק מהמכוניות שמילאו אותם בנוזלי\ספריי סקאיי)אבל איכות הרכבה גבוהה (גרמניה לא?).

יכולת לשייט בקלות במהירויות גבוהות וכפולות מהמותר בזכות מנוע גמיש ומעולה (ה-1.8T המפורסם של קונצרן פולקסוואגן).

נוקשות מתלים שמזכירה נ"נ צבאי ומציקה בנסיעות ממושכות בתוך העיר גם בזכות צמיגי 45\195 (יכל להיות הרבה יותר גרוע אם איכות ההרכבה היתה צרפתית :wink: ).

הבעיה היא שקשה למצוא כזו שלא שימשה כשפן נסיונות...

 

קליאו ספורט:

אני אנסה להיות אובייקטיבי למרות שאני מחייך כמו מטומטם רק מאזכור שמה.

מה כבר לא נאמר על המכונית הזו,עיתונאי אירופה (וישראל)הפכו אותה לאגדה עוד בחייה והיא מוזכרת לטובה בכל כתבה שכוללת מבחן למכונית ספורט (אפילו ל-147GTA וחברותיה למחיר).

איכות חומרים טובה ובניגוד למה שאמרו פה יוקרתית בהרבה ממתחרותיה עם מחשב דרך חכם,שליטה על המערכת מגלגל ההגה,ריפודי עור ואלקנטרה,ידית הילוכים ודוושת ממתכת אבל איכות הרכבה פחות טובה מבסיאט (אבל אין בעיות של התפרקות,איכות כמו בכל רנו).

ביחס לאיביזה הנסיעה רכה כמו חמאה.

הבעיה היא לא היא אלא הנהגים שלה,מדובר במכונית שטובה יותר מהרב הגדול של נהגיה ובעלת יכולת להפתיע נהגים לא מיומנים בתת היגוי חריף (בגלל לחיצות דאווין על דוושת התאוצה בסיבוב וכאמור מדובר ברכב של 1 טון עם 172 כ"ס),כך גמרו את חייהן ונפגעו רבות מהקליאו,מעטות נמצאות במצב טוב ורק אחדות במצב משובח.

 

אם אתה רוצה רכב שעושה פוזות לחבר'ה ומהיר כל עוד הוא בליגה של קטנות עם מנועי 1.4 אז הפונטו תעשה את העבודה (לגבי אמינות אני לא בטוח) וגם נותנת תמורה מצויינת.

 

אם אתה רוצה רכב מהיר מעודן כמעט כמו הגולף (ומשעמם לאורך זמן בגלל אותו עידון),האיביזה.

 

אם יש תקציב ורצון לנהוג וללמוד לנהוג על רכב שהוא הרבה יותר מרכב (וצריך עוד לכתוב הרבה עליו כדי לתאר את החוויה),חד משמעית הקליאו.

אבל שוב,תלוי בתקציב.

×
×
  • תוכן חדש...