Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ענת, שיהיה לך בהצלחה בכל רכב שתבחרי. כמות כזו של שטויות ודעות קדומות כבר הרבה זמן לא קראתי פה בפורום. חבל שאת ככה חורצת גורלות מבלי לעשות אפילו נסיעת מבחן (ולכן אני חושב שאת החלטת כבר שהיאריס הכי מתאימה לך ובאת פה לפורום רק כדי לקבל חיזוקים).

ד"א, אנחנו ממש לא נגד היאריס, אנחנו פשוט חושבים שב-100K ש"ח יש מתחרות שנותנות תמורה הרבה יותר טובה מהיאריס המיושנת והלא מאובזרת.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסכים עם אלעד, אכן כמות רצינית של שטויות, חלק מהדעות שהוצגו כאן מקבילות ברמת ההגיון שלהן ליריקה על חתול שחור.

חבל לי על חברי הפורום שטורחים וכותבים הודעות מושקעות ולא מזהים כבר בשלב מוקדם שהם מנהלים דיאלוג עם האטמוספירה.

פורסם

בחיי שאני לא מבינה מדוע התסכול הזה והתחושה שמדברים עם "האטמוספירה". אני דווקא מצאתי את השרשור מאוד מועיל עבורי.

מזכירה שנכנסתי לכאן בהודעה שיאריס אני לא אקנה, בגלל מדיניות הטריד אין, אך היו אלה חברי הפורום הנכבדים שהסבירו לי שאין פסול במדיניות הזאת ובגללכם שיניתי את דעתי וחשבתי בכל זאת ללכת על היאריס!

הפורום כמדומני מיועד לשאול שאלות ומן הסתם השאלות נשאלות ע"י מי שלא מתמצה, כי אם הייתי יודעת הכל לבד, לא הייתי זקוקה ליעוץ שלכם. אם אני שואלת בתמימות מה יכול להשתפר בגרסה החדשה הידנית של טויוטה ווזה נשמע לכם בזבוז זמן לענות לי... לגמרי עניין שלכם.

בכל מקרה תודה על היעוץ המפורט מכל חברי הפורום החביבים.

אני אלך מחר לעשות נסיעת מבחן בסקודה ואולי גם בסוזוקי, ואז אחליט, אני נוטה ליאריס בין היתר כי הסוכנויות מציעות עליה 4 שנות אחריות לעומת שנתיים בלבד לסקודה. אבל כפי שכתבתי כמה פעמים לאורך השרשור הזה, בשורה התחתונה לא רואה הבדלים גדולים בין הדגמים השונים שאני מתעניינת בהם ושפורטו בהצעות של חברי הפורום (למעט פיגו 107..).

שבוע טוב לכולם

פורסם

ענת, כנראה שהיאריס אינו רכב גרוע (נסיוני אתו מסתכם בנסיעת מבחן, היה לי נסיון מצויין עם קורולה זקנה).

העניין הוא שרבים מחברי הפורום חושבים שבהערכה של עלות\תמורה יש עסקאות יותר טובות, שכן במחיר דומה תוכלי לרכוש מכונית יותר מאובזרת שתהיה לא פחות אמינה מהיאריס.

בכל מקרה, אני מציע לך מה שאני מציע להרבה שואלים בפורום - גשי לאזור הסוכנויות בעירך (בד"כ יש 1-2 אזורים כאלה בכל עיר גדולה) ועשי סיבוב ביניהן. יתכן מאד שתמצאי דגם שלא הכרת עד כה ושדווקא יתאים לצרכייך. רכישת רכב היא עסקה גדולה ויש לה השלכות לטווח ארוך (במיוחד אם את מבלה הרבה שעות במכונית) ולכן כדאי להשקיע עוד כמה שעות בבחינה מעמיקה של השוק.

לגבי שנת האחריות הנוספת - בשעתו הציעו לי אותה על יאריס, אבל היה מדובר על רכב ספציפי ששימש כרכב תצוגה. כאמור - לא רכשתי יאריס משיקולים אחרים, אבל בדקי היטב ששנת האחריות הנוספת לא נובעת מאיזו שהיא עז.

ובכל מקרה - שתהיה לך קניה מוצלחת ותהני מהרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ענת שאלה לי אליך

גם בחיים האמיתיים את מדבר רק שטויות?

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

ניב, אין סיבה להעליב מישהי כיון שהיא אינה מתמצאת בעולם הרכב. בדיוק כפי שלא צריך להעליב מישהו שלא מתמצא בטלפונים ניידים, או עיצוב של ג'ינס או כל עניין אחר. פורומים נועדו לדיון בין מומחים, אבל גם לסיוע להדיוטות לקבל החלטות יותר מושכלות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה SPERIAL, אכן מחר אני אגש למספר סוכנויות ואבדוק מה האפשרויות האחרות.

לגבי ה-4 שנות אחריות, מציעים את זה בכמה מהסוכנויות של טויוטה, לכל הרכבים שלהם ("שנה רביעית עלינו"), אולי כי אין להם שום מבצעים ומחירים מופקעים ביחס לאחרים. השאלה עד כמה שווה באמת האחריות הזו כי מהטופס שנתנו לי אתמול בטויוטה אם הבנתי נכון ממילא אין אחריות לבלאי אלא רק לפגם ביצור, ולך תוכיח אם משהו מתקלקל אחרי שנה שזה פגם ביצור ולא אשמתך...

פורסם

אולי יש שינוי חיובי במדיניות היבואן, שנת אחריות רביעית, גם אןם לא על כל מכלולי הרכב, היא דבר מבורך. רק צריך לודא תיעוד בכתב.

שאלתך לגבי האחריות נכונה, אין לי תשובה עליה. בכל זאת - מילה טובה לזכות טויוטה:

הקורולה שהזכרתי קודם מרכשה מחמי, כאשר הרכב היה בן קצת פחות מ-3 שנים. לפני שמכר לי את הרכב ביצע טיפול 30,000 (לפי תוכנית הטיפולים השגרתית). בטיפול נמצאה רמז קל לשלב מוקדם של תקלה במשאבת המים. המוסך, ביוזמתו, החליף את משאבת המים במסגרת האחריות ולא דחה את הפעולה עד סוף האחריות. והמשאבה החלופית פעלה ללא דופי לפחות עוד 9 שנים ו-130,000 ק"מ, זה היה השלב בו מכרתי את הרכב.

פורסם

יש היום הרבה מבחר בשוק, ועל כל דגם שתבחרי יהיה מי שיגיד שזו ח*ה של בחירה.

בחרת רכב טוב, אמין שאין סיבה שלא ימכר טוב בתום התקופה שהוא ישרת אותך.

אני חושב שלהסתובב בסוכנויות לאחר שכבר מצאתי את מבוקשך זה בזבזוז זמן.

אגב, בהתייחס לטענת הטרייד בה פתחת את השרשור - גם בסיאט לו היית מוותרת על הטרייד-אין הייתי מגלה שמוכנים לתת לך עוד כמה אלפי שקלים הנחה ואז המחיר של טויוטה לא היה נראה כ"כ מופרך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אגב, בהתייחס לטענת הטרייד בה פתחת את השרשור - גם בסיאט לו היית מוותרת על הטרייד-אין הייתי מגלה שמוכנים לתת לך עוד כמה אלפי שקלים הנחה ואז המחיר של טויוטה לא היה נראה כ"כ מופרך.

בסיאט הציעו לי את האיביזה האוטומטית TSI ב-104 אלף שקל על הכביש, כשבטריד אין הם נותנים לי הנחה של 7,500 שקל נוספים (כי כרגע לא מצאתי קונה לרכב שלי במעל 30 אלף שקל והם מוכנים לקנות אותו ב-37.5). בעצם זה יוצא לי 96.5 אלף שקל לרכב לעומת 99 לטויוטה הידנית (בהנחה שבשני המקרים אני מוכרת את הרכב שלי ב-30 אלף)

בקיצור אני מתחילה לשקול שוב את הסיאט... אם בכלל הם יסכימו לתת לי בתנאי המבצע שסוכמו בחמישי (המבצע הסתיים אתמול..)

פורסם

אני אתייחס רק לשאלת הטרייד אין, ואני בניגוד להרבה חברי פורום חושב שהצעות מבזות מטריד אין

של היבואן לא אמורות להתקבל בכזו אהבה ואהדה כמו שמקבלים כאן אותן.

שאתם באים לרכוש רכב חדש, היבואן מרוויח עליכם מספיק כסף, והטרייד אין אמור להיות שירות

שהוא נותן, ולא עושק נוסף של הצרכן. כל הסיפורים על מרכז רווח בלתי תלוי וכד', לא נראים לי

מוצדקים, ואני חוזר על דברים שכתבתי בעבר, והם שהצרכן רואה את היבואן כחבילה כוללת, ולא

אמור לעניין אותו מרכז רווח זה או אחר. אבל רוב הצרכנים הישראלים כרגיל, בוכים וקונים.

אומרים שאין תחרות, אבל האחרונים שעושים משהו שתהיה תחרות. אני אישית לא הייתי דורך שנית

בסוכנות של טויוטה, אם הייתי מקבל הצעת טרייד אין כזו, ולא משנה כמה הרכב שלהם מוצלח.

אם הם נותנים לליסינג הנחות מפה ועד אילת, אז הם יכולים גם לתת טרייד אין נורמלי לצרכן הפרטי,

אבל איך אומרים, למה להם? הרי בסוף ממילא יקנו מהם...

פורסם

הטרייד אין אוטומטית מחייב הורדה של 12% מהמחירון. ככה כותב לוי יצחק בחוברת שלו, וזה הגיוני לגמרי.

ההצעות שלהם מתבססות בעיקר על הסחירות של הרכב בשוק החופשי, בנוסף לעובדה שהם רוצים להרוויח.

עובדה שאין כ"כ הרבה קופצים על רכב בן 10 ב-כמעט 40K, כשאפשר בימינו לרכוש רכב חדש ב-60K או כמעט חדש, דרך אחת מחברות הליסינג.

בסיאט יש כנראה מדיניות הנחות מפליגה במיוחד, וזה מסביר את העובדה שהם מוכנים לרכוש רכב שאינו סחיר, במחירון תמורת מחירון - מתוך ידיעה ברורה שאת ההוזלה הם יצטרכו לגלגל על הגולף בזמן המכירה שלה.

מה שחשוב להם זו מסירה של עוד איביזה - ובאמת רואים את ההצלחה של האיביזות האלה על הכביש.

ככה מתנהל יבואן מחושב שרוצה להצליח.

פורסם
בטויוטה אין הנחות כלל

הכי טוב למכור את הרכב בשוק הפרטי כי הטרייד אין פשוט עושק

יש הבדלים בטרייד אין בכל אחת מהסוכנויות

אני הייתי בעלים של טויוטה יאריס ואני מאד מציע לך לא לקנות את הרכב הזה

כן אני מבין לגמרי למה אתה מתכוון,

הייתי בסיאט ביום שישי, אוטודיל נתנו לי מחיר 40 אלף לפני בדיקה על רכב שהמחירון שלו 46 אלף.

אחרי שעשיתי בדיקה ואמרו לי בפירוש בבדיקה שכל מה שנמצא הוא בלאי סביר שלא משפיע על מחיר רכב בטרייד אין:

חזרתי אליהם עם הבדיקה, ונחשו מה? נתנו לי מחיר 33 אלף (ופי נפעם כמובן)

שילמתי מקדמה על האיביזה, כנראה שאני אבטל את ההזמנה שלי ויספוג רק את הבדיקה..

נראה שאוטודיל ממש בונקרים..

פורסם
כן אני מבין לגמרי למה אתה מתכוון,

הייתי בסיאט ביום שישי, אוטודיל נתנו לי מחיר 40 אלף לפני בדיקה על רכב שהמחירון שלו 46 אלף.

אחרי שעשיתי בדיקה ואמרו לי בפירוש בבדיקה שכל מה שנמצא הוא בלאי סביר שלא משפיע על מחיר רכב בטרייד אין:

חזרתי אליהם עם הבדיקה, ונחשו מה? נתנו לי מחיר 33 אלף (ופי נפעם כמובן)

שילמתי מקדמה על האיביזה, כנראה שאני אבטל את ההזמנה שלי ויספוג רק את הבדיקה..

נראה שאוטודיל ממש בונקרים..

איזה רכב יש לך?

כדאי לנסות להתמקח עם סיאט, כי כשאני הייתי אצלם הבטיחו לי מחירון מלא ואפילו התחייבו במפורש שלא יורידו את ההצעה בבדיקה בכפוף שאין פגיעות שאסי. כלומר הם היו מוכנים מראש לספוג את המחיר המלא של הטריד אין ולהתחייב אליו.

מצד שני אני מבינה שהסוכנויות נותנות מחירון מלא רק לגבי רכבים של אותו מותג, כנראה כדרך לשמור על ערך המותג. זו כנראה הסיבה שבטויוטה הציעו לי הצעה מבזה לגבי הגולף, אך מעריכה שאילו רציתי לעשות טריד אין על טויוטה ישנה היו נותנים לי מחירון.

פורסם
איזה רכב יש לך?

כדאי לנסות להתמקח עם סיאט, כי כשאני הייתי אצלם הבטיחו לי מחירון מלא ואפילו התחייבו במפורש שלא יורידו את ההצעה בבדיקה בכפוף שאין פגיעות שאסי. כלומר הם היו מוכנים מראש לספוג את המחיר המלא של הטריד אין ולהתחייב אליו.

מצד שני אני מבינה שהסוכנויות נותנות מחירון מלא רק לגבי רכבים של אותו מותג, כנראה כדרך לשמור על ערך המותג. זו כנראה הסיבה שבטויוטה הציעו לי הצעה מבזה לגבי הגולף, אך מעריכה שאילו רציתי לעשות טריד אין על טויוטה ישנה היו נותנים לי מחירון.

יש לי פולו 2007, יד3 היה בהשכרה ביד1.

פולו הוא גם מותג של צ'מפיון ואוטודיל (הטריידאין הרשמי של צ'מפיון מוטורס) לא עושים הבחנה לדעתי בין סיאט לפולסאווגן

• תוכן חדש...