Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אחרי שהתגברתי על קניית הרכב,

אתמול הייתה לי תקלה קלה - 3 שבועות הרכב בידיי וכבר יש פגיעת פח =\

כשיצאתי מהחנייה(בניצב) לא נסעתי מספיק קדימה והתחלתי לפנות מוקדם מדיי והפח שמעל הגלגל נמעך קלות על ידי הפגוש של הקורולה השכנה.

עכשיו אני תוהה מה עושים עם פגיעה כזאת,

להשאיר\לתקן עכשיו?

ואם לתקן אז איפה? במוסך מורשה או בפחחיה שזאת ההתמחות שלה תיקוני פח?

וכמה בערך יעלה התיקון, לא הייתה פגיעה בדלת רק בפח שסביב הגלגל, התמונות:

img2539s.jpg

img2544a.jpg

img2542o.jpg

img2540hl.jpg

עכשיו הביקור במוסך,

אני חושב על ללכת למוסך המורשה, וכנראה שאפנה למוסך חלוצי שבקריית אתא(אלא אם כן יש מוסך שעדיף להגיע אלייו בסביבות חיפה),

במה להצטייד?ועל מה לשים דגש בזמן הטיפול(אני מתכוון לעמוד למוסכניק על הראש שיסביר מה ולמה הוא עושה),

והכי חשוב מה בעצם אני צריך לעשות? מכיוון שהקילומטרז' נמוך יחסית לשנתון אין לי מוסג איזה טיפול אני צריך לעשות..

כמה שאלות בקשר לטיפול:

• שמן מנוע
    • החלפת שמן ומסננים
      • האם כדאי להצטייד בשמן מבעוד מועד?והיכן?
      • איזה שמן לקנות\להתעקש שימלאו - בספרון של רנו רשום שמן ACEA A1*/A3/A5* ורשום עוד נתון: 10w30-10w40-10w50, הנתונים האלו קצת מבלבלים אותי, חיפשתי בפורום ולא מצאתי\קיבלתי תשובה חד משמעית.

[*]בלמים

• בדיקת שחיקת רפידות
    • האם יש צורך להחליף נוזל בלמים - עדיין לא הוחלף הנוזל ובספרון טיפולים של רנו רשום שצריך להחליף אחת ל4 שנים\120K קילומטרים,

[*]נוזל קירור

• עדיין לא הוחלף, יש צורך להחליף?
    • באיזה נוזל להחליף והאם כדאי להצטייד בו לפני?

[*]האם להחליף מצתים?

[*]למגאן צריכת דלק שלא ציפיתי לה(לא לטובה) - פחות מ ליטר ל10 קילומטרים (10.2/100L), האם החלפת השמנים יכולה להשפיע על העובדה כי המנוע זולל דלק?

[*]דבר נוסף שאני חושד בו שתורם לזלילת הדלק הוא תיבת ההילוכים החביבה שמסרבת להעביר הילוכים - מדי פעם אני מוצא את עצמי בעליה ב4 סל"ד וכשאני נוסע בפרויד האוטו ממש לא סוחב, האם יכול להיות שצריך לעשות כיוונון\טיפול\להחליף איזשהו שמן שאני אפילו לא יודע על קיומו לתיבת ההילוכים?

עוד טיפים לביקורי הראשון במוסך יתקבלו בברכה!

שוב תודה ענקית על העזרה!

פורסם

תתרכז בנהיגה ואל במשחבות על המוסך... קנית אוטו טוב במצב מצויין - שמור עליו.

את נזק הפח תתקן היכן שאתה רוצה ומתי שאתה רוצה. לדעתי דבר כזה לא מתקנים במוסך מורשה אלא אצל פחח/צבע שתקבל עליו המלצות.

מילה מקדימה: אל תעמד למוכניק על הראש ואל תנג'ס. מספיק יש לו אוטו של טונה ומשהו מעל הראש. במוסך מורשה גם לא יתנו לך להתקרב לרכב בזמן טיפול וספק אם תראה מי מטפל בו.

לגבי הטיפולים: כבר ענו בשרשור שלך שבו הראית פירוט טיפולים כי במקרה שלך הטיפול יעשה לפי זמן ולא מרחק.

בגלל הנסיעות המועטות שהיו ברכב, תחליף שמן ומסננים. אתה יכול להתייעץ טלפונית עם מוסך מורשה מה צריך.

במוסך עצמו שיבדקו אם צריך או לא נוזל החלפת נוזל קירור (עוד כ-150 ש"ח להחלפה, נדמה לי שכתוב כל 4 שנים או 60K - חפש בספר.. כך גם לגבי נוזל בלמים (אגב - גם במורשים לא תמיד מחליפים נוזל בלמים בתנאים האלו). בשמן הילוכים לא יגעו אלא אם יש בעיה - מה שמאוד לא סביר ברכב עם 24K.

לגבי השמן: אל תביא איתך כי... נעזב. גם למסעדה אתה לא בא עם אוכל מהבית ולקולנוע לא עם סידי שהורדת.

אם תעיין בספר האחזקה - תראה שהמספרים מתייחסים גם לטמפרטורה. בגלל שפה אין מינוס 20, שמים שמן 10W40 סינטטי. מנסיון של הרבה שנים - הוא מחזיק היטב.

האיכות חשובה מאוד אם אתה מתכוון לטפל לפי ההוראות כי שמן כזה אמור להחזיק שנתיים או 30K.

אם צורת הנסיעות שלך עירונית ברוב הזמן או הרבה התנעות - עשה טיפול כל שנה, ותייעץ לגבי זה עם המוסך.

צריכת הדלק של 1:10 (לא כתבת באיזה תנאים) סבירה ומתאימה לנסיעה עירונית. למסוע בפרויד מהר בעליות ועם סלד 4000 זה אפילו טוב! בבינעירונית ארוכה בשיוט קבוע אתה אמור להית עם 1:15 וטובה יותר.

תתרגל לאוטו ואל תחפז עם מסקנות אחרי 200 ק"מ או כמה ימים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

=)

תודה רבה לך רוכב בודד,

משתדל לשמור עליו כמה שיותר, בגלל זה קצת חטפתי קריזה על המכה שהייתה ביום חמישי...

מצד שני אני גם מנסה להינות מהאוטו, כי בסופו של דבר המטרה שלו היא להפוך את החיים לנוחים יותר,

אבל אני לחוץ ת*ת בגלל שזה האוטו הראשון שלי ואין לי מושג קלוש לגבי מה לעשות מתי לעשות וכמה לעשות, אז סורי על השאלות המביכות שלפעמים חוזרות על עצמן - מרגיש כמו איזו בתולה.

בקשר למוסך, אני קצת חושש ממוסכים - גם ממוסכים מורשים שפתאום יתחילו להחליף לי את כל האוטו\לא יחליפו מה שצריך להחליף, שוב אני לא מכיר את הביזנס בכלל בגלל זה הדאגה, לא מכיר את המוסך והמוסכניקים, אז אני מנסה לבוא כמה שיותר מוכן לטיפול.

מה שאמרת זה בדיוק מה שכתוב בספר טיפולים, אבל בגלל הקילומטרז' הנמוך אני לא יודע מה כן אמורים לעשות ומה לא.

הנסיעות בפרויד - בוא נגיד שלא הייתי מגדיר אותן כמהירות, גם סובארו DL עקפו אותי שם,

אני לא יודע עד כמה הדברים האלה סבירים לרכב עם מנוע כזה - הייתי לבד ברכב(תא מטען ריק) בלי מזגן, חלונות סגורים, אבל הגעתי בקושי ל70 במישורת שבאמצע העלייה והסל"ד מה שהוא עשה שם, מרגישים מחסור בכח,אבל מצד שני יכול להיות שאני מדמיין...

במוסך אפשר דברים כאלה או שחבל לבזבז זמן מוסך על שטויות כאלו?

בקשר לפחחות - העניין הוא שאני לא יודע אם לתקן עכשיו כדי שלא יווצר עוד נזק לצבע מסביב או שזה כבר לא רלוונטי כי במילא יצבעו את המקום מחדש.

והאם יש המלצות לפחח באיזור הצפון - עדיף בסביבות חיפה שעושה עבודה טובה במחיר לא מופקע?

שוב תודה ענקית על העזרה והעצה!

פורסם

ראיתי הרבה המלצות מרפי לוין על "מוסך הפחחים"

מה הדעות לגבי המקום? הבנתי שהוא מאוד מאוד מקצועי, מה עם מחירים - וקיימת עדיין השאלה כמה בערך עולה תיקון כזה?

• תוכן חדש...