Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו מעוניינים לקנות רכב חדש בסביבות המחיר של הטויוטה קורולה או אווריס, מאזדה שלוש או יונדאי I30.

הרכב הוא בעיקר לנסיעות ארוכות מחוץ לעיר אך גם קצת בתוך העיר. אין צורך באוטו מפואר, אלא רק משהו טוב שיחזיק מעמד.

הנקודות החשובות הם:

1) בטיחות!!!

2) אמינות (שלא יבלה במוסך)

3) צריכת דלק נמוכה

4) שמירת הערך - שנוכל למכור את זה אח"כ במחיר גבוהה.

בעיקר אני רוצה לדעת מה מהמכוניות שציינתי הכי מתאים לצרכים..

בקשר לסיוויק - קרובי משפחה שלי נורא ממליצים על זה, שזה אמין ולא לוקח הרבה דלק וכו' - השאלה שלי היא האם היא שווה את התוספת במחיר, או שהתוספת היא רק על זה שהיא יותר מפוארת (לא דבר שמעניין אותי במיוחד).

אשמח לשמוע על אפשרויות נוספות שמתאימות.. אבל רק על חדשות!

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי בטיחות כנס לאתר של יורו נקאפ ותבדוק את הרכבים מבחינת אחוזי ריסוק:

http://www.euroncap.com/home.aspx

לגבי תצרוכת דלק אני מאמין שאם תבחר בטויוטה אוריס או בI30 ללא בגאז' תצרוכת הדלק תהיה נמוכה יותר משאר הרכבים הגדולים יותר ובעלי משקל גבוה יותר,

אמנם ההונדה בעלת 5 הילוכים אוטומאטיים אבל היא גם שוקלת מעט יותר וגם נפח המנוע שלה 1.8

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

תעשה סיבוב על סיויק ותבין למה היא עולה יותר לדעתי עולה גם על אוקטביה לאחר סיבוב על שניהן

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

במחיר מלא, האוריס עדיפה (יותר נכון - משתלמת) על כל קומפקטית אחרת כיום. החיסרון שלה הוא תא מטען קטן.

בהנחה של יונדאי I30 במבצע מועדון חבר - כ 10 אלף פחות, נראה שהיא יותר משתלמת כספית.

לא הייתי מתקרב לאוקטביה עם כסף פרטי: 2 שנות אחריות, ומידע על בעיות רבות בגיר DSG וגם על מנוע TSI.

פורסם
במחיר מלא, האוריס עדיפה (יותר נכון - משתלמת) על כל קומפקטית אחרת כיום. החיסרון שלה הוא תא מטען קטן.

בהנחה של יונדאי I30 במבצע מועדון חבר - כ 10 אלף פחות, נראה שהיא יותר משתלמת כספית.

לא הייתי מתקרב לאוקטביה עם כסף פרטי: 2 שנות אחריות, ומידע על בעיות רבות בגיר DSG וגם על מנוע TSI.

כל יומיים יש תקלה אחרת בטויוטה,התוצאה שהלקוח "מבלה" הרבה במוסך!

אז אתה מדבר על האוקטביה?!

פורסם

גם אם הסיויק חסכונית יותר היא לא מצדיקה את תוספת המחיר. בנוסף, מדובר ברכב שאמור להתחלף בקרוב.

ה-I30 רכב מצויין מניסיון ארוך, חסכוני למדי (אפשר להגיע ל-12 ק"מ לליטר בשימוש מתון). הדגמים המאובזרים יותר מציעים תמורה מעולה למחיר ולפי המצב בשוק המשומשות היום יש ביקוש ער לרכבים כאלה בדגמים מאובזרים ומיד פרטית.

האוריס מאוד נחמדה גם כן אבל פחות מאובזרת מהיונדאי וגם יותר יקרה.

המאזדה מציעים ביצועים פחות טובים וגם צריכת דלק לא מצטיינת אבל מדובר ברכב הכי נאה לדעתי (בגירסת ההאצ'בק) ולמרות הריכוך בדגם החדש הוא מרגיש הכי פחות מנותק מהנהג.

הבחירה שלי - I30. החבילה הכי משתלמת מבחינת איבזור-מחיר וגם מחירי האחזקה סבירים ביותר.

בהצלחה ותתחדש.

פורסם

רון, אני דווקא חושב שכל הדיווח של התקלות בטויוטה רק תורם לאמינות של החברה.

זה נכון שהם מדווחים על ריקול כללי בכמות יוצאת דופן אבל אני בטוח במאה אחוזים שכל החברות האחרות מסתירות המון תקלות באותו סגנון. טויוטה פשוט יצאה באסטרטגיה של תקלה = ריקול בלי לנסות את מזלם ולקבל תביעות ענק על חוסר בלמים.

דווקא על זה הייתי מסתכל בתור יתרון. בכל אופן, קורולה (בלי הריקולים) עדין לא נכנסת למוסך...

אגב האם האוקטביה באותו מחיר של כל הרכבים שציינו פה?

פורסם

טויוטה נכנסת למוסך, בעיקר אם היא רובוטית.

בקשר לריקולים, הם יצאו בריקול רק אחרי מספר מקרי מוות עקב הבלמים הלקויים אז אין שם שום אסטרטגיה חוץ מצמצום רעש ושם רע סביב המותג טויוטה וגם חיסכון בהוצאות על התיקונים.

האוקטביה 1.2 עולה 120 אלף שקלים, 127 לדגם המאובזר. ה-1.4 עולה 130.

פורסם

אני צריך שהרכב יחזיק מעמד הרבה זמן... כמה שנים טובות. כי עכשיו יש לי צ'אנס לקנות חדשה ואח"כ יהיה לי בלתי אפשרי.

איזה מהרכבים הנ"ל יחזיק לי מעמד בלי להיות במוסך ובלי להזדקק לחלקים וכו??

פורסם
גם אם הסיויק חסכונית יותר היא לא מצדיקה את תוספת המחיר. בנוסף, מדובר ברכב שאמור להתחלף בקרוב.

בהצלחה ותתחדש.

אני מתקן קלות ברשותך מייק

הסיויק שלקראת החלפה היא בתצורת הסדאן, נכון להיום ה5 עברה מתיחת פנים קלילה ותוספות איבזור בפנים, אך לא דובר על החלפת הצורה. שוב אני חוזר נכון להיום

Confidence In Motion

פורסם

אם הסיויק סדאן עומדת בפני החלפה אז גם ימיה של ההאצ'בק ספורים. מדובר ברכב שהוצג בשנת 2005 או 6 ולדעתי כבר נחשב דיי מיושן. מה גם שבלי קשר להחלפת הדגם הוא לא מציאה גדולה. שאר האופציות מציעות חבילות עדיפות במחיר נמוך יותר.

כל הרכבים יחזיקו הרבה זמן. ביום שישי האחרון במוסף ממון פירסמו מחירים של טיפולים לפולקסוואגן ג'טה, מאזדה 3 ויונדאי I30. לפי המחירון שהוצג שם המחירים היו תמיד זולים יותר ביונדאי ובכלל לא נוראיים, מה גם שמרווח הטיפולים שלה הוא 20 אלף קילומטרים ולא 15. כפי שציינתי יש לי ניסיון מעולה איתו ולדעתי דגם ה-1.6 מציע תמורה נהדרת למחיר וזה הרכב שהייתי בוחר בו.

פורסם

הוצג ב2006, אך שים לב שהדגם הנ"ל עבר 3 מתיחות פנים לעומת הסיוויק סדאן שעברה רק אחת.

השערות של החלפת דגם תמיד יהיו, אך לא משהו מבוסס שיהיה בקרוב.

זה שהרכבים האחרים יחזיקו הרבה זמן, זה לאו דווקא נקודה חיובית, אם נסתכל על הרכבים שהעלת ברשימה:

ג'טה I30 ומאזדה 3, אלו רכבים שנמצאים בליסינג בצורה מטורפת ולא משנה היצע מנועים/רמות גימור. כבר ראינו שיש הכל אצל שלמה וחבריו.

בנוסף כבר קראנו מה עושה שוק הליסינג לרכבים פרטיים, אז יש פה נק' אחת למחשבה שהסיוויק מדלגת מעליה.

תוסיף לזה אחריות יבואן 3 שנים, בניגוד לגרמניות. ותמחור של טיפולים שכבר לא היקרים ביותר בשוק הפרטי.

לפי כל הנק' האלו הייתי אומר שהיא חוזרת לחיים לעומת האלטרנטיבות.

לגבי היונדאי ומרווח הטיפולים, תיהיה רציני, ההבדל של ה5K ק"מ בין טיפול לטיפול הוא בסופו של דבר ככוסות רוח למת, אתה גם ככה צריך לבקר כל שנה או 20K, אז המרוויחים העיקריים יהיו מי שיגמע כמויות גדולות של ק"מ

לגבי טויוטה והריקולים - יכול לקרות לכולם, אל תתפוס חברה גדולה כשעבר עליה משבר. אני חושב שאם זה היה קורה לחברה אחרת שהיא לא טויוטה היא כבר הייתה נעלמת.

כדברי יו"ר אופל על תקלות הריקול "אל תשמח בנפול אוייבך"

Confidence In Motion

• תוכן חדש...