Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב נכנסתי לאתר שנתת.

אז ככה

תוך 360 יום יש לרשות זמן לשלוח לך את ההודעה, לגבי שוכר רכב ה 360 יום מתחילים מהרגע שקיבלו את המידע מחברת ההשכרה.

אתה מקבל בהתחלה דרישה מנומסת לשלם תוך 60 יום.

לא שילמת שולחים אליך דרישה פורמאלית במכתב רשום עם אישור מסירה ועליך לעשות אחת משתיים תוך 60 יום.

או לשלם או להגיש בקשה להישפט , זאת עליך לעשות בשפה השגורה בפיך מימים ימימה איטלקית.

לא עשית את זה , תקבל כבר דרישת תשלום מוגדלת.

מזכיר לך משהו , תהליך דומה לארצינו הלבנטינית.

ואז מועבר הסיפור לחברת הגביה ...

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
או להגיש בקשה להישפט , זאת עליך לעשות בשפה השגורה בפיך מימים ימימה איטלקית.

אם אני מקבל כזאת דרישה, באמש'לי, אני כלב אם אני לא שולח להם מכתב בחזרה בעיברית ובכתב יד! :twisted:

כל ההליך הזה אולי כשר אבל בטח מסריח מהיסוד!

החל בשליחת מכתב באיטלקית וכלה בנסיון גביה של החוב (לכאורה) כאן בארץ כאילו אני יכול להתגונן בפני העובדות פה בארץ.

מה אני אבקש מהם? העתקי שליחת דואר רשום מפירנצה?

ואולי העברה נעשתה ביום שבת ב 14:05 ועל התמרור כתוב שבימי שבת החל מ 14:00 ניתן להכנס חופשי, מה אני אמור לנסוע לפירנצה ולבדוק מה כתוב על התמרור?

אולי כל שופט איטלקי שפוי יראה שבוצעו במקום 6-7 כניסות ויציאות רצופות במשך מספר דקות ויאשר רק דו"ח אחד?

אולי בכלל אסור להם לתת מספר כזה של דו"חות בזמן כ"כ קצר?

אני אמור להתחיל להתייעץ בפורום איטלקי? :x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אולי לך זה נראה לא הגיוני אבל לי משום מה בהקשר הזה צצה לי לראש האמירה השחוקה "ברומה נהג כרומאי.." - נראה לי שבמקרה המתואר האמירה מקבלת משנה תוקף.

פורסם

מדובר על סכום כסף לא בכלל ביחס לדוח.

לפי מה שכתבת, לדעתי, ומאוד בזהירות, יש לך סיכוי לא רע לבטל את הדו"ח.

יש לשלוח פנייה מדויקת וחדה לגורם הרלוונטי בעירייה בבקשה לביטול דו"ח, מנוסח בשפה האנגלית, ומתורגם לאיטלקית, להעביר עותק גם לחברת הגבייה. פנייה שכזו תהיה מגובה בכל הנתונים שיש ושיהיו בידיך.

בקשר לבקשה להישפט, אני הייתי מלכתחילה נגד, כי מן הסתם הדבר לא כלכלי ולא ריאלי. אבל במחשבה שניה, אפשר במסגרת הפנייה לעירייה, עד למתן החלטה בבקשה שלך: 1. לעכב המשך הליכי גבייה. 2. לבקש להישפט באם התשובה שלילית.

אפשר יהיה לטעון בביהמ"ש בכתב לאור הנסיבות, (כלומר, לבקש לקבל החלטה שלא בפניך), ובמידת הצורך, לדאוג לייצוג כלשהוא שייטען בשמך בעלות סמלית בהחלט (ובניגוד למה שאולי נשמע לך, לא מאוד מורכב).

אם אני הייתי במקומך (במקום אחיך?), זה מה שהייתי עושה.

=======================

אין באמור לעיל בכדי להוות ייעוץ משפטי.

פורסם

יש הרבה סטודנטים ישראלים באיטליה שאני מניח שיוכלו לעזור בתרגום במחיר סביר לשם הכנסה מזדמנת.

במידה ותחליטו ללכת בכיוון הזה, חפשו אותם בפורומים של לימודים בחו"ל (רצוי שנה שלישית ומעלה).

פורסם

בגירה

נתת אתר, כנס אליו , בצד ימין למעלה תלחץ שואל אותך לאיזה שפה להפוך אותו.

עברית עדיין לא אופציה .תלמד באגף השאלות איך עובדת הפוצ דורה :evil:

באיזה שלב אתה כעת? האם בשלב המכתב המנומס, האם בשלב של הדרישה הפורמאלית שהייתה צריכה להגיע בדואר רשום עם אישור מסירה או אתה כבר בשלב של הגוויה:shock:

יש כאן גם שגרירות איטלקית אפשר להתייעץ איתם . אתה בטח לא הראשון ובטח ובטח לא האחרון שפונה אליהם בנושא השלמת ההכנסה של הרשויות המקומיות האיטלקיות.

ובקשר לעברית

לפני שנים בביקור במסעדה איטלקית למאכלי ים חביבה בדרום המגף המלצר לא דובר שפות פרט לרומית חדשה , לכן הדיאלוג היה הוא ברומית ואני בעברית חמורינו בוא לכאן והוא סי סי סניור

היה ערב חוויתי ומשביע במיוחד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון לכל מי שנפגע או עומד להיפגע בעתיד מ"העוקץ האיטלקי". (שם מתאים, לא? :cool:)

לאחר קריאת השרשורים בנושא, פניתי לכמה קולגות מאיטליה וביקשתי רעיונות לדרכי התמודדות.

ניסיתי להבין כיצד מתמודדים עם תופעות דומות האיטלקים עצמם, ועד כמה חוקי כל העניין הזה.

לאחד מהקולגות היו קשרים במשרד לעריכת דין, ומשם הגיעה תשובה שמבהירה כמה דברים.

להלן ההודעה כלשונה, ולאחר מכן התרגום:

Hi Vadim

I got the answer from Italy:

In general most repeated traffic infractions in Italy are counted as one… unfortunately for your friend the infraction he commited is one of the 2 exceptions the Italian Law has... so each fine should be paid.

The best solution (if your friend happens to go back to Italy soon) is recur and present the case before the “giudice di pace” the judge for small cases, explaining that being Israeli and the signs only in Italian……not much chance to understand… etc etc

If your friend comes back to Italy he could be in moderate trouble if they stop him say for a police block.

Br.

בעברית:

באופן כללי, מרבית עבירות התנועה הנשנות באיטליה נספרות רק פעם אחת. דא עקא, נפלו חברי הקארזפורום על אחד משני מקרים יוצאי דופן בחוק האיטלקי... במקרה זה, נספרות כל העבירות ויש לשלם כל דוח לגופו.

הפתרון האופטימלי ע"מ להימנע מתשלום הוא לערער בפני בימ"ש השלום האיטלקי ולהסביר כי בהיותך ישראלי, השלטים באיטלקית לא ממש דיברו אליך, וכו'.

באם יחזרו הנקנסים לתחומי איטליה, אי תשלום הקנס עלול לצוף ולגרום לבעיות מסויימות. זה תקף בעיקר לבדיקות של שוטרי תנועה ומחסומי גבול.

בברכה.

נקודה נוספת שעלתה במהלך השיחה שלנו היא עניין הכניסה לאיחוד האירופי, לנמלי התעופה של איטליה וכד'. נראה ששם אין סכנה שהחובות יצופו, משום שלשם כך יש צורך בצו של האינטרפול, והם לא מתעסקים בזוטות שכאלו.

לעניין הייצוג בבית משפט השלום האיטלקי, ניתן להשתמש בשירותיהן של חברות עו"ד מקומיות שיטענו בשמכם ואין חובת נוכחות שם. כמה זה עולה והאם זה משתלם? אין לי מושג.

בקיצור - שלמו אם אתם יכולים, ואם לא שילמתם, אל תפחדו לטוס לאירופה או אפילו להיכנס לאיטליה. רק קחו מונית או סעו בתח"צ כשאתם שם.

אין לי מידע לגבי התמודדות עם הליכי הוצל"פ לאחר שהקנס לא שולם, כי אינני מכיר אף אחד שהגיע לשלב הזה.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

האינקוויזיציה האיטלקית התלבשה גם עלי איזה דוח מטומטם על כניסה לאזור אסור לתנועה ואחרי מספר מכתבים שהתעלמתי מהם קיבלתי מכתב מעורך דין ישראלי בא כוח המשטרה האיטלקית התובע כסף. מישהו מכיר דרך להשתחרר אשר לא עוברת במדורת הטיהור ?

פורסם

אצלנו מתחילה לפעול רשות לגביית קנסות ? באיטליה כבר מזמן ויש לה גם משטרה רחבת סמכויות משלה ה- GUARDIA DI FINANZA . יותר טוב לך לא ליפול על מחסום שלהם.

פורסם

זאת בעצם יחידת השטח של מס הכנסה.

אצלנו כשהם נכנסים ל"תקווה" זורקים עליהם שיפודים, באיטליה הם כבר מסתובבים עם שחפ"ץ ותמ"ק :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

על פי היועץ של הטלגרף הבריטי, דברי דריש נכונים:

http://www.telegraph.co.uk/travel/columnists/gillcharlton/5443294/Ask-Gill-pay-Italian-traffic-fines-or-face-courts.html

הם תכל'ס לא יכולים לעשות הרבה אלא אם יתפסו את אחיך במחסום משטרה באיטליה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אני אמור להתחיל להתייעץ בפורום איטלקי? :x

כן ! נראה לי שהרעיון הזה טוב. נסה לכתוב באנגלית בפורום איטלקי של חובבי אלפא או פיאט, בלי קשר לסוג הרכב המדובר.

אם יש זמן, אולי להסתייע בפורום לענייני איטליה בטריפ אדוויזר או משהו דומה בלונלי פלנט.

גם נסיון לברר בשגרירות, שהוצע פה, נראה טוב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה מהעבר לצורך שאלה-

גם אני קיבלתי דו"ח מאיטליה בו מפורט (לפי מה שהבנתי) שחציתי רמזור באור אדום (התרגום שהם שלחו פשוט בדיחה- גוגל טרנסלייט).

לא צורפה תמונה המעידה על העבירה.

מישהו יודע האם יש לי עילה לדרישה לביטול הדו"ח ללא תמונה? (סכום לא קטן- 180 יורו).

אם כן למי אני אמור לפנות? (הדו"ח נשלח דרך שגרירות איטליה בישראל אך עם טופס רשמי של משטרת מחוז vignola).

כמו כן אם מישהו מכיר עורך דין המתמצא בעניין אשמח אם יפנה אותי אליו.

• תוכן חדש...