Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף V5 או מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה בשביל חבר.

הבחור מחפש רכב אוטומטי חזק ואיכותי , שקט לנהיגות ארוכות , נוח יחסית .

הוא יחזיק את האוטו בין 3 ל 4 שנים .

ההתלבטות היא בין גולף V5 משומשת עם 170 כ"ס או מאזדה 3 חדשה (2 ליטר) .

מכיוון שאני לא מכיר את שתי המכוניות , אני שואל אותכם.

אבקש חוות דעת מכל מי שנהג על אחד מהרכבים ומכיר אותם מקרוב לספק קצת מידע, מי שלא מכיר ומשער, שלא יגיב .

נ.ב

האם ה V5 מצויידת באותם כסאות של הגולף GTI ?

פורסם

אני הייתי בוחר במאזדה 3, בעיקר אם היא בגירסה הזו(2 ליטר).

על הגולף נהגתי רבות, אמנם לא על הדגם הזה, אבל על משהו קרוב(2.0 ליטר).

מה אני יגיד, לא אהבתי את המכונית הזו. התא נוסעים ניראה לי פשוט מדי, אם כי איכותי מאוד, אך עדיין הצבעים הכהים והאיבזור המועט פוגמים באוירה.

אל המנוע אני התייחס, מפני שהוא שונה, אך רק אומר שב2.0 הגולף הרגישה טוב, אז ב2300 אני משער שהיא תהיה מצוינת.

הנוחות נסיעה בסה"כ טובה והתא נוסעים שקט, אבל יש יותר מדי רעש מכיוון המראות. די מעצבן :evil: .

ההתנהגות עצמה סבירה, לא ספורטיבית פראית אך נעימה לנסיעה רגילה, ללא יומרות ספורטיביות.

המאזדה עצמה מכונית טובה מאוד. התא נוסעים ניראה טוב בהרבה משל הגולף ושיפור עצום ביחס ללאנטיס. רק המרווח מעט מפריע. האיבזור רב ובסה"כ התא נוסעים עדיף על זה של הגולף.

הביצועים של גירסה זו מצוינת, ואני מדבר מניסיון, לאחר נסיעת מבחן די מקיפה של שעה וחצי. 150 כ"ס מזניקים את האוטו במהירות למאה קמ"ש ובלי לשים לב אתה יכול למצוא את עצמך משייט ב100\ 110 קמ"ש בתוך העיר(!!-המלווה שהיה לידי בנסיעה כמעט זרק אותי מהאוטו :lol: )

הנוחות עצמה פחות טובה, זה בטוח. האוטו די רועש(דווקא לא מהמנוע שצלילו נהדר), אלא מהמיתלים והרבה רעש צמיגים, מאוד מעצבן. המאזדה הזו היא לא שייטת אוטוסטרדות.

על ההתנהגות עצמה אין לי הרבה מה להגיד, כי בנסיעת המבחן לא יכלתי לבדוק את זה, אך נראה לי שההגה עצמו מצויין ובעל משקל טוב ותחושה קצת פחות.

בכל מקרה, המאזדה היא הקניה המומלצת, גם בגלל היותה חדשה מהחברה וגם בגלל העלויות תפעול הזולות(יחסית).

בהצלחה.

פורסם

אתן לך אופציה נוספת,פורד פוקוס מנוע 2000,אתמול נהגתי על אחת כזאת,אוטו מדהים.

מנוע חזק,התנהגות מצוינת,פשוט כיף לנהוג על האוטו.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
שאלה בשביל חבר.

הבחור מחפש רכב אוטומטי חזק ואיכותי , שקט לנהיגות ארוכות , נוח יחסית .

הוא יחזיק את האוטו בין 3 ל 4 שנים .

ההתלבטות היא בין גולף V5 משומשת עם 170 כ"ס או מאזדה 3 חדשה (2 ליטר) .

מכיוון שאני לא מכיר את שתי המכוניות , אני שואל אותכם.

אבקש חוות דעת מכל מי שנהג על אחד מהרכבים ומכיר אותם מקרוב לספק קצת מידע, מי שלא מכיר ומשער, שלא יגיב .

נ.ב

האם ה V5 מצויידת באותם כסאות של הגולף GTI ?

לא נהגתי על המאזדה 3, נסעתי באחת מנוע 2000. האוטו היה ממש לא נוח (גלגלי 17 אינטצ')!!!

מגאן 265

פורסם

שלומי-

לפי דרישותיו של חבריך הגולף יותר מתאימה.

למרות שאני היתי הולך על המאזדה...

מה הוא עוד רוצה מאוטו?

זה יותר יעזור.

פורסם

אני נהגתי ב V5 שנת 02.

אין לה את אותם כיסאות (משובחים) של ה GTI.

הייתי בוחר את הגולף על המאזדה, למרות שבמאזדה הייתי רק נוסע לא נהגתי.

הפאר דומה מאוד בשתי המכוניות, סאן רופ, חישוקי מגנזיום, ABS, TCS, ESD, DHD, HIV וכו...

ה V5 חזקה מאוד התיבה שמשודכת לה מוציאה הרבה מהמנוע החזק הזה, בנוסף היא שומרת מדהים על ערכה והיא מוכיחה את עצמה כאמינה.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
הייתי בוחר את הגולף על המאזדה

אני חושב שאתה טועה, כי בתקציב הזה חבל לקנות אוטו יד שניה\שלישית.

כמו כן המאזדה גם כן תשמור על ערכה יותר טוב אפילו מהגולף.

פורסם

מה אני יגיד, לא אהבתי את המכונית הזו. התא נוסעים ניראה לי פשוט מדי, אם כי איכותי מאוד, אך עדיין הצבעים הכהים והאיבזור המועט פוגמים באוירה.

דווקא אני נסעתי על בורה V5 ברמת הגימור הגבוהה ביותר (לדעתי זה מספיק קרוב), והתרשמתי לטובה מהמנוע ומהגיר האוטומטי...

ל"בהתלבטות" : הפנים שלה היה בהיר....

אין מה להשוות בין הגרסאות העממיות של הגולף (1.6 ו 2.0) לגבוהות יותר...

גם שם רואים הבדלים באיכויות הגימור המצויינות כשלעצמן בדגמים החלשים....

בנוגע למחלות של הגולף :

דיווח מחבר שעובד בדיאגנוזה של צ'מפיון :

גולף 1.6, 1.8 , 2.0 - בעיות שונות ומשונות.

גולך V5 - אכילת שמן

גולף GTI - אמינות מוחלטת , לא נרשמות תקלות.

בכל מקרה, דעתי היא שמאזדה 3 היא הצטרפות לעדר....

הייתי לוקח את ה V5

(יש לברר עלויות ביטוח קודם לכן ... זה עלול להיות יקר)

עוד משהו: מי שמכניס פרמטרים כמו שמירת ערך לרכישת מכונית , מגיע לו לנסוע ביפנית אפרורית (למרות שה 3 קצת פחות אפרורית מהממוצע)

ואם כבר בשמירה ערך עסקינן, הפולקסווגנים שומרים מצויין על ערכם ברוב הדגמים...

(הרכב שלי איבד 7000 שקל ביותר משנתיים סתם לדוגמא)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
גולך V5 - אכילת שמן

גם האאודי A4 אוכלת שמן, וזה לא בגלל בעיות אמינות זה פשוט ככה.

גם בספר רכב כתוב שהיא אמורה לאכול כמות שמן מסויימת לכמה אלפי קילומטרים, ככה שאני לא בטוח שזאת בעיית אמינות.

פורסם

הגולף 2 ליטר בכלל לא "קרוב" לגולף V5. ההבדל בכח גדול מאד!!

אם הרגשת עצמה בכל 150 הסוסים של המאזדה תאר לך את העצמה ממנוע בעל 170 כ"ס ומומנט גדול יותר...

אני הייתי לוקח את ה-V5 בלי לחשוב פעמיים...

פורסם

אם הרגשת עצמה בכל 150 הסוסים של המאזדה תאר לך את העצמה ממנוע בעל 170 כ"ס ומומנט גדול יותר...

זה בגלל שגולף 2 ליטר היא בעלת 115 כ"ס ופחות מ-18 קג"מ, וגולף V5 בעלת 170 כ"ס ו-23 קג"מ. לא חוכמה.

עם זאת, יש לציין שבמקומות רבים שמעתי על המחסור המפתיע בכוח ב-V5, במיוחד בגרסת ה-150 כ"ס אבל גם ב-170. נאמר שהיא פשוט לא מרגישה חזקה כמו שהנתונים מספרים, ושהיא לא מגיעה לנתוני הביצועים הרשומים ע"פ היצרן.

ובכלל - אתה בוחר מכונית רק על פי המנוע? אז לגולף יש מנוע קצת יותר חזק - ביג דיל! ומה אם למזדה יש עשרות יתרונות אחרים על פניה?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ובכלל - אתה בוחר מכונית רק על פי המנוע? אז לגולף יש מנוע קצת יותר חזק - ביג דיל! ומה אם למזדה יש עשרות יתרונות אחרים על פניה?

המאזדה עולה על הגולף בכל פרמטר, ואני בטוח שגם בביצועי המנוע היא לא נופלת ממנה.

בכל מקרה המאזדה היא הבחירה הנכונה.

פורסם

זה בגלל שגולף 2 ליטר היא בעלת 115 כ"ס ופחות מ-18 קג"מ, וגולף V5 בעלת 170 כ"ס ו-23 קג"מ. לא חוכמה.

עם זאת, יש לציין שבמקומות רבים שמעתי על המחסור המפתיע בכוח ב-V5, במיוחד בגרסת ה-150 כ"ס אבל גם ב-170. נאמר שהיא פשוט לא מרגישה חזקה כמו שהנתונים מספרים, ושהיא לא מגיעה לנתוני הביצועים הרשומים ע"פ היצרן.

רוני

אין לי שום דבר נגד המאזדה. להפך. רכב חזק, יפה, מאובזר ואלגנטי.

לפי הנסיון שלי הגולף נוחה יותר (שזה מה שמעניין בין השאר את שואל השאלה), חזקה יותר (אישית לא שמעתי על מחסור בכח - להפך). מצד שני המאזדה חדשה ולכן הפוטנציאל שלה גדול יותר. כמובן שאם גולף V5 משומשת עולה כמו מאזדה 3 2 ליטר חדשה הייתי הולך על המאזדה...

פורסם

ההורים שלי שוקלים להחליף את ה 406 שלהם במשהו חדש חדיש ומחודש.שמנו פעמינו היישר לדלק-מוטורס,אל המזדה 3,לראות הכצעקתה.לקחנו לנסיעת מבחן את ה 1.6 ןה 2.0.אגב,ה 6 נפסלה עקב נוחות נמוכה(אבא שלי היה נאיבי,הוא חשב שה 3 נוחה יותר...).בהשוואה בין שני המזדות,התברר שה 2.0 לא מרגישה חזקה בהרבה מה 1.6,ההגה שלה הרבה פחות טוב(הסתבר בדיעבד שהוא חשמלי-ממש אפידמייה ההגאים המחרידים האלו)ונוחות הנסיעה עוד יותר נמוכה(תתפלאו-אבל יש לאן לרדת).לעבור מהפיג'ו לשני קרשי הגיהוץ האלו(ביחס,כמובן)משולה לצניחה מתאומות.עושה רושם שה 2.0 לא שווה את תוספת המחיר,ומבחינת ביצועים היא רחוקה מאד מה V 5,בוודאי בגירסת ה170 כ"ס.סיכום-נקנתה C 5 שנת 2004 עם 4500 ק"מ,והנוחות חזרה למעוננו...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מנסיעות די רבות על וי 5 גם 150 וגם 170

הרכב די מפואר ואיכותי מבחינת פנים

ה150 ממש חלשה וממש לא מרגישה כמו רכב עם 2300 סמ"ק 5 צילינדרים ן150 סוסים

ב170 המצב טיפלה יותר טוב אבל שוב אני לא יודע אילו סוסים אלו אבל הנתונים היבשים הרבה יותר טובים ומרשימים ממה שקורה בשטח!! :shock:

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

• תוכן חדש...