Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם רוצים לתגמל - עשו זאת בכבוד וללא בירוקרטיה. המילואימניקים לא צריכים לבקש הנחה "כעני בפתח".

מוטב היה אילו כל ההטבות וההנחות הניתנות על ידי המדינה היו מגולמות בתשלום תגמולי המילואים.

גם רעיונות יפים לכאורה כמו כרטיס "בהצדעה" (תעודת משרת מילואים פעיל) - נשחקים בבירוקרטיה של משרדי הממשלה.

על מנת לממש את ההנחה על חידוש רשיון נשק, למשל, צריך להגיע למשרד הפנים- בזבוז זמן מיותר. אילו היה קישור בין המחשבים של משרדי הממשלה, הייתה ההנחה כבר מובנית בטופס לתשלום.

כרטיס "בהצדעה" הפך להיות מעין כרטיס מועדון: איסוף של כרטיסים מוזלים מסויימים מתבצע בתחנות נוחות של חברת דלק . אותי זה מרגיז ומפחית את הרצון שלי לעשות שימוש בכרטיס.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תרשה לי לא להסכים איתך.

כרטיס בהצדעה כולל בתוכו הטבות די טובות,בחנוכה קניתי דרכו בהנחה די יפה כרטיסים לכמה הצגות לילד ,עשיתי מנוי של שמורת הטבע במחיר מוזל,ארוחות בוקר מוזלות ועוד דברים שאני לא זוכר כעת.

כמו כן,עצם העובדה שאוספים את הכרטיסים בתחנת דלק,רק עוזר והופך את העניין לזמין ונגיש מיכוון שהתחנה עובדת 24/7 ואין לך בעיה עם שעות פתיחה ונגישות לתחנה.

לעניין ההנחה בטסט,איני רואה את עצמי רודף אחריהם להנחה זאת ומעדיף לוותר עליה.

ערב טוב,רן.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
על מנת לממש את ההנחה על חידוש רשיון נשק, למשל, צריך להגיע למשרד הפנים- בזבוז זמן מיותר. אילו היה קישור בין המחשבים של משרדי הממשלה, הייתה ההנחה כבר מובנית בטופס לתשלום.
טעות.

ההנחה מגולמת בטופס התשלום. מופיעה הערה שהתשלום הוא עם הנחה של 50% למשרת מילואים פעיל, וההנחה ניתנה באופן אוטומטי.

(נכון ללפני חודש, כשחידשתי את רשיון הנשק.)

אני מניח (ולא יודע) שזה יהיה ככה גם עם רשיון הרכב.

אני לא מתכוון לרדוף אחרי הנחות אם הם לא יהיו שם מראש.

זו הטבה סמלית, אף אחד לא עושה מילואים בשביל הטבות כאלו, אבל זה הטבע של דברים סמליים - זה מסמל שחושבים עליך ומעריכים מה שאתה עושה, לא יותר מזה.

אם היו רוצים באמת לצ'פר אותנו, היו במקום להקים את השטות הזו של "בהצדעה", מצרפים את משרתי המילואים ל"חבר". זה כבר רציני.

אסף.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ההנחה מופיעה אוטו' ברשיון הרכב .

הוצאתי טופס בעמדה הממוחשבת במשרד הרישוי , קיבלתי 55 שח הנחה על 40 יום מילואים .

בתנאים והגבלות כתוב : "משרת מילואים פעיל", זה תנאי או הגבלה ?

מעניין כמה צריך לעשות כדי לקבל 165 שח הנחה...

אגב זה עובד רק פעם אחת, לרשיון של רכב נוסף כבר נידרשתי לשלם את מלוא הסכום .

(הבהרה: עם הנחה ובלי הנחה את 40 היום האלה הייתי עושה)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני אישית לא מבין על מה כולם מתלוננים. לפני שנתיים בערך לא היה כלום, ממש שום דבר. מאז יצא לי כבר לקבל מענק של 3500 ש"ח על 33 יום ב 2008 אם אני לא טועה (והיום אם אני לא טועה המענקים אפילו השתפרו), קיבלתי לשלם 10 ש"ח על חידוש רשיון נהיגה (במקום 400+), כרטיס בהצדעה מציע לפעמים הנחות והטבות לא רעות בכלל. 55 או 165 הנחה ברישוי רכב זה לא הרבה אבל עוד משהו קטן...

דווקא מוזר לי שאנשים טוענים על הנחות לא משמעותיות במיוחד לאור המענקים (2500 או 3500 זה לא כסף?)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
וכיצד אני יודע לאיזו הנחה אני זכאי? האם אקבל החזר של 55 או 165 ש"ח?

התקשרתי לברר בזמנו ועל 17 יום התעריף עומד על 55 ש"ח

פשוט מעליב, זה אפילו פחות מהחלק היחסי של האגרה לימי המילואים 17/365. (שבימים האלה הרכב חנה בלי תנועה..)

ובנוסף, יש עוד פרצודרה לקבלת ההחזר.

פורסם

אנקדוטה קטנה:

לפני כשנה הייתי במילואים, תרגיל של 4 ימים. בדיוק דובר על ההנחה במחיר חידוש רשיון הנהיגה למשרתי מילואים, מ350 ש"ח בערך ל10 שקלים.

כמובן שצחקנו והתלוצצנו שהנחה כזו מביאה לחיסכון של 0.00005 אגורות ליום, המתפרשות על פני 10 שנות תוקף הרשיון.

למרבה האירוניה, כשחזרתי הביתה חיכתה לי מעטפת חידוש רשיון, על סך של- ניחשתם נכון- 10 שקלים בלבד.

צחוק בצד, במקום להיפרד באותו רגע מ350 ש"ח בערך אם אני זוכר נכון, שילמתי 10 שקלים ושמחתי על כך.

כמו שאומי אמר- מילואים בסופו של דבר עושים מתוך אידאולוגיה, אבל כן, נעים לקבל מידי פעם איזו הכרת תודה, אפילו אם היא סמלית ומינימלית, כי בסופו של דבר מילואים היא חובתינו, ואף אחד לא צריך לקבל פרס על מילוי זכויותיו.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אנקדוטה קטנה:

לפני כשנה הייתי במילואים, תרגיל של 4 ימים. בדיוק דובר על ההנחה במחיר חידוש רשיון הנהיגה למשרתי מילואים, מ350 ש"ח בערך ל10 שקלים.

כמובן שצחקנו והתלוצצנו שהנחה כזו מביאה לחיסכון של 0.00005 אגורות ליום, המתפרשות על פני 10 שנות תוקף הרשיון.

למרבה האירוניה, כשחזרתי הביתה חיכתה לי מעטפת חידוש רשיון, על סך של- ניחשתם נכון- 10 שקלים בלבד.

צחוק בצד, במקום להיפרד באותו רגע מ350 ש"ח בערך אם אני זוכר נכון, שילמתי 10 שקלים ושמחתי על כך.

כמו שאומי אמר- מילואים בסופו של דבר עושים מתוך אידאולוגיה, אבל כן, נעים לקבל מידי פעם איזו הכרת תודה, אפילו אם היא סמלית ומינימלית, כי בסופו של דבר מילואים היא חובתינו, ואף אחד לא צריך לקבל פרס על מילוי זכויותיו.

נכון מאוד ולכן כל אזרח במדינת ישראל אמור לעשות מילואים ללא הבדל דת מין ,בטח גם זה קורה לדעתך ?

תפסיקו לקשקש ... איפה כל מוצצי הדם הדתיים שלא עושים צבא וחיים על חשבון האזרחים ואתה "חייב לעשות מילואים" .

נמאס מכל החרא הזה.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

לי ולאלה שעושים מילואים, בניגוד לכל הטפילים, יש מצפון ומוסר.

יש כאלה (לא אתפלא אם אתה גם כן) שיגידו לי לדחוף את המוסר והמצפון לתוך התחת. אני מתעלם מהם.

ברור שיגידו "פראייר, מה אתה עושה מילואים בזמן שכולם משתמטים".

שיגידו.

פורסם

יש עוד אנשים עם מצפון ומוסר אנחנו לא באמת היחידים, שמוכנים לעשות מילואים.

יש הרבה אנשים שכן מוכנים לעשות מילואים (אם יקראו להם) אבל המערכת בכלל לא מזמנת אותם למילואים.

(האם אתם הייתם פונים למשרד הקישור לברר מה קורה, אם לא הייתם מקבלים צו בשנתיים האחרונות? לא נראה לי)

וכל זה למה? כי מתישהו בתהליך, נתקבל הרושם שאין בהם צורך או שבשל הנסיבות הם לא ביצעו שירות פעיל בשנים הראשונות לאחר השחרור מסדיר, ומשרדי הקישור החליטו לוותר עליהם כי אפשר להסתדר עם החיילים שכן מגיעים.

לאחרונה התברר לי כי המצבת בפלוגה שלי עומדת על יותר מ 60 חיילים.

בפועל, במהלך 12 השנים האחרונות לא יצא לי להכיר יותר מ 20 חיילים בנקודת זמן (והיו לי עד לחודש שעבר כמעט 100% שיעור התייצבות כך שאני אמור להכיר את כולם)

בקיצור לסחבק נמאס, ופעלתי לשחרר את עצמי מהתרגיל האחרון.

הופתעתי כמה זה פשוט וקל להשתחרר מהמילואים, שזה פשוט מביך.

לדעתי, עיקר הבעיה היא במשרדי הקישור ובמפקדי היחידות.

הם פשוט לא רוצים להתעסק בנושא הזה יותר מהמינימום שאפשר.

כל עוד מתאפשר בסופו של דבר לקיים תרגיל - הם עשו את שלהם. לא מעניין אותם ש 60% מהחיילים הרשומים לא מגיעים.

פורסם
כל מי שאינו עושה מילואים צריך לשלם יותר, כלומר במקום הטבה למשרתים, "קנס" למשתמטים.

הרשה לי לא להסכים איתך.

רבים וטובים שירתו בצבא בתפקידי מטה שבהם תרמו תרומה הכרחית למען ביטחון המדינה, אך עקב תפקידם אינם עושים מילואים- האם אתה חושב שצריך "להעניש" גם אותם? וגם את אוכלוסיית בני המיעוטים אשר כידוע לך אינם משרתים בצבא עפ"י חוק?

גילוי נאות- הכותב משרת במילואים בגדוד תותחנים.

ובחזרה לנושא השרשור, מצטרף לשאלה האם ההטבה ניתנת באופן אוטומטי או כרוכה בהליך ביורוקרטי מסובך שהופך אותה לחסרת כל ערך?

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ ברשותכם

בעוד חודש יש לי תרגיל. היום קיבלתי טלפון מהקישור עם השאלה האם אני מתכוון לבוא. (התשובה הייתה כן :cry:)

השאלה השנייה היא האם אני בוחר בלהמשיך לקבל שוברי נסיעה, או, במידה ואני בא עם רכבי- לקבל 40% מהוצאות הדלק.

זה אמנם רחוק מתלושי התדלוק שאבי היה מקבל, אבל זה גם כן משהו.

אני מניח שהם עושים חישוב גס מאוד לפי המרחק בין מקום מגוריך לבסיס, ונותנים את המינימום האפשרי, אבל זה שינוי מבורך.

אפשר לשנות משוברים לרכב ולהיפך, אבל לא תוך כדי השמ"פ, אלא לפי כן.

מושלם? לא

מבורך ומעודד? בהחלט כן

פורסם

משלמים למילואמיניקים הוצאות דלק (אפילו חלקי) ? ממתי?

לי תמיד הציעו רק שוברים לאוטובוס,תמיד שללו השתתפות בדלק.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...