Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואו

 

אילייט על לוייתן - כשאתה מחבר את החלקים ביחד למערכת - אני חייב לשמוע את התוצאה!!!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מישהו מוכן להסביר לי איך זה הגיוני שרמקול "ידרוש" לא פחות ולא יותר 120 RMS בהזרקה ישירות למגנט בשביל לתפקד כמו שצריך ?

עם 60 RMS ישירות אליו ( בלי קרוס ) הוא לא מתפקד ? זה הספק מכובד בשביל ווליום הגיוני.

 

האם האילייט הוא מידבאס קסום ? :-D

לא מסתדר לי , אני לא ציני אני רוצה להבין מה מיוחד אצלו , לפי מה שאני זוכר הוא דיי נציל.

 

 

הפתעת אותי עם היציאה הזאת! , אין כאן שום סוד וקסם, ואין כאן שום קשר ישיר לעוצמה מבחינת דציבלים ונצילות . הרי הנתונים האלו מדברים על הספק ממוצע ! אופטימלי. קרוב לוודאי שסט הזה דורש יותר זרם כדי לזוז בצורה יותר אופטימלית , זה בדיוק מה שעושה את ההבדלים בין מגבר למגבר ובין סט לסט , ובין התאמה של סט למגבר כזה או אחר. מספיק שהמגבר מוציא במצב 4 ערוצים יחס זרם/מתח שאינו מתאים לאלמנט מבחינת התכנון (לא לשכוח הספק הוא כפולה של מתח וזרם, כאשר במגבר אודיו ,שהם מגברי הספק מה שחשוב בעיקר הוא הזרם) , וזה מספיק להביא סט כזה או אחר למצב שבו הסאונד לא מספק, ואף להזיז אותו יתר על המידה (אפרורפו דאמפינג פקטור למי ששאל כאן ). כן מגבר הספק יותר "כבד" ייצר גל סינוס יותר נקי בעוצמות נמוכות יותר דבר שמשתמע בסאונד טוב בעיקר בתחום הנמוכים שדורשים יותר זרם כדי לשחזור בצורה נאמנה. (שוב ללא קשר לעוצמה בבחינת דציבלים) . אני מניח שעם אוסילסקופ אפשר ממש ולראות כי למעשה הגל הוא נקי יותר.

אני כיום "מאכיל" את הסט הקדמי שלי ב 160W RMS לפי הנתונים של המגבר (בגלל הגישור) , לתוך סט שמוגדר כ 70W -. זה לא באמת מה שקורה בפועל ואם נמדוד את ההספקים בפועל על המגבר בעוצמה ממוצעת אני בספק אם נגיע ל 10W בקושי . השיפור בסאונד הוא שמיים וארץ.

זאת המגבלה של מגברי טרנזיסטורים - מגברי מנורות עם הספקים נמוכים בעשרות אחוזים מסוגלים לתת סינגל בצורה יפה יותר שיותר מתאימה ולכן יכול להיות שגם סט כמו האילייט עם הגברה כזאת ינגן חלום.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

עופר אל תשכח גם נתון שמאוד מייחד את האילייט לתקופה בה הוא נוצר - סליל ענק בקוטר 3 אינטש



 

האלמנט הזה נחשב למאוד מדוייק בזכות הנתון הזה אבל גם דורש מגבר עם יכולת "ניהול" רצינית

 

אותו הסיפור לגבי הסאב אולטימו שלהם - סליל חמש ורבע אינטש (מפלצת).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב, עדכון קצר:

 

ה-MBQ הועבר לעבוד בגישור על האייליט - עולם אחר (ואני לא מחשיב עצמי אודיופיל), הרמקול פשוט..עובד. מוציא סאונד מלא ועוצמתי, בדיוק כמו ש...ציפיתי. :)

 

איילה וקוץ בה: ה-MBQ שרכשתי (יד שניה) לא תקין ובגישור אחת היציאות דפוקה...

 

בקיצור - מחפשים סט להגברת האייליט בלבד. את הסאב אני מבטל בנתיים (ממגוון סיבות: לא אוהג כעיקרון את זה שהוא גומר חצי באגז ומטייל בו לעיתים, ובכלל הוא לא ב"רמה" של של שאר המערכת.

 

התוכניות ל-ZED כרגע on-hold לצערי כי הוא לא בתקציב ואני לא רוצה לחכות הרבה זמן במצב הנ"ל, מה גם שאולי אסתפק באילייט בלבד, אז בכלל אין טעם.

 

האופציה שנראית לי הכי טובה כרגע, גם בגלל המלצות בפורום (פה וחול) זה הסאנדאון 100.4D. המליצו לי גם על הסלסטרה FA475X, אני פשוט חושב שככול שנותנים יותר עוצמה לאילייט הוא נשמע טוב יותר, לכן הנטייה היא לסאנדאון. למרות שהבנתי (מקריאה, לא שמעתי) שהסלסטרה טוב יותר (מפורט יותר בגבוהים וכולי). לא ראיתי פוסטים או חוו"ד לגבי המגברים הללו על האילייט. יעבדו בגישור (והגברה פאסיבית כמובן) בשלב ראשון.

 

שאלות:

האם לדעתכם (עדיף ניסיונכם :)) הסאנדאון יוכל ל"דחוף" עם אילייט וגם סאב כלשהו?

בסלסטרה מול הסאנדאון נידון די ההרבה, אבל לא ספציפית לגבי האילייט (שהוא מפונק יותר) לכן אני מעלה שוב את השאלה ואשמח לשמוע דעתכם.

אני פתוח להצעות אחרות, גם אם יקרות יותר (לא פי 2...) - אם אתם מאמינים\יודעים שזה שווה את ההשקעה הנוספת.

אם יש מגברים (אפילו מעט יקרים יותר) שלדעתכם יגבירו את האילייט הייטב וגם סאב בעתיד - אשמח לשמוע.

יש אינפיניטי קאפה פור למכירה, חדש בקרטון עם אחריות, מגבר של 3000 ש"ח, אבל הוא קלאס D ולא מצאתי שום ביקורת באינטרנט או חוו"ד פה בפורום - אשמח להתייחסות ספציפית אליו וביחס למתחרים (ראיתי שהמוכר התכוון להגביר אילייט איתו)

 

אני פתוח לגמרי להצעות\רעיונות, חייב להגיד שאני קצת פחות מתלהב מיד שניה, גם בגלל שקצת אכלתי אותה (אין טענות למוכר, פשוט אין אחריות ואני לא רוצה לקחת שוב סיכון וגם בגלל שאני לא רוצה לחכות יותר מידי למגבר המתאים).

פורסם

אני לא זוכר אם בקרוס של האילייט יש אופציה, אבל תבדוק האם אפשר לחבר ערוץ בודד למיד וערוץ בודד לטויטר בכל צד.

כך אתה גם נמנע מגישור (שלא תקין אצלך) וגם יכול לכוון גיינים במגבר עבור כל אלמנט בנפרד.

מתחדשת*

פורסם

היי,

 

רומק - הגברה שאתה מתאר, נראת (אם אני לא טועה) Bi-wire. ואתה צודק, א ב ל - זה דורש עוד זוג חוטים שצריך להעביר. ואני מעדיף (בשלב זה) לא לבזבז זמן (של יוסי) וכסף (שלי :)) על מגבר לא תקין (לך תדע שאין בעיה אחרת גם רגיל...). מעדיף לרכוש מגבר טוב ולהשאר בסט אפ הקיים.

 

לגבי האודייסון - הוא גם יותר יקר בתור יד שניה וגם... יד שניה. השאלה: האם לדעתכם הוא שווה (איכות, עוצמה) את ההפרש מול סלסטרה\סאנדאון שאפשר לרכוש חדשים, עם אחריות לשנתיים? האם הוא יכול להגביר אילייט רק על ה- 2X 140? בצורה טובה? לא מכיר, אשמח לשמוע מניסיונכם.

פורסם

אני לא מכיר את המוכר, אבל אם הכול נכון (במצב חדש עדיין באחריות מגיע עם האריזה), לא הייתי מתייחס בכלל לנושא יד שנייה/חדש. אבל זה אני. קניתי אחד כזה חדש קצת לפני שבחור שם אותו למכירה. אני מאוד מרוצה מהקניה, אבל היום הייתי חוסך הרבה כסף.

לגבי מגבר עצמו. זאת סידרה חדשה של LRX שבעצם החליפה את VRX ו-LRX הישנים. בפורומים שמים אותו 1 מול 1 נגד VRX הישן. רבים (רוב מאלה שאני קראתי) אפילו מעדיפים אותו. אצלי הוא מגביר ML1600 וסופרמו פיקולו עם הרבה רזרווה.

פורסם

בובי, לפי מה שכתבת הקרוסים מותקנים אצלך בקרבת הרמקולים ולא בקרבת המגבר?

 

בכל מקרה אתה עכשיו נכנס להוצאה די גדולה, גם אם בצורה של החלפת המגבר הנוכחי באחר, וגם אם בהוספת מונו (או שניהם יחד).

 

אם הייתי במקומך, גם אם רק לטובת הניסוי, הייתי מריץ עוד זוג חוטי רמקול מהמגבר לקרוסים, ובודק עד כמה התוצאה מהבי ווייר טובה/לא מספקת.

אח"כ תוכל לקבל החלטה טובה יותר בקשר להמשך השדרוג.

 

גם אם לא תשאיר אותם בסוף, זה לא משהו שעולה מספיק כדי לקחת בחשבון בהוצאה הכוללת.

מתחדשת*


×
×
  • תוכן חדש...