Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ דחיסה לא זהה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתכוון לרכוש רכב מסוג סיטרואן C4 שנת 2008. במכון הבדיקה נמצא כי קיים לחץ דחיסה לא זהה במנוע.

החברה המוכרת טוענת מצידה כי לפי המחשבים שלה (מוסך מרכזי) היחסים תקינים.

אני מבין שהם בודקים בחיבור למחשב ואילו מכון הבדיקה מתחבר להצתה בעוד שהדרך הנכונה לעשות זאת היא פרוק הפלגים.

התוצאות שהתקבלו במכון הבדיקה מצאו הפרש בין מקסימום למינימום של 11 כאשר קריאה מקסימלית היא 63 ומינימלית היא 52 (בבדיקה נוספת נמצאו היחסים 68 ו-57. הפרש זהה). תוצאות הקריאה הם 55,55,52,63. קיימת בנוסף אזהרה " allocation not possible" ו- " no cylinder allocation" .

למרות זאת המוסך המרכזי טוען שאצלו הכל תקין וההפרשים אצלו הם 5%,10%,10%, 5% (טוען שבגבולות הנורמל).

השאלה היא אם ייתכנו כאלה הבדלים ומה המשמעות של ההפרשים במכון הבדיקה והאם הם מהותיים?

אשמח לקבל תשובה.

ליאור.

פורסם

ליאור שלום,

ההבדלים הם אכן משמעותיים. זה לא אומר שהמנוע "גמור" מכיוון שהבדיקות האלה לא הכי אמינות. אבל זה כן אומר שזה צריך להדליק לך נורה אדומה.

אם הרכב מצא חן בעינייך וזה הסעיף היחיד שמפריע לך, פנה למוסך מורשה ובקש לבצע לרכב בדיקת קומפרסיה מלאה (אני גם הייתי עושה על הדרך בדיקת לחץ הפוך למרות שהיום אין הרבה מקומות שמבצעים את הבדיקה הזו), הסיפור יעלה לך כ-400 ש"ח וכך תוכל לדעת מה מצבו של המנוע.

אני ממליץ לך בחום לא להקשיב לכל מה שאומרים לך במגרשים מכיוון ש:

א) ברגע שתבקש מהמוכר לחתום לך על מסמך התחייבות לתקינות של המנוע תשמע ממנו רק גמגומים/תירוצים/חירטוטים.

ב) המוכר של הרכב לא מכיר את הרכב, הוא לא הבעלים שלו, הוא לא נסע בו, הוא לא טיפל בו וכו'.

ג) רוב המוכרים במגרשי הליסינג לצערי יודעים בעיקר למכור שקרים וההבנה שלהם ברכבים שואפת לאפס מלמטה ולכן לא הייתי תופס מהמילה שלהם.

בקיצור, אתה לא בעל מקצוע וגם כנראה שהמוכר של הרכב לא בעל מקצוע. לכן כדי לפסוק בנושא לאן צריך ללכת? נכון, לבעל מקצוע (ורצוי אחד כזה שיתן לך אח"כ הסבר מקיף בע"פ ובכתב).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

פרט חשוב שלא הובא כאן - מס' הק"מ שגמע הרכב ?

יש, ורצוי לייחס בדיקה - ביחס לק"מ שהרכב נסע.

נכון שניתן להתחרע על רכב ולהרוס מנוע גם אחרי 20K. אבל אם מדובר ב-120K - יותר סביר שביצועי המנוע יירדו.

alfa 156 2.5.

פורסם

הרכב לא נסע הרבה.

אולי יש משמעות לכך שהרכב עמד שנה אצל הסוחר - איני יודע (אשמח אם מישהו יכול להאיר הנקודה).

לדעתי: לבדוק את מנוע הרכב בשנית (לבקש שיבדקו קומפרסיה בכל צילינדר, עם שעון), או - לעבור לרכב הבא (לי הנתונים הללו נראים קצת חשודים + סוחר ...).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...