Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,אני חדש כאן ולא מצאתי מקום יותר רלוונטי לשאול את השאלות הבאות.

היום הלכתי לראות סיאט איביזה טורבו 2001 (156 כ"ס) והבעלים טוען שיש צ'יפ ב-5 אלף שקל(יש צ'יפ שעולה 5 אלף?) והאוטו עומד על 220 כ"ס והוא אומר שהוא בדק את זה.חוץ מהצ'יפ ופילטר פתוח לרכב אין עוד שיפורים(רק פורק אבל זה לא מוסיף כח).

האם הגיוני שצ'יפ בלבד יעלה את הרכב ל-220 כ"ס? וגם הסתכלתי על שעון הגדישה ושמתי לב שהאוטו גודש 1.0 באר(אולי זה יעזור).

ובאמת שאני לא מבין את המחירים!כל אחד דורש כ"כ הרבה מעל המחירון(במקרה של היום 7 אלף מעל),ואני מחפש הרבה זמן רכב כזה ובקצב הזה אני לא אמצא איביזה בחיים.!נראה לכם הגיוני להתפשר על רכב 2001 ולשלם בערך 20% מעל המחירון?זה טירוף!

תודה לעונים ויום טוב

פורסם

אני חושב שהפורק היה הכרחי ב - 2001 בגלל שהמקורי לא היה עומד בלחץ.

לגבי המחיר אני לא יודע מה הוא שם ברכב, אבל מה זה משנה?

אם הרכב במצב טוב לך על זה אם לא חפש אחד אחר.

פורסם

איביזה 2001 בגדישה של 1 באר לא תגיע ל220 כ"ס גם עם תרכיב לה את כל השיפורים שבעולם כל עוד היא על טורבו מקורי.

להערכתי היא עומדת על איזור ה180 כ"ס.

כולם דורשים משמעותית מעל המחירון כי מה לעשות שהמחירון מגוחך ולא משקף את המציאות!

לא הגיוני שתקנה כזה רכב ב35K ש"ח נכון?

צ'יפ סטאנדרטי לא עולה 5K, רק קאסטום ואין שום סיבה לעשות קאסטום לרכב בלי שיפורים נוספים.

פורסם

מה זה משנה לגבי המחיר?:shock:

אני לא יודע אם מותר לי להגיד בפורום מחירים אז אני אמחיש עם סתם מספרים:

אם מחירון של רכב לדוגמא 50 אלף ש"ח אז הוא דורש עליה 65 אלף ש"ח אחרי וויכוחים והורדות.

אז במקרה שלי זה לא חמישים אלף אבל לא רחוק משם.ולהזכיר שזה רכב שנת 2001.אני רוצה לראות שהיו נותנים לי 7 אלף מעל המחירון אם הייתה לי איביזה,וזה עוד אחרי שהוא ירד במחיר ולא מוכן לזוז שקל.העיקר כל המודעות שלהם תקועים שלושה חודשים באתרי פרסום,ובכל זאת לא מוכנים להתפשר,ובטח שאני מציע מחיר מכובד של 4 אלף מעל למחירון בשביל רכב ש-10 שנים על הכביש=/

מצד אחד מאוד אהבתי את האוטו,מצד שני צריך טיפת היגיון.

ובכל זאת להבערה-הגיוני פילטר פתוח וצ'יפ בלבד שמעלים את האוטו מ156 כ"ס ל-220?=/

אין לי בקושי ניסיון עם רכבי ספורט אבל בסיבוב שעשינו האוטו נסע ממש חזק.

פורסם

קודם כל תודה -fish.

אין לי ספק שזה לא רכב שנמכר במחיר מחירון ובגלל זה אני מוכן לתת עוד כ-4 אלף מעל המחירון ואני בהחלט חושב שזה מכובד מאוד.

ושוב,זה במקרה שהמצב של הרכב סביר ושלא צריך להכנס לסדרת טיפולים בשביל יישור קו.

אני חושב שהייתי די נדיב איתו,אבל אם זה מה שהוא חושב אז שיהיה לו המון בהצלחה לו ולכל המוכרים.אולי בכל זאת אני אמצא רכב במחיר סביר.

בכל זאת מוזר לי שהוא טען שהרכב עומד על 220 כ"ס=/

תודה והמשך יום טוב-שגיא

פורסם

אולי יש לו עוד תוספות שבגלל זה הרכב עומד על 220?

האם שידרגו טורבו?

אולי יש צנרת ועוד תוספות שעוזרות למנוע להגיע להספק הנ"ל?

פורסם

לא.

לרכב יש רק צ'יפ(והוא טוען שאח שלו שם והוא אישית לא יודע של איזה חברה)ולרכב אין שום צנרת או אינלט,אינטרקולר או כל תוספת אחרת.(וגם שכחתי לציין את הפורק אבל הוא לא מוסיף כלום חוץ מרעש פריקה),וחוץ מיזה רק בקטנות מבפנים שעון גדישה ועוד משהו עם וולט שהוא אומר שזה של המצבר שלא יודע למב צריך את זה.

פורסם

בשנתון הנ"ל הטורבו הוא K03 (אלא אם שודרג). ע"י צ'פ/תוכנה בלבד, ניתן להפיק בין 180 ל-195 כ"ס, כפי שנאמר.

7000 ש"ח מעל המחירון, די סביר לרכב זה,כמובן בהתחשב במצב המכני תקין ומתוחזק היטב.

רק התוכנה+פילטר אוויר פתוח +פורק,יכול לעלות 2500 ש"ח (אם לא יותר).

פורסם

ציפ מדף עולה פחות מ 5K, יחד עם פילטר לא נותן יותר מ 190כ"ס ועוד ברכב בן 10.

איביזות שמורות שלא עברו הרבה ידיים לא עברו התעוללות וטופלו כמו שצריך נמכרות בכ 10K-15K מעל מחירון של לוי יצחק.

השאלה היא העם אתה צריך רכב כזה? סה"כ הרכב לא פרקטי ולא ממש נוח וצורך דלק יותר מרכב ממוצע כמו מזדה 3 לדוגמה.

פורסם

אז שישאל את אחיו איזה צ'יפ זה, סה"כ שיחה.

גם שים אותה על dyno ותבדוק כמה סוסונים נשארו בה, אם אכפת לך.

במאזדה 3 בלם היד נמצא בתוך התחת של הנוסע ליד הנהג.
פורסם

דיברתי כרגע עם הבחור,הוא אומר שהצ'יפ של רבו.מישהו יכול לתת לי חוות דעת כללית עליו מניסיון איתו?

לא כ"כ חשוב לי לדעת בדיוק כמה כ"ס יש לרכב,נהגתי עליו והוא נוסע חזק מאוד בשבילי והוא יספק אותי,מה שמפריע לי הוא האמינות,כי לא סתם נותנים נתון שהוא לא נכון.אני רוצה להיות בראש שקט שאני קונה מבנאדם ישר.סתם דוגמא הוא יכל לעשות "קומבינה" באחד החלקים במנוע וכרגע הכל עובד טוב ויפה ובעוד כמה זמן תצוץ לי בעיה גדולה שיכולה לגרום להרבה נזקים.

ודרך אגב גם הוא כנראה הבין שהמחיר מוגזם והתגמש עוד טיפה שזה כבר נשמע יותר סביר,אז אני מקווה לסגור איתו בימים הקרובים.

מחכה לתגובות על הצ'יפ של revo(תסלחו לי אם לא רשמתי נכון,אני לא מכיר את הצ'יפ) ותודה מראש.

שגיא

פורסם

אצלי באוטומטית :-o יש ציפ של revo, גודש 1.4.

צריכת דלק גדלה ב 1.5 ליטר ביחס לפני. אני אישית אוהב אותו כי הוא יחסית רגוע וגם מושך בלי בעיה מנמוכים.

לעומת זה upsolute יותר עצבני.

בגדול לא ממש ברור מה אתה קונה, תן פרטים על יד ק"מ כוי.

ושוב קשה למצוא איביזה במצב טוב כי לרוב הכול גרוטאות שחוטות ומוכרים שקרנים.

פורסם

כדי למנוע הפתעות מיותרות:

1.בקש ממנו פירוט על ההיסטוריה של הרכב(טיפולים שוטפים,תיקונים או תאונות אם היו).

2.ברר אצל סוכני ביטוח מה עלות הביטוח לנהג בגילך.(חברות הביטוח לא מוכנות לבטח רכב כזה-גם נהגים מעל 24 עם עבר נקי:wink:) לפיכך עליך לאתר סוכנים פרטיים שסביר להניח שיסכימו לבטח אותך,אם כי במחיר יקר.

3.קח את הרכב למכון בדיקה(חפש המלצות למכון בדיקה מומלץ באיזורך) ותקווה שהרכב יצא נקי בבדיקה.

כל הצ'יפים מוצלחים יש כאלה שנותנים יותר מומנט(בגדישה נמוכה-סביבות ה-1 באר) ואם אינני טועה ה-REVO שנמכר בארץ הוא כזה ויש כאלה שנותנים יותר כ"ס(בגדישה גבוהה סביבות ה-1.5 באר).

בהצלחה.

turboy

פורסם

הרכב המדובר הוא סיאט איביזה 1.8 20vt שנת 2001.

מבחינת יד הוא סביר-יד 3 שזה די טוב לאוטו בן 10 שנים.

האוטו עבר 136 אלף ק"מ שזה מעט מאוד לשנה הזאת.

בשורה התחתונה-יכול להיות רכב עם 200 אלף ק"מ שנסעו רגוע בלי "לקרוע" את המנוע והמצב שלו טוב לעומת רכב עם 100 אלף ק"מ שעבר התעללויות והמנוע חצי מת.

בסופו של דבר:אי אפשר לדעת מי נהג על הרכב מהיום הראשון ורק נשאר לקוות לטוב.ודרך אגב מחר בבוקר אני לוקח אותה לבדיקה ומחזיק אצבעות שלא "יצוצו" בעיות גדולות.

אני אעדכן מחר מה נסגר בבדיקה ואם קניתי את האוטו,ותודה לכולם על העזרה,שיהיה ערב טוב:-)

שגיא

פורסם

לפי הנתונים היבשים אני הייתי דורש יותר מ7K מעל.

יש צורך בבדיקה מעמיקה ומקיפה.

אם הרכב במצב טוב, סע לשלום חביבי.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...