Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שלבים בקניית רכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לאחר עיון באיזה 14 שירשורים עם עצות למה לעשות בקניית רכב, נהיה לי סלט טורקי בראש ועדין נשארו כמה דברים לא מובנים.

אני רוצה לסכם מה למדתי עד עכשו, ולשאול מספר שאלות:

1. לא לקפוץ על הדבר הראשון ולא להכנע ללחץ של המוכר למכור.

2. לוודא שהמידע שהמוכר מוסר לנו נכון: להצליב מספר רכב-רשיון רכב-ת.ז. של המוכר ולראות שהוא לא חבר של אח של סבתא שטסה בדיוק עכשו לחו"ל. לוודא מספר ידיים ומספר שילדה-מנוע.

3. לעשות סיבוב על הרכב לראות שאין רעשים מוזרים, רעידות וריחות.

4. לא לוותר על בדיקה במוסך (האים מוסך מורשה של היבואן מספיק טוב או שיש מקומות אחרים שצריך ללכת אליהם?), גם אם המוכר מציג דו"ח מלפני שבוע, ולא ללכת למוסך שהמוכר מציע (אלא אם זה מוסך מורשה, לדוגמא, או המוסך הקבוע של הרכב, שבו נמצא ספר הטיפולים של הרכב?). (לא יזיק פרוט של הבדיקות שצריך לוודא שבוצעו במוסך)

5. לכתוב מסמך זכרון דברים- מה המוכר הצהיר לגבי הרכב ומה תנאי התשלום שהקונה הסכים עליהם. לא לשכוח לחתום.

6. בזמן העברת הבעלות בדואר לבדוק אם הרכב משועבד או גנוב, ושהפרטים שעל הרשיון תואמים את הפרטים במערכת. (אשמח לרשימה מלאה ומפורטת של מה בדיוק צריך לשאול בדואר וכמה ברור הפרטים עולה, כי זה החלק שאיתו הכי התבלבלתי.)

7. תתחדשו.

אם למישהו יש משהו להוסיף או לתקן- בשימחה.

אין צורך להרחיב על "איך מזהים סוחר" וכאלה, כי על זה יש דיונים שלמים

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

שאלה: האים מוסך מורשה של היבואן מספיק טוב או שיש מקומות אחרים שצריך ללכת אליהם?

תשובה: בוודאי שמוסך מורשה של היבואן הוא מספיק טוב, אבל אתה שואל את השאלה הלא נכונה. אתה צריך ללכת לבדוק את הרכב במוסך שיש לו את הזמן, הרצון והיכולת לבדוק את הרכב שלך בצורה מקצועית. למוסך מורשה יבואן יש את היכולת לבדוק את הרכב בצורה מקצועית, אבל לא בטוח שיש לו את הזמן והרצון.

שאלה: לא יזיק פרוט של הבדיקות שצריך לוודא שבוצעו במוסך

תשובה: אולי לא יזיק אבל גם לא יועיל. במכון בדיקה לפני קנייה יש הליך מסודר ושום דבר לא ישכח. במוסך זה עובד קצת אחרת, אבל במילא אם הגעת לבדיקה במוסך זה בגלל שאתה סומך על המקצועיות של המוסכניק.

שאלה: שמח לרשימה מלאה ומפורטת של מה בדיוק צריך לשאול בדואר וכמה ברור הפרטים עולה, כי זה החלק שאיתו הכי התבלבלתי.

תשובה: להלן רשימה מפורטת של מה שצריך לשאול בדואר-

• שלום, אפשר בבקשה לבצע העברת בעלות?
  • זהו, סיימנו? הכל בסדר? תודה!

שיעבוד אפשר לבדוק בדואר אבל זה עולה בערך פי-4 מהמחיר האמיתי. עדיף לבדוק באתר של רשם המשכונות.

אי אפשר להעביר בעלות לרכב גנוב או מעוקל, אז גם אם לא תישאל לא יקרה כלום, כבר יגידו לך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מוסך: אני לא יודע איפה אני אקנה את הרכב (אני מחפש בתפוצה ארצית...) אז אני מתכוון ללכת למוסך המורשה הקרוב ביותר למוכר (אני אשתדל לתאם מראש את ההגעה...). ספציפית אני נוטה לכיוון רכב שמטופל ע"י צ'מפיון (סקודה\ סיאט\ פולסוואגן)... בגדול, איך המוסכים שלהם?

מה זה מכון בדיקה ואיפה אני מוצא כאלה (יש הרבה או רק בערים ספורות?) וכמה הם מקצועיים שם?

למיקרה של מוסכניק עצלן, מה הנקודות הכי חשובות שאני צריך לוודא שנבדקו? (אגב, איך בודקים שלא אופס המד-מרחק של הרכב?)

שיעבוד: סבבה, רשם משכונות. יש עוד משהו שאני צריך לבדוק (אם הרכב עבר תאונות, נגנב...)?

תודה על התשובה :)

פורסם
זהו, סיימנו? הכל בסדר? תודה!

אי אפשר להעביר בעלות לרכב גנוב או מעוקל, אז גם אם לא תישאל לא יקרה כלום, כבר יגידו לך.

צביקה,אתה בטוח ב-100% לגבי אי יכולת להעביר בעלות על רכב גנוב ?

אם כן,כיצד ניתן להסביר את המקרה הבא : http://www.carsforum.co.il/vb/archive/index.php/t-347326.html

:shock::shock::shock::shock:

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מכון בדיקה יש כמעט בכול עיר,אם תשאל לגבי מיקום ספציפי אשר ממנו תרכוש את הרכב,אפשר יהיה להמליץ לך על מכון אמין.

במכון הם בודקים לך את הרכב למשל אם עבר תאונות,איך מתפקד המנוע,נזילות כלומר כמו מבחן לאוטו,ובסוף יש לך פירוט של תקלות,שאיתם אתה הולך למוסך ומבקש הצעת מחיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מוסך: אני לא יודע איפה אני אקנה את הרכב (אני מחפש בתפוצה ארצית...) אז אני מתכוון ללכת למוסך המורשה הקרוב ביותר למוכר (אני אשתדל לתאם מראש את ההגעה...). ספציפית אני נוטה לכיוון רכב שמטופל ע"י צ'מפיון (סקודה\ סיאט\ פולסוואגן)... בגדול, איך המוסכים שלהם?

אני לא ממש מבין אותך. או שאתה מאוד תמים, או שאתה פשוט לא מבין מה צריך לעשות כשקונים רכב.

אני אנסה להסביר, אבל באמת כדאי שתיכנס לקטגוריית המדריכים של האתר ותקרא את סדרת המדריכים בנושא קניית רכב משומש.

בדיקה לפני קנייה של הרכב אי אפשר לעשות על רגל אחת, צריך לדעת מה עושים אבל יותר מהכל צריך להקדיש לזה זמן ומקום. סביר להניח שאם תופיע כך פתאום במוסך כלשהוא, מקצועי ככל שיהיה, לא יקדישו לך את הזמן הדרוש כדי לבצע בדיקה יסודית. זה שירות שמוסכים בדרך כלל נותנים ללקוחות קבועים וותיקים ולא ללקוח מזדמן.

בקיצור ולעניין, גש למכון בדיקה לפני קנייה. יש מאות כאלו פרוסים בכל אזור תעשייה ברחבי הארץ. אחרי שתקבל את טופס הבדיקה תוכל לגשת למוסך כדי לקבל הערכת מחיר על התיקונים הדרושים.

ובאמת, כדאי שתקרא את המדריכים שבאתר.

צביקה,אתה בטוח ב-100% לגבי אי יכולת להעביר בעלות על רכב גנוב ?

אם כן,כיצד ניתן להסביר את המקרה הבא : http://www.carsforum.co.il/vb/archive/index.php/t-347326.html

:shock::shock::shock::shock:

אני בטוח.

מי אמר לך שהעבירו בעלות במקרה הזה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ממש, אבל ממש אין לי מושג איך לקנות רכב. אני לפני קניה של רכב ראשון :)

תודה, אני אמשיך לקרוא.

• תוכן חדש...