Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב"ה

שלום חברים יקרים

אני מחפש רכב עם תקציב של 50,000 ש"ח, עם אפשרות לגלוש מעט, מעדיף שיהיה שנת 2005 ומעלה, אך נתקלתי בקשיים על פי מחירון, אשמח לקבל קודם כל הצעות ולשמוע את דעתכם, קראתי הרבה בפורום אך לא הספיק לי.

ראיתי שיש פורד פוקוס חדש משנת 2006 דגם TREND X, מה דעתכם האם שווה כבר ללכת עליו ? במידה ואין הרבה הבדל, אז איזה דגם של פורד פוקוס משנת 2005 יהיה הטוב ביותר ? ראיתי שלוש דגמים, LX שהבנתי שהוא הבסיסי מליסינג, ולא ממש כדאי, ועוד 2 דגמים שאשמח לדעת מה ההבדל בינהם, האחד GHIA והשני GLX, ראיתי הבדל בנפח מנוע, מה יותר כדאי ?

בטויוקה קורולה אני לא מעוניין בדגם החדש של 2007 כי הוא מכוער לטעמי,

על כן אשמח לדעת לגבי הדגמים משנת 2003 עד 2007 מה הכדאיות שלהם? ואיך הם מתמודדים מול הפורד פוקוס הנ"ל.

ראיתי מחירים נמוכים מרכבים של ליסינג, האם זו עסקה כדאית? או שתמיד עדיף לשלם יותר ולקחת מפרטי יד1 ?

תודה רבה רבה, ואני מחכה לתשובות, אז בבקשה תתייחסו אלי

:wink:

פורסם

בד"כ עדיף מפרטי.

קורולה או פוקוס , תלוי מה הצרכים,שתיהן טובות בתנאי שהטויוטה לא משנת 2003 - 2004, יצאה סדרת ייצור עם בוצה במנוע וממירים שמתפגרים בטרם עת.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
בד"כ עדיף מפרטי.

קורולה או פוקוס , תלוי מה הצרכים,שתיהן טובות בתנאי שהטויוטה לא משנת 2003 - 2004, יצאה סדרת ייצור עם בוצה במנוע וממירים שמתפגרים בטרם עת.

אני איתו באותו דעה למה טויוטה 04/03

יצרו אותם בטורקיה וזה הפגם שלהם הבוצה במנוע כדי לך לקחת רק 2005 אבל זה כמובן לעלות את את המחיר בעוד כמה אלפי שקלים ולפי דעתי תוכל להביא רנקס קורולה גם אוטו טוב ותיקח רק תוצרת אנגליה אל תתקרב לתוצרת טורקיה וליסנג ברור שלא כדי אבל לא תמיד זה ככה תחפש עמוק תמצא זהב....

פורסם

אני רואה שאתם בדעה רווחת לכיוון הקורולה, אך אם לומר את האמת, ממש לא אהבתי את המראה הפנימי שלה ביחס לפוקוס, אני חייב לציין ששמעתי על הפורד פוקוס יתרונות של נוחות ובטיחות ויציבות בכביש לעומת הקורולה, והמראה הפנימי שלה נראה הרבה יותר מעניין, והרבה יותר יפה וצעיר! לגבי הטויוקה קורולה אני דיי סגור בחיפוש על שנת 2005-2006 דגם GLI או RUN-X. עכשיו לגבי הפוקוס אני מעט מבולבל, אומרים על הדגם החדש טרנד X משנת 2006 שהוא כבד, ובדגמים הקודמים משנת 2003 עד 2006 דווקה מתייחסים אליהם כרכב זריז, אז 1- אשמח לדעת מה דעתכם על הדגם של GHIA ? 2 - מה ההבדל בין GHIA 1.6 ל 2.0 GHIA בצריכת דלק, ובכלל... ? 3 - אילו יתרונות/חסרונות אני אקבל מהדגם החדש טרנד X לעומת הדגם של GHIA ? 4 - איזה רכב לדעתכם מכל הנ"ל, יתמודד עם גבשושיות במושב בצורה רכה ועדינה יותר ? תודה רבה לכם על התגובות והעזרה.

פורסם

הטויוטה חזקה יותר בצורה מורגשת (1600 לעומת 1600). גם ההילוכים האוטומאטיים של הטויוטה עדיפים על הפוקוס, שוב בצורה משמעותית.

לגבי נוחות ומראה - ענין אישי.

דני

פורסם
הטויוטה חזקה יותר בצורה מורגשת (1600 לעומת 1600). גם ההילוכים האוטומאטיים של הטויוטה עדיפים על הפוקוס, שוב בצורה משמעותית.

לגבי נוחות ומראה - ענין אישי.

דני

הוצאת לי את המילים מהפה.

לנו יש קורולה 2007 GLI (התצורה הקודמת כמו שבעל השרשור מחפש) ולאחי הייתה הרבה זמן פוקוס 2005.

על שניהן נהגתי לא מעט:

הטויוטה לטעמי הרבה יותר טובה, אציין 3 סיבות עיקריות:

1. המונע - כאמור, 1600 לעומת 1600 וההבדל הוא שמיים וארץ בכל הפרמטרים - תאוצה, סחיבה, תצרוכת דלק בקיצור אפשרי להמשיך ולהמשיך. ההבדל המורגש ביותר - היא פשוט חזקה יותר, משמעותית.

2. גיר (אוטומטי) - הפוקוס מרגישה "טיפשה", האמת כמו רוב הגירים האוטומטיים. היתרון של הקורולה לעומת רוב המשפחתומטיות הוא הציות הנהדר - התיבה ממש "מבינה" מה אתה רוצה ממנה כשאתה לוחץ/משחרר את דוושת הגז.

3. תחושה - הרבה יותר מהנה לנהיגה.

יתרונותיה של הפוקוס? מעט גדולה יותר ומרגישה יציבה יותר על הכביש, האמת עם צמיג קצת יותר איכותי, גם היתרון הזה נעלם.

Bimmer

פורסם

הנאה מנהיגה בקורולה ??????????

מלבד גיר\מנוע, הקורולה נופלת בכל התחומים מהפוקוס שהוא רכב עדיף על הקורולה בכל תחום אחר, גם בציוני מבדקי הריסוק.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מלבד גיר\מנוע, הקורולה נופלת בכל התחומים מהפוקוס שהוא רכב עדיף על הקורולה בכל תחום אחר, גם בציוני מבדקי הריסוק.

שמת לב מה כתבת? "מלבד גיר\מנוע" ....

אממ כשמישהו קונה רכב משפחתי יד שנייה הוא בדר"כ רוצה שהרכב יהיה פונקציונאלי, אז טיעון של "מלבד גיר/מנוע" שזה בעצם העיקר וכל השאר הוא הטפל הוא קצת לא רלוונטי.

מבחינת מבחני ריסוק - אני לא בעניין, בהחלט יכול להיות שהפורד עדיפה, היא גם מרגישה הרבה יותר מוצקה, הרגשה של טנק מבפנים, הבעיה שהוא גם נוסע כמו אחד.

עדיפה בכל תחום אחר? כמו מה?

Bimmer

פורסם

הקשר בין "הנאה מנהיגה" לבין "מבחני ריסוק" נשגב מבינתי.

מלבד המנוע וההילוכים - שגם זלזולך בהם נשגב מבינתי - אין הבדלים משמעותיים בהקשר של הנאה מנהיגה, בין שתי המכוניות.

דוגמה פשוטה להבדל בין השתיים: נסה לעלות את כביש 443 לירושלים בפוקוס בנהיגה רגועה במהירות קבועה (שאינה 60 קמ"ש). אין דבר כזה. אפשר ללחוץ חזק - שאז הפוקוס מורידה הילוכים וצורחת ומאיצה; ואפשר ללחוץ פחות, שאז היא מאיטה. אבל שמירה על מהירות קבועה בלי צרחות מהמנוע - אין דבר כזה. הקורולה לעומתה עולה ללא מאמץ. גם בחמישי.

כנ"ל יציאה לעקיפה ("עקיפה", ולא "חסימת הנתיב המהיר לזמן רב תוך כדי מעבר איטי עד מאד של הרכב השני").

דני

פורסם

אם אתם מוצאים הנאה בנהיגה בקורולה, ולא מבינים את העדיפות המוחלטת של הפוקוס בתחום הניהוג \ הגה \ שילדה , כנראה שלעולם לא נגיע להבנה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

WoW איזה בלבול!

אני מבין שאתם קצת חלוקים ביניכם... CX25GTI, אפשר לדעת בבקשה מה החסרון של הפוקוס בגיר ומנוע שהטויוטה עולה עליו ?

דני, האם נסעת על שני הרכבים ? נשמע שאתה ממש בטוח בעצמך...

ושאלה נוספת ומעניינת שיש לי כמה נראה לכם שמנוע של טויוטה יעשה ק"מ כל ימי חייו, וכמה הפוקוס ? ואני מדבר על רכב מטופל כמובן, אני פשוט מתלבט על מכוניות שיש להם ק"מ גבוהה מעל 100,000.

אני שמח מאוד שאתם עוזרים לי, תודה.

פורסם
WoW איזה בלבול! אני מבין שאתם קצת חלוקים ביניכם... CX25GTI, אפשר לדעת בבקשה מה החסרון של הפוקוס בגיר ומנוע שהטויוטה עולה עליו ?

דני, האם נסעת על שני הרכבים ? נשמע שאתה ממש בטוח בעצמך...ושאלה נוספת ומעניינת שיש לי כמה נראה לכם שמנוע של טויוטה יעשה ק"מ כל ימי חייו, וכמה הפוקוס ? ואני מדבר על רכב מטופל כמובן, אני פשוט מתלבט על מכוניות שיש להם ק"מ גבוהה מעל 100,000.אני שמח מאוד שאתם עוזרים לי, תודה.

אני כבר ראיתי טויוטה שעשתה 300,000 אבל זה לא אינדיקציה כי אף פעם לא ראיתי שום פוקוס חוץ משל אח שלי.

Bimmer

פורסם
WoW דני, האם נסעת על שני הרכבים ? ...כמה נראה לכם שמנוע של טויוטה יעשה ק"מ כל ימי חייו, וכמה הפוקוס ? ואני מדבר על רכב מטופל כמובן

כן, נסעתי הרבה על שניהם.

שניהם מחזיקים מעל 100,000 ללא בעיות עם טיפולים סבירים.

דני

פורסם

כמה ק"מ הכי הרבה הייתם מציעים לי לשנת 2003-2005,

אני חשבתי שמעל 120,000 ק"מ זה כבר יותר מדי ולא כדאי לרכוש,

מה דעתכם ?

אני חייב לציין שהמראה הפנימי של הפוקוס משנת 2006 ומעלה הוא המראה שהכי אהבתי,

והמראה הפנימי של הטויוטה משנת 99-2003 הרבה יותר לטעמי מהמראה של הדגם החדש שלה משנת 2003-2006,

מה עושים במצב כזה ? כי אני לא רוצה את הרכב מהדגם הישן בגלל שיש לי מספיק כסף, ולא רוצה מהדגם החדש כי אין מספיק...

פורסם
כמה ק"מ הכי הרבה הייתם מציעים לי לשנת 2003-2005,

אני חשבתי שמעל 120,000 ק"מ זה כבר יותר מדי ולא כדאי לרכוש,

מה דעתכם ?

אני חייב לציין שהמראה הפנימי של הפוקוס משנת 2006 ומעלה הוא המראה שהכי אהבתי,

והמראה הפנימי של הטויוטה משנת 99-2003 הרבה יותר לטעמי מהמראה של הדגם החדש שלה משנת 2003-2006,

מה עושים במצב כזה ? כי אני לא רוצה את הרכב מהדגם הישן בגלל שיש לי מספיק כסף, ולא רוצה מהדגם החדש כי אין מספיק...

דבר ראשון שעושים זה מפסיקים לבחור רכב ע"פ העיצוב הפנימי שלו - מילא מצב הרכב בפנים. אמנם זה חשוב שהנהג יאהב את סביבתו בתוך הרכב, אבל זה נשמע כאילו אתה הולך לבחור אותו ע"פ יופי - טעות קשה (אפשר ליפול ככה על גרוטאה).

אל תבין אותי לא נכון, אני לא מנבא שחורות, אולי תמצא גם רכב טוב וגם רכב שתאהב מבפנים - פשוט אני רואה אותך יורד לתצורה ישנה יותר של רכב רק בגלל העיצוב הפנימי וזה נראה לי קצת קיצוני.

מבחינת ק"מ, בתור אחד שכבר כמעט 3 חודשים מחפש רכב אני יכול להכניס אותך קצת לקנה מידה:

• הממוצע הארצי לרכב פרטי בארץ ישראל לשנת 2010 עומד על 16,600 ק"מ.
  • רוב הרכבים שנמכרים היום עושים יותר מהממוצע הארצי ולכן אל תצפה שהם יהיו באיזור ה-16K. הם בטח יהיו יותר לאיזור ה-20 עד 25 אלף שזה נורמלי.
  • אתה מחפש שנתונים יחסית חדשים ולכן הייתי ממליץ כן לחפש ולהתעקש ולבסוף כן למצוא מישהו עם ק"מ נמוך, כלומר באיזור הממוצע, חוץ מזה 2 הרכבים שאתה מחפש די פופולריים ולכן אני לא חושב שתהיה לך בעיה למצוא אותן.
  • לבסוף, שאל את בעל הרכב איפה נסע הרכב את רוב הקילומטרים שלו - בנסיעה בינעירונית בלאי הרכב הרבה יותר נמוך.
  • לגבי שאלתך, הייתי מתכוונן לאיזור ה-80 אלף קילומטר.

Bimmer

• תוכן חדש...