Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא נתחיל מהבנת הנקרא: ב"סכום הזה אם אתה מחפש רכב לסטודנט (שמבחינתי זה אומר תחזוקה זולה עד שפוייה), אך שיהיה עדיין עם קצת יותר כוח מהרגיל (בקבוצת המיני)", בהשוואה למי ? קרא שנית! בהשוואה לרכבים מקבוצת המיני בסכום הזה.

נמשיך בענייני המקור למידע: 2 פונטו לחברי הקרובים ביותר שאת שניהם אני קניתי, ועוד פנדה במשפחה עם אותו המנוע של הפונטו (60 כ"ס).

תתפלא,לא כל רכב בן 5-10 עושה בעיות מלבד הטיפולים! זה לא מה שכתבתי (שוב נדרשת הבנת הנקרא), נכתב שלפונטו בעיות כמו לכל רכב בגילאים האלו משמע נזקי בלאי אלא אם לגירסתך לרכבים אחרים בני אותו הגיל אין בלאי.

כמו כן איגניס במחיר הזה הוא לא ימצא. למה לא? דווקא יש לא מעט. מה אתה אומר? ואתה מתבסס על מה? בטח לא על לוחות מכירת הרכבים (שם אין אפילו אחד בסכום הזה ולא קרוב אליו) או על המחירונים (שבמקרא של האיגניס, זה יסגר לרוב מעל למחירון). אין אפילו אחד וגם לא יהייה אלא אם הרכב לאחר תאונה מהשכרה עם 400000 ק"מ.

רק שלתקן אותם בפונטו עולה חצי מכל רכב אחר - ולפי מה קבעת ? לפי הכרות עם קבלות ומוסכים, טיפולים שוטפים ומחירי חלפים של 2 הפונטויים והפנדה (לה כאמור מכלולים משותפים), ובהשוואה לפולו ו206 שהיו בבעלותי וטיפוליהם שולמו על ידי.

ובנוגע לטעם האישי, אין חולק (בעצם כמעט ואין) על הנוחות, ואיכות הניהוג ב206. והדעה הרווחת שזהו רכב יפה, בטח ברמת האיבזור המירבית (כמו שלדוגמא הדעה הרווחת שהסוזוקי ליאנה הוא רכב מכוער מאוד) ולקונה כמובן שמורה ההכרעה בעניין.

וחוץ מזה אתה המלצת לו שיקרא בפורומים, אז אני מצטרף להמלצה הזו, יש לי הרגשה שהוא ימצא יותר המלצות ופרגונים על הפונטו ספייס, מאשר עצות לשמור מרחק.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

שלום לכולם וחתימה טובה

הייתי רוצה להצטרף לשרשור ולקבל חוות דעת נוספות על עוד רכבים בקטגוריה. אני מחפש רכב לידידה, הסכום הוא עד 22K ,

שיהיה אמין וזול לאחזקה, וכמובן אוטומט! וכמובן כמה שיותר חדש! חשבתי על:

1. פונטו ספייס

2. יונדאי אקסנט

3. סוזוקי יורו סוויפט

4. טויוטה סטארלט

5. פיג'ו 206

6. סיטרואן סקסו

7. מאזדה לנטיס 323 מודל 99

8. פורד פיאסטה 2003 צורה חדשה

אשמח לעוד הצעות...

תודה,

עידן.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

בשורה התחתונה , החיפוש הכי יעיל ביד 2 זה להגדיר דבר ראשון תווך מחירים , אחרי זה עד איזה יד (עד יד 3 לצורך דוגמא), נפח מנוע ואזור מגורים , ואז זה פשוט יראה לך את כל האלטרנטיבות ופשוט לבחור את השמורה ביותר שנראת / נשמעת לך וללכת לראות .

ככה אתה לא ננהל על דגם אחד ואתה בודק כמה אופציות , ולא נגיד בחרת להתמקד על פולו אז תלך לכמה פולואים בינוניים מבחינת תחזוקה וסתם תבזבז זמן וכסף על בדיקת רכב לא רלוונטי .

לא משנה כמעט איזה רכב תבחר בסופו של דבר ( לא מדבר על חריגים ) לא יעשה לך בעיות משונות בתנאי שהיא מתוחזקת כמו שצריך ויש תיעוד טיפולים ולא הזניחו את הרכב .

פורסם

החיסרון שלי לדעתי זה שבאיביזה יש את הרדיו-טייפ מובנה וזה סיפור לשים שם מע' נורמלית לפי מה שהבנתי - תוכלו לייעץ על כך?

חבר עם קורדובה (אותו טייפ מובנה) השאיר את הרדיו המובנה של הרכב והוסיף מערכת רדיו דיסק משלו ליד מושב הנוסע, אין סיפור ואין כלום, קל ופשוט.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לחבר יש מזדה 323 F שנת 97 וזה אחלה רכב ועודישאר לך תקציב לישור קו טוב

תבדוק ברכב טוב את התושבות מנוע וגיר את הגיר ואת הצינור השרשור בין הסעפת יניקה לקופסא של הפילטר אוויר זה יקר וזה מחלה

תבדוק שהרכב מעביר הילוכים נקי במהלך נסיעה ובהתחלה תבדוק שהרכב לא רועד שאת בD ברמזור

פורסם

אני חושב שעם השנתון ועם כל הדברים שצריך לבדוק הוא יכול לנסות משהו אחר.

אני אישית לא הייתי לוקח לפני שנת 2000 אם היו לי 25K לשים על רכב

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
תאמין לי אתה, אם עצות כאלה אני מתפלא איך לא לקחו אותך לייעץ למטכ''ל בבור.

רק לנזק אתה גורם עם העצות האלה, מה פותח השרשור אמור להבין?

לא הייתה לך פונטו ואתה מחליט שזה רכב חרא. עדיף שלא תפצע(תרתי משמע) את פיך אם אלה הדברים שאתה רוצה להגיד

. (אם כבר דקדוק - אמור "פוצה" ולא "פוצע" אבל בקטנה,מה זה בין חברים לפורום8))

ושלא תעיז שלא לקחת רכב למכון בדיקה, זאת הטעות הכי נוראית שעושים בקניית רכב.

במוסך לא יעשו לך דיאגנוסטיקה שיעשו במכון בדיקה מורשה, גם לא תקבל אחריות על שום מכלול במוסך.

הצלחה וגמר חתימה טובה

לא רוצה לסטות מהעניין של השרשור אבל אשמח אם מנכבדי ויודעי הפורום יתקנו אותי

בנושא כה חשוב בקניית רכב משומש-

ככל הידוע לי לא קיימת בדיקה שמכון בדיקה עושה ומוסך לא,

(ברור שתלוי איזה מוסך ואיזה מכון) אלא ההיפך הוא הנכון.

מה עוד שאם אני עתיד לקנות רכב אני אטפל בו במוסך ולא במכון

ומסיבה זו המוסך ייתן לי עלות צפויה של תיקונים בניגוד למכון, דבר שמשמעותי עד מאוד

בשיקול האם לקנות את הרכב או להמשיך לחפש.

ישנם עוד טיענוים (סטנדרט בדיקות,הכרת תקלות ותיקונן,קשר לאחר הקנייה ועוד) אולם

לעניות דעתי אלו שהוצגו הינם כבדי משקל מספיק ושכנעו אותי - רק מוסך שאני סומך עליו.

(לאחר 2 רכבים משומשים ומספר מכוני בדיקה).

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

מוסך לא עושה לך בדיקה לפני קנייה!

המקסימום שהוא עושה זה לגבות אותו תשלום והבדיקה שהוא עושה זה בעיקרון פשוט להתניע את הרכב, להסתכל על המכלולים בעין שהכל נראה בסדר, לעשות נסיעת מבחן קצת וזהו.

הם לא מביאים לך דו"ח מפורט, הם לא מביאים לך פירוט לתקלות (נכון שהרוב זה סתם בשביל כיסוי משפטי - אבל יש הרבה דברים שיכולים לראות במכון ולא במוסך).

למכון יש מיכשור, יש דו"ח מסודר -המקום נועד בשביל זה.

זה כמו שתקנה מסך טלויזיה בחנות שמתמחה במסכים וטלויזיות או שתקנה את המסך בשופרסל - לדעתי.

פורסם
תתפלא,לא כל רכב בן 5-10 עושה בעיות מלבד הטיפולים! זה לא מה שכתבתי (שוב נדרשת הבנת הנקרא), נכתב שלפונטו בעיות כמו לכל רכב בגילאים האלו משמע נזקי בלאי אלא אם לגירסתך לרכבים אחרים בני אותו הגיל אין בלאי.

לא מדוייק, לפונטו ספיייס יש בלאי בחלקים שונים שלרכבים אחרים אין.

1) מנוע חשמלי בעייתי של ההגה בכולם

2) מנוע עם נטייה להתחממויות

3) גיר רובוטי (לא הרציף שהוא בסדר) שנוטה להתקלקל

רק שלתקן אותם בפונטו עולה חצי מכל רכב אחר - ולפי מה קבעת ? לפי הכרות עם קבלות ומוסכים, טיפולים שוטפים ומחירי חלפים של 2 הפונטויים והפנדה (לה כאמור מכלולים משותפים), ובהשוואה לפולו ו206 שהיו בבעלותי וטיפוליהם שולמו על ידי.

אשמח אם תכתוב בדיוק כמה שילמת, מאחר וגם לי הייתה פונטו אמנם המחירים יותר זולים אך ממש לא חצי.

כמו כן אם תוסיף את העובדה שלפונטו ירידת ערך גבוהה + אחד מהבעיות הכרוניות שתצטרך להחליף (הגה חשמלי, התחממות) ,

בTOTAL היא לא כזאת משתלמת לעומת רכבים יפנים אחרים.

ובנוגע לטעם האישי, אין חולק (בעצם כמעט ואין) על הנוחות, ואיכות הניהוג ב206. והדעה הרווחת שזהו רכב יפה, בטח ברמת האיבזור המירבית (כמו שלדוגמא הדעה הרווחת שהסוזוקי ליאנה הוא רכב מכוער מאוד) ולקונה כמובן שמורה ההכרעה בעניין.

אכן כן , פה אחד , אין מה להשוואות לעומת ה206 שיותר טובה בכל פרמטר לדעתי.

ממליץ בחום על 206 XS

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

ומסיבה זו המוסך ייתן לי עלות צפויה של תיקונים בניגוד למכון, דבר שמשמעותי עד מאוד

לעניות דעתי אלו שהוצגו הינם כבדי משקל מספיק ושכנעו אותי - רק מוסך שאני סומך עליו.

תמשיך בפניני החכמה שלך, תענוג לקרוא את התגובות שלך. להבא שאתה מתקן אותי, עשה זאת בפרטי ולא בניסיון להוציא אותי אהבל.

אני מעדיף שתהיה לי שגיאת כתיב פעם ב...( ביומיים האחרונים היו לי שתיים:oops: ), מאשר לדבר כל כך הרבה שטויות .

האם פגשת מוסך שמחזיק דיינו לבדיקת כוח בגלגל?

האם במוסך יכולים להגיד לך מצב השלדה והמרכב?(אני לא מדבר על מוסך פחחות).

במוסך ייתנו לך אחריות על הבדיקה?(תכל'ס גם במכון האחריות שווה לת** אבל עדיין)

אני מצפה מאוד לראות את השרשור שלך על איך שסוחר הכניס לי אותה ואיך אני יכול לדפוק אותה חזרה.

אבל כנראה שקטונתי מניסיונך הרחב, וגם כנראה שאני לא מבין כלום מכלום לכן יש לקחת את דבריי כערבון מוגבל.:-D

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

מעבר לבדיקת שלדה ודיינו כמו שליאור כתב ,

ההיבט הכי חשוב הוא משפטי,

אף מוסך לא ייתן לך אחריות על המילה שלו לכן זה שווה לקליפת השום.

בניגוד למכון בדיקה ששם יש אחריות משפטית על הטופס ולכן הם לא מקלים ראש בבדיקה.

ומעבר לכך נסיון אישי שלי :

הקניה הראשונה שלי הייתה פיג'ו 106 ולקחתי אותה למוסך (טעות שלא תחזור על עצמה).

המוסכניק טען שאין שלדה לאוטו והאוטו במצב טוב......

חודשיים אחרי שקניתי גיליתי שגם האוטו עבר תאונת שאסי, ויש נזילות מהראש מנוע וציך לעשות ראש.

אם זה היה מכון היה לי אפשרות לתבוע.

לא ללכת אף פעם למוסך ....

אולי מקסימום זה מוסך של בן משפחה שלך ויש להם את כל הכלים שיש במכון.

PUNTO 16V

206 XS

• תוכן חדש...