Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים, לאחר בדיקת הגהה זאת ההודעה החדשה.

אז כפי שרשמתי, לאחר 3 שנות שימוש הדייהו סופר רייסר שנת 96 שלי שבקה חיים ולא היה שווה לתקן אותה, אז נמכרה בגרושים ועכשיו מחפשים רכב חדש.

בן 22, לומד ועובד.

אני מחפש רכב שהוא מוגדר יותר "רציני" - הדייהו היה מוגדר כרכב ראשון (שלפני נהגתי עוד כשנה על רכב של דודי)

התקציב הנוכחי הוא כ20K - אני מתכנן לקחת הלוואה מהבנק של עוד 10K ואז התקציב יוקפץ ל30K אם יהיה מספיק תמורה לתועלת.

כרגע אני לומד בלימודים חוץ אקדמיים במכללה, עדיין לא לתואר וכ"ו אבל אני כן מוגדר כסטודנט - לתואר הלימודים יחלו עוד כשנתיים.

מחפש רכב אמין, בטיחותי, זול ככל האפשר ומרווח (אני בחור לא קטן 1.95 מטר ככה שעדיף כבר שיהיה בו נוח:oops:)

עם הדייהו הייתי מגיע לממוצע צריכה של כ10.6ק"מ/לליטר אז צריכה דומה לא מרתיעה אותי.

הסתכלתי על רכבים יפנים בעיקר כמו:

סוזוקי ליאונה/בלנו (שנת 2002) ב25אלף בערך.

מיצובישי לנסר (שנת 2001) ב25אלף בערך.

סוברו אימפרזה/B4 (שנת 2004 ו 2001) במתיחה של בערך 30-35אלף, השאלה היא האם הם שווים את הקפיצה הזאת או לא?

בנוסף ליפניות הסתכלתי גם על הסיטרואן C5 SX שנת 2004 באזור ה30אלף.

אני מודע לטווח מחירים שהבאתי, זה פשוט בגלל שהתקציב הנוכחי הוא 20K, אם אני יכול ומוכן לקחת הלוואה של עוד 10K אם זה יצדיק את ההשקעה.

כרגע אני צריך שהרכב יקח אותי מהבית למכללה (שזה נסיעה של כ20-25ק"מ לכל כיוון) כ3-4 פעמים בשבוע וגם נסיעות לעבודה ויציאות וכ"ו - ככה שהוא יסע לא קצת (כמו שנסע הדייהו)

אני לא מבין גדול ברכבים, אז אם יש רכבים מומלצים שלא רשמתי פה אז אשמח לשמוע עליהם.

תודה לכל מי שיכול לעזור.

פורסם

אתה מציין פה כמה דגמים שונים ולא מדייק בשמות. תעשה חיפושים ותלמד קצת באופן בסיסי אודות הדגמים ותחזור עם דרישות קצת יותר מפורטות.

Toyota Hilux Adventure 2019

Toyota Corolla GLI 2006

פורסם
אתה מציין פה כמה דגמים שונים ולא מדייק בשמות. תעשה חיפושים ותלמד קצת באופן בסיסי אודות הדגמים ותחזור עם דרישות קצת יותר מפורטות.

נכון דגמים שונים, אבל מה ז"א לא מדייק לשמות? :?

פורסם

מצד אחד אתה מציין פה משפחתיות קומפקטיות כגון סוזוקי בלאנו שגם אותה כינית ליאונה (סובארו? או שאולי התכוונת לסוזוקי ליאנה), לנסר וכדומה. ומצד שני אתה מציין גם משפחתיות גדולות/מנהלים כמו סיטרואן C5 וסובארו B4. שאותן לא הייתי ממליץ כלל וכלל לסטודנט בן 22 עם תקציב מוגבל. מדובר ברכבים (במיוחד ה-C5) שדורשים טיפול מסור וצמוד במוסכים שמתמחים בהן. כל טיפול חאפרי יביא לנזקים ולהוצאות כספיות תכופות בהתאם. אז אם אתה סטודנט בן 22 עם תקציב דחוק, ואתה צריך רכב שישרת רק אותך לנסיעות קצרות וארוכות כאחד הייתי ממליץ ללכת על משהו יותר קומפקטי וחסכוני. יש מספיק דגמים שנכנסים לך בתקציב של 30K. תעשה חיפוש.

Toyota Hilux Adventure 2019

Toyota Corolla GLI 2006

פורסם

תוריד מהרשימה את הC5 והB4. כמו שכבר כתבו לך, הן לא מתאימות לך. תוריד גם את הבאלנו המחרידה הזאת. בטיחות ממנה והלאה.

נשארנו עם ליאנה, אימפרזה ולאנסר - שלוש משפחתיות יפאניות די ממוצעות ודי אפורות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כתבתי קודם לכן תגובה, לא ברור לי היכן נעלמה.

מכל מקום:

1. אתה סטודנט צעיר, מעוניין לרכוש ולהחזיק רכב ואולי גם לקחת הלואה. אני מניח שהלואה לסטודנט תהיה לא זולה. האם בדקת את העלויות ואת יכולתך לעמוד בהן? אם טרם בדקת זאת אני ממליץ לך לבצע את הבדיקה ואז לשוב לפורום עם תקציב יותר מוגדר.

2. טווח המחירים שציינת רחב מאד - בין 20,000 ל-35,000 ש"ח, ובהתאם לכך גם מבחר דגמי וגיל המכוניות המתאימות. עליך להיות יותר ממוקד.

3. האם התקציב שציינת כולל גם הוצאות ראשוניות נלוות - כגון ביטוח, טיפול "ישור קו" ורזרבה לתיקון גדול אחד או שניים? אם לא הכנסת רכיבים אלה לתחשיב מומלץ כי תעשה זאת במסגרת התחשיב המתוקן.

4. לעצם העניין - הזכרת את הליאנה. אבי נוסע בליאנה 2002, אמנם הקילומטראז' שלו נמוך אולם המכונית מראה אמינות טובה. גם לאשתי היו שתי ליאנות מליסינג (כלומר הוחזרו בגיל 3, קשה להסיק על האמינות בגיל מבוגר) והיתה מרוצה. למכונית יש יתרון גובה לבחור גדול כמוך, מבחינת "ביצועים" היא יחסית חלשה, וגם צריכת הדלק שלה די גבוהה (בנסיעה עירונית סביב 9 ק"מ לליטר ובבין-עירונית 12-13 ק"מ לליטר, עם 5 נוסעים). הזכרת גם את הבאלנו - לי היתה בעבר באלנו שהחלה את דרכה אצל אבי, במצטבר החזקנו אותה 11 שנים ו-120,000 ק"מ, ופרט לבעיות בסטרטר לא היו לי תלונות מיוחדות.

5. עוד גורם שישש להתחשב בו הוא עניין החניה - אם אתה מתגורר או לומד במקומות שבהם קיימת בעיית חניה אפשר שעדיף לחפש רכב יותר קטן (פיזית) שסביר שיהיה גם יתר זול, או שתוכל לרכוש משנתון יותר חדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כתבתי קודם לכן תגובה, לא ברור לי היכן נעלמה.

מכל מקום:

1. אתה סטודנט צעיר, מעוניין לרכוש ולהחזיק רכב ואולי גם לקחת הלואה. אני מניח שהלואה לסטודנט תהיה לא זולה. האם בדקת את העלויות ואת יכולתך לעמוד בהן? אם טרם בדקת זאת אני ממליץ לך לבצע את הבדיקה ואז לשוב לפורום עם תקציב יותר מוגדר.

2. טווח המחירים שציינת רחב מאד - בין 20,000 ל-35,000 ש"ח, ובהתאם לכך גם מבחר דגמי וגיל המכוניות המתאימות. עליך להיות יותר ממוקד.

3. האם התקציב שציינת כולל גם הוצאות ראשוניות נלוות - כגון ביטוח, טיפול "ישור קו" ורזרבה לתיקון גדול אחד או שניים? אם לא הכנסת רכיבים אלה לתחשיב מומלץ כי תעשה זאת במסגרת התחשיב המתוקן.

4. לעצם העניין - הזכרת את הליאנה. אבי נוסע בליאנה 2002, אמנם הקילומטראז' שלו נמוך אולם המכונית מראה אמינות טובה. גם לאשתי היו שתי ליאנות מליסינג (כלומר הוחזרו בגיל 3, קשה להסיק על האמינות בגיל מבוגר) והיתה מרוצה. למכונית יש יתרון גובה לבחור גדול כמוך, מבחינת "ביצועים" היא יחסית חלשה, וגם צריכת הדלק שלה די גבוהה (בנסיעה עירונית סביב 9 ק"מ לליטר ובבין-עירונית 12-13 ק"מ לליטר, עם 5 נוסעים). הזכרת גם את הבאלנו - לי היתה בעבר באלנו שהחלה את דרכה אצל אבי, במצטבר החזקנו אותה 11 שנים ו-120,000 ק"מ, ופרט לבעיות בסטרטר לא היו לי תלונות מיוחדות.

5. עוד גורם שישש להתחשב בו הוא עניין החניה - אם אתה מתגורר או לומד במקומות שבהם קיימת בעיית חניה אפשר שעדיף לחפש רכב יותר קטן (פיזית) שסביר שיהיה גם יתר זול, או שתוכל לרכוש משנתון יותר חדש.

לגבי הלוואה אני כן אוכל להחזיר אותה, זאת לא הבעיה פה.

המחיר שציינתי זה המחיר לרכב נטו, יש תקציב נפרד לביטוח וכ"ו.

ולגבי עניין החנייה, כרגע אני גר בכפר יונה ככה שיש חניה בשפע ובמכללה כרגע לא חסר חנייה.

מצד אחד אתה מציין פה משפחתיות קומפקטיות כגון סוזוקי בלאנו שגם אותה כינית ליאונה (סובארו? או שאולי התכוונת לסוזוקי ליאנה)' date=' לנסר וכדומה. ומצד שני אתה מציין גם משפחתיות גדולות/מנהלים כמו סיטרואן C5 וסובארו B4. שאותן לא הייתי ממליץ כלל וכלל לסטודנט בן 22 עם תקציב מוגבל. מדובר ברכבים (במיוחד ה-C5) שדורשים טיפול מסור וצמוד במוסכים שמתמחים בהן. כל טיפול חאפרי יביא לנזקים ולהוצאות כספיות תכופות בהתאם. אז אם אתה סטודנט בן 22 עם תקציב דחוק, ואתה צריך רכב שישרת רק אותך לנסיעות קצרות וארוכות כאחד הייתי ממליץ ללכת על משהו יותר קומפקטי וחסכוני. יש מספיק דגמים שנכנסים לך בתקציב של 30K. תעשה חיפוש.[/quote']

שוב, כמו שאמרתי אני לא מבין גדול ברכבים - אשמח אם תוכל לרשום לי איזה דגמים טובים מתאימים לי שנכנסים בתקציב.

תודה.

פורסם

סליחה על הדאבל אבל עשיתי סקר קטן בפורום שראיתי 2 רכבים שנראה לי יותר מתאימים:

סוזוקי יורו סווייפט

פיאט פונטו ספייס

מה אתם חושבים על הרכבים הללו?

אני יותר אוהב את הצורה של הפיאט, וראיתי שנת 2003 ב18אלף - השאלה אם המחיר ריאלי או שניתן למצוא בפחות?

הפיאט היא רק 60HP ומנוע של 1300סמ"ק לעומת הדייהו שהיתה לי שהיתה 90HP ו1500סמ"ק - אני ארגיש הבדל משמעותי לטובה/רעה לנסיעה בעליות וכ"ו?

פורסם

הסוויפט והפונטו בהחלט מתאימות יותר לסטודנט שנוסע לבדו ללימודים בחזרה. אתה זה שמשך, מסיבה לא ידועה, לרכבים משפחתיים וגדולים יותר.

לגבי המחיר של הפונטו - לא יודע. כנס ליד 2, תריץ חיפוש על פונטו ממודל 2003 ותראה מה המחירים שאנשים דורשים. שים לב שיש שלוש רמות אבזור שונות לפונטו באותם השנים, אחת מהן הגיעה עם מנוע חזק יותר, אז שים לב שאתה משווה בין דגמים זהים.

פורסם
הסוויפט והפונטו בהחלט מתאימות יותר לסטודנט שנוסע לבדו ללימודים בחזרה. אתה זה שמשך, מסיבה לא ידועה, לרכבים משפחתיים וגדולים יותר.

לגבי המחיר של הפונטו - לא יודע. כנס ליד 2, תריץ חיפוש על פונטו ממודל 2003 ותראה מה המחירים שאנשים דורשים. שים לב שיש שלוש רמות אבזור שונות לפונטו באותם השנים, אחת מהן הגיעה עם מנוע חזק יותר, אז שים לב שאתה משווה בין דגמים זהים.

אני נמשך לרכבים גדולים כי אני גם בחור לא קטן (1.95) שפעם אחרונה שישבתי ברכבים קטנים כגון יונדאי גטס או דייהטסו סיריון של חברים זה היה פשוט לא נוח (או שהמושב מאחורי פתאום התבטל:oops:)

אבל אני באמת אבדוק לעומק את הפונטו והסוויפט - לגבי הפיאט פונטו, יש גרסה של 60HP ואחת של 80HP ושניהם עם 1300סמ"ק ומשום מה המחיר של ה80HP יותר זול, הגיוני הדבר?

אתה ממליץ על תיבה ידנית או אוטומטית? עם הדייהו הייתי עם תיבה אוטומטית במשך 3 שנים שעשתה לי חיים קלים ונוחים אבל עם געגוע לתיבה ידנית - השאלה אם תיבה ידנית בארץ זה בזבוז?

ולשאלה הקודמת - מנוע קטן של 1300סמ"ק לא יאכזב אותי לעומת המנוע 1500סמ"ק שהיה לי? (בהשוואה לכ"ס גם של 90 של הדייהו לעומת ה60/80 של הפונטו) כי בנוסף לנסיעות למכללה מדיי פעם יש יציאות עם חברים, לפעמים נסיעות עם החברה לאיזה צימר בצפון (שהדייהו שרדה 4 נסיעות עד למטולה וחזרה אבל היו עליות שהיא ממש בקושי סחבה - אין לא יודע אם זה קשור לסמ"ק או לגורם אחר)

מצטער על כל השאלות, ותודה רבה.

פורסם

אבא שלי בגובה 1.92 ובמשך שלוש שנים הוא נהג בסיריון (החדשה, לא זאת שנכנסת בתקציב שלך) ולא הרגיש שום בעיה. גם עכשיו, כשהוא נוהג בסוויפט חדשה, הוא לא מתלונן על חוסר במקום. יש גם איזה מנהל פורום ארך רגליים שנהג לנהוג בפיג'ו 205, והצליח להיכנס.

מה אני מנסה להגיד? בנסיעת מבחן של שלוש דקות תדע אם הרכב קטן למידותיך הטובות. אל תשלול על הסף רק בגלל זה.

תיבה ידנית היא לא בזבוז מוחלט בישראל, השאלה היא מה אופי הנסיעות שלך. אם אתה נוהג כל היום, כל יום, בפקקים - ותר על התענוג.

הפונטו 1300 סמ"ק לא תיהיה ראשונה ברמזורים ולא תשבור לך את המפרקת בעליות. כ"ס זה לא הכל בחיים, ליחסי ההעברה בגיר ולמשקל הרכב יש לא מעט משקל כשמדובר על "סחיבה בעליות", וכאן היתרון הגדול הוא של הפונטו. אני יכול להגיד לך שעם הפונטו שהייתה לנו הגענו לכל פינה בארץ, מאילת עד החרמון, וגם עם ארבעה בחורים מגודלים בתוך הרכב הצלחנו להגיע עד לחניון ברכבל העליון, בלי להתדרדר אחורה.

נ.ב - הסוויפט והפונטו, אם זה לא היה ברור, שונות מאוד זו מזו. הסוויפט היא מכונית בסיסית מאוד עם נוחות נסיעה מינימלית ואבזור עוד יותר מינימלי. הפונטו מרגישה הרבה יותר מודרנית ונעימה. מצד שני, כל הנועם הזה עולה כסף במידה והוא מתקלקל. תחליט אתה מה יותר חשוב לך.

פורסם

דגם ה-80 כ"ס של הפונטו נמכר רק בגרסת האבזור הגבוהה, ולכן מהבחינה הזאת הוא עדיף. גם מבחינת ביצועים הוא כמובן עדיף.

איפה החיסרון? עלות האחזקה שלו מעט גבוהה יותר בשל מבנה מנוע מסובך יותר.

פורסם
דגם ה-80 כ"ס של הפונטו נמכר רק בגרסת האבזור הגבוהה, ולכן מהבחינה הזאת הוא עדיף. גם מבחינת ביצועים הוא כמובן עדיף.

איפה החיסרון? עלות האחזקה שלו מעט גבוהה יותר בשל מבנה מנוע מסובך יותר.

דבר ראשון תודה רבה על כל התשובות.

ברשותך שאלה אחת אחרונה -

ידוע לי שתמיד עדיף לרכוש רכב כמה שיותר חדש ושנתון הכי גבוה - אבל איזה רכב עדיף מהקטגוריה הזאת, הפונטו ספייס ELX שבתקציב אני אוכל למצוא שנת 2004 ואולי אפילו 05' או אולי פולקסווגן פולו 1400סמ"ק שיהיה אפשרי למצוא אותה בתקציב הנ"ל בשנתון 2001 אולי 02'

אני שואל מבחינת נוחות ואחיזת כביש, רמות אבזור וצריכת דלק - כי לפי מה שתמיד הבנתי שהפולו הוא רכב נורא אמין. נא תקן אותי אם אני טועה.

תודה רבה.

• תוכן חדש...