Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישה

מי שמטפל בכם לאור הקריאה שלך המצוטטת

מי מטפל בי ובעוד מאות, ואלפים פוטנציאליים אחרים.

התאחדות "אירדא" קיבלה ומטפלת גם בספורט העממי

מי שצריך לתת מענה לשאלותיך אלו הממונים בהתאחדות על הספורט העממי (לא אני)אתה צריך להפנות את השאלה לנציג ההתאחדות המטפל בספורט העממי,הם היו אמורים להוציא תקנון בנושא

אני קיבלתי מינוי לטפל בתקנונים הספורטיביים הנוגעים לרכבי מירוץ

לשאלתך טוני

אין שום הבדל בין תקנון הבטיחות של הרכב שלך לרכב עם 350 כ"ס

במקרה הספציפי שלך 206 1600 סמ"ק,כלוב בטחון צריך? כיבוי אש צריך?ציוד אישי למירוצים צריך? אז על איזה הקלות אתה מדבר? על סוג הכלוב?

פה יש לי השגות

התקנונים שלנו עדיין לא אושרו סופית ולכן אינם מפורסמים ברבים עד לאישור הסופי של הרשות

אבל בוא נהייה כנים

ההבדל בקנייה של כלוב בטחון מוכן תקני "אף איי איי" לבין כלוב ייצור מקומי הוא לטובת הקנייה

הכלוב מגיע מוכן,מכופף,עבר תקן וכולם מכוסים

הכי קל הכי פשוט

יחסוך מעבדות,יחסוך בדיקות קריסה,יחסוך ריצות וכאבי ראש

כתבנו בתקנונים שנכשיר את ה"שרצים" לתקופה של 3 שנים

אבל מי שירצה לבנות מכונית מ2011 שיעמוד בבקשה בתנאים המחמירים של אירופה,רק ככה נוכל להתיישר פעם אחת ולתמיד

אז טוני בשביל להתקדם בוא נשים את השאיפה האישית של כל אחד בצד,תאמין לי אתה לא היחיד,אבל צריכה להיות נקודת התחלה,וכך הוחלט

מירוצי מכוניות

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב טוני

MSA ,יש לנו קשרים עמוקים ומקצועיים עם הבכירים בפדרציה הבריטית

נעזרנו בהם המון,אם באינפורמציה,אם בקורסים,הם יעצו לנו וזה נלקח בחשבון בהכנת התקנונים שלנו עם "קריצה" קטנה לישראלי ה"מחפף" ,מכיר את התופעה נכון?ן

מירוצי מכוניות

פורסם

מה זה משנה איזה מכוניות יש בישראל ? 20 יח ....

בונים כללים שמתאים לענף ולעתיד שלו - מכונית גרופ N זה עתיד ענף האוטוקרוס:-(

מי יבוא עם מכונית גרופ N יקרה למירוץ התנגשויות ?

מה רע ברכב הנ"ל

autocross.jpg

יובל מלמד

פורסם

ישה יש לך חוש הומר בריא ?? מאות?? אלפים?? כולה בישראל הגדולה ישנם אולי 1000 מתחרים ואולי עוד 25 כאלו שחולמים ואין להם גרוש להחליף צמיגים לאירוע אז מה הספור? במידה ויש לך מאות ואלפים תקים התאחדות:twisted: בוא ונתחיל בקטן ונתנפח במידת הצורך, וישה באיזו קטגוריה אתה בכלל מנסה להתחרות? דוקים עברנו כבר :-) וגם חסמבה:lol: אז ספר? מה שאני מנסה להגיד זה שמספיק לפנטז ( אולי זה טוב אבל ממש לא מוסיף) ולחזור לבסיס של הספורט המוטרים והשאר יפול למקום הנכון בבוא הזמן, ועוד דעה שלי בלבד לי נראה שהספורט שיוביל בישראל בשנים הבאות יהיה הקרטינג בכלל ולא כול ספורט מוטרי אחר גם בגלל העליות להחזיק רכב וגם כמות האנשים שמוכנים להשקיע לעתיד בחברה יותר צעירים, היום לדעתי רוב האנשים שמתעסקים בספורט כמו ראלי, ראליקרוס ועוד, הם זקנים שמחפשים את הריגוש האחרון ( מבלי לפגוע כי גם אני אחד שכזה).

שבת שלום לכולם והמשיכו לנהוג בזהירות המטיףף

פורסם

דני מחבר אני מצפה שיתן לי שם ודרך התקשרות לאותו אדם שמטפל בי ולא לשלוח אותי לחפש.

הוא לא מסתובב פה בפורום שניתן כאן להתכתב וללמוד או שצריך רק דרך האתר של IRDA שלטעמי ממש לא ידידותי למשתמש.

וברשותך שאלה בסיסית שנובעת מהבנה בתחום.

המחוקק כך קובע ואני אכחיל את מה שבעיני נראה חשוב

"כללי הנהיגה הספורטיבית" – התקנונים והכללים כפי שאושרו בידי הרשות המוסמכת לפי הוראות סעיף 5;

כללי הנהיגה הספורטיבית

5. (א) הרשות המוסמכת תאשר את כללי הנהיגה הספורטיבית, אשר יהיו התקנונים והכללים כמפורט להלן, בשינויים ובתנאים שעליהם הורתה הרשות:

(1) התקנונים הרשמיים הנוהגים, מזמן לזמן, בגופים הבין-לאומיים המוכרים בתחום מתחומי הנהיגה הספורטיבית, והכללים שעליהם החליטה התאחדות על פי התקנונים האמורים;

(2) כללים שעליהם החליט מועדון לנהיגה ספורטיבית בישראל, ובלבד שאינם עומדים בסתירה לתקנונים ולכללים האמורים בפסקה (1), שענינם תחום הנהיגה הספורטיבית שבו עוסק המועדון, ככל שישנם תקנונים או כללים בתחום האמור; לענין זה, "מועדון לנהיגה ספורטיבית" – תאגיד שלא למטרות רווח הפועל לצורך קיום פעילות של נהיגה ספורטיבית, שאינו התאחדות.

ועכשיו אני אגיד מה אני מבין ותקן אותי אם אני טועה.

אני אקרא לתקנונים הבינלאומיים בשם FIA גם אם זה לא השם הנכון. סוף סוף שקלטתי שיש FIA

יש תקנון FIA על פי החוק הוא מחייב + כללים ישראליים שקובעת ההתאחדות ואת אלה אמורה הרשות לאשר כלשונם או בשינויים ובתנאים כפי שתורה הרשות

בנוסף גם מועדון נהיגה ספורטיבית רשאי לקבוע כללים בתנאי שאינם עומדים בסתירה לאמור לעיל.

כלומר נקודת המוצא הבסיסית היא תקנון FIA נכתב על ידי גויים בשפה משונה אנגלית בד"כ.

שלב ראשון תרגום שלו AS IS לשפת הקודש לא ימינה לא שמאלה. לצורך זה צריך מתורגמן מקצועי ( דפי זהב ויש לך 50 נותני שירותים כאלה מתוכם לפחות 5 שהזרגון המקצועי ידוע להם מקסימום נעזרים באיש מטעמכם למילים סופר מקצועיות )

שלב שני כללים ישראליים המבוססים על תקנון FIA ולפי איך שאני קורא לא יכולים לעמוד בסתירה לתקנון FIA

שלב שלישי התאמות ושינויים שהרשות מורה.

ואם זה כך איך יכולה להיות מחלוקת בין ההתאחדות לרשות.

אתה כותב הרשות מקבלת או משנה או מוסיפה אני מבין שכאן מתנהל דיאלוג בו כל צד מנסה לשכנע את האחר בצדקתו, אבללבסוף ההחלטה בידי הרשות, וככל שהיא לא שרירותית או גחמה של מישהו היא הקובעת.

או לא הבנתי??

ושאלה נוספת

החומר המוגש לרשות מורכב משניים התרגום והחלק הישראלי. מה משקל כל חלק ב%

הבמה שלך . אותה בקשה שהפניתי לברוך מופנית גם אליך ולכל מי שעונה לי בתחומים המקצועיים . אני בכיתה א'

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

דני :

כנראה לא הבנת את שאלתי .

אתה כתבת :

אגב דווקא כאן בגלל אופי הנהיגה, מכוניות מזנקות יחד ויש מגע ביניהן ,החמרתי יותר בתקנות הבטיחות.

החמרת בהשוואה למה ? ראלי ? ראלי ספרינט ?

בעניין מה שהסברת בתשובתך אני יותר ממסכים איתך( עלויות ריצות וכ"ו ) .

ולכן לא ברור לי למה כתבת להחמיר (לא הנחות ) ?.

ואגב , ברכב שלי (המעלה חלודה שוב ) כל הציוד כולל כלוב מיובא בתקן FIA עם אישורים .

טוני

פורסם

אני יש לי קליאו ספורט מקורית. כמו מהמפעל , פרט לצמיגים חדשים כל X ק"מ. אותו גודל שום שינוי מספסיפיקציה של היצרן.

רוצה להתחרע על מסלול סגור כמו נחשונים ז"ל או כוכב יאיר יבדל לחיים ארוכים.

או בלשון ברורה יותר

מה צריך לקרות כדי שאני וכמותי יוכלו לעשות זאת באופן חוקי וכשר למהדרין ובבטחה מבחינת הכשרה רישוי וכדומה

רכב

נהג

בטוח

מסלול

אלה הנושאים שעולים במוחי אולי יש גם נוספים.

.

ישה יש לך חוש הומר בריא ?? מאות?? אלפים?? כולה בישראל הגדולה ישנם אולי 1000 מתחרים ואולי עוד 25 כאלו שחולמים ואין להם גרוש להחליף צמיגים לאירוע אז מה הספור? במידה ויש לך מאות ואלפים תקים התאחדות:twisted: וישה באיזו קטגוריה אתה בכלל מנסה להתחרות? לי נראה שהספורט שיוביל בישראל בשנים הבאות יהיה הקרטינג בכלל ולא כול ספורט מוטרי אחר

שבת שלום לכולם והמשיכו לנהוג בזהירות המטיףף

חדש לי משהו המטיף.

מי אני האדמתי לך בהודעתי

למנות לך רכבים פוטנציאליים בבקשה

אלפות למיניהם BMW סוגי הסובארו הספורטיביות מיצובישי איוו כל קבוצת פולקסווגן הספורטיביות פיאט אבראט' רנו ספורטיביות

פיג'ו וסיטרואן ספורטיביות

כל אלה מתפקדות ביום יום חלקם ללא שינוי וחלקם משופרות. אז האמן לי המספר הוא לא במאות אלא באלפים.

חלק מן המועדונים האלה כבר חלק של התאחדות IRDA אז אין לי צורך להקים עוד התאחדות. אבל נתת לי רעיון , הרי כולם מדברים על פיצולים אז אולי כן כדאי??

אז עם כל ההערכה שהערכת לגבי הקרטינג , אלה יכולים לפעול גם לפעול. רק צריכים מסלול ביטוח ולדרך

וגם לא צריך להתחרות עם מישהו . סתם להתחרות מול השעון בהקפת מסלול !!

מקווה שקראת את מה שכתבתי לך לגבי סחייק.

לגבי האכזבה אמרתי אמרתי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מלמד כתב

בונים כללים שמתאים לענף ולעתיד שלו - מכונית גרופ N זה עתיד ענף האוטוקרוס:sad:

מלמד אתה מיתמם? או לא מבין?:shock:

כיתה א

אתחיל שוב

פדרצייה בין לאומית מכירה ב4 סוגי קטגוריות של מכוניות

"אן" - "איי"- "אס" -"פתוחה

מכאן זה יורד למדינות החברות בפדרציה

שם אתה יכול מהבסיס שכתבתי לרדת לתת קטגוריות כמו התמונות ששלחת עם ה"גרוטאות" הזולות

אבל ואבל אחד גדול

צריך קודם כל להגדיר את התקנונים הטכניים של הקטגוריות הבין לאומיות ולגייר אותן,כך אתם רציתם על מנת לחייב אותן במספרי רישוי

לפיכך אתם דרשתם (אני אם אתה זוכר, התנגדתי ותיכף אסביר למה) ולכן כותב ישה ובהגיון ,יש לתרגם מילולית,(כך עשינו) יש לשנות ולגייר (כך עשינו) ולהתאים אותם לסוגי הכלים שישנם ועתידים להכנס(

אני רק מבקש מימך דבר אחד מלמד,אל תתגרה,אלא תענה לפי ההגיון

האם מכונית שנוסעת בספרינט כלליה אינם דומות לאותם כללים של מקטע אחד של ראלי? התשובה ברורה

לכן יש לגייר את הקטגוריות של הספרינטים שהם אותן כללים של ראלי אין הבדל

אני מזכיר לך שהמחוקק נתן אפשרות לספרינט לנסוע עד 6 ק"מ.מגוחך? כן למה? לא רוצה לריב שוב על השטות הזו

עכשיו

אין בפדרצייה הבין לאומית סוג ספורט שנקרא ספרינט ולא בכדי

הספרינטים הם המצאה לוקלית ולכן הכללים זהים לראלי (בטיחות) אין הבדל

למעשה הספרינטים נקראים SINGLE SPECIAL STAGE RALLY

ישנו מועדון שעדיין בחיתוליו שנקרא אוטו גראס,המועדון הזה צריך לכתוב לך תקנון אירוע,ולבקש הקלות בנושא צורת הרכב (ללא פגושים,ללא תאורה,ללא פנסים

האם יש וצריך להיות הבדל בכלובים? אני סבור שלא,האם צריך ציוד כיבוי אש? צריך,הנהג צריך חליפת מירוץ תקנית? כל בר דעת יגיד כן

אבל אם תשים לב מלמד ואע"פ שאתה לא מתחום הראלי קרוס,גוייר לך תקנון 279 שמדבר בדיוק על המכוניות מהסוג הזה שזהות לתחום של התמונה ששלחת פה

ישה

הרשות לא יכולה לקבוע ולשנות להתאחדויות את נושא הבטיחות במידה וההתאחדות החליטה מטעמים מקצועיים לקחת אחריות ולליישר קוו עם מה שנהוג בעולם

מלמד לוקח על עצמו אחריות שעשוייה לעלות ביוקר

לגבי השם של האיש בהתאחדות "אירדא" בנושא הספורט העממי? אני באמת ובתמים אינני יודע מי הממונה שם

צריך לשאול את אהוד לביא ,או את ערן גומר

טוני

החמרתי בתקנון הבטיחות? זוהי טרימינולוגיה שלי,למעשה יישרתי קוו בדרישות עם כל מדינה נורמלית שמקיימת ספורט מוטורי

זה נראה מאד לא מקצועי לראות מכוניות מירוץ נהוגות ע"י נהגים עם גופיות,כפכפים,מכנס קצר,וקסדת צלחת על הראש

ואם ישה הדגיש בכחול את מה שההתאחדות ממונה זה בדיוק מה שעשינו חיברנו את התקנונים לפי רוח הפדרצייה הבין לאומית עם קורטוב של הוראות מהפדרצייה האמריקאית (הקטגוריה הפתוחה)

מירוצי מכוניות

פורסם

אני חוזר שוב על מה שיש באמתחת היום כדי להתחיל לנוע (מאד משתדל להיות פרקטי ולא לחפור)

בישראל היום מסתובבות בתחום הנהיגה הספורטיבית כמה עשרות מכוניות רובן מיושנות (אין להן הומולוגציה) רובן יתחרו בעתיד בספרינטים,ראלי קצר.

הספרינטים רק לרענן לכולם מתחלקים ל2 (מסלול סגור -מתחילים ומסיימים באותה נקודה בדיוק) AUTO SPRINT

ומסלול פתוח (מסלול ראלי לכל דבר מינימום 2 ק"מ ואילך) RALLY SPRINT

יש חפיפה של 100% בתחום הזה לתחום הראלי בכל מה שקשור לסוגי המכוניות,הבטיחות,הבטיחות הפסיבית מסלול,מרשלים,כבוי אש,אמבולנסים ועוד

אני עכשיו חופר- המכוניות של עמותת הראלי והמועדון המוטורי 2010 יתחרו באותן מכוניות גם פה וגם בראלי

פועל יוצא אותם תקנונים מקצועיים לפי הקטגוריות שהזכרתי קודם.

מה ההבדל? ההבדל הוא בתקנות המשלימות ותקנון האירוע זה הכל ואותם תקנונים מבחינת ניהול אינן עניינם של הרשות.(למעט הדרישות של סדרנים,משטרה,בטחון,ורשיון אירוע)

בתוספת ניתן וגם רצוי לצרף לסוג התחרויות לפחות בהתחלה מכוניות ראלי קרוס (אין בארץ כרגע),מכוניות בנייה עצמית,(לפי תקנון הבטיחות הראלי רייד).

התקנונים הבסיסיים שאיתם החליטה הרשות לפעול הם התקנונים 253 254 279 (אני התנגדתי וסברתי שיש לתרגם תקנונים של הפדרציה האנגלית או הצרפתית או הקפריסאית ) למה? כי הם יותר פרקטיים וידידותיים והם כולם מתבססים על רוח הפדרצייה.

אבל לא מכים חתול מת מה הלאה?

אני לשירותכם

מירוצי מכוניות

פורסם
אני חוזר שוב על מה שיש באמתחת היום כדי להתחיל לנוע (מאד משתדל להיות פרקטי ולא לחפור)

בישראל היום מסתובבות בתחום הנהיגה הספורטיבית כמה עשרות מכוניות רובן מיושנות (אין להן הומולוגציה) רובן יתחרו בעתיד בספרינטים,ראלי קצר.

הספרינטים רק לרענן לכולם מתחלקים ל2 (מסלול סגור -מתחילים ומסיימים באותה נקודה בדיוק) AUTO SPRINT

ומסלול פתוח (מסלול ראלי לכל דבר מינימום 2 ק"מ ואילך) RALLY SPRINT

יש חפיפה של 100% בתחום הזה לתחום הראלי בכל מה שקשור לסוגי המכוניות,הבטיחות,הבטיחות הפסיבית מסלול,מרשלים,כבוי אש,אמבולנסים ועוד

אני עכשיו חופר- המכוניות של עמותת הראלי והמועדון המוטורי 2010 יתחרו באותן מכוניות גם פה וגם בראלי

פועל יוצא אותם תקנונים מקצועיים לפי הקטגוריות שהזכרתי קודם.

מה ההבדל? ההבדל הוא בתקנות המשלימות ותקנון האירוע זה הכל ואותם תקנונים מבחינת ניהול אינן עניינם של הרשות.(למעט הדרישות של סדרנים,משטרה,בטחון,ורשיון אירוע)

בתוספת ניתן וגם רצוי לצרף לסוג התחרויות לפחות בהתחלה מכוניות ראלי קרוס (אין בארץ כרגע),מכוניות בנייה עצמית,(לפי תקנון הבטיחות הראלי רייד).

התקנונים הבסיסיים שאיתם החליטה הרשות לפעול הם התקנונים 253 254 279 (אני התנגדתי וסברתי שיש לתרגם תקנונים של הפדרציה האנגלית או הצרפתית או הקפריסאית ) למה? כי הם יותר פרקטיים וידידותיים והם כולם מתבססים על רוח הפדרצייה.

אבל לא מכים חתול מת מה הלאה?

אני לשירותכם

דני אפשר תיעוד לנכתב באדום ! לא היתה מעולם הנחייה כזאת !

יובל מלמד

פורסם

דני HOLD YUOR HORSES

כיתה א' זה אני עזוב בצד כרגע את יובל.

קרא שנית את הודעתי ותגיד איפוא אני הבנתי ואיפוא לא

משם נמשיך ברשותך בשובה ובנחת עד שנגיע לנקודת הזינוק כאן ולא בקפריסין או גם בקפריסין.

האמת לא היית רוצה לראות את התנועה הפוכה. הקפריסאים באים אלינו?? זה לא חלק מן הפוטנציאל שצריכים יהיה למכור לספונסרים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אלפות למיניהם BMW סוגי הסובארו הספורטיביות מיצובישי איוו כל קבוצת פולקסווגן הספורטיביות פיאט אבראט' רנו ספורטיביות

פיג'ו וסיטרואן ספורטיביות

--------------------------------

ישה בבקשה ממך בפעם האחרונה שאני הייתי בנחשונים כולה היו שם 25 מכוניות מכול הסוגים שאתה רשמת פה ותאמין לי יחצנו את הארוע כארוע שובר קופות, הוא שבר משהו אבל לא קופות כי כמו ישראלים מצויים כולם נכנסו בלי לשלם:shock:. עכשיו ישה אולי כדיי לך להכין רשימה של כול האלפים שאתה מדבר עליהם ולהגיש אותה ליוסי ניסן ושהוא יחליט אם יש מקום להתאחדות חדשה פלוס תקציבים? לדעתי לא כי התיקצוב יגיע דרך ההתאחדויות שישנן כיום וברוך השם יש לנו יותר ממה שבקשנו.ובהקשר למה שכתבתי על הקרטינג זה הספורט היחידי היום שאין בו כולכך הרבה חוקים ובקשות שאתה לא יכול לעמוד בהן, צריך כובע, צריך חליפה, ויאלה אתה מתחרה בארוע מה גם שהתשלום לארוע הוא ב80 אחוז יותר זול. ובהקשר לסחייק כול זמן שהוא שקט על תעיר אותו הוא רק גורם לנזק:snipersmi

בברכה המטיףף

פורסם

מטיף = זלמן או לא. המסתוריות שלך ? השב"כ חתול מת לידך

כפי שאמרתי חלק כבר מאוגד בהתאחדות אז אני לא צריך ליזום שום התאחדות נוספת אני בעד איחוד ולא פלגנות אני מקווה ששמת ליבך לכך.ואם לא שמת לב עד עכשיו אז ביום שני בבוקר לבדיקת עיניים:shock:

נחשונים לא היה מסלול זה היה זבל בדמוי מסלול. כל שסן גמרת 2-4 צמיגים.

אתה גם שוכח שכל הפעילות היא בשטח האפור , מבחינת החוק , אז אני מפר אותו אבל הפופיק רועד לי לכן אני לא עושה זאת בקצב שהייתי רוצה.

פתור את כל הבעיות ותיווכח בכמות האנשים שיגיעו למסלול.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...