Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה זה בא

קבלו אותם

לא קראתי בינתיים מה כתוב אז...

בוא נקווה שיש על מה לשמוח

http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/92DA665B-6318-4719-8E61-9043901D5194/21508/6912.pdf

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נראה שחסרות עוד תקנות הקשורות ליבוא.

אז מה נשאר להשיג ביטוח ולדרך

או עוד הדרך ארוכה לפנינו

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בזמן שבשרשור השני מסיימים להיזכר בטעויות ההיסטוריות, ותוך הצדעה לכל מי שתרם והביאנו עד הלום,

אני רוצה להפוך את השרשור הזה דווקא לאופטימי ואופרטיבי.

אז קרו בזמן האחרון שני דברים טובים מאוד :

1. פגישה בין גבי סרוגו לבין גברי לוי.

ציטוט: "מטרת הישיבה- מציאת דרך לשיתוף פעולה בין ההתאחדויות .

לאחר כשעה של השמעת דעות ורעיונות סוכם כי 2 הצדדים ישתפו פעולה בכל הקשור לקידום כל הנושאים הקשורים לעתיד הספורט. הצדדים קבעו להפגש בשנית לסיכום דרך פעולה משותפת וקביעת הצעדים המשתופים לעתיד הקרוב."

אני מאוד מקווה ששיתוף הפעולה יימשך, וכולנו בתור מעורבים בספורט המוטורי צריכים לדרוש מחברי הועד ויושבי הראש של העמותות בהן אנחנו חברים - להמשיך את שיתוף הפעולה למען המטרה המשותפת של כולנו.

2. פורסמו התקנות ברשומות. לא כולן, אבל אלה שהכרחיות לתחילת פעילות חוקית.

חיכינו לזה יותר מידי זמן, אבל הנה זה קרה. עכשיו אפשר להגיד שספורט מוטורי ונהיגה תחרותית הם חוקיים במדינת ישראל. מעכשיו צריך לעמוד בדרישות החוק והתקנות וזה המכשול הבא.

זה לא יהייה קל, אבל לדעתי אנחנו צריכים להתחיל בקטן - אירועים קטנים ולא בומבסטיים, ליצור יחסי אמון עם משטרת ישראל (וברור שזה יהייה מאוד קשה גם לנו וגם להם אחרי ההיסטוריה המשותפת), ללא קהל לפחות בהתחלה, וללא ציפיות בשמיים (שאלות כמו "למה כל כך קצר?" "למה אין ספונסרים?" "למה זה עולה כל כך הרבה?"). ברור שכל זה ישתפר פלאים בד בבד עם ההשרשה של התרבות הזאת בארץ.

ואני מדבר פה על כל תחומי הספורט המוטורי.

יש את בעיית הביטוח, שתיפתר לדעתי. זה עניין של זמן והבנה של הרשות ושל המבטחים בארץ.

אין מה לעשות, המצב הוא שאנחנו מנסים להכניס לפעולה תחום חדש ולא מוכר במדינת ישראל, מדינה שבה למילים "נהג מירוץ" יש קונוטציה שלילית, מדינה מוכת תאונות דרכים (ושמאשימה את הנהגים במקום לשפר תשתיות/חינוך/בטיחות רכבים ורק בסוף אכיפה), מדינה שהיושבים בראשה לא שמעו מעולם על ספורט מוטורי, ושהגופים שאחראים על הספורט מטעם המדינה רק מתחילים להבין לאט לאט עם מה יש להם עסק. אבל זה אפשרי !

ואפשר גם לדמיין מה יקרה כשיהייה הפצוע הראשון. וזה יקרה כמו שזה קורה בכל מדינה בעולם. כותרות בעיתונים, ראיונות של שרים "יודעי דבר" ושל עוברי אורח שצפו וכבר יכולים להצביע על כל המחדלים...

וגם אז אנחנו נזדקק לכל הסבלנות שיש לנו על מנת להסביר לתושבי מדינת ישראל שזה אמנם קורה, אבל הרבה פחות מאשר במגרשי הכדורגל, לדוגמה. ושאנחנו עובדים לפי תקן בינלאומי של בטיחות, מה שלא קורה בכבישי ישראל, לדוגמה.

ואחרי שנטחן להם טוב טוב במוח - אני בטוח שגם תושבי ישראל יקבלו את הספורט המוטורי כחלק מהשגרה ואפילו יבואו לצפות ולהשתתף.

לסיכום, יש מקום לאופטימיות, ולדעתי אנחנו מסוגלים לעשות את זה. הדבר הראשון שכולנו צריכים להבין זה שיש עוד דרך ארוכה לפנינו עד שיהיו כאן אירועים גדולים ונוצצים, אבל עוד מעט יהייה אפשר להתחיל בקטן אם נשכיל לעבוד ביחד ולמשוך את העגלה לאותו כיוון.

אני יודע שרובנו המוחלט מעוניין בספורט מוטורי ולא בפוליטיקה. אנחנו רק צריכים להזכיר את זה מידי פעם לפוליטיקאים שלנו.

מה דעתכם ?

[למי שסקרן - אני חבר בעמותת הראלי הישראלית, כותב בשם עצמי בלבד, ויש לי אינטרס אחד - לנהוג במכונית ראלי בצורה חוקית במדינת ישראל]

פורסם

רון אהלן

מדהים שעד עכשיו טרם הגיב איש כאן.

זה הרי יום של שמחה.

130קוראים צפו בשרשור ונאדה.

אף הפניתי את הקוראים בשרשור ההאשמות ההיסטורי ( ההיסטרי ) לשרשור כאן ללא הועיל.

מסכים לדבריך.

לדעתי כל התקנות יצאו פרט לכל הקשור ביבוא כלי תחרותי. תקן אותי אם אני טועה.

הבעיה זה ביטוח, תקנונים ויישום התקנות רישוי הרכבים רישוי הנהגים הסדרת מסלולים קבועים או ארעיים . זה מחייב הערכות של מפיקי אירועים סדרנים וכו' ואז ולצאת לדרך, וכמו שאמרת בהילוך ראשון כדי שלא להרוג את התינוק הזה ולתת לו זמן להתפתח.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הסיבה לחוסר התגובה היא כי מי שבעניין מכיר ויודע את התקנות כפי שנחתמו ע"י השר מתוך הפגישות שמתקיימות עם ההתאחדויות והעמותות ברשות.

פרסום התקנות ברשומות הוא צעד נוסף לקראת המרוץ הראשון בעוד .............????(זמן)

מי שקורה את החומר ואת ניספחיו מבין בדיוק מתי המרוץ הראשון יצא לדרך, אין כאן שום סיבה למסיבה.

ברוך

פורסם

ברוך

בין החומר שוועדת החינוך יושבת עליו ומסיימת את תפקידה ובין הוצאת התקנות עצמן עברו כמעט 5 חודשים. למה זה התעכב ?? כיוון שכל משרד הנוגע בדבר קיבל את הטיוטה האחרונה עבר עליה תיקן אותה ניסחו זאת חזור ושנות עד שיצאה הסחורה מושלמת מבחינה ניסוחית.

אז הייתם בתמונה בשלב הזה יופי לכם, עוד הוכחה כי הרשות עובדת ומשתפת פעולה.

ואם לדעתך ולדעת אחרים מדובר בפלופ אז תכתוב חברים לא לשמוח , כפי שעשית . עברו כמעט 24 שעות מאז שפתחתי את השרשור.

האם ידעת שהתקנות פורסמו ברשומות עד אתמול??

ואת אותה השאלה ששאלתי את אריה אני שואל אותך כמקצוען.

תצביע על כל קושי וקושי , על מה ניתן להתגבר על מה אי אפשר, ובלי תיקון לא יהיה פה ספורט מוטורי גם בשנת 2500

אני למשל חושב מבלי שהתעמקתי בזאת רבות וכלא מקצוען שבכל מה שקשור לרכב ספורט עממי ( זה מה שמעניין אותי ועוד אלפים אחרים ) ניתן יהיה לנוע די מהר אם יוסדר נושא הביטוח והמסלול הסגור. אולי אני טועה?

מבחינתי תצביע על הבעיות של מסלול סגור סלול לא בשביל ראלי אלא בשבילי עם הרנו קליאו ספורט .

ועל בעיות הקשורות לרכב ספורט עממי ( אנוכי מצידי - שיהיה ) זה הייתי שמח לשמוע ממך בשלב זה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

יסלחו לי כולם בעיקר על השימוש "הזול"

הפער בין מה שנאמר כאן ולכל אורך השרשור ההיסטורי לא דומה כלל למה שנכתב בשרשור הזה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=280726

מכל המעורבים בעבודת צבי ענבר ז"ל איש יקר ובעל מקצוע מעולה דני היה קורקטי .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, אמנם חוקים ותקנות זה הכל טוב ויפה, ובשביל לבנות מסלול סגור ולהריץ אותו צריך משקיע כלשהו בעל ממון שירים את הכפפה ולא הרבה מעבר לשני הדרים האלה.

אבל אליה וקוץ בה, כתבנו חוקים, הקמנו מסלול, ייבאנו רכבים. איזה חברת ביטוח תסכים לבטח את הרכבים האלה כשכמו שנאמר פה ובעוד עשרות מקומות המילים "נהג מירוץ" ו"מירוץ מכוניות" הם מושגים ששקולים כמעט לטאבו בארץ.

כשחברות ביטוח גדולות וידועות (לא אנקוב בשמות) לא מוכנות לבטח סיטרואן וולקן (ועוד עשרות דגמים כמוה), כי היא קטנה וישנה ויש לה מנוע גדול ואני בטוח אתבע את הביטוח על בסיס שבועי (למרות שב6 שנות נהיגה הייתה לי בדיוק תביעה אחת לפני יותר מ5 שנים) כי זה הרי ידוע לכל שזה רכב מירוץ במסווה מכונית כביש :roll:

נכון, הצעדים שנעשים לקידום הספורט המוטורי מבורכים ואני בתור חובב (גם אם לא משתתף פעיל) שמח על כל פגישה וכל תקנה שעוברת ונכתבת, אבל אני חושב ומאמין שהדרך עוד ארוכה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ישה לפי הכובעים שיש ליד השם שלך עוד כמה הודעות תהיה צריך לשנות ניק:roll: ישה יש לך חבר סחייק שמפמפם אותך ואתה אוכל את כול מה שהוא זורק? ישה מעניין שכול התקנות הפשוטות עוברות מהר מאוד ואלו שבאמת חשובות בשביל שכן יהיה ספורט מוטרי לא עוברות ולא תעבורנה עוד הרבה זמן אז מה הסיבה לשמוח בדיוק? מה שאתה מציע שאני יוציא את האוטו שלי מהמחסן ויכין אותו למירוץ הבא ? או אולי שאני יעביר את המכוניות מאירופה לארץ כי תהיה פעילות מוגברת פה? ובלי ציניות לדעתי עברנו את גבול הטעם הטוב בשרשור ההוא ואני מקוה שזה לא ימשיך גם פה, הגיע הזמן לעשיה ולחדול לקשקש כי מה זה עוזר לנו הקשקושים שפה? נכון כלום.

כול טוב והמשיכו לנהוג בזהירות ברכב הספורטיבי שלכם המטיףף

פורסם

אהלן למטיף

סחייק לא מעלה לי ולא מוריד לי. מה מטרותיו גם לא מעניין אותי. לפעמים הוא כותב דברי טעם ולפעמים לא. בניגוד אלי הוא כותב בתמצות.

חשבתי שיש לי חבר בנורבגיה אבל הוא מותח אותי כמו מסטיק כבר מספר ימים.

לפי הבנתי יצאו כל התקנות למעט זו שצריכה לעסוק בייבוא כלי תחרותי. אתה טוען אחרת

מה עוד צריך לצאת ולא יצא??

אני מנסה לעזור כמיטב יכולתי מנסה להנמיך את הלהבות ולקדם את העגלה. תקרא את הודעותי האחרונות גם בשרשור המאוס והלעוס.

דרך אגב הבשר כבר בפריזר:lol:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אבל אליה וקוץ בה, כתבנו חוקים, הקמנו מסלול, ייבאנו רכבים. איזה חברת ביטוח תסכים לבטח את הרכבים האלה כשכמו שנאמר פה ובעוד עשרות מקומות המילים "נהג מירוץ" ו"מירוץ מכוניות" הם מושגים ששקולים כמעט לטאבו בארץ.

כשחברות ביטוח גדולות וידועות (לא אנקוב בשמות) לא מוכנות לבטח סיטרואן וולקן (ועוד עשרות דגמים כמוה), כי היא קטנה וישנה ויש לה מנוע גדול ואני בטוח אתבע את הביטוח על בסיס שבועי (למרות שב6 שנות נהיגה הייתה לי בדיוק תביעה אחת לפני יותר מ5 שנים) כי זה הרי ידוע לכל שזה רכב מירוץ במסווה מכונית כביש :roll:

נכון, הצעדים שנעשים לקידום הספורט המוטורי מבורכים ואני בתור חובב (גם אם לא משתתף פעיל) שמח על כל פגישה וכל תקנה שעוברת ונכתבת, אבל אני חושב ומאמין שהדרך עוד ארוכה.

חברות ביטוח מנהלות עסק. עסק רוצה להרויח. אף אחד לא קונה מוצר בשקל ומוכר בחצי שקל.

לכן חברת הבטוח לא רוצה לבטח במקרים מסויימים כי מניחה שהיא הולכת להפסיד מהסיפור. לא בהכרח ההנחה נכונה אבל זאת היא מעריכה וכך היא פועלת.

ודרך אגב מתחת לשנה מסויימת רוב החברות לא מוכנות לבטח בביטוח מקיף גם מכונית כביש כמו שהגדרת ולא רק וולקן

או היא מוכנה לבטח אבל בפרמיה גבוהה כדי שלא תפסיד.

הבעיה בביטוח כאן היא לא בטוח הרכב עצמו אלא הבטוח כלפי צד ג' שעל פי התקנות אמור להיות בסכומים גבוהים מאוד.

ואף על פי כן יש חברה שמוכנה לבטח. הבעיה היא שהסכום שהיא מבקשת הוא בשמיים.

לכן מנסים למצוא פתרון אלטרנטיבי, באמצעות הרשות קרי המדינה ובוא נקווה שאכן יימצא פתרון כזה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ברוך

בין החומר שוועדת החינוך יושבת עליו ומסיימת את תפקידה ובין הוצאת התקנות עצמן עברו כמעט 5 חודשים. למה זה התעכב ??

הרשות רצתה להוציא את כול התקנות כמקשה אחת, ההחלטה להוציא ללא תקנת היבוא היא החלטה של הרשות.(אני חושב)

כיוון שכל משרד הנוגע בדבר קיבל את הטיוטה האחרונה עבר עליה תיקן אותה ניסחו זאת חזור ושנות עד שיצאה הסחורה מושלמת מבחינה ניסוחית. אז הייתם בתמונה בשלב הזה יופי לכם, עוד הוכחה כי הרשות עובדת ומשתפת פעולה. בהחלט נכון

ואם לדעתך ולדעת אחרים מדובר בפלופ אז תכתוב חברים לא לשמוח , כפי שעשית . עברו כמעט 24 שעות מאז שפתחתי את השרשור.האם ידעת שהתקנות פורסמו ברשומות עד אתמול?? לא ידעתי הרשות נתונה למחוקק להוציא את הדברים במועד שהוא רוצה.

ואת אותה השאלה ששאלתי את אריה אני שואל אותך כמקצוען.

תצביע על כל קושי וקושי , על מה ניתן להתגבר על מה אי אפשר, ובלי תיקון לא יהיה פה ספורט מוטורי גם בשנת 2500

מבחינתי תצביע על הבעיות של מסלול סגור סלול לא בשביל ראלי אלא בשבילי עם הרנו קליאו ספורט .

ועל בעיות הקשורות לרכב ספורט עממי ( אנוכי מצידי - שיהיה ) זה הייתי שמח לשמוע ממך בשלב זה

בכדי לבדוק את התקנות צריך להתחיל ולהפעיל אותן, בדיוק כמו במקרה של הביטוח.

האם ניתן כיום לקבל רישוי על כלי רכב? האם ניתן לקבל רישיון מרוץ? לדעתי לא המערכת עדין לא מוכנה לטפל בנושא, אם טעיתי סליחה.

אני יודע כיום שלקיים אירוע בלשון זעירה בעייתי, לא נוכל לקיים (צריך להוכיח שניסינו) ישנו את התקנות, אני יכול לצעוק מהיום ועד מחר לא יעזור, חכמי חלם (ואלו לא אנשי הרשות לנהיגה ספורטיבית) ישבו והחליטו כי כך יש לעשות היו צעקות העיפו את נציגי הספורט המוטורי שהיו בישיבה, הפסיקו ישיבות מה לעשות זאת התוצאה.

כאדם (לא בציניות) שהוא אוטודידקט קרא את תקנות ה-FIA ותשווה מול התקנות בישראל.

לקחו דבר שנקרא STAGE שבתוכו יש ספיישל סטייג וחילקו אותו לשניים חלק אחד התחרותי ולחלק האחר קראו קטע קישור, לזה יש תקנה ולזה יש תקנה, תקנות אירוע מושתתות על "חוק האלימות בספורט" שהוא כפוף לשני חוקים אחרים "חוק הבטיחות במקומות ציבוריים - 1962" וחוק "סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור - 2005" קח את השינויים האחרונים בנושא הסדרנות, לא רק נושא סדרני ספורט, כיום יש שינוי נוסף! מדרג של סדרנים, מפקח אירוע, מנהל אירוע דברים חדשים וזאת בגלל שלמשטרה אין מספיק כ"א ואינה מוכנה להקצות מספיק שוטרים לאירועים, מעבר לזה, המשטרה תחפש שעיר לעזאזל בקרות מקרה (מינוח משפטי ידוע) ואלו הם המפקח והמנהל.

לך ובדוק אם הנושא יכול לעבוד, לא יודע, דבר אחד אני יודע חברות האבטחה מפיקים ומארגנים שכונסו לצורך הסבר על הפקות אירועים על פי הכללים החדשים אומרים כבר כיום שלהם אין מענה לדרישות המשטרה והם צריכים להערך באיזו צורה לנושא, דרך אגב אף לא אחד מהספורט המוטורי היה בכנס במקרה פנה אלי אחד המפיקים הגדולים בישראל וכן חברת אבטחה גדולה שמספקת סדרני ספורט לאירועים וביקשו ממני להצטרף אליהם.

אלו חלק מהתקנות שאני כרגע יכול להצביע עליהם שיש בהם "בעיות", תקנות שצריכות לעמוד במבחן הביצוע.

ברוך - התשובות באדום

פורסם

בלי ציניות

אני קודם כל רוצה להודות ל לרשות שביצעה את מה שהיא היתה אמורה לעשות (אומנם באיחור אבל הצליחה)

אני מתאר גם לעצמי ויודע בבירור כמה קשה היה ליוסי ניסן להתדפק על דלתותיהם של 4509 פקידים בעשרות משרדים (יוסי אני באמת יודע) וגם לעמוד מול העולים לרגל למשרדו בת"א,מתאר שהיו המונים, כ"א "מומחה"

אם התבשיל יצא טעים? לא יודע, זה צריך לעמוד למבחן

למרות הכל אם כל הגורמים שיש להם נגיעה לספורט ,ספורטאים,רשות,ממס"י,התאחדויות, ישכילו ללכת עם ראש אחר ופתוח נוכל לחיות עם זה ולשנות אולי תוך כדי תנועה.

לא,לא לקחתי כדורים,זה מה שיצא לטוב ולרע.

דני לוי

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...