Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש הסבר לגבי קורס קצינים בתור שליש

tamirh
שימו לב! השרשור הזה בן 5236 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן חברה, בסוף החודש אני יוצא לקורס מש"ק שלישות למרות שהייתי בתפקיד כבר 7 חודשים.

אני מתלבט אם ללכת למבדקים או לא.

את האמת, אני דיי חותר לת"ש והבנתי שבתור קצין שלישות שנה ראשונה חייבים לשרת ביחדיות קרביות

האם זה באמת ככה?

הבנתי שיש שני מסלולים מעוז ונחשון?

אשמח לקבל הסבר לגבי התהליך ומה בידיוק לומדים בק"ץ.

תודה:idea:

תמיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבר שלי עשה קורס קציני שלישות והגיע מטר מהבית שלו , שלישות ברמת גן .

מגמת מעוז

קורס לקצינים תומכי לחימה המיועדים לשרת כקציני מטה בגדודים ובחטיבות הלוחמות. הקורס משלב הכשרה של נשים וגברים, ולראשונה מופרדת ההכשרה מבחינת התפקיד ולא מבחינת המגדר.

מסלול קצונה בחיל התקשוב

הנתונים היבשים הדרושים לקצונה:

1. קב"א 52 ומעלה (25%)

2. מתאם קצונה 2

3. סוציומטרי טירונות טוב (50%)

4. ציון מבדקים עובר-נראה לי שעובר זה בין 13 ל-30 ומשהו, אבל אל תתפסו אותי במילה (25%)

כמובן שיש חריגים והחוק לא נוקשה כמו שהוא נראה.

תחילת הדרך- המיון

מיונים ראשוניים-

1. מבחני מצב קבוצתיים- עובד על עיקרון התצפית: נותנים לכם משימה קבוצתית וצופים עליכם מהצד. בודק איך אתם מתפקדים תחת לחץ ובזמן מבחן, איך אתם מקבלים החלטות ואיזה, האם אתם פסיבים או אקטבים, איך כושר השכנוע שלכם.

2. ראיון אישי- בודק בעיקר את המוטיבציה שלכם ובא לוודא שאתם שם מהסיבות הנכונות (לא בגלל שההורים לוחצים, לא בגלל הכסף ולא בגלל שלא טוב לכם ביחידה שלכם, בין היתר).

המיונים מתקיימים בבה"ד 7.

ועדה חיילית- נערכת אחרי המיונים וקובעת האם המועמד ימשיך בתהליך המיונים. הועדה היא לא בנוכחות המועמד.

מבד"קי קצונה-

1. מבחנים פסיכוטכניים. אמנם ממחושבים אבל קרואים בפי העם מבחני "נייר ועפרון"

2. ראיון עם פסיכולוג- בודק את האופי שלכם לפרטי פרטים (למשל, שאתם לא סוציומטים או דיכאוניים בצורה יוצאת דופן).

בהנחה שעברתם את כל זה בהצלחה, אתם תותחי על. מלאי מוטיבציה אתם מגיעים לבה"ד 7 ומתחילים להחסיר הרבה שעות שינה.

הדבר האמיתי

הכנה- אחודה (משותפת וזהה למיועדים לקק"צ "נחשון" [בעבר, בה"ד 12] ולקק"צ "מעוז" [בה"ד 1]- לגבי קק"צ "להב" אני לא בטוחה אם זו אותה השלמה, אבל נראה לי שכן), נערכת בבה"ד 7 במשך 4 שבועות. ההכנה, כשמה כן היא, מכינה את המיועדים לקק"צ לקורס. היא מכינה בשני תחומים עיקריים: כושר גופני – יכינו אתכם למבחני בר-אור הכניסה, בפרט, ויטמיעו בכם כושר גופני בכלל, ומורשת ישראל-תלמדו על ההיסטוריה של העם היהודי, מלחמות ישראל, אישים חשובים וכד´. בנוסף, תעבדו על משמעת, ערכים ושאר ירקות שיקנו לכם כלים להצלחה בהמשך.

בסוף ההכנה, בד"כ, מקבלים רגילה שבמהלכה, שוב, בד"כ, עוברים בר- אור כניסה ועוד מבחן או שניים ומגיעים לדבר האמיתי:

הקק"צ- נערך בבה"ד 1 ,בדרום החם, במשך 11 שבועות ( בה"ד 1 הפך רשמית לבסיס הכשרת קצינים היחיד וכל הקק"צים, משמע, "נחשון" "מעוז" ולהב" מתקיימים אך ורק בו). בקורס לומדים תכנים פיקודיים וניהוליים, בעיקר. בין היתר, אמל"ח (אמצעי לחימה), כושר, ניווטים, הסמכה להטוויח, שבוע שטח, סדרת חינוך, שליטה וניהול כ"א (כח אדם), ערכים, מבנה צה"ל, תו"ל (תורת לחימה) ועוד.

יש 3 בראורים- הראשון כחלק מהמבחני כניסה, בראור אמצע ובראור סוף.

בסוף הקק"צ הצוערים מקבלים את סיכת המ"מ ומגיעים לשלב האחרון במסלול:

ההשלמה החיילית- בדומה להכנה, גם השלמה היא אחודה ונערכת בבה"ד 7, משכה הוא 15 שבועות.

בהשלמה תלמדי בעיקר תכנים מקצועיים רלוונטיים לחייל שלך, במקרה שלנו, תכנים שקשורים לקשר, מחשוב ותקשורת.

בסוף ההשלמה תקבלי ארונות , תשבעו למדינת ישראל , תחתמו שנה קבע ותתחילו לתפקד בתור קציני תקשוב.

* חשוב לציין כי שלבי ההכנה והקק"צ הם שלבים ממיינים וניתן "ליפול" מהם.

עברתם את כל זה- מה עכשיו?

כאלה שיעברו קק"צ "נחשון" יוכלו להשתלב במגוון רחב של תפקידים ב-4 מגמות עיקריות:

1. קציני הדרכה

2. קציני מבצעים

3. קציני מחשוב

4. קציני תקשוב

קק"צ "מעוז" יכשיר אותך לתפקיד הקשר"ג קצין קשר גדודי- יציאה לשטח עם גדוד לוחם ואחריות עליהם, על הקשר, על הכ"א, על הכל.

מגמת 'נחשון' לצוערי המערכים הלא-קרביים (מטה ומפקדות)

מגמת 'מעוז' לצוערים תומכי-הלחימה (בדר"כ הכוונה לקצינים שאינם לוחמים אך משרתים ביחידות-שדה –לוגיסטיקה, חימוש, וכדו')

מגמת 'להב' לצוערי היחידות הקרביות ('קק"צ יבשה אחוד').

לענייננו, הרלוונטי הוא בעיקר מסלול ההכשרה אותו עובר הקצין הקרבי:

ככלל, מועמד לקצונה מיחידה קרבית יוצא לקורס קצינים אחרי שסיים את מסלול ההכשרה כלוחם ביחידתו, ואחרי קורס מפקדים (מ"כים, מט"קים והמקבילים). קורס הקצינים מורכב משלשה חלקים עיקריים:

קק"צ יבשה בבה"ד 1, שהוא קורס תיאורטי כמעט לגמרי, ומטרתו העיקרית היא אותם לימודים צבאיים שבהם עוסק המאמר. את הקורס מבצעים הצוערים מכלל היחידות הקרביות יחד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשנה הראשונה שלך בתור קצין במידה ותסיים את המסלול אתה ממש לא מחוייב להיות קצין ביחידות קרביות.

אם אין לך בעיות רפואיות או פטורים שונים אתה כנראה תהיה במגמת מעוז וכביכול תעבור הכשרה שמייעדת אותך טיפה יותר לתפקד כקצין בגדודים וחטיבות אבל זה לא מחייב משום שזה הכל תלוי בתקנים ובפרטוקציות שיש לאנשים אחרים שמסיימים איתך את מסלול הקצונה.

במידה ואת עם בעיות רפואיות או פטורים שונים ומשונים אתה כנראה תעבור הכשרה במגמת נחשון ותיועד להיות יותר קצין מטה.

אני הייתי מ"כ ואחר כך רס"פ בקורס הכנה לקצונה בחייל השלישות בבה"ד 11 ועל סמך מה שאני זוכר מהתפקיד רשמתי את המידע הזה.

יום טוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחר שסיימתי אימון מתקדם בגולני אי שם לפני 11 שנה (אוג' 98 - כבוד!!), הפרופיל שלי ירד.

נשארתי בגדוד כמש"ק שלישות ובהמשך יצאתי לקק"צ שלישות.

שובצתי כקצין תכנון (הספיק לי השטח) ועברתי שלושה תפקידים מאוד מעניינים כקצין כ"א וקצין תכנון חיילי.

הרבה כח, אחריות וממש לא משעמם.

אפילו חתמתי קבע נוסף של חצי שנה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...