Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשות אבי לנטיס 1.6 משנת 97 שנקנתה לפני כעשור מליסינג. נהדתי אליה הרבה בשנים הראשונות שהייתי סטודנט.

אני מאשש את רוב מה שנאמר כאן.

יתרונות: רכב אמין ואינו רגיש לטיפולים במוסכים בלתי מורשים. אצל אבא שלי (שמאמין שרכב מפנקים כמו שבוי בכלא הסורי, או במיליםן אחרות-תחזוקת שבר...) למעט טיפולים שוטפים (כמובן במוסך בלתי מורשה בעליל...) הוא לא עשה בעיות אחרות. ברם-נוסעים עליו בעיקר בעיר ובצורה מאוד רגועה וחלשה (גם כדי לחסוך בדלק...). בנסיעה רגילה בעיר, בלי "קיקים עצבניים" בעליות של ירושלים הוא עושה אחד לעשר.

יתרון נוסף הוא הגיר. גיר אמין שעושה את העבודה יופי ומשחק עם ההילוכים בצורה טובה. תוך זמן קצר תדע איזו לחיצה על הדלק תגרור קיק ואיזה לא.

חסרונות:

אמנם על הנייר מדובר ברכב מאובזר לשנתון (4 ח"ח, ABS, וכו', ) אבל מדובר באחד הרכבים הכי משעממים לנהיגה שרק יכולים להיות. לא תקבל ממנו תחושת מוצקות או כוח מתפרץ. תקבל עגלה עם סוסה ישנה שתעשה את העבודה כל בוקר (בלי לרגש אבל גם בלי לעצבן...).

לטעמי המושבים לא נוחים (אבל לא ברמה שאי אפשר להתרגל אליהם...) והרעש של המנוע (בייחוד תחת מאמץ...) הוא לא נעים ויש שיגידו אפילו חריג - והרכב חובב טורים גבוהים. עיקר הכוח מתקבל מעל 4,000 סל"ד דבר שמשפיע ישירות על הנצילות ועלויות הדלק. בקיצור: אם תרצה להוציא חוכ מהעגלה הזו תצטרך ללחוץ חזק דבר שיציק לך באוזן ובכיס (ולא בהכרח בסדר הזה...).

בנימה אישית:

אני חושב שיש מלאך מלמעלה ששומר על אבא שלי בכל הקשור לרכב הזה. לפי כל קריטריון הוא היה אמור למות מזמן... כנראה שמדובר בשילוב של הרבה מזל (או השגחה פרטית...).

בכל מקרה: אם בחרת בלנטיס-לך על הדגמים אחרי מתיחת הפנים משנת 99 להילך, ורק אחד שיש לו היסטוריית טיפולים מתועדת במוסך מורשה. בדגמים החדשים שיפרו את החומרים ואיכות ההרכבה והרכב נותן יותר "תחושת מוצקות". כמובן שאם אתה יכול לשים את היד של 1.8 או 2.0 אתה תיהנה יותר מהרכב כי בגרסת ה 1.6 הוא רכב חלש.

אישית: אני מעדיף בהרבה את הקורולה מהשנים 2003 והילך. מנוע נמרץ, איכויות הרכבה משובחות וחומרים מעל לממוצע בקטיגוריה.

לא משנה מה תקנה: ברמת מחיר הזו: שווה לך לשלם אולי אפילו איזה גרוש או שניים מעל למחירון (כן-החוברת הקדושה והמושמצת של לוי יצחק...) ולנסות לשים את היד על רכב מלוקק ככל שתוכל.

בהצלחה.

פורסם
מהתחלה. למה לאנטיס מול סיביק מול קורולה? מהן הדרישות מהרכב:

-

לי היה ניסיון עם מאזדה לאנטיס GL 1600 שנת 2000, הרכב נרכש עם 10K נסועה בשנת 2001 ושרת אותנו 7 שנים ו 140K ק"מ. הרכב טופל במוסך רגיל ו 90% מהנסועה הייתה בין עירונית (מודיעין י-ם ומודיעין רחובות).

חשוב. שים לב שרוב המאזדה לאנטיס משנת 2000 הם יוצאות ליסינג מדגמי GL ולא GLX דגם הליסינג מכיל איבזור נחות לעומת דגמי ה GLX, חלונות ידנים מאחורה ועוד מספר דברים קטנים.

לסכם את הרכב במילה אחת: משעמם הפחד, עגלה יפנית ממוצעת ללא שום איפיונים מעניינים. כרכב משפחתי הוא מספיק, ניתן לנסוע עם 3 נוסעים מבוגרים+בוסטר לתינוק+עגלה בתא המטען. נסיעה ארוכה אינה נוחה במיוחד לטעמי. כפי שכתבתי, הרכב מצוייד בצורה עלובה אפילו לפי הסטנדרטים של שנת 2000, אומנם ישנו ABS אך רק כרית אוויר אחת בלבד. אין אפילו נורית חום מנוע (מה שעלה לי בראש מנוע ב 4K).

ב 7 שנים האלה היו מספר תקלות: משאבת מים שהתקלקלה זמן קצר לאחר ההחלפה, גז מזגן שדלף וראדיטור שדלף תוך כדי נסיעה (הראדיטור נרקב לאחר 3 שנים אף על פי שהישתמשתי בנוזל קירור מקורי), מיכוון שלא קימת נורית אזהרה לחום מנוע הלך הראש. התיב"ה החלה להתנהג להנהג מוזר מפעם לפעם, נתקעת ב"הולד" בתחילת הנסיעה ויש צורך לכבות ולהדליק את הרכב כדי שתעבוד נכון (להזכירך, ברכב ש 90% מהנסועה הייתה בין עירונית ורגועה!)

.

זה שאתה נפלת על עגלה על 4 גלגלים לא ממש מייצג אמינות של מאזדה.

הכל תלוי על איזה רכב נפלת ואיך הוא תוחזק.

אבא שלי קנה בשנת 2003 לאנטיס שנת 2000 מודל GLX 1600 יד 1 פרטית עם 50,000 ק"מ.

הרכב נשאר אצלנו ובתוך 3 שנים נסענו עליו 120,000.

תקלות: רדיאטור התפוצץ בדרך ודווקא כאן הפלא ופלא מנורת חום המנוע דלקה מיד ואותתה שהרכב מתחמם,עצירה מיד בצד,גרירה והחלפת רדיאטור בלבד ולא ראש מנוע,מה שאומר שכנראה אתה לא נהג סביר,כיוון שאתה לא מסתכל על לוח השעונים בנסיעה.

ויש ועוד איך מנורת חום מנוע .מעבר לכך טיפולים נורמליים שוטפים כולל החלפת מצבר אחד,שמן גיר פעם אחת,טיימינג+משאבת מים,צמיגים וזהו....

היום קשה למצוא מאזדה עם מנוע 1600,שלא התעללו בה במיוחד יוצאת ליסינג/השכרה.

ה-1800 עדיף כי כמו שכתבתי כותב,מעטים ממנו היו בליסינג,הרכב חזק יותר מה-1600 .

לגבי רדיאטורים- אין מה לעשות מחלה של הרכב (לכל רכב יש את שלו -לרנו /פיג'ו /סיטרואן יש שסתומים בגיר,גולף/פולו ועוד- חלונות נופלים... טויטה- בוצה במנוע בדגמים 2003-5) .

בקיצור- אין יצרנים מושלמים וחפים מתקלות כאלו ואחרות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

עד כמה שאני מבין

תקן אותי אם אני טועה.

אני אגיד לך עד כמה,לא רחוק.

מחירון של פוקוס ל10 אלף פחות.

שמירת ערך,זה יתרון. זה גם קשור לביקוש.

כי צריך גם למכור את הרכב.

כח אמרת,אבל שחכת את הצריכת דלק של פוקוס . גם חלשה ו גם שותה.

נוחות? אין שום יתרון בדגם 1.6 של פוקוס. התחושה בא בגלל ההבדלים בישיבה. בסיוויק נמוך מאוד.

פוקוס יש יתרון בתקשורת עם הנהג,אבל זה לא חשוב בסגמנט הזה. (לי לפחות לא היה)

אז מה יש לנו?

שמירת ערך:סיוויק

צריכת דלק: סיוויק

אמינות (מאוד חשוב בשנים האלו וזה די קשור לאיך ששמרו על הרכב) אבל בגדול: סיוויק

זה השלושת הדברים החשובים בקניית רכב בשנים האלו.תשים לב ,שכל השלושה קשורים לכיס שלך ו לא לרכב.

אותו יתרון יש גם לקורולה,חוץ מהמנוע החלש יותר.

נ.ב.

דברתי על דגמים 1.6 בשנים 2000

Omnia mea mecum porto

פורסם

מחירון של פוקוס ל10 אלף פחות.

נוחות? אין שום יתרון בדגם 1.6 של פוקוס.

אחרי 3 שנים עם לנטיס (שנת 2000 ליסינג אחריה שנתיים עם פוקוס קורולה ושוב פוקוס בדרך עוד כמה לתקופות אלו ואחרות)

הפוקוס לא רק נוחה אלא מאוד נוחה והדבר הכי דפוק בה זה הכסא המאפן, אז קצת דיוק לגבי הנוחות

חוץ מזה הערה למי שכתב בהתחלה ללנטיס יש שעון חום (למה לחכות לנורה?)

התחושה בא בגלל ההבדלים בישיבה. בסיוויק נמוך מאוד.

אז מה יש לנו?

שמירת ערך:סיוויק

צריכת דלק: סיוויק

אמינות (מאוד חשוב בשנים האלו וזה די קשור לאיך ששמרו על הרכב) אבל בגדול: סיוויק

זה השלושת הדברים החשובים בקניית רכב בשנים האלו.תשים לב ,שכל השלושה קשורים לכיס שלך ו לא לרכב.

נ.ב.

בכל מקרה תצליח...

פורסם

אם אתה אומר שהכיסא מעפאן (ואני מסכים איתך לגמרי) איך אתה אומר שהיא כלכך נוחה?

דבר שני לא היה לי נסיון כלכך גדול עם הרכב הזה(שנתון 2003) יצא לי לנהוג עליו לא יותר מ5 פעמים בודדות וכמה פעמים גם בתור נוסע, ההתנהגות כביש שלו בכלל לא משהו, הגיר היה ממש אבל ממש עלוב(ואני אודה שלא היה לי נסיון עם עוד אחת אז יכול להיות שזה ספציפית בזאת אבל עדיין) ואי אפשר להשוות את האמינות שלו ליפניות שעליהן נפתח הת'רד הזה.

בקשר לצריכת דלק אין לי מושג.

פורסם
חוץ מזה הערה למי שכתב בהתחלה ללנטיס יש שעון חום (למה לחכות לנורה?)

כי נורה בולטת לעיין, שעון חום קצת פחות.

למה יש נורה בשעון דלק? תחשוב, אם לא תהיה נורה בשעון דלק אז יגמר הדלק. זה לא יגרום לראש מנוע. אם לא תהיה נורה שעון חום זה כן יגרום לראש מנוע ב 4K.

פורסם

תודה רבה לכולם

לבסוף סגרתי על לאנטיס 1.8 GLX שנת 2002 עם 110 אק"מ שטופלה במוסך מורשה (ואם יורשה לי עושה רושם של רכב די מלוקק). אשמח לקבל תגובות ובעיקר טיפים לאחזקה נכונה שלה. למשל כבר נאמר לי שלא ממש מכרחים לטפל בה במוסך מרכזי אבל חשוב שפילטר השמן והמצתים יהיו מקוריים ואילו שאת פילטר האוויר אפשר לוותר על מקורי (שעלותו גבוהה מאוד אך מחליפים אותו כל 60 אק"מ) ולשים תחליפי שזול משמעותית (ויוטחלף כל טיפול - דהיינו כל 15 אק"מ או כל שנה). הבמה שלכם חברים...

אז למה לי פוליטיקה עכשיו?

פורסם

מחירון של פוקוס ל10 אלף פחות (מצויין - תעלה שנתיים קדימה!!!!)

צריכת דלק? ולאחרים אתה אומר הפלצה? הפוקוס עושה בממוצע 1:11 - 1:10 (בנסיעה ממש רגועה אולי קצת יותר)

מה הסיויק עושה? בדיוק אותו דבר. ק"מ לפה או לשם זה לא מה שמשנה את הסיפור, אלא אם נסעת על פוקוס V8 מול הונדה

אלטו....

נוחות? אין שום יתרון בדגם 1.6 של פוקוס. התחושה בא בגלל ההבדלים בישיבה. בסיוויק נמוך מאוד.

ברור שאין שום יתרון "בדגם 1.6". יש יתרון באופן כללי. ולא הבנתי מה זה "התחושה". "התחושה" גורמת לך "לחוש" אם נוח לך יותר או פחות. מה אתה רוצה לאמר "זה לא נוח יותר, זה רק נדמה לך שנוח יותר..."

ובאמת יש השוואה לנסיעה בקרש הזה שנקרא סיויק לפוקוס?

אתה צודק, זה יתרון של הפוקוס- אז זה לא חשוב בכלל...

אז מה יש לנו?

שמירת ערך:סיוויק( הסיויק יותר יקרה, לא בהכרח יותר סחירה - אבל אכן שומרת על ערכה)

צריכת דלק: סיוויק (שום קשר למציאות)

אמינות (מאוד חשוב בשנים האלו וזה די קשור לאיך ששמרו על הרכב) אבל בגדול: סיוויק (אם אמרת, ולא משנה שעשרות אלפי פוקוסים בשרות חברות הליס אומרות דבר אחר לגמרי)

נ.ב.

בקיצור, כמו שאמרו , באמת לא בליגה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...