Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ביום ב' הקרוב, אני נוסע למוסך מורשה של טויוטה לטפל בבעיות שנמצאו בעת הבדיקה שבוצעה לפני קניית הרכב.

בבדיקה נמצאו "הבעיות" הבאות:

- בלמים אחוריים (בינוני) - לפעמיים אני שומע רישרושים בבלימות

- רצועת המזגן מעט יבשה - אני צריך להחליף את כל הרצועה או שיש להם חומר מיוחד שמסיר את היובש?

כמה בערך אמור לעלות לי טיפול כזה?

אני רוצה השערת מחיר בכדי שאני לא אגיע למוסך ויתנו לי מחיר מוגזם שבפועל נשמע הגיוני.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

מה אתה רוצה לתקן אני לא הבנתי? ללכת למורשה ומה לעשות שם בדיוק?

לפי דעתי הלא מחייבת (ויש לי רכב זהה)?

שלך שנת 2007, כלומר 3 עוד מעט 4 שנים על הכביש.

בולמים אחוריים (בינוני) =זה מה שיצא בבדיקה לא?! = אני לא הייתי נוגע בזה בכלל.

רצועת מזגן טיפה יבשה = כנ"ל = מקסימום אני הייתי שם ספריי למניעת שריקות מהרצועה.

מה עוד?

אגב,לפי דעתי האישית בלבד והלא מחייבת: אני חושב שקנית רכב אמין בצורה מוחלטת, שים דלק וסע בשקט.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הרכב שלי עלה על הכביש בשנת 2006, כלומר מתחילה השנה ה-5 בקרוב (במאי)

בולמים אחוריים הם אלו שמשמיעים את השריקות - קראתי בספר הרכב שאם זה קורה, מיד לגשת למוסך.

לגבי רצועת המזגן, אם הייתי יודע איפה זה נמצא (הידע שלי שואף ל-0, הייתי שמח ללמוד אבל אני לא יודע מאיפה להתחיל אפילו) ואיזה ספריי לשים, הייתי מטפל בזה בעצמי.

תאמין לי שאם לא הייתי יודע שהרכב אמין ושאני יכול לישון ברכב שקט עם רכב כזה, לא הייתי קונה אותו.

אבל שוב, אני רוצה לבצע יישור קו מוחלט לאחר רכישת הרכב.

בנוסף, ישנם כמה מכות חנייה (יש צורך בפחחות וצבע), יש אפשרות לטפל בזה ישר במוסך המורשה של טויוטה (אם כבר אני מגיע אליו ביום ב'...)?

פורסם

לפי דעתי האישית בלבד: אם הרכב הזה טופל עד עכשיו במורשה טויוטה = אין מה לעשות לא יישור קו ולא כלום.

ואגב, גם אם תלך למוסך אמין, אתה תראה שכנראה תיתקל בתגובה דומה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בלמים ולא בולמים!

בכל מקרה אל תטפל במוסך מורשה טויוטה, המחירים שלהם לא מצדיקים טיפולים פשוטים כאלו.

לדוגמא: רצועת אביזרים לקורולה 2003 - עלות במוסך טויוטה 750 ש"ח לפני מעמ, עלות באוטו-דיפו (אותם חלקים בדיוק) 160 ש"ח (כולל מע"מ ולפני הנחה של תשלום בתווי קניה 20%).

עוד דוגמא: החלפת 4 צלחות ודסקיות בלם, עלות עבודה באוטו-דיפו 300 ש"ח (שוב כולל מעמ ולפני הנחה). תתקשר ותשאל בטויוטה כמה עלות העבודה להחלפת כל הבלמים ברכב.

לגבי מחיר של צלחות בלם, אם אני זוכר נכון משהו כמו 250 ש"ח לזוג ורפידות 170 ש"ח (הקבלה ברכב ואני לא..)

ואכן, אם אתה שומע רעשים מהבלמים ואמרו לך בבדיקה שהם גבוליים אז תחליף בלי לחשוב פעמיים.

כנ"ל לגבי רצועה, זה ממש לא נעים שרצועה נקרעת תוך כדי נסיעה (בדרך כלל היא משותפת לאלטרנטור ומשאבת הגה ואז הרכב מושבת).

פורסם

מחר אני נוסע למוסך, אני רוצה לעשות את הדברים הללו פעם אחת (ראשונה ואחרונה) במוסך מורשה של טויוטה ולאחר מכן אני יחפש מוסך אמין ואיכותי באזור חיפה.

אני אעדכן מחר בנוגע למחיר.

פורסם

אני ממליץ לך לגשת למוסך מורשה מול לב המפרץ.

לפי דעתי ונסיוני המחירים שהבחור נתן פה למעלה זה ממש לא נכון לגבי המוסך הזה כי אני מטפל שם כבר 8 שנים ואם זה היה כך,לא הייתי נכנס לשם בחיים שלי יותר כי אני לא מאלו שמאמינים במורשה,רק בגלל שמדובר בטויוטה אז אני מרשה לעצמי טיפול בשנה במורשה,לאור העובדה שאין שם רצועת טיימינג,כך שהנזק הכי גדול שהיה לי שם עד היום זה טיפול גדול כולל ברקסים קומפלט שם שילמתי 1365 שקלים,ויש לי את כל החשבוניות של כל שנה ומה הוחלף,רצועת אביזרים עולה שם סביב ה 200-300 שקל כולל עבודה(החלפה),לא יודע מי אמר לך 750 שקל על רצועה.

שוב זו רק דעתי בעניין והיא לא מחייבת.

פורסם

קבעתי כבר תור למוסך המורשה של טויוטה ליד הקוסמוס, אני אסע לשם מחר.

לאחר מכן אני אבדוק את המוסך המורשה מול לב המפרץ (איפה זה נמצא בדיוק?), במידה ואתה ממליץ שווה לנסות :wink:

פורסם

טוב אז ככה,

ב-8:30 הייתי במוסך כבר, קיבלתי הצעת מחיר והתחילו לעבוד על הרכב, לאחר כשעתיים בערך סיימו לעבוד עליו.

עבודות שבוצעו ברכב:

- חגורת טריז

- ערכת רפידות אחוריות

- דיסק קידמי (X2)

עבודות חוץ:

- חריטת צלחות מקדימה

חלפים:

- רצועה V-RIBBED (מקורי!)

- רפידות בלם אחוריות (מקורי)

בסה"כ 1,021

פורסם

אני לא מבין משהו... למה חייבו אותך על שני דיסקיים קדמיים אם רשמת שבעבודות חוץ חרטו אותם, גם נראה לי טיפה מוזר שהחליפו רפידות מאחור ודווקא שם לא נגעו בדיסקים??????????

פורסם
אני לא מבין משהו... למה חייבו אותך על שני דיסקיים קדמיים אם רשמת שבעבודות חוץ חרטו אותם, גם נראה לי טיפה מוזר שהחליפו רפידות מאחור ודווקא שם לא נגעו בדיסקים??????????

כן, גם אני לא הבנתי למה החליפו מקדימה כי בבדיקה שעשינו לרכב לפני הקנייה לא נכתב שום דבר על הבלמים מקדימה, רק מאחור. בסדר, לא נורא, נכנסתי למוסך מורשה קיבלתי טיפול בכל הבלמים ברכב (פלוס שמו חגורה חדשה למזגן) ועכשיו אני יכול לנסוע בראש שקט עד לטיפול הבא באפריל (בעזרת השם!).

פורסם

כדי להיות ממש שקט הייתי ממליץ לך לבדוק עם יבואן לפי מספר שילדה אם הרכב נמצא ברשימת הריקול לדוושת הגז ( למרות שלא נפוץ בקורולות ) אבל בכול זאת מדובר בבירור פשוט ומהיר.

פורסם
אני ממליץ לך לגשת למוסך מורשה מול לב המפרץ.

לפי דעתי ונסיוני המחירים שהבחור נתן פה למעלה זה ממש לא נכון לגבי המוסך הזה כי אני מטפל שם כבר 8 שנים ואם זה היה כך,לא הייתי נכנס לשם בחיים שלי יותר כי אני לא מאלו שמאמינים במורשה,רק בגלל שמדובר בטויוטה אז אני מרשה לעצמי טיפול בשנה במורשה,לאור העובדה שאין שם רצועת טיימינג,כך שהנזק הכי גדול שהיה לי שם עד היום זה טיפול גדול כולל ברקסים קומפלט שם שילמתי 1365 שקלים,ויש לי את כל החשבוניות של כל שנה ומה הוחלף,רצועת אביזרים עולה שם סביב ה 200-300 שקל כולל עבודה(החלפה),לא יודע מי אמר לך 750 שקל על רצועה.

שוב זו רק דעתי בעניין והיא לא מחייבת.

ההצעה הייתה ממוסך מתמ מוטורס וגם לי זה נראה מוגזם בריבוע!

טוב לדעת שיש מוסכי טויוטה זולים יותר, איך קוראים למוסך שאתה מטפל בו?

טיפול גדול כולל ברקסים קומפלט ב-1365 ש"ח, קשה לי להאמין.

מה החליפו לך בדיוק?

רק סט ברקסים "קומפלט" עולה יותר מ-1000 (דיסקיות קדימה- 210, דיסקיות אחורה- 195, צלחות קדימה- 330, צלחות אחורה- 290) כמובן ללא עבודה.

אז או שלא החליפו לך את כל הבלמים או שהתקינו חלפים סינים מהסוג הזול ביותר.

אגב, באוטו-דיפו הרצועה עולה 140 ש"ח ולא חייבו על עבודה, עכשיו נקח בחשבון תשלום בתוי קניה (פחות 20% = 112 ש"ח) אז בכל זאת יוצא זול יותר ומקבלים את אותה התוצאה בדיוק.

• תוכן חדש...