Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו זוג המעוניין לרכוש רכב לטובת נסיעות של 25k-30k ק"מ בשנה ותקציבנו עומד על סך של 35k ש"ח.

החלטנו לקנות רכב דיזל ידני ואנחנו רוצים שיהיה חסכוני בדלק אבל עם מנוע שיספיק כדי לנסוע בכיף בדרך בינעירונית. בנוסף, חשובות לנו נוחות הנסיעה והבטיחות כמובן.

אנחנו מאוד מבולבלים...

מצאנו רנו מגאן Comfort Expression - II שנת 2004 עם 160k ק"מ ובהתייעצות קצרה עם יודעי דבר הורידו אותנו ממנה (לא ממש הבנו למה, אבל אמרו להתרחק ממנה בעיקר כי היא לא אמינה, רואה המון מוסך וכל טיפול בה יעלה הון)

אופציה נוספת היא סיטרואן c3, שנת 2003, עם 181k ק"מ, שככה"נ קשה מאוד למצוא כאלו. מה זה אומר לגביי התיקונים בעתיד? ובכלל- מה דעתכם על הרכב הזה מביחנת נוחות הנסיעה? השמשה הקדמית העגלגלה שלו לא מפריעה בנהיגה?

מלבד לשני אלו חשבנו אולי ללכת לכיוון של סקודה אוקטביה/פביה. הבעיה היא שכל הרכבים הללו העומדים בתקציבנו הם בעלי קילומטראז' גבוה לאללה (220k ק"מ ויותר). האם צפויות תקלות רבות ברכב כזה, או שמא הם מלכתחילה מחזיקים יותר?

אשמח לתגובות מהירות- אין לנו זמן ונראה שנצטרך לקבל את ההחלטה ממש היום או מחר..

תודה מראש לעונים!

פורסם

מגאן בטוחה, גדולה ומרווחת מה-C3, אבל תהיה ככל הנראה מעט יקרה יותר לתחזוקה. לא צריך להיות היסטריים - האמינות לא גרועה כמו שעושים ממנה והטיפולים לא כל כך יקרים אם יודעים איפה ואיך לטפל (ובעיקר איך לשמור על הרכב). עם זאת, ה-C3 תהיה ככל הנראה זולה יותר לאחזקה, ואם אתם לא זקוקים לתוספת המקום כנראה שהיא עדיפה עבורכם.

נוחות הנסיעה ב-C3 בינונית בלבד, אבל השמשה העגולה דווקא נחמדה מאוד - הראות החוצה טובה בהחלט אחרי שמתרגלים לכך שהקורה הקדמית מעוגלת.

פאביה לא תהיה לדעתי זולה יותר לאחזקה מה-C3, אבל גם לא בהכרח יקרה יותר, כך שאם מצאתם מכונית טובה - שווה לנסות (רק שימו לב לקנות טורבו-דיזל ולא דיזל רגיל).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המגאן נוחה משמעותית מה-C3, בעיקר (ולא רק) בנסיעות ארוכות. זה הבדל משמעותי גם מסקודה פאביה/אוקטביה, כך שאם נוחות

היא שיקול משמעותי המגאן עדיפה. לגבי בטיחות, שוב, המגאן עדיפה משמעותית על יתר האפשרויות שבכל המקרים יש להן ציון בטיחות

נמוך משמעותית, וגם אבזור בטיחות דל יותר.

עלויות אחזקה של דגמי רנו גבוהות יותר במרבית המקרים מיתר המכוניות שציינת. אישית הייתי מתפשר על הסעיף הזה ולא על נוחות

או בטיחות, בטח במכונית שתשמש לנסיעות ארוכות, אבל זה שיקול שלכם.

פורסם

אתם מתעלמים מנקודה אחת ספציפית - התקציב שלכם לא מאפשר רכישת רכב דיזל במצב נורמלי.

אתם נמצאים במקום בעייתי - עקב תקנות מיסוי מפגרות ודעות קדומות, רכבי דיזל נרכשים אך ורק ע"י אנשים המעוניינים לעשות קילומטראז' היסטרי ולא ע"י אנשים רגילים - זה אומר שבתקציב הנ"ל אתם תקנו אך ורק רכב שעבר ק"מ מוטרף.

רכבי הדיזל הם סופר אמינים, מחזיקים המון זמן, אבל - וזה אבל גדול - גם למערכת אמינה יש תאריך פג תוקף.

זה אומר מבחינתכם שהטורבו יכול לשבוק חיים, המזרקים היקרים לשיפוץ יכולים להתפגר, כניסה של אוויר לצינורות וכך הלאה.

אפשר אפילו לכמת את זה למספרים מדויקים פחות או יותר:

רכב דיזל כמו סיטרואן C3 יצרוך 1:20 משולב (בין עירוני ועירוני). בנסועה של 30K מדובר על 1500 ליטר, במחיר ממוצע של 6.3 ש"ח לליטר סולר - 9450 ש"ח.

רכב מיני כמו פונטו ספייס יצרוך 1:15 משולב. בנסועה של 30K מדובר על 2000 ליטר, במחיר של 6.5 ש"ח לליטר בנזין - 13,000 ש"ח.

מדובר בהפרש של 3350 ש"ח. אמנם נשמע כמו הרבה כסף, אבל טורבו ששובק חיים עולה הרבה יותר מזה. שיפוץ מערכת ההזרקה עולה כמעט 10 אלף ש"ח. ועוד לא הכנסנו למשוואה עוד דברים בלויים כמו צמות חשמל, בולמי זעזועים, תושבות, משאבות וכך הלאה.

כמובן שיכול להתממש התרחיש המדהים שבו רק תסעו ותסעו ולא יהיו תקלות, אבל המציאות בד"כ מראה אחרת ובק"מ מסוים מכוניות אוהבות לעשות "צרות", שהן בסה"כ בלאי טבעי והגיוני.

עוד אופציה שניתן לחשוב עליה - רכישה רכב טורבו דיזל מאחת מחברות הליסינג\השכרה, כך שאת התשלום החודשי העודף לעומת מה שתכננתם להוציא, תוכלו לקזז מעלות הדלק - כך תסעו ברכב חדיש מהשנתונים האחרונים וגם תחסכו בדלק.

פורסם

אוי ווי... לתגובה כזאת לא ציפיתי...

ומה לגביי הרכב הספציפי שציינתי- מגאן עם 160k ק"מ? זה גם קילומטראז' גבוה מספיק כדי לא לקנות?

שקלנו גם את אופציית הבנזין אבל הידיעה שצריך לתדלק בתדירות גבוהה כל כך דיי מרתיעה (קטע פסיכולוגי כנראה..).

ובכלל, באיזשהו רגע הגענו למסקנה שאם כבר קונים רכב עם כ"כ הרבה ק"מ, אולי עדיף לקנות אחד כזה שכבר החליפו לו את משאבות ההזרקה, הטורבו וכן הלאה. מה דעתכם על פתרון כזה?

וחוץ מזה- בבנזין אין מערכות שהולכות ותיקונן יקר? מה הקילומטראז' שבו מכוניות כאלו מזדקנות ומתחילות לעשות צרות?

ולסיום- תודה על תשובותיכם הזריזות, אחלה פורום!

פורסם

גם רכב בנזין מתקלקל, במיוחד אם נוסעים הרבה.

אני לא חושב ש 160 אלף ק"מ לרכב דיזל מודל 2004 זה הרבה - אלא להפך.

רוב הדיזלים בתקציב שלכם יהיו עם הרבה יותר. אני כבר לא מדבר על הקושי למצוא רכב כזה שלא היה מונית\ממורה נהיגה.

ב 160 אלף ק"מ אני לא הייתי מספיד משאבת ההזרקה וגם לא את הטורבו - שיפוץ של המשאבה היא יותר לכיוון של 220-250 אלף ק"מ.

אם הרכב בעל הנתונים שציינת טופל בזמן ובחלפים מקוריים -אפשר לקבל אותו במצב נורמאלי (יש לוודא שהקילומטראז' אמיתי - רק ע"י קבלות של הטיפולים עם רישום מד אוץ).

אני ממש לא הייתי רוצה לנסוע בפביה 30 דיזל אלף ק"מ בשנה - לכאב גב אין מחיר וגם הרעש מטריד.

מגאן DCI מכונית טובה מאוד - חיסכונית מאוד, זריזה, נוחה ביותר ובטוחה מאוד.

בנוסף תופתעו מבידוד הרעשים של מנוע דיזל (במיוחד בהשוואה לפביה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ב-160 אלף יש כבר בלאי די רציני, במיוחד כשרוצים לנסוע 30 אלף ק"מ בשנה.

ממליץ על רכב מיני או סופר מיני, לצמצום הוצאות. לא שווה להתעסק עם רכבים שעברו את ה-160 אלף ק"מ כשרוצים לנסוע כ"כ הרבה בעתיד.

פורסם

drsubaru,

אני רוצה לשאול אותך משהו, אם אפשר.

ליתר בטחון עברתי על ההודעות שלך מלפני שנה וראיתי, שברוב המקרים, גם כאשר דובר על כמות הנסיעות יותר קטנה, המלצת על רכב דיזל.

לא הפריע לך שום דבר, גם לא קילומטראז' של 300 אלף ויותר.

איך זה , שעכשיו הכל התהפך אצלך 180 מעלות?

160 אלף ק"מ נהיה קילומטראז' גבוה מספיק כדי לשלול את הרכב?

אולי יש משתמש אחר תחת השם שלך?

או אולי מילה "טורבו" מדליקה אצלך נורה אדומה?

בוא נגיד, שפותח השרשור מצא קסרה דיזל או פולו דיזל (לא טורבו) במצב סביר, גם כאן תמליץ לא לקנות?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה לא שהתהפך ב-180 מעלות, אלא הניסיון מדבר.

הדיזל כמובן מומלץ מכיוון שהוא חוסך בטירוף ונותן לך נסיעה בסגנון אחר, כיפי הרבה יותר מהבנזין.

אבל - לא משנה איך תסובב את זה, עלויות האחזקה פשוט גבוהות יותר כשהק"מ עולה.

עשיתי לפני כמה חודשים חישוב, שבו לקחתי את עלויות התיקונים שהיו לי בקסארה, שלמרבה ההפתעה כמעט אף אחד מהם לא היה בגדר תקלה אלא בלאי - תושבות, ציריה, תפוחים, משולשים וכך הלאה. העלות יצאה גבוהה מאוד, עד לרמה שבה השתלם לי הרבה יותר למכור אותה ולרכוש מכונית אחרת.

בלי קשר - הפונטו חסכונית בהרבה מהקסארה, אבל זאת לא השוואה הוגנת מכיוון שמדובר היה בקסארה ישנה בלי טורבו.

ועכשיו - למציאות - אוטו עם 160K זה אמנם לא סוף העולם, אבל שנה הבאה הוא יהיה עם 190K ועוד שנתיים עם 220K.

החלפת טורבו ברנו מגאן כוללת גם את כל הצנרת ועלות התיקון היא 10 אלף ש"ח. האם בשביל חיסכון של 2000 ש"ח בשנה אל מול פיאט פונטו שווה לקחת ריזיקה של תיקון ב-10 אלף ש"ח?

מה לעשות, הדברים האלה יושבים באוטו כמו פצצה מתקתקת.

אם היינו באירופה, למשל, שם אפשר להכנס לEBAY UK ולמצוא C3 דיזל עם 40 אלף ק"מ, אז לא הייתה פה התלבטות.

אבל אנחנו בישראל, ו-C3 דיזל אפשר למצוא רק אחת שהייתה בעברה השכרה ואח"כ נטחנה בטירוף בכבישי הארץ ובד"כ אצל קמצנים עם תחזוקת שבר.

בסופו של דבר אתה מגיע למצב שבו הדיזל לא משתלם בישראל. זה אמנם בהחלט עצוב וקשה לי לומר את זה בתור אחד שהיה ועדיין נחשב ללוחם הכי גדול למען הטכנולוגיה הזו - אבל לא בושה להגיד שבמקרה הזה המדינה נצחה והרגה את הדיזל בישראל.

• תוכן חדש...