Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות Bios הזויות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי המפרט הבא:

I3-530

Gigabyte H55M-UD2H

ATI Sapphire HD5770

Patriot Sector 5 DDRIII 2GBX2 1600MHZ

WD 1TB

Seasonic S12-500W Bronza

המחשב נרכש לפני כ-5 חודשים ונבנה לבד.

כחודש לאחר הרכישה נתקלתי בבעיות עם ה-Bios והטכנאי של KSP טען שהכל נגרם כתוצאה מזכרונות עם מתח גבוה מידי (1.9V).

כמובן שהוא כעס, התעצבן וטען שבמידה ולא אחליף את הזכרונות לבעלי מתח נמוך יותר - האחריות לא תכובד. לאחר התייעצויות (כאן ב-HWzone) הוחלט שיש להחליף את הזכרונות לזכרונות דומים ובעלי מתח נמוך יותר (1.65V. המאושרים ע"י Intel ו-Gigabyte).

אתמול, לאחר כ-4 חודשים של שקט, המחשב נתקע והחליט שאינו מגיב.

בדיקה קצרצרה (ושטחית) הכל נמצא תקין ולא הובן מדוע הוא אינו עולה וממשיך בסרבנות.

זמן מה לאחר מכן הוא החליט להפסיק עם הסירובים, לעלות וטען שנעשה OC אשר גרם לבעיות BOOT כאלה ואחרות.

אציין שהזכרונות עובדים ב-1333MHZ ולא ב-1600MHZ (אשר משום מה מוגדר כ-OC בביוס) ושאר ההגדרות על "סטנדרט" (לא "טורבו" וכדומה).

כרגע הזכרונות מקבלים 1.55V (ע"פי ה-Bios) ועד כה הכל היה תקין.

מעולם לא נתקלתי בתקלות ותופעות הזויות שכאלו.

מתחיל להתייאש :|

תחילה אנסה להעלות מתח זכרונות ל-1.65V.

האם זה אמור לפתור את התופעה?

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תעלה ל1.70V תוריד את התוכנה memtest ותעביר שלוש-ארבע שעות של בדיקות לזכרונות, אם עבר אז תוריד את התוכנה PRIME95 ותבחן את המעבד, כדאי שנדע בטוח מה קורס...

אם הבדיקה של הזכרונות לא עברה, תוציא סטיק אחד ותעשה עוד בדיקה, אם עבר תעביר בדיקה על השני, אחד מהם או שניהם פגומים.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

תודה. אבדוק זאת ברגע שאשוב הביתה.

(אגב - במידה והמערכת מזהה 4GB, זה לא פוסל את אופציית הזכרונות הפגומים?)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זה לא פוסל כלום, לי יש שלושה סטיקים כול אחד 1GB, בעבודה שוטפת לא הייתה שום בעיה, ברגע שהייתי מפעיל משחק, או פוטושופ והתפוסה של הזיכרון הייתה עוברת את ה2GB המחשב היה קורס, החלפתי את הסטיק ומאז אין לי את הבעיה.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

יש מצב קלוש גם שאחד מהזיכרונות CACHE שנמצאים על לוח האם תקולים,

אם כי זה נדיר מאוד ,קרה לי פעם אחת בכל שנות עבודתי, [הלוח נשלח לחו"ל לאחר בדיקות מקיפות והוחלף בחדש + התנצלות מ MSI ].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
יש מצב קלוש גם שאחד מהזיכרונות CACHE שנמצאים על לוח האם תקולים,

אם כי זה נדיר מאוד ,קרה לי פעם אחת בכל שנות עבודתי, [הלוח נשלח לחו"ל לאחר בדיקות מקיפות והוחלף בחדש + התנצלות מ MSI ].

טל, הלוח הוחלף יחד עם הזכרונות.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

טוב אמרתי קלוש,

אם לאחר בדיקת הזכרונות עדיין יש לך בעיות ,ולאחר בדיקת המעבד,

תנסה להחליף את ספק הכוח לספק אחר ובדוק,

גם זה קרה לי פעם ,ספק כח שמדי פעם זייף בהעברת מתחים לאחר שהתחמם,גרם לנו לרוץ אחרי הזנב שלנו,

הבעיה הזאת היתה קצת יותר נפוצה וגרמה לנו להחלפת מספר ספקי כח בלוח אם ספציפי שהיה רגיש למתחים [אגב המחשב היה מחשב של לנובו]. שווה בדיקה ,רק כדי לשלול.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

טל, הספק כוח הוא הדבר האחרון עליו הייתי חושב במקרה הזה - מדובר באחד הספקים היציבים וטובים ביותר שבנמצא. חקרתי עליו לעומק לפני הרכישה וכל הביקורות אך ורק משבחות :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בלוח של ג'יגהבייט זה שטויות. יש Dual Bios בגלל זה ממש אין לי בעיה להציע את זה.

אתה מדבר עם בנאדם שכמעט רצח לוח אם של 1400 שקל בזמן עדכון. אבל הוא חזר לחיים בקלות רבה מאוד, גם בלי Dual Bios.

I Ride Because I Really Like Dessert

• תוכן חדש...