Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בסדר. כנראה אתה לא חי פה יותר מדי זמן ולמען האמת? הרווח כולו שלך.

המגמה במדינת חלם הזאתי היא להרוס/להשחית/לחלוב/לסחוט כל מה שטוב מתוך אזרחיה עד לרמות של מיאוס.

מאחל לעצמי לפחות שבמהלך השנים ארד לי מהארץ למדינה נאורה שנותנת להתקיים בכבוד, לא מקשה על האזרח מכל הבחינות ולא אכפת לה מה האזרח הקטן עושה או לא עושה כל עוד הוא לא פוגע בזולת, משלם את המיסים, חי בצורה הגונה ועושה את המוטל עליו ואת חובותיו (שוקל זאת זמן רב ויש כמה מדינות על הכוונת).

בסופו של יום,עם כל הרעה והחולה שייש כאן בארץ,אתה תגלה שאין כמו מדינת ישראל לגור בה, אף מדינה אינה מושלמת ובכל

מקום תמצא מגרעות ודברים רעים.

אני אישית מאחל לך שתגלה את זה בדרך הקלה ולא הקשה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדינת ישראל, היא המקום היחיד שבו אתה יכול בינתיים להיות יהודי בלי לחשוש.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

.

נראה לי שבארה"ב היהודים לא מסתתרים מאחורי הבלטות, תקן אותי אם אני טועה.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

.

צודק, בגלל שבחו"ל היהודים הם מיעוט אז יש יותר סיכוי שיפגעו בך

לעומת זאת בארץ הפגיעה נעשת רנדומלית בין כל האזרחים, אז יש פחות סיכוי להיפגע

:idea:

פורסם

בסופו של יום,עם כל הרעה והחולה שייש כאן בארץ,אתה תגלה שאין כמו מדינת ישראל לגור בה

הטיעונים האלה הולכים ונחלשים עם השנים.

חונכתי בתור יהודי חילוני, כאשר ברוסיה הקומוניטסית נאסר עלינו לקיים מנהגים דתיים.

בשבילי יהודי זה מכלול תכונות אנושיות, ללא תלות בברית מילה, רבנות או אכילת בשר לא כשר.

בשבילי יהודי זה כל מה שישראל כבר מזמן לא. מדינה שהאנשים בה הולכים ומתבהמים עם הזמן, בדיוק כמו שהיה

קורה תמיד בסיפורי התנ"ך, רגע לפני שכל המכות היו נוחתות עלינו. אני מאמין וחושש שגם הפעם הסוף יהיה דומה.

תקשיבו מה יש לרפי גינת להגיד על זה:

http://www.mako.co.il/music-news/singles/Article-918f07d07ba8421006.htm

פורסם

חונכתי בתור יהודי חילוני, כאשר ברוסיה הקומוניטסית נאסר עלינו לקיים מנהגים דתיים.

בשבילי יהודי זה מכלול תכונות אנושיות, ללא תלות בברית מילה, רבנות או אכילת בשר לא כשר.

בשבילי יהודי זה כל מה שישראל כבר מזמן לא. מדינה שהאנשים בה הולכים ומתבהמים עם הזמן, בדיוק כמו שהיה

קורה תמיד בסיפורי התנ"ך, רגע לפני שכל המכות היו נוחתות עלינו. אני מאמין וחושש שגם הפעם הסוף יהיה דומה.

הפעם אני נאלץ להסכים איתך.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אני חייב להגיד שאתה נשמע מתנשא מאוד.

אפשר לחשוב שבאירופה בכל המדינות הנאורות שומעים מוצרט,אוכלים כמו ג'נטלמנים ומדברים עם תודה,בבקשה וסליחה.

בישראל כמו בכל מקום אחר בעולם יש שחיתות,אזורים נחלשים ואנשים רעים , זה לא עושה אותנו מדינה גרועה או לא נעימה לחיות בה.

אני אדם חילוני לחלוטין ומה שרשמתי זה לא בגלל הדת או הזיקה ליהדות,אלא כי זאת באמת מדינה מיוחדת לפי דעתי.

פורסם

מצטער אם אני נשמע מתנשא, לא לזה כיוונתי.

תתפלא כמה מנומסים אנשים יכולים להיות כשהם לא מפתחים תסביך אלוהים, לאחר שבגיל 19 המפקד אישר להם לכפכף איזה פלסטינאי ברחוב, סתם ככה בשביל הכיף. כבוד לזולת הוא תכונה שמטפחים מגיל צעיר, והמצב בישראל גורם להבנה מאד לקויה של המושג הזה. כשאין לך כבוד כלפי אחרים, יחס גורר יחס, ומנקודה זו החברה פועלת לפי עקרון "כל החזק שורד". אותם אנשים הופכים להיות אזרחים מהשורה, ואותם מפקדים הופכים להיות הפוליטיקאים שמייצגים אותם. מה הפלא אם כך שהמושגים "זכויות האזרח" ו"זכויות הצרכן" נשחקים עם הזמן? זה בלתי נמנע.

אז נכון, בכל מקום יש פשע, גזענות וסתם אנשים רעים, אבל במדינה של 7 מיליון מרגישים את זה הרבה יותר טוב ממדינה של 70 מיליון. מה גם שבמדינה של 70 מיליון האנשים האלה הם מיעוט, ובישראל הם הרוב והתנהגותם היא הנורמה.

פורסם

מסכים עם ואדים שיש דברים שרואים בחו"ל ולצערי לא רואים בארץ, אבל אני חושב שזה גם נובע מכך שאנחנו חיים במציאות שונה מזו שקיימת ברוב המדינות, אנחנו מדינה עם המון לחץ "שלילי" שנובע גם מהמצב הביטחוני שהמדינה שרויה בו באופן תמידי ומשגרת חיים שונה מזו שבמדינות אחרות, זה לדעתי אחד הגורמים ל"חיספוס" הישראלי.

אתמול במקרה עליתי עם אישתי במדרגות הנעות שמובילות מאיזור העסקים לאיזור המגורים בהונג קונג, שנינו עמדנו תו"כ שהמדרגות עולות כשלפתע מישהו נתן לי מכה קלה ביד.

עוד לפני שהספקתי להסתובב עקף אותי בחור שחור שנראה בערך כמו מקרר SIDE BY SIDE ולא בגלל שומנים (משהו כמו 2 מ' של שרירים), הוא פשוט מיהר ובטעות פגע לי ביד, כשהוא קלט שהוא בטעות פגע לי ביד הוא עצר את הריצה שלו, הסתובב אלי ומיד אמר "אדוני אני ממש מצטער שפגעתי,סליחה, אני ממש מצטער".

כמובן שאמרתי לו שאין שום בעיה, אבל לא הפסקתי לחשוב על זה במשך כמה שניות, התגובה שלו פשוט חיממה לי את הלב ופשוט חשבתי כמה חבל שזה לא ככה בארץ, אלה המחוות הקטנות שעושות את ההבדל.

אותה סצינה בארץ היתה מסתיימת ללא כל התנצלות (במקרה הטוב) או בכך שה"מקרר האנושי" היה עלול להתהפך עלייך אם זה תפס אותו במצב רוח חרא.

כשהייתי באיטליה לפני חודשיים וחצי אישתי ואנוכי רצינו להגיע לאיזשהו אתר שלא הופיע במפת תיירים שלנו אז פניתי לאיזה איטלקי שנראה די ממהר לעבודה (לבש חליפה וכו' אז חשבתי שהוא יודע אנגלית).

הסתבר שהבחור לא יודע אנגלית, הוא עמד איתנו אולי 5 דקות תמימות ושבר שיניים כדי להבין לאיפה אנחנו רוצים להגיע ולהסביר לנו איך להגיע.

אחרי שהוא סיים להסביר לנו הוא פשוט התחיל לרוץ כי כנראה קצת איחר.

אני ממש לא בא ממקום מתנשא, אני חושב שיש לישראל המון להציע, אבל אנחנו (כמובן שלא כולם,אבל חלק ניכר מהציבור) לא מקפידים על המחוות הקטנות האלה שהן באמת אלה שעושות את ההבדל לטעמי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
נראה לי שבארה"ב היהודים לא מסתתרים מאחורי הבלטות, תקן אותי אם אני טועה.

גם בגרמניה של שנות ה-30 היהודים לא חיו מתחת לבלטות.

אח"כ כשהמלחמה התפתחה היהודים חיפשו איך לשרוד. גרמניה לא היתה הבית שלהם, שהם יכלו להילחם בכדי להישאר בגרמניה. הם לכל היותר יכלו להילחם על להישאר בחיים.

להבדיל, במדינת ישראל, זה הבית שלך, אין לך בית אחר. כאן אתה נלחם על הבית שלך וכפועל יוצא על זכותם של יהודים.

באיטליה, אף אחד לא "מסומן" אם הוא הולנדי, אנגלי או צרפתי. תמיד יזכרו לציין אם מישהו יהודי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
מסכים עם ואדים שיש דברים שרואים בחו"ל ולצערי לא רואים בארץ, אבל אני חושב שזה גם נובע מכך שאנחנו חיים במציאות שונה מזו שקיימת ברוב המדינות, אנחנו מדינה עם המון לחץ "שלילי" שנובע גם מהמצב הביטחוני שהמדינה שרויה בו באופן תמידי ומשגרת חיים שונה מזו שבמדינות אחרות, זה לדעתי אחד הגורמים ל"חיספוס" הישראלי.

המצב בארץ הוא גם אחד ממקורות הכח המרכזיים שלנו, והסיבה העיקרית לכך שישנם ישראלים רבים שמצליחים להתבסס ולשגשג בחו"ל. זה לא עניין של מה בכך. הרקע הצבאי והלחץ שהוזכר פה הם גורמים מחשלים שעוזרים לנו להתמודד בהצלחה עם אתגרים שעוצרים לעיתים קרובות את האוכלוסיה המקומית.

א-ב-ל

אני מאמין שבתור יהודים, עלינו לדעת להתגבר על הדברים האלה ולהישאר בני אדם זה לזה. לצערי, ישראלי ויהודי כיום זה לא בהכרח אותו דבר, ולכן אני מתקשה לראות אותם כיישות יחידה. אם הישראלים רוצים להיות עם ככל העמים (וכך זה נראה), אז ישראל מבחינתי היא מדינה ככל המדינות, ואת השיקולים הפרקטיים שלי אני עושה בהתאם. אם הישראלים היו מתנהגים קצת יותר כמו יהודים (שוב, בפן המוסרי, לא הדתי), אז אני בספק אם הייתי רואה את עתידי במקום אחר.

נ.ב. אמיר - איטליה היא לא דוגמה טובה. מדינות כמו ספרד, צרפת ואיטליה תמיד שומרות על הגאווה הלאומית ותמיד זוכרות מי כאן זר ומי מקומי. זה לא אומר שמרביצים להם ברחובות, אבל זה בהחלט משפיע על ההתקדמות שלהם במקום העבודה וכד'. דווקא מבחינת הדת המדינות האלה רגישות הרבה פחות.

• תוכן חדש...