Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השאלה שלי היא כזאת:

את הצילומים צילמתי במצב S (עדיפות למהירות) ששם אני כמובן יכול לקבוע מהירות תריס, שבמקרה זה מהירות תריס נמוכה במטרה להכניס אור.

כדי לשחק גם עם התריס וגם עם הצמצם אני חייב לעשות שימוש במצב M בלבד או שיש עוד דרך ?

עד כמה ידוע לי מצב S נותן שליטה על מהירות תריס ללא שליטה בצמצם, מצב A ייתן שליטה בצמצם ללא שליטה במהירות (לא אידיאלי לתמונות כמו אלה שצילמתי, תקנו אותי אם אני טועה).

רק מצב M (ידני מלא) יקנה שליטה ב-2 הפרמטרים ?

תודה.

הבנת די נכון את העניין. במצבים חצי אוטומטים, אתה בוחר את אחד הפרמטרים והמצלמה מתאימה את הערך השני לחשיפה מאוזנת עפ"י מדידת האור שלה.

במצב ידני מלא שום פרמטר לא משתנה ע"י המצלמה, אתה שולט בכולם. זה טוב למי שיודע בדיוק מה הוא רוצה ויודע שלא תמיד מסתמכים על מד האור של המצלמה.

הרי תחשוב רגע בהגיון, נניח אני במצב עדיפות מהירות, קבעתי 1/125. המצלמה קבעה לי ערך צמצם, נגיד 5.6.

עכשיו עברתי למצב ידני. הגדרתי מהירות 1/125. אני מסתכל על מד האור במצלמה, הוא מורה לי לפתוח או לסגור את הצמצם, עד שאגיע לנקודת האפס מבחינתו, שהיא צמצם 5.6. בשביל מה בעצם הייתי צריך לעבור את זה? מה היה לי רע בחצי אוטומטי?

התשובה - אם אני יודע מראש שמדידת האור לא מתאימה לי, ויש המון סיבות - הבדלי תאורה בין הנושא לרקע, עבודה עם פלאש חיצוני, סתם בחירה אומנותית וכו' - אין לי ברירה אלא לעבוד ידני. בשאר הזמן אני סומך על מד האור של המצלמה שישלים לי את החשיפה (אני בד"כ עובד בעדיפות צמצם, וכך שולט בעומק השדה).

עוד מצב שמצריך עבודה בידני - קיצוניות. נניח שאתה מצלם בתנאים גבוליים, נאמר הופעה בפאב חשוך או משהו בסגנון ואי אפשר להשתמש בפלאש. במצב כזה אני פותח צמצם למקסימום, מעלה ISO למקסימום הסביר מבחינתי, וקובע את המהירות המינימלית בה אני יודע שאני יכול להיות יציב.

יכול להיות שמד האור יגיד שחסר לי אור, ואם הייתי מסתמך עליו הוא היה מוריד מהירות לרמה של טשטוש. במקרה כזה אני יודע שאקבל תמונות חשוכות, אבל זה עדיף לי מכלום, ובמחשב אני יכול לנסות ולתקן אם צריך.

אחלה תמונות! רואים שאתה משתפר מיום ליום.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור אחד שגם עוסק בצילום... קראתי פעם באחד מספרי/מגזיני הצילום משפט שמוביל אותי בחצי שנה האחרונה דיי חזק (ייתכן ואני מעוות אותו קצת, אבל זה הרעיון הכללי):

"ההבדל בין צלם טוב לצלם מעולה - הוא היכולת של הצלם לוותר על התמונות הטובות ולהציג רק את המעולות!"

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...