Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני,

הכוונה שלי היתה שחברת הסלולר תמיד מרוויחה מהתכניות האלו בהשוואה למצב בו הלקוח היא בתכנית רגילה לא על בסיס בנק דקות והודעות. אני הייתי מעדיף תכנית יקרה יותר לדקה ב- 10%-20% אך שהחיוב יהיה לפי כמות הדקות הספציפית שצרכתי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אורנג' בשנתיים שלוש האחרונות פשוט הופכים ליהיות פלאפון כשהם היו היחידים בשוק והמצב רק החמיר לאחר הרכישה של אילן בן-דב,ששילם סכום מופרז על החברה וצריך למזער נזקים על חשבון הלקוחות! בתור לקוח של אורנג' מהיום הראשון שלהם אני יכול לומר שכמו כל חברה שמגיע לרוויה מסויימת יש ירידה בשרות,אז זה הזמן של אורנג' ולכן למרות אי רצון בולט(הרגל הרגל ושוב פעם הרגל) עזבתי את אורנג' ואיתי עזבה גם המישפחה ואני לא מתחרת לרגע8)(ניידות המיספרים בהחלט עזרה ).

:fadein:
פורסם

מצאתי, תודה. חבל רק שכל כך מסורבל להגיע לזה. בסלקום יש מספר שמחייגים אליו ומקבלים מיד את המצב, ויש להם גם שירות ששולח אליך סמס כשאתה עומד לעבור את המכסה שלך.

רוני

אולי יש, אני לא מכיר (לא חיפשתי).

אם תמצא משהו כזה תעדכן :).

פורסם

רוני - נסה לחייג כוכבית 1010 (שיחת חינם)

זה אומר לך מצב חשבון, לא יודע איך זה מתנהג עם חבילות דקות.

יובל

(בעל חשבון סלולרי של 30 שקל לחודש. (אורנג') מכשיר דור 2.5 פשוט ללא DATA. מוציא שיחות מהעבודה אם אפשר. אם לא אז מהבית. רק במקרה שצריך לדבר עם מישהו באותו רגע משתמש בסלולר.)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חזרתי לעדכן, וגם עם תובנות חדשות. נתחיל מזה שאני לא מרחם על נציגי השירות בסניפים. הם עובדים כל היום מול לקוחות עוינים, צועקים עליהם, מתלוננים בפניהם ובסופו של דבר - בהם הרי לא האשם... הנציגה שטיפלה בנו סבלה קשות מאיתנו (בעיקר ממני - עשיתי לה את המוות) עד כדי כך שבסוף אמרתי לה שאני מתנצל על הלוחמנות ושאני יודע שזה לא אשמתה. היא רק עשתה פרצוף...

תובנה נוספת היא, כמובן, שחברות הסלולר יודעות לעשות הכל - חוץ מלתת שירות. שזה בעצם הדבר היחיד שאנחנו מבקשים מהן :wink:

המציאות היא שההורים של חברה שלי הם לא האנשים הכי מסודרים בעולם, ולא ממש טרחו לקרוא את חשבונות הסלולר שלהם. הם ראו שזה יוצא המון כסף בחודש, אבל לא בדקו בדיוק למה.

כך, התברר שלחברה שלי יש חבילת תוכן ב-40 שקלים שהיא משלמת מבלי לקבל כלום בתמורה במשך השנה וחצי האחרונות, פשוט מכיוון שכשהיא החליפה טלפון לפני שנה וחצי, הנציג אמר לה "רוצה חבילת תוכן בחינם לחודש?" והיא אמרה לו כן. כמובן שבאורנג' לא טרחו אפילו להתנצל על זה או לתת החזר, והטילו את האשמה עליה שלא בדקה (אני מוכן להתערב שיש איפהשהוא איזו תובענה ייצוגית על הדבר הזה).

בנוסף, אמא שלה, מסתבר, לא החליפה תוכנית מ-2003 (!!!) ולכן שילמה תעריף היסטרי על שיחות וסמסים. באורנג' לא טרחו כמובן להתקשר ולהציע לה להחליף תוכנית (דרך הטלפון) למשהו שיחסוך לה עשרות שקלים בחודש. בשביל מה לשרת את הלקוח כשאפשר לגנוב אותו? בנוסף, היא משלמת מדי חודש במשך שנים (!) יותר מ-50 שקלים על שירות אחריות לטלפון הנוקיה המתפרק שלה, ששווה היום אולי 20 שקל.

אגב - התברר גם שאמא שלה ביצעהשיחות מחו"ל מבלי להשתמש בחסכון עולמי. התוצאה - 26 דקות שיחה ב-250 שקל במקרה אחד, 12 דקות שיחה ב-140 שקל במקרה אחר...

לענייננו - אחרי שהתלוננו על כל הדברים האלו מול הנציגה (והיא חזרה ואמרה שאין לה מה לעשות וזה אשמתנו) ביקשנו לקבל תוכנית טובה. היא לא התביישה ונתנה לנו את התוכנית שנתנו לנו בטלפון. מיד אמרתי לה "תרשמי" ונתתי לה את פרטי התוכנית שקיבלנו בסלקום (משמעותית יותר טובה, כמובן). היא הלכה וחזרה אחרי 10 דקות עם תוכנית חיילים של 400 דקות, 200 סמסים וחבילת גלישה ב-138 שקלים, ובנוסף 30 שקלים הנחה כל חודש למשך 18 חודשים.

חברה שלי החליטה גם להחליף מכשיר ל-E72 (כי היא שמרנית ואוהבת נוקיה, וכי היא שיחקה קצת עם ה-E71 שלי והחליטה שזה נוח לה). המכשיר יעלה עוד 59 שקלים לחודש למשך 36 חודשים, שזה יותר מ-2000 שקלים (כשאפשר להשיג אותו בקצת פחות בשוק החופשי) אבל החלטנו לקצר תהליכים ולבצע את זה על המקום.

אמא שלה קיבלה 200 דקות, 200 סמסים וחבילת גלישה ב-125 שקלים, שזה אולי לא מאוד זול ביחס לתוכנית החיילים, אבל אם נזכור שלפני כן היא הייתה משלמת על שימוש דומה סביב 300 שקלים, יש כאן יתרון משמעותי.

אני לא הייתי שלם לחלוטין עם ההחלטה, ולו מכיוון שבאתי מראש במחשבה של "הם זיינו את המשפחה שלה במשך שנים, אז עכשיו שיזדיינו", אבל המשפחה רצתה כבר לסגור את הסיפור אז הלכנו על זה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, מצטער.

אם לקוח לא טורח לבדוק את התכנית שלו מדי מספר חודשים, הוא לא יכול לבוא בטענות לאף אחד על המחיר.

אם לקוח לא טורח לבדוק את החשבונית שלו ולברר על מה הוא משלם (שירות הביטוח מופיע בצורה בולטת מאוד), הוא לא יכול לבוא בטענות לאף אחד.

אם לקוח לא בודק איך אפשר להוזיל את השיחות מחו"ל, אי אפשר להאשים את חברת הסלולר שלא הציעה לו חיסכון עולמי. אגב, בכל פעם שאני יצאתי לחו"ל עם הנייד קיבלתי SMS המיידע אותי על שירות חיסכון עולמי.

הקייס היחידי שיש לכם הוא על חבילת התוכן\גלישה עליה חוייבתם מאז השדרוג האחרון. תבין, אפילו לסבא של אישתי (בן 78) שמו חבילה כזו אחרי השדרוג והוא שם לב לזה די מהר. איך? הוא פשוט עובר מפעם לפעם על החשבון שלו.

אז אני מבין שמאוד נוח לבוא בטענות לחברות הסלולר הגזלניות, אבל לדעתי מדובר פה בעיקר בצרכנות לא נבונה מצד הלקוח.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

זה שרמת השירות בחברות התקשורת (כבלים,אינטרנט,סלולאר,טלפון קווי)היא מתחת לכל ביקורת,זה ידוע לכולם,מכיוון שזה ידוע לכולם מי שלא מספיק אחראי לבדוק את התשלומים שלו ,נדפק, זה גם ידוע לכולם.

בסופו של דבר הצלחתם להוזיל את התשלומים החודשיים לרמה מתאימה פחות או יותר לרמת המחירים של היום וזה בסדר,אבל ביננו,שנינו יודעים שאנשים שלא טורחים לבדוק את החשבונות,ימשיכו לעשות זאת ולכן זה רק עניין של זמן עד שתפתח שרשור חדש של "חברת______ דופקת אותנו כבר ______ שנים"..

בכל אופן יפה שאתה מקדיש זמן ועצבים לעניניים הכספיים של המשפחה של החברה\האשה שלך.

פורסם

אינפורמציה משובחת.

אני מחכה לסיים עם תקופת המבחנים ואני מתחיל תהליך של ראיית חשבון שיכלול בתוכו בדיקה מעמיקה של כל החשבונות האפשריים, בעיקר אצל ההורים שלי, ועבודה דקדקנית מול נותני השירות (הוט, סלקום, ספקיות אינטרנט וכו').

פורסם

קודם כל, שמח שהכל הסתיים לשביעות רצונך.

אבל אני מסכים עם קספר:

רוני,

הכוונה שלי היתה שחברת הסלולר תמיד מרוויחה מהתכניות האלו בהשוואה למצב בו הלקוח היא בתכנית רגילה לא על בסיס בנק דקות והודעות. אני הייתי מעדיף תכנית יקרה יותר לדקה ב- 10%-20% אך שהחיוב יהיה לפי כמות הדקות הספציפית שצרכתי.

מה יקרה כשהיא תדבר 402 דקות? או חו"ח 500 דקות?

משכנתא זה קל

פורסם

בדיוק אתמול הלכתי לבקר חבר שעובד בסלקום. אחרי שדיברנו אמרתי לו "אם אני כבר פה, אולי תציע לי משהו מעניין?" (אני לקוח אורנג'). הוא התחיל לחטט במחשב, ללחוש באוזן לעובדים שונים, ובסוף הציע לי את הדבר הבא:

33 אגורות לדקה

200 דקות חינם למנוי סלקום נבחר

תשלום חודשי קבוע של 20.90 בחודש (ל-18 חודשים)

ותשלום של 5 ש"ח לחודש על כרטיס SIM

מדובר על תוכנית שמיועדת כביכול לעובדי מדינה. איך נשמע?

פורסם
רוני, מצטער.

אם לקוח לא טורח לבדוק את התכנית שלו מדי מספר חודשים, הוא לא יכול לבוא בטענות לאף אחד על המחיר.

אם לקוח לא טורח לבדוק את החשבונית שלו ולברר על מה הוא משלם (שירות הביטוח מופיע בצורה בולטת מאוד), הוא לא יכול לבוא בטענות לאף אחד.

אם לקוח לא בודק איך אפשר להוזיל את השיחות מחו"ל, אי אפשר להאשים את חברת הסלולר שלא הציעה לו חיסכון עולמי. אגב, בכל פעם שאני יצאתי לחו"ל עם הנייד קיבלתי SMS המיידע אותי על שירות חיסכון עולמי.

הקייס היחידי שיש לכם הוא על חבילת התוכן\גלישה עליה חוייבתם מאז השדרוג האחרון. תבין, אפילו לסבא של אישתי (בן 78) שמו חבילה כזו אחרי השדרוג והוא שם לב לזה די מהר. איך? הוא פשוט עובר מפעם לפעם על החשבון שלו.

אז אני מבין שמאוד נוח לבוא בטענות לחברות הסלולר הגזלניות, אבל לדעתי מדובר פה בעיקר בצרכנות לא נבונה מצד הלקוח.

כספר - אני מסכים איתך לחלוטין. הם היו האויב הכי גדול של עצמם במובן הזה (לא רק בזה, אני חייב להודות, אבל זה כבר סיפור אחר). האבא היה מקבל את החשבון, מעיף מבט, זורק לאמא "יצא יקר החודש" ושם את זה בצד. האמא הייתה אומרת "ואו, נורא יקר, אני צריכה לדבר פחות" והם אפילו לא טרחו להרים טלפון לאורנג' בשביל לברר מה קורה או לשמוע הצעות. זו בדיוק הסיבה שלאמא יש את אותה התוכנית מאז 2003 - חוסר עניין מוחלט.

ואני מסכים גם בנוגע לחבילת התוכן - זה כבר ממש הונאה, ואם אני לא טועה יש פה גם עניין רציני של הטעיית הצרכן או משהו עם הגדרה דומה. מעניין לבדוק אם מישהו כבר תבע על משהו כזה בעבר, כי אין לי ספק שזה לא אמור להיות לחלוטין חוקי.

קודם כל, שמח שהכל הסתיים לשביעות רצונך.

אבל אני מסכים עם קספר:

מה יקרה כשהיא תדבר 402 דקות? או חו"ח 500 דקות?

או - זה בדיוק הסיבה שהסכמנו לחבילה הזאת:

א. כי הממוצע שלה עומד על 260 דקות והסמסים על פחות מ-100, כך ש-400 זה כבר אוברקיל (ויאפשר לה לדבר קצת יותר מבלי לחשוש).

ב. כי תוכנית החיילים שהציעו לה היא גם של 39 אגורות לדקה מעבר לחבילת השיחות ו-22 אגורות לסמס, שזה הרבה יותר נורמלי מה-60 אגורות ו-56 אגורות שיש בתוכנית הרגילה.

במאמר מוסגר, אני עדיין מאוד מאוכזב מאורנג' שאין להם שירות שמאפשר לעקוב אחרי כמות הדיבור והסמסים החודשית. בסלקום יש כזה דבר - גם בהודעת סמס כשאתה עובר את המכסה וגם במספר מקוצר אם אתה רוצה לבדוק את השימוש שלך עד כה להחודש. הנציגה טענה ששירות *1010 היה אמור לתת את המידע הזה אבל "משום מה הוא לא נותן" - כן בטח. אני יכול לחשוב רק על סיבה אחת למה הם לא נותנים - כי ככה אנשים טועים, מדברים יותר ומשלמים להם יותר...

בקיצור, אל תתפלאו למה חברות הטלפוניה הן כל כך ריווחיות - הן גונבות אותנו בלי שום בושה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כשהייתי בסניף אורנג' בת"א (לונדון מיניסטור), אחת הנציגות, בזמנה הפנוי, עברה על רשימת לקוחות במחשב והתקשרה אליהם במידה והם נמצאים בתוכנית ישנה ולא כלכלית, כדי לידע אותם ולנסות לחדש להם את החבילה למשהו עדכני.

פורסם

אצלנו עשינו פתרון די פשוט. פעם בחצי שנה קופצת לי (אני אחראי על ענייניי שידרוגים ומבצעים עקב עבר תעסוקתי בתחום) תזכורת בלוח שנה, אין מצב שאני מפספס את השיחות האלו, היום במקרה דיברתי עם בזק ובזק בינ"ל ועליתי מ5 מ"ב ל8 מ"ב ועדיין חסכתי 15 ש"ח לחודש לא כולל חצי שנה חינם מבזק בינ"ל.

בסוף היום, אלא אם כן אתה "שווה" מספיק אף אחד לא סופר אותך ממש עד לרגע שבו אתה סוגר את הבאסטה בחברה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אגב, לחובבי האייפון - לא יודע איך זה בחברות אחרות, אבל כיום באורנג' יש הצעות מעניינות מאוד לאייפון - 30 שקל בלבד לחודש אחרי הנחות. הקאצ' הוא שהאחריות מאוד יקרה, למקרה שהוא מתקלקל או נעלם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...