Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עומד לנסוע לנופש עם חברים, קצת קמפינג למשך כ4 ימים.

יש לחבר שלי ממיר מתח לרכב שמספק מתח קיר.

השאלה שלי, נניח ונחבר מערכת רמקולים ביתית,האם זה "יטחן" את המצבר יותר מאשר האזנה למוסיקה מהמערכת של הרכב (כשהוא לא מונע!)?

תודה

פורסם

הכל תלוי בהספק של אותה המערכת.

בגדול אין דום בעיה אם זה וזה לא "ייטחן את המצבר אם תניע את הרכה לאחר כשעה וחצי של שמיעת מוזיקה לאיזה שעה

בברכה,

רודי

פורסם

ההספק של המערכת שאני רוצה להכניס, הוא 200W.

חוץ מזה, עוד בעיה שעלתה לי בעקבות חפירה של מישהו, המצית הוא 12V והמתח שאני אקבל דרך הממיר הוא 220V, האם יש סכנה כלשהי למערכת החשמל של הרכב?

הרי ייצא יותר מתח דרך היציאה של המצית (12V),לא תהיה שום בעיה עם זה?

שלום,

יש לחבר שלי ממיר מתח לרכב שמספק מתח קיר. - מספק 200W 220V

השאלה שלי, נניח ונחבר מערכת רמקולים ביתית,האם זה "יטחן" את המצבר יותר מאשר האזנה למוסיקה מהמערכת של הרכב (כשהוא לא מונע!)?

תודה

אני מעוניין לחבר את הציוד הנ"ל לרכב: Mazda 626 2001'.

אני לא מבין כל כך בדברים האלה,ואני אשמח אם תתנו לי עצות (מה לבדוק לפני, איך להפעיל, תחת אילו תנאים, מונע/לא מונע וכו'), תודה.

פורסם

מהמצית יוצא 12 V הממחיר הופך ל 220

וכל עוד אתה מחובר דרך פיוז 10-15 אמפר לא יהיה שום נזק

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם
מהמצית יוצא 12 V הממחיר הופך ל 220

וכל עוד אתה מחובר דרך פיוז 10-15 אמפר לא יהיה שום נזק

איך אני בודק את זה?

תודה.

פורסם
שלום,

יש לחבר שלי ממיר מתח לרכב שמספק מתח קיר.

תודה

הממירים שמתאימים לשקע המצית נעים בהספקים של עד 300W .ממירים בעלי הספק גבוהה יותר מתחברים בכבלים עבים ישירות למצבר.זה נובע מכמה סיבות האחת מגבלות הזרם שניתן לקבל דרך הקו המזין את השקע (מוגן ע"י פיוז ) וגם עובי החוטים.

באופן כללי רוב הממירים לדעתי בעלי נצילות טובה ויתאימו את צריכת הזרם מהמצבר לפי צריכת ההספק .

אני לא יודע באיזה אוטו אתה וחברך נוסעים אך במכוניות רבות מחשב המכונית יוזם ניתוק מתח מצבר לאחר דקות לא ארוכות.

בכל מקרה אם מדובר ברכב ישן כדאי מידי פעם להתניע כדי לטעון את המצבר.

שבוע טוב ותהנו בנופש!:-)

צ'צ'יק

פורסם

בהודעה הקודמת שלי רשמתי שזאת 626 2001'.

מה זאת אומרת "יוזם ניתוק מתח"?

אני לא בטוח אם לזה אתה מתכוון:

באוטו יש קודן, כל עוד האוטו לא על סוויץ' (כך שאני אוכל להוריד חלונות/להשתמש ברוב האלקטרוניקה, קיצר סוויץ' אחד לפני התנעה), הוא יפעל עד שאני אניע/אכבה, אך אם אני על הסוויץ' הראשון, אני אוכל לשמוע מוסיקה למשך משהו כדקה, אבל לאחר מכן האוטו יתכבה ואני אצטרך שוב לנטרל את הקודן.

האם לזה התכוונת?

הולך להיות בן **** בנופש :))) תודה!

פורסם

אני אנסה לפשט לך את זה.

ממיר המתח הזה הוא פיתרון זמני לבעיות נקודתיות בהן נדרש מתח "חשמל קיר" (כלומר 220Vac) אבל הוא לא פיתרון טוב למי שמחפש אספקת מתח יציבה ואמינה לאורך זמן.

אם אתם מתכוונים להפעיל את מערכת הסטריאו פה ושם לאיזה שעה או שעתיים, ניחא. אם אתם רוצים מוזיקה כל יום כל היום הממיר הזה פשוט לא יעיל.

היום אפשר לקנות ברשתות עשה-זאת-בעצמך גנרטור קטן תמורת כמה מאות שקלים וזה כבר פיתרון הרבה יותר טוב (וגם הרבה יותר משתלם לטווח הארוך) מאשר הפעלה של ממיר מתח כזה באמצעות מצבר הרכב והנעות חוזרות ונשנות של הרכב לטעינה של המצבר. עדיין יקר לכם? אפשר למצוא מקומות שמכשירים גנרטורים קטנים לשימוש כאלו בדיוק תמורת מעט מאוד כסף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני אנסה לפשט לך את זה.

ממיר המתח הזה הוא פיתרון זמני לבעיות נקודתיות בהן נדרש מתח "חשמל קיר" (כלומר 220Vac) אבל הוא לא פיתרון טוב למי שמחפש אספקת מתח יציבה ואמינה לאורך זמן.

אם אתם מתכוונים להפעיל את מערכת הסטריאו פה ושם לאיזה שעה או שעתיים, ניחא. אם אתם רוצים מוזיקה כל יום כל היום הממיר הזה פשוט לא יעיל.

היום אפשר לקנות ברשתות עשה-זאת-בעצמך גנרטור קטן תמורת כמה מאות שקלים וזה כבר פיתרון הרבה יותר טוב (וגם הרבה יותר משתלם לטווח הארוך) מאשר הפעלה של ממיר מתח כזה באמצעות מצבר הרכב והנעות חוזרות ונשנות של הרכב לטעינה של המצבר. עדיין יקר לכם? אפשר למצוא מקומות שמכשירים גנרטורים קטנים לשימוש כאלו בדיוק תמורת מעט מאוד כסף.

אני לא ממש מסכים איתך. יש לי ממיר כזה אבל בהספק של 500W והוא מחזיק מתח יציב ולאורך זמן, למרות שהלמשך זמן שלי

היה תלוי בכמות הדלק (רכב חברה) עדיין הוא החזיק 4 מנורות פלורסצנט של 20W ומקרר בירה בסביבות 400W בלי ליפול אפילו

פעם אחת.

במכשירים האלה לרוב מותקן חיישן הגנה למתח נמוך, מה שאומר שאם מתח המצבר מגיע לרמה נמוכה המכשיר נכבה ומתחיל לצפצף.

אם זה קרה אז עדיף להניע את הרכב (אולי אפילו תצטרך כבלים) תלוי עד כמה המצבר חדש וחזק.

בסך הכל הכללי אני אישית מאוד ממליץ לשים יד על ממיר כזה, אם קצת אחריות ויצירתיות אפשר לעשות איתו הרבה דברים.

נ.ב אם המערכת 200W והממיר 200W תדאג שהממיר יהיה במקום מאוורר בצורה טובה מאוד כי אם לא הוא פשוט כל הזמן יתנתק לך. עוד דבר תנסו למצוא מערכת אם הספק טיפה יותר נמוך כדי שיהיה טיפה יותר מקדם להספק

ולא לתת לו לעבוד המקסימום שלו.

בברכה,

רודי

• תוכן חדש...