Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ צמת חשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחים,

אני משתתף בפרוייקט שיפוץ סוסיתא קובייה (לא שלי) שנת 65. צמת החשמל פורקה ולקחתי על עצמי להביא אותה למצב חדש. איך לדעתכם יש לגשת למלאכה? האם ניתן להסיר קורוזיה בת 45 או שאין מפלט מהחלפת מחברים? כמובן שאני מעדיף לשמור על מקוריות הצמה.

תודה.

פורסם

שלום אסף

אני מקווה שסימנת לפני הפירוק לאן כל חוט שייך.בכל אופן תמיד עדיף לחדש את החוטים ולהחליפם ליותר עבים ,משטח חתך של 1.5 ומעלה (לפי הנידרש).אבל זו עבודה לא פשוטה ,לכן המלצתי לך היא :להשאיר את החוטים הקיימים אפילו שהם ישנים,אם הם במצב טוב,ובמקום זה להוריד עומסים ממערכת החוטים והמפסקים(שבכל מקרה כבר לא חדשים והתנגדותם למעבר זרם עלתה),באמצעות הוספת ממסרים לאורות קידמיים,לצופר וכ"ד.מימסרים אלו יופעלו על ידי המערכת הקיימת ויוזנו ישירות דרך המצבר(חובה דרך נתיך בגודל המתאים לכל ממסר).לגבי המחברים תמיד עדיף להחליפם לחדשים(לרוב הם חיבורי נקבה,ואת חיבורי הזכר לנקות עם בד שמיר.מערכות החשמל הישנות סבלו ממספר נתיכים נמוך,ולכן הוספת נתיכים בגודל המתאים בעוד מקומות לשם הגנה תבורך.

מקווה שעזרתי אריה

פורסם

תודה.

האם משהו יודע היכן אפשר להשיג חלקים לצמת חשמל לרכבים אנגליים כגון טריומף, ראליאנט וכדומה? אני מעוניין במחברים, בית פיוז וכדומה.

תודה.

• תוכן חדש...