Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת מנוע לפולו??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגעתי למסקנה שזה השיפור המשמעותי ביותר וגם המשתלם ביותר שאני יכול לבצע בפולו שלי....

*כרגע זה רק תאורטי..אבל בזמן הקרוב/רחוק-מי יודע:)

בנתיים אני אוסף חומר..

אז השאלה שלי היא:בכמה כסף אני יוכל להשיג מנוע של גולףgti/איביזה טורבו ספורט?

כמה יצא לי כל העסק עם להרכיב אותו על הפולו?

והכי חשוב,אני יצתרך להחליף חלקים אחרים באוטו כדי להחזיק את המנוע הזה? (גיר,קלאץ',תושבות מנוע ואני מאמין שאתם יודעים בקשר לזה יותר ממני..)

תודה!!

אמנם זה רק תאורטי כרגע,אבל אני ישמח לקבל תשובות ענייניות(כמו בת'רד הקודם)

פורסם

כן אני מכיר את המנוע הזה בערך,אבל בחו"ל רוב ההשתלות בפולואים הם של מנועי 1.8T

ואפילו מנועי vr6,ולכן נראה לי יותר הגיוני להשתיל בפולו שלי מנוע 1.8t מגולפ או איביזה טורבו..כי אותו אני יוכל להשיג בארץ בזול יותר אני מאמין......

:)ערב טוב

פורסם

טוב

כרצונך

צפה נשיפה של משרד הרישוי בעורפך

אינני בטוח שאפשרי לשתול מנוע של איביזה בהסכמת המדינה הננדרטלית שלנו...

ואתה יודע- אם תקרה תאונה חו"ח ....

זול?

I DONT THINK SO...

לעיתים מנוע מיבוא זול יותר

אנא בדוק טוב טוב אוקיי?

:-)

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

מתנצל שאני הורס שמחות :oops:

איביזה שנת 01 עולה כיום 88 אלף שקל

אז למה לקחת פולו שנת 00 ולהשקיע בה עוד 10-15 אלף שאפשר פשוט לקנות איביזה באותו מחיר של הפולו וגם לעלות במודל ולקבל רכב מקורי :?::?:

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

זה כמו שאני ישאל למה קנית גולף 1.6 ידנית..בעיקרון זה לקנות גולף ולצפות שהיא תהיה ספורטיבית לא?

הפולו הרבה יותר ספוטיבית מהגולף,יושבת יותר טוב..ובסכום שקניתצ את הגולף(אני לא יודע כמה זה),אני בטוח שיכלת לקנות אוטו אחר עם אופי הרבה יותר ספורטיבי או לפחות אוהב סל"ד..

אני אוהב את הפולו,כיף לי לסוע בה,גם בסיבובים אני נהנה איתה(יש לי חבר עם ראלי שלא בורח לי בשום סיבוב),נעים לי לסוע בה..ועד היום גם הכח שלה סיפק אותי..אבל,יש לי עוד חבר שיש לו גולףgti ולפי כמה זמן הוא שם לה צ'יפ-והאוטו פשוט טס!זה לא יאמן מה שרק הצ'יפ הזה עשה לו באוטו..ואין מה לעשות אבל זה פשוט מדליק אותי...

והאיביזה,לפני שקניתי עשיתי בה סיבוב וזה פשוט לא זה,אין מה להשוות לפולו,היתרון היחיד שלה הוא הכח.

וזהו בערך...

*עסק כזה של החלפת מנוע מ1.6 ל1.8T אפשר לעשות חוקי נכון? כלומר לשנות את זה במשרד הרישוי..

פורסם
זה כמו שאני ישאל למה קנית גולף 1.6 ידנית..בעיקרון זה לקנות גולף ולצפות שהיא תהיה ספורטיבית לא?

הפולו הרבה יותר ספוטיבית מהגולף,יושבת יותר טוב..ובסכום שקניתצ את הגולף(אני לא יודע כמה זה),אני בטוח שיכלת לקנות אוטו אחר עם אופי הרבה יותר ספורטיבי או לפחות אוהב סל"ד..

אני אוהב את הפולו,כיף לי לסוע בה,גם בסיבובים אני נהנה איתה(יש לי חבר עם ראלי שלא בורח לי בשום סיבוב),נעים לי לסוע בה..ועד היום גם הכח שלה סיפק אותי..אבל,יש לי עוד חבר שיש לו גולףgti ולפי כמה זמן הוא שם לה צ'יפ-והאוטו פשוט טס!זה לא יאמן מה שרק הצ'יפ הזה עשה לו באוטו..ואין מה לעשות אבל זה פשוט מדליק אותי...

והאיביזה,לפני שקניתי עשיתי בה סיבוב וזה פשוט לא זה,אין מה להשוות לפולו,היתרון היחיד שלה הוא הכח.

וזהו בערך...

*עסק כזה של החלפת מנוע מ1.6 ל1.8T אפשר לעשות חוקי נכון? כלומר לשנות את זה במשרד הרישוי..

קניתי את הגולף כי רציתי גולף לא חיפשתי רכב בעל אופי ספרטיבי, ותאמין שלי ששקלתי וחישבת הרבה את האפשרות להשתיל מנוע 1.8T לתוך הגולף שלי.

זה פשוט ומשתלם יותר לקנות איביזה או גולף או לאון עם 1.8T במקור.

לגבי הפולו שלך, הפולו והאיביזה יושבות על אותה ריצפה ולדעתי לא אומר הבדל גדול בין הרכבים.

*לדעתי זה בעייתי בארצנו לקבל אישור להגדלת נפח מנוע אבל לדעתי עמית יכול לענות לך זה.

שי

פורסם

ברור שזה משתלם יותר,אבל 1.כבר יש לי את הפולו 2.אני אוהב את הפולו כמו שכבר אמרתי וחשבתי לקחת את ההשתלה כמעיין פרוייקט,וזה גם יהיה מיוחד וגם יהיה חזק בצורה יוצאת דופן(כמובן שחזק זה יחסי)

וגבי אותה הרצפה,היביזה חולקת את הרצפה עם הגולף,והמתלים שלה הם של פולו 1.4

*אני חדש בפורום הזה ולכן אין לי מושג מי זה עמית,אני ישמח עם תגיד לו להכנס לכאן ולתת לי תשובה..

אחרי הכל,היו ויש אנשים בארץ שהחליפו לאוטו שלהם את המנוע..הם עושים את זה באופן לא חוקי? אם למשל יתפוס אותם שוטר אז הוא יוריד אותם מהכביש?

הרי תומר 106 ראלי השתיל בראלי שלו שהיא דור ראשון את מנוע ה1600 של הדור השני.. אז תומר אני ישמח אם תכנס לכאן ותגיב

פורסם

ערב טוב

בעניין המנוע אני מאוד סקפטי שיאושר לך שינוי כזה של מנוע ל 1.8 טורבו.

חשוב בהיגיון- אין לפולו כזה מנוע לכן לא יאושר לה גם לדעתי כזה מנוע ומה גם שמבחינת בלמים ואיזון שילדה ומשקל אין לך מכונית שמתוכננת למנוע כזה.

ראיתי ושמתי לב שהתווכחתם על טיב המכוניות שלכם מאוד צר לי שאנשים טורחים לריב בכלל בפורומים הללו ולא לעזור יותר.

משהות ארוכה בפורומים בחו"ל לא ראיתי מעולם מריבות וויכוחים מיותרים,כל אחד קנה מכונית שיכול היה לקנות ורצה וזהו.

ולמען האמת בעל הגולף פשוט צודק....

לטעמי אין טעם להתעמק בשיפורים הללו פיננסית מכיוון שבדר"כ מדובר ב"חתונה" עם המכונית הנ"ל.

ישנן היום מכוניות חזקות לרכישה ולכן יש טעם להתמקד בשיפורים קלים , אלא אם הינך ממש נעול לגבי מכוניתך ואו רוצה להיות ייחודי.

זהו.

להית'

פורסם

גם אני חושב שאין מה להחליף מנוע בפולו....

עדיף כבר לשפר אותה מבחינת צ'יפ , פורטינג , סעפת ומערכת פליטה ,

הנמכה , הקשחה והכל , אבל להשתיל מנוע טורבו 1.8 זה כבר יותר מדי...

שווה לך כבר להחליף את האוטו אם אתה רוצה יותר כח.

אגב, גולף GTI זה מזמן רמת גימור ולא מנוע הכי חזק שבעולם....

בכל מקרה, הפולו GTI הוא רכב נהדר כמו שהוא לדעתי.

ברגע שיהיו לי עוד 20-30אלף ש"ח להוסיף , אז אני אחליף את הפולו שלי לכזאת...

:lol:

אגב, בקשר לבעיות עם הדלק עוד לא ענית לי , האם באמת יש בעיות עם הדלק בארץ

או שמדובר באגדה בלבד :?:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

רבנו?? ממש לא,לפחות ככה זה נראה לי,הערנו הערות אחד לשני לפה ולכאן-כן

אני רואה את זה יותר כדיון,שבמקרה הזה למדתי בא משהו...

לא קרוב אפילו לריב..

ולאייל-עם הדלק לא נראה לי שיש בעיות,הבחור לפני שם 95 ותוסף,ואני כרגע גם שם 95 אבל בקרוב מאוד אחרי הטיפול,אני יעבור ל98...זהו

אני לא רוצה "לפתוח פה" אבל עד עכשיו הכל בסדר,וגם לחבר שלי יש פולו כמו שלי וגם לא אין שום בעיה עם הדלק(הוא ממלא 98)

ככה שכרגע הסיפור עם הדלק הוא בגדר אגדה...

ואם אפשר שתסביר לי קצת-אז מה זה בדיוק פורטינג? ומה זה גם הסעפת פליטה?

כרגע יש באוטו צ'יפ,פילטר,אגזוז עם צנרת,וסת לחץ דלק ואין ממיר..

מה וכמה יוסיפו לי הפורטינג והסעפת פליטה?

חשוב שתציין גם מחירים..

פורסם

ל Q וגם לpuntohgt ממש לא רבנו ואין לי כוונה לריב, זה היה רק נסיון להמליץ

פשוט לדעתי חבל לקחת רכב עם מנוע מעולה וכנראה עוד חדש והמון שנים לפניו ולהשתיל במקומו 1.8T שבפחות כסף אפשר לקנות רכב כמעט זהה מקורי.

לדעתי האפשריות שבפניך זה:

או משפרים את המנוע בפולו ללא החלפה

או שמחליפים רכב, במיוחד שיש רכב מקורי כמעט זהה והוא מקורי

זאת דעתי

שי

פורסם

שהכל על מי מנוחות:-)

פורטינג הינו הליך של החלקת מעברי יניקת האוויר ואפילו עיצוב שונה לתאי הבערה ושסתומים מוגדלים.

הליך לא זול מ5000 ש"ח ככל שידוע לי.

סעפת- נחשבת כחלק החשוב ביותר בשיפור הפליטה ודי הכרחי עם הסעפת בפולו היא CAST

דהיינו יציקה אחת ולא צינורות .

עסק לא זול גם העניין של הסעפת.....

בדוק כדאיות - אם יש לפולו סעפת שהיא בנויה מצינורות אינני יודע אם זה כדאי ומה גם שאני די סקפטי לגבי שינויי פליטה והשפעות חיוביות על ביצועים באטמוספרי.

השינוי החשוב ביותר כבר נעשה- בלי ממיר.

לילה טוב

פורסם

מה הפחד ההיסטרי מלהחליף מנוע :?: חוץ מבעיות רישוי פתירות אני לא רואה בעיה.

ידוע לי על כמה פולו דור רביעי שנוסעות על 1.8T.

עד כמה תוספת המשקל של המנוע תפריע בסיבובים, אין לי מושג אמיתי, אבל אפשר לברר.

לא נראה לי שזה ממש מפריע למר Q שרוצה הספק של 200 כ"ס ועדיין נוסע על בולמים וברקסים מקוריים.

בקיצור, הפרוייקט אפשרי, לדעתי לא ממש כדאי, בשביל רייסים אפשר ועדיף איביזה.

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם

:) את הבולמים אני מחליף בקרוב,כבר דיברנו על זה בת'רד קודם..

ואני יצתרך להחליף ברקסים אחרי החלפת מנוע כזו? (אני לא בטוח שהברקסים של הפולו נחותים משל האיביזה,אבל אני לא ממש יודע)

ודרך אגב,נראה לי שכבר אמרתי את זה אבל,בנתיים כל הנושא הזה הוא אך ורק תאורטי..

שום דבר לא עומד להעשות בזמן הקרוב ולא בטוח שבכלל מתישהו..

זה רעיון שעלה לי בראש וסתם רציתי לדעת עליו יותר מהכיוונים השונים..

וברור שיותר משתלם לקנות איביזה וזהו...אבל את עניין החלפת המנוע בפולו אני לוקח יותר כפויקט מסויים..ובנתיים כמו שאתם רואים אני סתם אוסף כל מיני רעיונות..

זהו..

ושאלה:נניח ואני באמת יחליף מנוע..איזה חלקים באוטו אני יצתרך להחליף? (תציינו בבקשה כל חלק מברקסים אם בכלל ועד כל פריט קטן שאתם יודעים..)

תודה!!

• תוכן חדש...