Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אחי ביצע עבירת תנועה לפני כחודש[נסיעה מעל המהירות המותרת]וקיבל קנס של 750 ש"ח ו-8 נקודות.יש לציין שהוא נתפס על ידי מצלמת מהירות ולא על ידי שוטר תנועה.

לאחי היה בעברו 24 נקודות חובה,והוא עשה 2 קורסי נהיגה כמתחייב על פי החוק.מאותו קורס הוא הבין שבכדי שהנקודות ימחקו צריך לעבור 4 שנים ללא שום עשיית עבירת תנועה,ואז העבירות יתבטלו.

בעקבות כך אחי פנה למשרד הרישוי לפני שבועיים וביקש מהם מידע כמה נקודות חובה נזקפות לזכותו עכשיו.הם אמרו שאין להם רשות לענות על כך טלפונית,והם ישלחו לו מכתב בעניין.ואכן לפני 3 ימים הגיע המכתב ממשרד הרישוי,אבל לצערינו לא הצלחנו להבין כמה נקודות חובה נזקפות לחובתו כעת.

הנה תוכן המכתב אשר נשלח ממשרד הרישוי:

" לכבוד....

לחובתך נרשמו:4 נקודות.

תקופת הצבירה: שנתיים.

רשימת ההרשעות(בשורה השניה תיאור וסעיף תקנה ש סמל העבירה הראשית)

1/8/2008-אי ציות לתמרור ב-37 עצור בצומת.מספר נקודות:4

23/2/2006-דרך שאיננה עירונית-(90 קמ"ש)מ-26 עד 40.מספר נקודות:8

2/11/2005-נהיגה שלא בכיוון החץ. מספר נקודות:6

15/6/2004-אי ציות לתמרור ב-37 עצור בצומת. מספר נקודות:4

28/4/2004-נהיגה שלא בכביש.מספר נקודות:6

רשימת הפעולות/אמצעי התיקון.

קורס ייעודי בנהיגה נכונה- התנהגות בצומת.תאריך פתיחה:8/1/2007.תאריך סיום:18/8/2008.

קורס בסיסי בנהיגה נכונה- תאריך פתיחה:8/1/2007. תאריך סיום:26/4/2007.

*כל הנתונים המופיעים בתדפיס זה נכונים ליום ההדפסה בלבד."

השאלות הנשאלות הם כאלה:

1-האם לאחי יש כעת רק 4 נקודות חובה לחובתו,או שמא בנוסף ל-28 הנקודות שיש לו,יש לו עכשיו עוד 4 נקודות למשך שנתיים?

2-בהנחה שיש לו רק 4 נקודות חובה לזכותו,איך זה מסתדר עם הטענה שמוחקים נקודות רק אחרי 4 שנים,וזאת בתנאי שהנהג לא ביצע שום עבירת תנועה במהלך ה-4 שנים האלו?[הרי במקרה של אחי ממועד סיום הקורסים הוא עשה עבירת תנועה במהלך ה-4 שנים האלו,אז איך זה ייתכן שהנקודות נמחקו?]

אחי ניסה להתקשר למשרד הרישוי בשביל שיסבירו לו האם יש לו רק 4 נקודות חובה,או שמא יש לו בנוסף ל-24 נקודות שלו עוד 4 נקודות חובה.במשרד הרישוי פשוט לא עונים.

אם מישהו קצת מבין בעניינים האלו,אשמח לדעת מה הפרשנות של המכתב.

בתודה מראש

שי

פורסם

עדיין לא קיבלתי תשובה ברורה לשאלתי:

כמה נקודות חובה נזקפות לחובת אחי כעת?4? 24? 28?

אם לא תהיה תשובה ברורה בעניין,לא יהיה מנוס מלגשת למשרד הרישוי.

פורסם

אנשים כמו אחיך צריכים להיות נטולי רשיון לצמיתות. זה באמת משנה לו כמה נקודות? הוא עבריין תנועה סדרתי. אני אצנזר את מה שאני באמת חושב עליו.

מעניין מתי המחוקק יחוקק חוק של שלילה אוטומטית לנהגים שצברו מעל X עברות תנועה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לו 4

הספירה של ה4 שנים בעקבות ההגעה ל22 נק' החלה אמנם בעקבות העבירה בפברואר 06 אך הספירה מתחילה באפריל 04 בעבירה הראשונה.

מכיוון שאחיך עבר את כל אמצעי התיקון שהוטלו עליו, 24 הנק' הראשונות נמחקו באפריל 08 ומאז הוא צבר 4 נוספות כך שלמעשה(וזה לא עידוד בשום אופן) הוא יכול אף לצבור עוד 7 עד אוגוסט .2010

פורסם

אני לא מנסה לגונן על אחי או להצדיק את עבירות התנועה שלו.הוא עבר את העבירות הנ"ל,וקיבל את עונשו הקבוע בחוק גם על ידי קנסות וגם על ידי ניקוד.

פורסם

כנראה שזה לא מזיז לו (ולראיה: עברה אחרונה לפני חודש, נכון לעכשיו :?), אולי בית כלא היה פתרון יותר טוב. כמו כן כמו שאני וכל ישראלי אחר מכיר את תפרוסת המשטרה - כמות העברות שהוא ביצע ולא נתפס בגינן גבוהה פי כמה.

אני נוטה להאמין שלמרבה האבסורד לאחיך נזקפות רק 4 נקודות. ככל הידוע לי רישום פלילי בגין עבירות תנועה נמחק אוטומטית (הוא לא באמת נמחק, הוא מופיע אבל לא בתוקף) אם הנהג לא ביצע שום עבירת תנועה במשך שנתיים, שזה בדיוק מה שקרה בין 2006 ל 2008. אני מאמין שאם אחיך לא היה נתפס לפני חודש אז גם ארבעת הנקודות האחרונות היו מתנקות באוגוסט הקרוב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ראשית תודה רבה על התשובות.

שנית,ושוב:אני לא מנסה לסנגר על אחי,אבל 2 העבירות מהירות שהוא עשה[2/2006 והעבירה הנוכחית] היו בטווח מהירות של 118-120 קמ"ש.]העבירה הנוכחית הייתה בכביש בינעירוני בדרך לבאר שבע.המהירות המותרת שם הייתה 90 קמ"ש,ואחי קיבל את הדו"ח על כך שהוא נסע על 118 קמ"ש.לא שאני מצדיק את עבירת המהירות או ממעיט בערכה,אבל עדיין זה לא הופך אותו לפושע סדרתי.[בינתיים,ואני מקווה שזה גם ימשיך כך,הוא לא היה מעורב בתאונת דרכים,או בסיכון חיי אדם]אני מאמין שאולי דרך הגדלת תעריפי הקנסות,או העלאת הנקודות,נהיגה במהירות המותרת תהיה נחלתם גם של אלה שאוהבים "לתת בגז".

פורסם

אותי דבר אחד מעניין, מה המשמעות של: "28/4/2004-נהיגה שלא בכביש.מספר נקודות:6"?

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

יש לו 4 אבל אם יגיע ל 12 תוך פחות משנתיים מהקורס האחרון הוא סוף סוף יפרד מהרישיון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אותי דבר אחד מעניין, מה המשמעות של: "28/4/2004-נהיגה שלא בכביש.מספר נקודות:6"?

אני מאמין שמדובר על נהיגה בשוליים.

אכן הסעיף הנ"ל הוא נהיגה על השול (ימני/שמאלי).

בניגוד לתקנה 33 (א ) לתקנות התעבורה.

סמל הסעיף 5441.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
יש לו 4 אבל אם יגיע ל 12 תוך פחות משנתיים מהקורס האחרון הוא סוף סוף יפרד מהרישיון.

לפי דבריך יוצא,שאם אחי כעת משלם את הקנס של ה-750 ש"ח ומקבל את ה-8 נקודות חובה,הוא נפרד מהרישיון.

יש לך אסמכתא לדבריך?

כעת יש לו רק 4 נקודות.במקרה והוא משלם את הקנס הוא צובר עוד 8 נקודות,מה שהופך את מספר הנקודות ל-12.על פי שיטת הניקוד הקיימת היום,למי שיש 12 נקודות מקבל הזמנה לקורס בנהיגה נכונה.איך הגעת למסקנה שהוא נפרד מהרישיון?

נראה לי שעדיף שיילך אישית למשרד הרישוי לברר את העניין.

פורסם

הנקודות נשמרות ונצברות אם תוך שנתיים אתה מגיע שוב לקורס ואז הצבירה היא 4 שנים. אם בארבעת השנים שוב תגיע לקורס אז תקבל פסילה ל 3 חודשים ותיאוריה.

עוד פרטים כאן: http://www.nikud.org.il/index.php?i=475

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אנשים כמו אחיך צריכים להיות נטולי רשיון לצמיתות. זה באמת משנה לו כמה נקודות? הוא עבריין תנועה סדרתי. אני אצנזר את מה שאני באמת חושב עליו.

מעניין מתי המחוקק יחוקק חוק של שלילה אוטומטית לנהגים שצברו מעל X עברות תנועה.

איתמר.

מישהו חכם אמר לי

"כשהמערכת תתיחס לעבריין תנועה כמו לעבריין פלילי, הכל יהיה יותר טוב"

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...