Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וחג שמח.

עקב מציאת מקום עבודה חדש, אצטרך להתחיל לערוך נסיעות יומיות מת"א לצובה (כ-60 ק"מ לכיוון, קרוב ל-30K ק"מ שנתי).

הנסיעה ברובה מישורית (איילון וכביש 1), עד לשער גיא ושם מתחילות עליות עד למחלף הראל וכן בדרך לצובה עצמה.

כיום אני מתנייד עם רנו טווינגו שנת 96 בעלת 180K ק"מ, שלא עושה לי בעיות מיוחדות לדרישות הצנועות ממנה: נסיעות עירוניות לרוב, אך גם בבין עירוני היא סבירה, כולל 2 נסיעות לצובה (פעם דרך מחלף הראל ופעם התעללות דרך צומת אשתאול).

הדילמה שלי בסופו של דבר היא האם להשאר עם הטווינגו, לקחת את הסיכון שהרכב ישן וחלש ולהמשיך איתו עד סוף חייו (שעלול להיות קרוב, במידה וזהו עומס לא סביר), או לקנות רכב אחר, אולי אפילו דיזל, עקב הקילומטרז' הגבוה יחסית וכן העליות היויומיות.

בנוסף, אני גר בלב ת"א - הטווינגו מתאימה לשם כמו כפפה ליד ותמיד אמצא איתה חניה. אין לי צורך ברכב גדול יותר גם מבחינת שימושים אחרים.

מצד שני, הטווינגו כבר מיושנת, רועשת וחובבת נסיעות עד 90 קמ"ש - לא תענוג גדול להעביר כך שעתיים כל יום בכבישים.

התקציב עליו חשבתי הוא עד 40K ש"ח והרכב שחשבתי שיכול להחליף את הטווינגו הוא C3 דיזל (גם מבחינת מנוע וגם מבחינת גודל).

כרגע אני מחפש בעיקר סיבות בעד/נגד - נראה לי שאלו השיקולים העיקריים.

אשמח לזווייות חדשות, הערות, והצעות למכוניות אחרות.

תודה.

פורסם

יש גם פולו/פביה/קורדובה בדגמי דיזל.

אבל חשוב מאוד לקחת בחשבון שרכבים משומשים בעלי מנוע דיזל כבר עברו כמה מאות אלפי קילומטרים ורובם לא יהיו במצב טוב אבל המחירים הזולים בהם הם נסחרים ישאירו לך עודף ליישור קו. אגב במקרה של הפביה והקורדובה הרבה מהרכבים הם מוניות לשעבר וחשוב לשים לב לרישיונות.

רמת החיים ונוחות הנסיעה והנהיגה הרכבים האלה תהיה מן הסתם טובה יותר מאשר בטווינגו הקטנה אבל אני משער שגם עלויות האחזקה יהיו גבוהות יותר.

בהצלחה וחג שמח!

פורסם

כלכלית להישאר עם הטווינגו יהיה הרבה יותר נבון מכל החלפה. היא כבר עברה את כל

ירידת הערך האפשרית (המחירון כבר כמעט באוברדרפט ;-)), תצרוכת הדלק שלה דומה

לדיזל אבל בלי המחיר הגבוה יותר במשאבה, ואם היא מתוחזקת היטב היא תהיה אמינה.

אבל מכיוון שאתה עומד לנסוע הרבה מחוץ לעיר, לדעתי כדאי לך להחליף רכב מטעמי

נוחות ובעיקר בטיחות. הטווינגו מאוד מיושנת ולא תעמוד טוב במבחן של תאונה במהירות

גבוהה, בהשוואה למכונית שתוכננה בסביבות האלף הנוכחי.

פורסם

חשבתי גם על חברות VW - אבל רובן באמת עשו רושם של עבר כמונית (בעיקר פביה) או שיותר יקרות מהסיטרואן.

אגב חיסכון בדלק - הטווינגו (לפחות שלי) בנסיעות סביב ה-90 קמ"ש צורכת כ-1:13. ל-1:16 היא מגיעה בנסיעות רגועות יותר.

בדיזלים מדובר על 1:18-23 אם אינני טועה בבין עירוני.

מה סדר גודל המחיר של תיקון משאבת סולר, כמה היא רגישה (בסיטרואן וב-VW) וכל כמה זמן יש להחליפה?

כמובן שאחד השיקולים החשובים לטובת הטווינגו הוא כלכלי -אני מכיר אותה, עלתה גרושים וסביר שלא יהיו תיקונים גדולים מידי שישתוו לקניית רכב ב-30K (עוד לפני יישור קו). כמו כן, יש את השיקול האמוציונלי.

פורסם

אז שלי הולכת למוסך השבוע:)

בלי קשר, תכננתי לעשות את זה - רציתי שמוסכניק יסתכל עליה ויגיד לי את דעתו בנוגע לסיכויה לצלוח את הנסיעות הללו (פלוס תיקון כמה בעיות שהבחנתי בהן).

פורסם
הטווינגו שלי עושה 1:17 (או 16 ביום רע) בנסיעה על 90 קמ"ש :shock:

מצטרף,

גם בנסיעה מאוד מאומצת הגעתי עד לשפל של 1/15 אבל לא נמוך יותר.

אני משתמש כבר שנתיים בטווינגו בנסיעה מפרדס חנה לבאר שבע אחת לשבוע ונסיעות לצפון וירושלים ללא חשש.

בהצלחה

כבר חתמתי...

פורסם

אצלי טווינגו שבזמנו היתה בת 10, עם קילומטראז דומה לשלך, עשתה תל אביב - ירושלים ,3 פעמים בשבוע, במשך שנתיים בלי בעיות ועם צריכת דלק נמוכה ( 1:16 , בהחלט מצלצל לי מוכר).

לדעתי - תישאר עם הנבלה. היא טובה.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

אם אתה לא חושב שהרכב שלך יעשה את זה, קנה לך רכב אחר.

מומלצת הפיאט פנדה, התאומה של הטווינגו שלך מבחינת גודל.

רוצה להתפנק? נסה פיאט פונטו ספייס.

בכל מקרה כמובן שעדיף רכב חדש ומודרני ע"פ רכב ישן ושחוק - אבל זו כבר שאלה של תקציב.

פורסם

תודה לכולם על התגובות ועצות.

נתקבלה החלטה והיום יישמתי אותה: קניתי סיטרואן C3 דיזל, שנת 2005.

השיקולים היו ידועים: נסיעה של קרוב לשעה (עם הטווינגו יותר, עם ה-C3 פחות) לכל כיוון באוטוסטרדה, כאשר בעליות הטווינגו דורשת יותר יחס, יותר תכנון נסיעה (התחמקות מוקדמת יחסית מלהזדחל אחרי משאיות איטיות בימין), ובאופן כללי יותר מעייפת, לעומת הסיטרואן, שאמורה לקחת הכל הרבה יותר בקלות.

בנוסף לכך, הנסיעה בסיטרואן יותר נעימה, פחות רועשת ואהיה חלק אינטגרלי מהתנועה. עם הטווינגו, הנטייה הטבעית שלי הייתה לנסוע ע"פ רעשי הנסיעה, מה שגרם לכך שרוב הנסיעה הייתה במהירויות חוקיות בימין, כאשר שאר הליסינגמטיות דוהרות מסביבי וזו לא נסיעה נעימה עבורי כאשר הנסיעה מהווה חלק גדול יחסית ביום (שעתיים ביום על הכביש).

היבט חשוב נוסף זו הבטיחות, כאשר הטווינגו זהו רכב עירוני ומיושן, שלא הייתי רוצה להמצא בו בזמן תאונה במהירויות שבהן אתנהל (גם לא בסיטרואן, אבל אני מניח שסיכויי השרידות שלי שם גדולים יותר). לטווינגו גם צמיגים צרים ביותר וממש מרגישים כיצד הרכב יוצא מקווי הפנייה בזמן סיבובים הדוקים במהירות הגיונית (בדקתי הכל - צמיגים ישנים, חדשים, לחץ אוויר נמוך ולחץ אוויר תקין) וכאלה לא חסרים באיזור.

בסופו של דבר, אני נורא מרוצה מהטוווינגו והלוואי והייתי מוצא מקום עבודה שבו הייתי יכול להשתמש ברכב. קניתי אותו בזמנו כיוון שענה בדיוק על הדרישות שרציתי: קטן, זול, חסכוני ובנוסף, זה רכב שמאז ומתמיד חיבבתי. הוא באמת גאוני בעיר ואין מצב שלא אמצא חנייה איתו, נוח לתמרון, חלונות ענקיים שלא מאפשרים לפספס אף הולך רגל או רוכב אופנוע וגם יוצרים תחושת מרחב גדול מאוד.

אפילו את החסרונות שלו חיבבתי - זה רכב שלחלוטין יודעים איך הוא מרגיש, וזה משהו שאין במכוניות חדשות. אמנם בנסיעות לי-ם הוא לא תמיד הרגיש בנוח (בעיקר בעליות, כשצעק עלי), אבל ברגע שהגעתי לת"א ולסביבה העירונית, הוא פתאום מרגיש בבית, עוקף בקלות מכוניות אחרות, משתחל לחניות ומראה שזו סביבתו הטבעית.

לצערי, אני לא אוכל להתנהל איתו בנסיעות הצפויות לי, לא בגלל שהוא לא יכול (הוא גם הצליח לעלות לצובה דרך צומת אשתאול - "קיר המוות" למי שמכיר), אלא בגלל שהוא פשוט תוכנן למטרות אחרות ובמצב הנוכחי, עדיף לנו להיפרד כידידים..

אוטוטו הוא יוצע למכירה ואני מקווה שמי שיקנה אותו יהנה ממנו כמו שאני נהנתי (גם אם זה היה לפרק זמן קצר יחסית).

תודה שוב לכולם על העזרה, נתראה בדילמה הבאה..

פורסם

ד"ר סובארו - כבר קניתי אחת והיא נראית במצב לא רע בכלל (ואני מקווה שלא יהיו הפתעות).

מהו סדר גודל שיפוץ 2 המכלולים?

רועי - האמת היא שה-C3 הייתה המועדפת עלי מבין החלופות (C3, קליאו, פולו ואיביזה) בין היתר בגלל עניין העיצוב.

אמנם אני יותר אוהב את הצורה הצפרדעית של הטווינגו (ובכלל אוהב את הקונספט של הטווינגו וכמובן שהיא יותר מיוחדת בגלל נדירותה), אבל מבין המודרניות, ה-C3 הכי דומה לה לדעתי (אבל לצערי בצבע כסוף ליסינג).

פורסם

תתחדש על הרכב, אני חושב שעשית החלטה נכונה.

למה לנסוע עד מחלף הראל?

צא לכיוון בית שמש ותפנה על יד אשתאול לכביש 395, אחד הכבישים היפים בארץ. גם תימלט מהפקקים לכיוון שורש.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...