Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני קרוב מאד להחלטה על רכישת פיג'ו 207 חדשה מהחברה, דגם 2010, וקראתי לאחרונה כמה מאמרי ביקורת (שעדיין לא שינו את דעתי לגבי הרכישה) לגבי תיבת ההילוכים האוטומטית של הרכב (טיפטרוניק?) שלפי הרשום "מסרסת" את המנוע המצויין של הרכב מכוחו האמיתי.

לפי מה שהבנתי התיבה לא נותנת למנוע "למשוך הילוכים" וממהרת להעלות הילוך הרבה לפני שהמנוע הגיע לסל"ד האופטימלי שלו.

השאלה מדוע? האם הדבר נובע מאיזו מגבלה או אילוץ טכני? מדוע המחשב במכונית מחליט להעלות הילוך לפני הזמן? הרי הרכב הזה בטח נבדק היטב במפעל ע"י נהגים מקצועיים, ובטח שמו לב לתופעה הזו, מדוע לא שונתה התוכנה כך שתעביר הילוך בזמן מתאים יותר מבחינת הסל"ד? מה היה השיקול שלהם לתכנת את המחשב בצורה כזו שלא תאפשר למצות את כוחו האמיתי של המנוע? האם זו סתם פשלה? טעות של חוסר תשומת לב? או החלטה ברורה שיש לה איזו הצדקה או נובעת מאילוצים?

כמו כן הבנתי שגם במצב של העברת הילוכים "במוד ידני" מערכת הפיקוד לא מאפשרת למשוך סל"ד לפני העברת הילוך, שוב, מדוע התיכנון הזה? מדוע הם לא מאפשרים לנהג למשוך הילוכים גם במצב של שליטה ידנית? איזה שיקול עומד מאחורי זה? שהרי את רוב הנהגים זה דיי מרגיז, אז חייב להיות איזה שיקול הגיוני מאחורי התכנון הזה.

אשמח להסברים,

תודה מראש.

פורסם

אני שנה וחצי עם AL4, ומגיע למנתק הצתה מתי שמתחשק לי.

כנ''ל גם כל האנשים שאני מכיר עם הגיר הזה, ''מושכים'' סלד בלי שום בעיה. (החל מ306/406 ועד למגאן/308)

ההחלפות הילוכים דווקא לפי דעתי טובה יותר מתיבה אוטו' רגילה, הזמינות מומנט טובה יותר כמעט תמיד וזמינה מאוד.

פורסם
אני שנה וחצי עם AL4, ומגיע למנתק הצתה מתי שמתחשק לי.

כנ''ל גם כל האנשים שאני מכיר עם הגיר הזה, ''מושכים'' סלד בלי שום בעיה. (החל מ306/406 ועד למגאן/308)

ההחלפות הילוכים דווקא לפי דעתי טובה יותר מתיבה אוטו' רגילה, הזמינות מומנט טובה יותר כמעט תמיד וזמינה מאוד.

לא הבנתי את הניסוח שלך, מה זה "מגיע למנתק הצתה"? כלומר הנקודה בה אתה רוצה להעביר הילוך? כלומר אתה מצליח למשוך את המנוע לסל"ד גבוה לפני שאתה מעלה הילוך?

ואני מבין שאתה מדבר על "מוד ידני", כן?

האם יתכן שזה שינוי שנעשה בדגמים החדשים לאור הביקורת?

(שים לב שאני מדבר על פיג'ו 207, אולי שם זה שונה מהרכבים שאתה מדבר עליהם)

פורסם

במקום לפתח תאוריות שונות - תזמין נסיעת מבחן על האוטו. זה יענה לך על רוב השאלות.

אין שום מגבלה טכנית ואין שום אילוץ, הגיר עובד בדיוק כמו שיוצריו רצו שהוא יעבוד. וכשתרצה למשוך הילוך, התיבה תאפשר לך לעשות את זה ללא כל בעיה.

כל הגירים האוטומטיים בכל המכוניות מסרסים את המנוע בצורה זו או אחרת.

פורסם

אין שום מגבלה טכנית ואין שום אילוץ, הגיר עובד בדיוק כמו שיוצריו רצו שהוא יעבוד. וכשתרצה למשוך הילוך, התיבה תאפשר לך לעשות את זה ללא כל בעיה.

תשובה יפה, אם כי במקרה הזה אכן יש תחושת "סירוס" מסוימת בגלל אופי פעולת התיבה והעובדה שיש לה רק ארבעה הילוכים. בתיבה של ב.מ.וו על אותו המנוע (במיני קופר) המצב הרבה יותר טוב. ובכל זאת - האוטו נוסע יפה. בצע נסיעת מבחן לפני הקניה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא מפתח תאוריות אלו דברים שזכור לי שקראתי כשחיפשתי מידע על הרכב.

בכל מקרה אתה אומר שהתיבה תאפשר לי למשוך הילוכים ללא בעיה (כמה שאני רוצה? גם עד לסל"ד מאד גבוה כפי שהייתי יכול למשוך ברכב זהה עם הילוכים ידניים?) האם אתה מתכוון למצב של מוד "ספורטיבי", או מוד ידני?

תודה.

פורסם

לדעתי, הAL4 שב-207 אכן "מסרס" קלות את המנוע, גם אם מושכים הילוכים. (וניתן לעשות את זה בלי שום בעיה)

מצד שני, העברת ההילוכים מתבצעת בצורה חכמה ונעימה.

ה207 בוודאי לא "עגלה" וגם לא זריזה יותר ממכוניות שעל הנייר יש להן פחות כוחות סוס...

אם אתה מחפש ביצועים פשוט תקנה ידני.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
לדעתי, הAL4 שב-207 אכן "מסרס" קלות את המנוע, גם אם מושכים הילוכים. (וניתן לעשות את זה בלי שום בעיה)

מצד שני, העברת ההילוכים מתבצעת בצורה חכמה ונעימה.

ה207 בוודאי לא "עגלה" וגם לא זריזה יותר ממכוניות שעל הנייר יש להן פחות כוחות סוס...

אם אתה מחפש ביצועים פשוט תקנה ידני.

הכי קרוב לפג'ו ידנית (חדשה מהחברה!) זה הדגם 1.4 עם תיבת ההילוכים הרובוטית ששמעתי שהיא ממש לא נוחה....

כשאתם אומרים שניתן למשוך הילוכים האם אתם מדברים על המוד "הספורטיבי"? (הבנתי שיש אופציה כזו, בלחיצת כפתור על הפאנל?) או על מוד התפעול "הידני"?

האם יש משהו ברכב הזה שימנע ממני למשוך לסל"ד מאד גבוה (לדוגמה בזמן עקיפה שאני רוצה לסיים במהירות כי מגיעה משאית מולי....) כפי שהייתי יכול לעשות ברכב זהה עם הילוכים ידניים?

תודה.

פורסם

ל-AL4 בחלק מגרסאותיה יש נטייה ללמוד את אופן השימוש של הנהג, ובעת שהוא משנה את השימוש (למשל בעת עקיפה פתאומית) היא לפעמים מתבלבלת מעט ולא מאפשרת הורדת הילוך גם בלחיצה עד הסוף של הדוושה. העברה לתפעול ידני כמובן תפתור את המצב. בכל מקרה, לטעמי זו לא סיבה לא לקנות את הרכב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הכי קרוב לפג'ו ידנית (חדשה מהחברה!) זה הדגם 1.4 עם תיבת ההילוכים הרובוטית .

גם אנחנו חשבנו לקנות את הרכב הזה, רצינו צרפתיה, ובגלל שאין תיבה ידנית קנינו פביה.

(לא שאני מתלונן או משהו, מכונית משובחת)

מצאתי שמלבד הגיר, ה207 נוחה ואיכותית מאוד.

אם אתה מוכן להתפשר על תיבה "מתבלבלת" לעיתים, ולהעביר למצב טיפט' בעקיפות (במידה ולא תסתדר איתה), תהנה מהאוטו הזה.

הכי חשוב לעשות נסיעת מבחן לפני שתחליט!!!

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
ל-AL4 בחלק מגרסאותיה יש נטייה ללמוד את אופן השימוש של הנהג, ובעת שהוא משנה את השימוש (למשל בעת עקיפה פתאומית) היא לפעמים מתבלבלת מעט ולא מאפשרת הורדת הילוך גם בלחיצה עד הסוף של הדוושה. העברה לתפעול ידני כמובן תפתור את המצב. בכל מקרה, לטעמי זו לא סיבה לא לקנות את הרכב.

אחרי שבוע-שבועיים עם התיבה, אתה תלמד בדיוק כמה ואיך ללחוץ בישביל הורדת הילוך ברוטלית, ואם צריך אז גם 2.

• תוכן חדש...