Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא מאזדה 323 סדאן שנת 97.

הרכב אוטו' ובעל הגה כח.

לפני כמה ימים הופיעו רעשים מוזרים של מאין חריקה, כאילו מדובר על קפיצים חלודים.

לראשונה חשדתי בבולמים הקדמיים, אך לאחר בדיקה מעמיקה יותר אני שומע את הרעש גם במצב סטטי בסיבוב ההגה בלבד.

לא נשמע כמו רעש של צירייה, גם בסיבוב של כמה מעלות בודדות שומעים רעש חריקה חזק כמו של קפיץ חלוד שנמתח.

אני מתכוון לקחת את הרכב למוסך שבו אני מטפל דרך קבע, אך מכיוון שאין לי קצה של מושג על "מסרק הגה" וכו', רציתי לקבל איזשהיא הבנה לגבי מה יכול לגרום לרעש הזה.

לא רוצה שסתם "ישחילו" אותי בהחלפה לדוגמא, כאשר יהיה מדובר רק על איזה גומיה או מיסב או השד יודע מה.

מבקש את עזרת החברים, אם הם מכירים מנסיונם או שחוו תקלה כזאת.

אני יודע שתקלות קשה עד בלתי ניתן לאבחון דרך המחשב, אבל לפעמים יש יוצא מן הכלל.:)

תודה מראש,

ניר.

under construction..

פורסם

דווקא מסרק הגה זה הרכיב האחרון שהייתי בודק לפי תיאור הרעש שהצגת. הנושא יותר מתאים לרעש של מיסב בולם לא תקין.

בכל מקרה, אם הרעש מודגם במצב סטטי, לא תהיה בעיה למוסך לעלות על מקור הבעיה.

פורסם

קודם כל תודה על התגובה.

אכן הרעש מודגם גם במצב סטטי בשינוי מינורי של כמה מעלות בודדות של ההגה.

אינני חושב מזה שהמוסך יגלה את הבעיה, אני חושב מבורותו בכל הנושא של מערכת הבולמים+מערכת ההיגוי

מה שמוביל לפעמים ל"דחיפה" של חלפים ע"י המוסך.

יש לך הערכה גסה אפילו לגבי עלויות תיקון של תקלה כזאת?

under construction..

פורסם

רעשים כאלו לא בעיה לאתר ואתה יכול להנסות זאת בעצמך. בקש מחבר שיסובב את ההגה ימינה ושמאלה למצב שבו הרעש הקיים, באותו הזמן הנח את ידך על תושבות הבולם המבצבצות בתא המנוע וגם על הקפיץ בולם מעל הגלגלים הקדמיים. אם הרעש הוא מהמיסב בולם אתה תרגיש את החריקה עם היד.

פורסם

אוקיי,

עשיתי בדיוק לפי דבריך.

הרעש מורגש גם בקפיץ ימין וגם בשמאל.

קצת לא ברור איך דבר כזה קורה בו"ז גם בבולם ימיןן וגם בבולם שמאל, אבל אני משאיר את זה רגע בצד.

לפי הבנתך דניאל.

במידה ואכן מדובר על "מיסב בולם"

זה משהו שאני יכול להחליף אותו לבדי, או שיש חובה אך ורק במוסך.

חשוב לציין שיש לי את כל הכלים הדרושים מג'ק הידראולי ועד אחרונת הבוקסות.

השאלה היא האם זה דורש פירוק של הבולם הקידמי במלואו מהרכב או רק בחיבור לגלגלים.

ובמידה וזה מוכרח להעשות במוסך, מה לדעתך צריכה להיות עלות של כזה דבר.

under construction..

פורסם

אם זה קורה בו זמנית בשני הצדדים אתה מרגיש תופעה נורמלית ויש לחפש בצורה יותר מקצועית את הרעש.

כדי להחליף מיסב בולם יש לפרק את הבולם מהרכב ולפרק את הקפיץ מהבולם. לצורך כך חייבים להשתמש במכווץ קפיצים ייעודי.

• תוכן חדש...