Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבת שלום לחברי הפורום,אשמח אם אוכל לקבל כמה חוות דעת בנוגע למצבה של האיביזה שלי (ידנית 1400 סמ"ק מודל 1998,מאתיים אלף קילומטר)

שאלה מספר 1:

לא יודע למה לא התייחסתי לזה עד כה,הטורים אצלי ברכב נמצאים תמיד על מקסימום 850 בניוטרל שאני מניע,שאני בפקקים של תנועה זורמת בבוקר לכיוון המכללה בה אני לומד,רוב הזמן עד לנקודת ההגעה הרגל על הקלאץ ושמתי לב שברגע שאני לוחץ עליו הטורים יורדים טיפה ל800 טור(קודם כל-למה זה בכלל קורה?)הבנתי שברכב שלי המנוע צריך להיות על 910 טור בניוטרל-האם זה נכון ויש לגשת לסדר את זה?על מה זה משפיע ומה הבלאי שנוצר עקב כך...

שאלה מספר 2:

לאחרונה שמתי לב שהאוטו התחיל לגעת קצת יותר בדלק יחסית לפני שנה שהוא היה אצלי,הוא עבר לפניי בערך חצי שנה ניקוי הזרקה והמצב השתפר מיידית,וגם האוטו סחב יפה יותר,האוטו עבר טיפול לפניי 7 אלף קילומטר של החלפת מצטים,חוטי מצטים,שמן,פילטרים ומים (מים ירוקים ולא אדומים G12 לפי הוראות יצרן-בטיפול הבא אני ידאג להחליף)-מה יכולה להיות הבעיה?אני נוהג בעדינות ולא מגיע ליותר מ3 אלף טור,רוב הנסיעות כמובן בעיר.

שאלה מספר 3:

כשאני מניע בבוקר את האוטו שהוא ממש ממש קפוא,יוצא מין רעש מוזר כזה ממש לשנייה לא יודע מאיפה(לא רעש של רצועה וזה נעלם שניה וחצי אחרי ההנעה),כאילו איזה משהו מסתובב בכח מכיוון המנוע ונישמע מכיוון האגזוז,אך לאחר הנסיעה הראשונה הרעש לא חוזר(בהנעות האחרות) והוא ממש לא מפריע לי כי סה"כ זה קורה בבוקר ואחרי זה כל ההנעות בסדר גמור,מה שכן שאני מכבה את הרכב יוצא מהאגזוז רעש של הפלצה כזאת מהאגזוז (תרתי משמע!:lol:) אז מה זה יכול להיות?ושאלה נוספת בנושא-הבנתי שבבוקר כדאי להניע רכב עם קלאץ בפנים כי זה מפעיל פחות לחץ על המצבר,האם כדאי גם לתת נגיעה ממש ממש קטנה בגז תוך כדי ההנעה כדי שהסטארטר "יקבל עזרה" וההנעה תיהיה עם פחות בלאי לרכב?

שאלה מספר 4:

בחודש האחרון שמתי לב שהטורים שלי מקבלים "מכות"-הכוונה יש להם כמו נפילות ועיבוד כח שקשה לסביר,זה קורה בדרך כלל שאני מרים את הקלאץ' או מסובב את ההגה,ואני לא אחד שזורק קלאץ'!-הטורים נופלים הכי מינימום עד 500 והאוטו ממש רועד בצורה אגרסיבית לפעמים,חבר של אבא שלי שקצת מבין אמר לי (לא זוכר בוודאות איך זה נקרא) שיש מעין מייצב טורים וכניראה הוא לקוי-או שזה בכלל לא קשור וזה מתקשר לשאלה מספר אחד שלי שהטורים אצלי נמוכים בניוטרל?בבוקר שהאוטו קפוא אם אני נותן גז האוטו מקרתע בדקה הראשונה עד לחימום ראשוני ובמקום שהטורים יעלו הם נופלים לכיוון ה.500שוב זה קורה רק לפעמים...

שאלה מספר 5:

מאז ומתמיד הקלאץ' אצלי ברכב היה בעייתי,פה זה באמת מסובך להסביר,אני לא מחפש בעיות אבל רוצה לדעת ממה הן נובעות,אז ככה קודם כל הקלאץ עצמו ממש ממש נמוך אולי מקסימום רבע דוושה מהריצפה והאוטו מתחיל לזוז,פעם הייתה לי בעיה שהקלאץ' היה קשה וחבר של אבא שלי שיחק טיפה עם הכבל של הקלאץ' ונתן לו טיפה יותר חופש והבעיה ניפתרה מאז,יש להגיד שהבדיקה של אנד ברקס למעלה והרמת קלאץ' בהילוך ראשון עברה בהצלחה והאוטו נכבה מייד,עוד אוסיף ואגיד שבלי עין הרע ההילוכים עוברים בסדר גמור,עכשיו בעצם הבעיה אצלי בקלאץ' זה הקטע שהוא נמוך טיפה,התרגלתי לא מפריעה לי,הבעיה היותר חריפה,זה לפעמים שאני עובר את אזור ה3 אלף טור (עקיפה מעצבים של איזה נהגת שלא יודעת באיזה עיר היא נמצאת) בלחיצה על הקלאץ' והעברת הילוך אני מרגיש אותו מתקשה יותר מאשר אם אני יעביר הילוך ב2 וחצי או 3 אלף טור-האם זה מרמז על עייפות מסויימת בקלאץ' עצמו,אני לא יודע בדיוק הבנתי שבקלאץ' יש כמה חלקים ולא תמיד חייב להחליף את כולו וזה גם לא מה שאני מתכוון לעשות,הבנתי שיש משאבות בקלאץ' או משהו דומה?

זה הכל להערב,אשמח לקבל חוות דעת מיקצועיות בעניין,הקלאץ' אצלי מאז ומתמיד לא היה חדש אבל מה לעשות אני מסתדר עם זה,שאתה נוסע על רכב במשך שנה ויש לו תופעות מוזרות רק אתה במוח יכול להריץ אותם ודיי קשה להסביר לאחרים,חבר של אבא שלי שעשה נסיעת מבחן אמר שהקלאץ' במצב סביר אבל הוא קצת עייף ולפעמים קשה למשוך הילוכים וזה מתבטא העקיפות וכדומה...תודה לכולם:roll:

• תוכן חדש...