Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניינת לרכוש רכב בתקציב של 5k כל הרכבים שאני מתלבטת בינהם הם בשנים 90-98 וההתלבטות שלי הינה בין רינו קליאו דייסטסו שרייד סוברו ג'אסטי פיאט אונו ופג'ו 205.

אני מבינה שבהתאם לתקציב העלוב אני לא ממש יכולה להרשות לעצמי קריטריונים יוצאי דופן אבל בעיקרון אני מחפשת בעיקר תשובה גלובלית לגבי האמינות וה''ביקורי מוסך'' של אחת מהמכוניות.

הסובבים אותי אומרים שרנו קליאו היא הכי פחות מומלצת ודווקא אליה יש לי את הנטייה הגדולה ביותר.

אני יודעת שעדיף בשנים האילו לקנות מכוניות ידניות - אשמח אם תוכלו לאשש ידעה זו.

בכל מקרה אשמח לתשובה כללית על כל אחת מהמכוניות ובייחוד על הרנו קליאו שנת 95

תודה

המשך יום נעים

סשה :shock:

פורסם

הכל תלוי במצב הספציפי של המכונית.

אני הייתי דווקא בוחר באונו 60S עם מזגן. מחירי החלקים שלה הם פשוט בדיחה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

קודם כל, כן, גיר ידני עדיף מאוד במכוניות ישנות, מהרבה סיבות.

דבר שני, אל תנעלי על דגם מסוים, כי כמו שאמרו כאן - בגילאים כאלו האמינות של המכוניות יותר תלויה בבעלים הקודמים מאשר במפעל. דווקא רנו קליאו היא בחירה טובה, אם תמצאי אקזמפלר במצב סביר. היא זולה ולכן את יכולה לקנות קליאו "חדשה" יחסית לג'אסטי שבאותו תקציב תהיה זקנה יותר בכמה שנים. הקליאו מכונית נוחה וחסכונית, האונו גם טובה בחלק מהגרסאות שלה, את ה-205 אני אישית מאוד אוהב אבל היא יותר מיושנת מהשאר.

פורסם

איך המחירים של החלקים של הקליאו? ביחס לאחרות

למה בה 205 מיושנת יותר? כי במחיר כזה אני אשיג דגמים ישנים יותר או מאיזושהי סיבה ספציפית?

האמת שגם אני מאוד אוהבת את ה 205... היא חמודה:)

וסליחה על הבורות אבל מה זה אקזמפלר?:) זה דגם? זה רכיב?

פורסם

ה-205 מיושנת בגלל שהיא תוכננה בתחילת-אמצע שנות ה-80', ולכן היא פחות מודרנית מהמתחרות, אבל יותר מהנה לנהיגה אם זה משנה לך. בכל מקרה, עדיף לך לקנות מודל 94' ומעלה, מכיוון שברוב הדגמים זה אומר שתקבלי הזרקת דלק במקום קרבורטור (יותר חסכוני בדלק ויותר חזק).

פורסם

במחירים כאלה עדיף לקנות רכב כמה שיותר "עירום" הכוונה כמה שפחות חשמל על הרכב ככה פחות יש מה שיתקלקל, אני לא הייתי הולך לכיון הצרפתיות למרות האיבזור המגוון יותר, הפלסטיקה מתפרקת אבל הרכב יחסית נוח וזריז.

לי גם היה את השיקול הזה והחלטתי לבחור בסוף בסוזוקי סויפט ידנית, הרכב מאוד אמין וחסכוני אומנם הוא לא מגיע עם איבזור דומה לקליאו אבל אני רואה בזה יתרון, ד"א יש לי חבר שלא מזמן קנה קליאו ובשלוש חודשים היא עלתה 6 פעמים על גרר בגלל בעיות בגיר, הגרריסט אמר לו שלעיתים תכופות יוצא לו לגרור קליאו אוטומטיות בגלל בעיות בגיר ובכללי יוצא לו לאסוף הרבה צרפתיות, יש גם בעיות חשמל רבות שפתאום כפתור לא מגיבים בעת לחיצה וכו', יש אנשים שיאמרו שזה שטויות לעומת התמורה ואני חושב שזה לא שווה.

אם ברצונך בגיר אוטומט תבחרי רק בסויפט או שרייד שהגירים האוטומטיים שלהם נחשבים למומלצים והטובים בקטגוריה ובמחיר הנ"ל.

פורסם

האמת שאני לא בעניין של אוטומט

ההילוכים זה היתרון היחידי שיש למכוניות הישנות על פני החדשות.

האוטומט הוציא מהנהיגה את החוויה בעיניי.

תודה רבה על העצות:)

פורסם

לי יש רנו קליאו ידנית שנת 91 שקניתי ב2000 שקל. אני יד 3 וכשקניתי אותה היא עברה 140 אלף ק"מ.

אני מאד ממליץ על רנו בשנתונים האלה וחשוב שתיהיה ידנית כי לפי מה ששמעתי באוטומטיות יש המון בעיות בגיר.

Renault clio RT 1994

פורסם

אני ממליץ על 205 באופן משוחד, יש לי אחת והיא מדהימה, מאוד כייפית מבפנים, אחלה אחיזה והיגוי, ולא כלכך יקרה לאחזקה מרווחת מבפנים..

והכי חשוב חסכונית ביותר 1-14 בעיר 1-18 בין עירוני..

אם את מחיפה אני מוכן לתת לך סיבוב שתקבלי רעיון כללי..

• תוכן חדש...