Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדם עם נשק "חם" ביד מבין מה הוא מחזיק ואם הוא זורק אותו על איזה מחבל במלחמה בצפון 30 ק"מ מהתיישבות יהודית במטרה לפגוע באדם עם כוונות לפעילות חבלנית הוא גם יודע מה יקרה אם הוא יזרוק אותו בכביש.

ילד עם הגה בידיים על 150 שלא יודע לנהוג ולהתנהג במקרי חירום, מסוכן בערך פי מליון מחייל עם רימון ביד.

ופעם אחרונה שבדקתי לא חילקו רימונים הבייתה.

ותקריות ירי מחוץ לבסיסים עדיין קורות אבל אין ברירה חייל חייב לדעת מה זה נשק.

ההשוואה בין רישיון לצבא זה השוואה שעושה ילד בן 17 או 18. אדם בוגר יודע שזה השוואה שגויה וחסרת טעם.

שודד בנקים בפוטנציה8)

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רק בגיל 30 זה קורה.

לפני כן, שלא ייתנו לנהוג.

הסטטיסטיקה לא משקרת!

אני לא משווה בין גיל 30 לגיל 21 אלא בין גיל 20/21 לגילאים 17-19.

מעבר לזה לא להוציא רישיון עד גיל שלושים זה הדבר הכי לא פרקטי שיש, גם במשרד התחבורה שלנו לא יצליחו לחשוב על כזה רעיון אידיוטי.

הנקודה שלי היא שאדם בגיל 21 ראה, ניסה, חווה יותר דברים מתלמיד בן 17/18, לכן הוא בקבוצת סיכון יותר קטנה, גם אם היא קטנה רק ב30%.

מצטער על הכפל הודעות, אני עדיין לא מסיים לכתוב הודעה אחת וכבר יש שתיים אחרות.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם
יש המון, המון, ילדים שההורים שלהם פשוט יכסו להם את זה וגם אם יענישו את הילד שלהם הוא לא ילמד לקח.

תפגע לנהג צעיר בכיס הוא יסע טיפה יותר רגוע אבל יסמן לעצמו כל מיקום אפשרי של ניידת או מצלמה ובשאר הזמן פשוט יסע כמו מטורף, נהיגה פרועה היא מחלה שגורמת לחוסר חשיבה, רק טראומה או התבגרות רצינית יכולים להעלים אותה במכה אחת, לא 750 שקל קנס, עובדה שהיום מחרימים לאנשים שנוהגים תחת השפעת אלכוהול את הרכב אבל עדיין יש שיכורים על הכביש בסופ"שים.

לא איפה שאני גר.

אני גר בקריית גת, כאן רוב הילדים כדי להוציא רשיון מוכנים לעזוב את בית הספר כדי לעבוד ושיהיה כסף.

במקרה שלי אמנם, הוצאתי רשיון אחרי כיתה י"ב ואת הכסף מתנה מסבתא שלי ז"ל על זה שסיימתי בית ספר והוצאתי בגרות מלאה אבל שהיה לי קנס של 1000 שקל, בגלל מקרה מסויים אני זה שעבדתי כדי לשלם את הקנס הזה.

אי אפשר להעניש קולקטיבית.

יודע מה, במגזר הערבי יש הכי הרבה תאונות, אז מה תשלול מכל הערבים את הרשיונות, ממש לא.

ותאמין לי צעירים ערבים נוהגים הרבה יותר פרוע מנערים בני 17, מספיק לי נסיעה של 3 פעמים בשבוע לאיזור אופקים כדי לראות איך איך באיזור רהט נוהגים בצורה פרועה, אבל אם תלך לכפרים הערבים ותלמד אותם מודעות של נהיגה פרועה אולי חלק יפנימו שזה מסוכן לנהוג פרוע.

ואני ממש לא גזען, כבר יצא לי לעבוד עם ערבי ממזרח ירושלים שסיפר לי שאצלם אין הקפדה על חוקי נהיגה, אבל כיוון שהחיים של המשפחה שלו חשובים לו, אז הוא מקפיד לקנות לו בוסטר לילד הקטן ולנהוג בזהירות שכולם חגורים ברכב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יסלחו לי כול המתנגדים, לדעתי זהו צעד נכון.

נכון אני בן 20 וגם אני הוצאתי רישיון בגיל 17, ואפילו בזמנו הייתי מת שיורידו את הגיל לגיל 16 ואז אני אוכל להוציא רישיון אבל בתכלס זה טעות.

אין מה לעשות הצעירים עושים שטויות(ואני בניהם) נוסעים על מנת לעשות פוזות עם הרכב, שותים ובסוף קורות תאונות.

לדעתי יש להעלות את הגיל להוצאת רישיון נהיגה ל19, אבל למצוא פיתרון כולשהו על מנת לאפשר לחיילים להוציא רישיון(אולי בשיתוף עם הצבא?) כן תכלס יהיה פחות ביקוש לקרבי בגלל הסיפור של הרישיונות, למרות שאצלנו משחררים לשעה שעתיים אם אתה הולך לשיעור נהיגה(כמובן שאתה לוקח מורה נהיגה שאוסף אותך מהבסיס ועושה לך שיעור ליד הבסיס).

בנוגע לחוק של נהג+2: אין ספק שמדובר בחוק "מטומטם" בגלל שזה גורם ליותר לחץ על הכביש, פחות אנשים בכל אוטו אז מוציאים עוד רכב ואז יש עומס, וזה עוד מבלי לדבר על הרצון לדריפטים ש2 המכוניות האלו עושות כדיי להרשים את החברים שבאוטו ממול.

יש עוד חוקים מטומטמים כמו שאם חבר שלי שתה אני לא יכול לנהוג במקומו בגלל הביטוח, אם שוטר יתפוס אותי ויבדוק את הביטוח הוא יראה שהביטוח לא על שמי ובעצם אני לא יכול לנהוג- העיקר שישמיעו לנו כל היום "אם שותים לא נוהגים בישביל זה יש חברים".

קובי

פורסם

רעיון מטומטם לגמרי , העניין הוא לא הגיל אלא כל תרבות הנהיגה (למשל מורים לנהיגה שמלמדים להדליק אורות חירום בשביל ללכת לקנות סיגריות) של "זה הכביש של אבא שלי ואני יעשה מה שאני רוצה עליו" , בחור בן 17 ומבחינתי אפילו 16 מספיק בוגר כדי להבין את ההשלכות של המעשים שלו.

הכל תלוי בחינוך, מה לעשות שרוב העם התחנך בשיטת "הכביש של אבא שלי" ולכן הוא נוהג בצורה מופרעת בלי התחשבות בתנאי הדרך.

אני בן 18 ועובדה שאת כל השטויות שעושים ילדים בגילי אני לא עושה כי אותי חינכו כמו בנאדם, ולא כמו פרזיט.

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

ניסו לפגוע ועדיין פוגעים ומלמדים לקח דרך הכיס, בהמון מקרים זה עבד: כמו קו הפרדה חצוי, והפלאפונים ואפילו בנסיעה במהירות מופרזת.

אני לא מכליל את כל הארץ, אבל יש כאלה שיעבדו ישלמו ויגידו כסף בא וכסף הולך וימשיכו לעשות שטויות.

לא אמרתי שבגילאים 20 ומעלה אין עברות ותאונות, אבל שאדם בצבא, או בסופש, או כבר אחרי צבא לומד ועובד.הוא מעריך הרבה יותר מה שיש לו.

במגזר הערבי ידוע שיש המון תאונות, כמעט כל תאונה ששומעים עליה בצפון מדווחים על המגזר הערבי אבל בוא לא נקפוץ מעל הפופיק, פרה פרה.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

עוד רעיון טפשי שמגיע מכיוון אנשים חסרי כל השכלה אקדמית שנבחרו לנהל את המדינה.

בעבר שמעתי כמה רעיונות טובים כמו: טסט בתנאי לילה בנוסף לטסט בבוקר ואפילו פעם קראתי על רעיון של טסט בתנאי קיצון (כביש רטוב וכו')

סינון של נהג עם יכולות לקויות הגיוני הרבה יותר מסינון קולקטיב לפי גיל.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם
אדם עם נשק "חם" ביד מבין מה הוא מחזיק

הנה הבעיה. למה אדם הנוהג ברכב לא יודע מה הוא מחזיק? או כי לא הסבירו לו מספיק, או שהוא יודע ובוחר לשים זין או שחושב ש"לי זה לא יקרה"

ח-י-נ-ו-ך נטו

ברור שלניסיון יש חשיבות, וברור שברוב המקרים ילד בן 17 מפעיל שיקול דעת מוטעה, אבל אני עדיין מאמין שרוב התאונות נגרמות מהתנהגות הנהג ואופיו, וללא קשר לגילו.

נתנאל, בכל מדינה יש אנשים עם אופי דפוק. שני הבדלים- אצלינו הם הרוב ובארצות אחרות מענישים את הדפוקים כמו שצריך.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מסכים איתך לגמרי! החינוך בארץ לקוי ברמות היסטריות ותרבות הנהיגה היא על הפנים!

אבל במדינות אחרות אני בטוח שמקדישים חלק נאה מהתקציב לחינוך והסברה, בארץ ההורים לא חוזרים הבייתה עד 7 בערב מהעבודה כדי לשלם חשבונות ואין להם זמן לחשוב על מה יהיה עם הילד בעוד 4 שנים כשהוא יוציא רישיון, בינתיים הוא חוזר מהבית ספר ורואה סדרות כמו צוות לעניין, סטרסקי והאצ' וכל מיני כאלה וחושב שמה שהם עושים זה מגניב לאללה!

בבית ספר בקושי יש זמן ללמד את אותו ילד מתטמטיקה ברמה מספקת כדי שבבחינות הכלל ארציות ישראל תעבור את מקום 80 בעולם!, מה לעשות אנחנו במדינה שרוב בתקציב שלה מופנה לביטחון והחינוך הוא חלק מהמוסדות שסובלים מהם.

מורים בקושי מצליחים ללמד מקצועות לבגרויות וחינוך חובה! וגם על זה הם מקבלים שכר גרוע ביותר(דרק לאחרונה השתפר בקושי), עכשיו אתה מצפה גם להוציא עוד חלק מהתקציב על הסברה? מצטער, במדינה שלנו אני לא מאמין שזה יקרה אי פעם.

בינתיים במקום שילדים בני 17 ישלמו בחייהם על עוולות המדינה, עדיף למדינה לנסות "לצמצם" הפסדים ולדאוג שילדים לא יסבלו מהבעיות החינוכיות והתקציביות בארץ ויישמו את חוסר ההסברה והמחדלים של המדינה על הכביש.

נכון שזה נשמע הזוי שבגלל שהמדינה שלו מעוותת ישלמו אחינו ואחיותינו הקטנים, אבל עדיף שישלמו בהנאה שלהם ובנוחות שלהם ושלנו(טרמפים) ולא ישלמו בחייהם.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

נתנאל , חינוך מקבלים מהבית ,לא מבית הספר לא מפרסומים ולא מהסברה.

אם להורים של אותם אנשים אין את הזמן או הכוח ללמד את ילדיהם להתנהג כמו בני אדם ולא כמו בבונים מפותחים שלא יעשו להם ביטוח על הרכב.

אני יצאתי מתקופת המלווה במצב שבו אני יודע מה אני עושה, מה האחריות שלי ומה יכול לקרות מכל סיכון שאני עלול לקחת , בגלל זה אני מחשיב את עצמי לנהג טוב (ביחס לנהגים אחרים בני גילי) אבל עדיין מאמין שלכל אחד יש את המוח להבין זאת ואת הפוטנציאל להשתפר, פשוט צריך להכניס לו את המידע לראש.

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

להירגע, זה לא יעבור בחיים בגלל כמה סיבות:

1. לדעתי העלאת הגיל מעל 18 לא תעבור מבחן בג"ץ (חוק יסוד חופש העיסוק)

2. זה יפגע אנושות במורי הנהיגה ובטסטרים - עכשיו 3 שנים כמעט לא תהיה להם עבודה.

3. הצבא פתאום יגלה שאין לו נהגי בוס.

4. זה לא יעזור - עשיית השטויות קשורה בעיקר לוותק נהיגה נמוך ולא לגיל, בטח שלא בהבדל בין 17 ל19.

5. אין שום מדינה בעולם (ככל הידוע לי) שבגיל 18 לא ניתן לקבל רשיון על רכב פרטי. לא סביר שישראל תהיה היחידה.

אין מה להילחץ.

מקסימום אולי יעלו ל17.5 כמו שהיה עד לפני כמה שנים. גם זה לא בטוח.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
נתנאל , חינוך מקבלים מהבית ,לא מבית הספר לא מפרסומים ולא מהסברה.

אם להורים של אותם אנשים אין את הזמן או הכוח ללמד את ילדיהם להתנהג כמו בני אדם ולא כמו בבונים מפותחים שלא יעשו להם ביטוח על הרכב.

אני יצאתי מתקופת המלווה במצב שבו אני יודע מה אני עושה, מה האחריות שלי ומה יכול לקרות מכל סיכון שאני עלול לקחת , בגלל זה אני מחשיב את עצמי לנהג טוב (ביחס לנהגים אחרים בני גילי) אבל עדיין מאמין שלכל אחד יש את המוח להבין זאת ואת הפוטנציאל להשתפר, פשוט צריך להכניס לו את המידע לראש.

כשההורים שלך חוזרים מאוחר מהעבודה, בגלל שהמדינה גומרת להם את המשכורת אז קצת קשה להם לחשוב בדיוק מה יהיה איתך, אין הורה שלא מסביר לילד שלו אם זה מסוכן או לא אבל בשורה התחתונה החברים שלו הם אלה שמשפיעים עליו, לכן ההסברה צריכה לבוא מבחוץ, כל יום לפחות שעה עם הדגמות, סרטונים והסברים כדי להשריש את זה במוח מגיל קטן.

ולfalou על סיאט איביזה 1600 ידנית.

אם סטיגמה זאת המגמה שלך אני מציע לך לרדת מזה אני לא כמו שאר האוכלוסיה.

הייתי מת להמשיך בדיון אבל יש לי לימודים בת"א ואתם יודעים איזה כיף זה כביש החוף ואיילון בשעות האלה.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

כרגיל, מחפשים את המטבע מתחת לפנס.

כפי שהעירו לפני, הבעיה היא נהיגה גרועה, שנגרמת בגלל אווירה של זילזול בנהגים אחרים ובנהיגה בכלל - רוב נהגים בישראל לא מתרכזים בנהיגה אלא בכל מיני דברים אחרים. אין בדרך כלל שאיפה לדעת לנהוג היטב.

אני חושב שמבחן הנהיגה צריך לכלול גם שלב של נהיגה בקארט, שבו צריך לנסוע 20 דקות באיזור גדול עם מסלולים חוצים ומשתלבים וכולי, עם הרבה נהגים אחרים מכל הרמות - מתחילים ומומחים, נהגים טובים ונהגים גרועים, שכולם נוסעים על אותו מסלול. כדי לעבור את המבחן צריך לנסוע 20 דקות בלי לפגוע באף אחד ובלי להפריע לאף אחד. מי שלא מסוגל לעשות את זה - שלא יעלה על כביש אמיתי.

אני חושב שכדאי לעשות מבחן כזה כל כמה שנים לכל נהג.

דני

• תוכן חדש...