Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מקום העבודה שלי מנסה לעשות עלי מהלך הפחדה (פוטרתי, ולאחר מכן קיבלתי מכתב שאומר ש"התפטרתי" והם שומרים את הזכות לתבוע אותי בעתיד) - מכיון שאין לי כוח לדיונים ובירבורים - ואני דיי בטוח שהחברה עשתה עלי כמה מהלכים לא חוקיים בכלל, אני זקוק למישהו שיודע את החוק בצורה קצת יותר רצינית.

לכן אני זקוק להמלצה לעו"ד המטפל בדיני עבודה, כדי לתבוע את הפיצויים, פנסיה, הבראה ועוד שמגיע לי.

אשמח להצעות מניסיון.

תודה רבה.

פורסם

חתמת על המכתב שהם הציגו לך?

איך הודיעו לך על פיטורין?

כמה זמן התראה נתנו לך?

האם היה לך שימוע לפני הפיטורין?

עד כאן כמה שאלות הכוונה...

נתי

פורסם

חתמתי שקיבלתי מכתב (לא רשום מה היה התוכן - אלא רק "מכתב" , באותה מידה היה יכול להיות מכתב אהבה)

היה ישיבה שבה נאמר לי "או שאתה הולך ללקוח X או שנפרד כידידים - הסכמתי ללכת ללקוח X כיון שלא רציתי להישאר ללא עבודה, חיפשתי עבודה אחרת - רצה המזל ויום אחרי כבר מצאתי עבודה, והודעתי שאני מעדיף להפרד כידידים

לא היה התראה בכלל למעט השיחה הזו

ולא היה שימוע - זה כנראה היה השימוע

אם תרצה אשלח לך את פרטי המקרה המדוייקים בה"פ

פורסם

אם אתה הודעת שאתה מעדיף להפרד כידידים, אז צר לי ידידי אבל זה בעצם הודעת התפטרות.

הייתה לך שיחה שבה המנהלים שלך בעצם אמרו לך:"או שתעשה מה שאנחנו רוצים(ללכת ללקוח X) או שאתה מפוטר(נפרד כידידים).

אתה בחרת לעשות מה שהם רוצים, ולאחר שמצאת עבודה אמרת להם בעצם שאתה מתפטר(מעדיף להפרד כידידים).

תחסוך לעצמך את הכסף על עורך דין, אין לך מה לעשות עם זה יותר מידי.

under construction..

פורסם

אם מתוקף העבודה שלך א6תה אמור ללכת ללקוחות אז הם בהחלט יכוליםפ לפטר אותך מיד ללא התראה מוקדמת וללא כל פיצויים.

אם עזבת בלי לתת הודעה מראש אז הם רשאים לנכות לך הודעה מוקדמת מהשכר המגיע לך.

בכל מקרה לך למועצת הפועלים להתייעצות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם אתה הודעת שאתה מעדיף להפרד כידידים, אז צר לי ידידי אבל זה בעצם הודעת התפטרות.

הייתה לך שיחה שבה המנהלים שלך בעצם אמרו לך:"או שתעשה מה שאנחנו רוצים(ללכת ללקוח X) או שאתה מפוטר(נפרד כידידים).

אתה בחרת לעשות מה שהם רוצים, ולאחר שמצאת עבודה אמרת להם בעצם שאתה מתפטר(מעדיף להפרד כידידים).

תחסוך לעצמך את הכסף על עורך דין, אין לך מה לעשות עם זה יותר מידי.

כשאתה עובד עם 8 לקוחות במשך 11 חודשים, וביום אחר בהיר אומרים לך שאתה עוזב את כל ה 8 שהשקעת בהם ולמדת אותם (אני מנהל ה IT שלהם !), ואומרים לך שאתה הולך לעבור ללקוח אחד יחיד, שיש בו הרבה בלאגן ואף אחד לא רוצה לעבוד שם - או שאתה מפוטר.

זה במקרה הטוב הרעת תנאים, ובמקרה הרע לדחוק אותי לפינה ולאיים עלי.

פורסם
כשאתה עובד עם 8 לקוחות במשך 11 חודשים, וביום אחר בהיר אומרים לך שאתה עוזב את כל ה 8 שהשקעת בהם ולמדת אותם (אני מנהל ה IT שלהם !), ואומרים לך שאתה הולך לעבור ללקוח אחד יחיד, שיש בו הרבה בלאגן ואף אחד לא רוצה לעבוד שם - או שאתה מפוטר.

זה במקרה הטוב הרעת תנאים, ובמקרה הרע לדחוק אותי לפינה ולאיים עלי.

זה שאתה מרגיש ככה, זה מקובל ולגיטימי לחלוטין.

אבל אין פה שום מקום של הרעת תנאים.

כי תנאי העסקתך אינם כוללים את מרכיב הלקוחות שלך.

מדובר על משכורת,ימי עבודה,שעות עבודה,תנאים סוציאלים וכו'.

אתה עובד במקום מסויים על מנת להפיק את המירב שאתה יכול לתת כלפי המעסיק שלך, ואם המעסיק חושב שיותר טוב שאתה תעבוד עם אותו לקוח זה הכי הגיוני שבעולם מבחינתו.

זה שזה מבאס אותך, זה כבר עניינך, ואתה יכול או לבחור לעשות את מה שאתה מתבקש מתוקף תפקידך בחברה או שאתה תמיד יכול לבחור לעזוב.

זה משול לאיש מכירות שעובד על מותג X במשך כמה שנים ופתאום מגיעה הוראה מההנהלה להעביר את אותו איש מכירות למותג/תחום אחר.

זה לא "דחיקה לפינה" זה עניין של צורך במקום העבודה.

מי שלא מתאים לו, לוקח את חפציו ומחפש את דרכו החוצה.

בנוסף, ודבר אחרון.

אתה עובד במקום העבודה הזה 11 חודשים, על פי זה אתה בכל מקרה לא זכאי לקבל שום פיצוי ושום דבר בגיל פיטורין.

בנוסף,גם את חובת ההודעה מראש, המעביד יכול לשלם לעובד ולא חייב להשאירו במקום העבודה.

ומכיוון שאתה פחות מ12 חודשים(יותר נכון 11.5) אז אינך זכאי בכל מקרה לכלום למעט ההודעה מראש.

לכן, את הכסף שאתה מתייעד לבזבז אצל עורך דין, תקנה לעצמך משהו נחמד לכבוד העבודה החדשה:).

under construction..

פורסם

שי, שים לב למה שכתבתי- גם במידה ויש שבועיים לתום תקופה של 12 חודשים, זכאי לפיצויים.

כבר ציינתי את זה.

בנוסף, גם ברגע שיש 12 תלושי משכורת, אז ישנה זכאות לפיצויים בגין פיטורין.

לכן, אם הוא עבד רק 11 אז בכל מקרה הוא לא זכאי לכלום.

under construction..

פורסם

אני בהחלט חושב ששינוי של לקוחות יכול להוות הרעת תנאים, זה יכול לפגוע בשעות הפעילות אם הלקוח הינו מורכב יותר.

בכל אופן - אם לא נתת מכתב התפטרות - יהיה קשה להם להוכיח את עמדתם. קח עורך דין ותבע מהם את הפיצויים (אם הסכום שווה לקיחת עורך דין כמובן)

בהצלחה

פורסם

כמה דברים בכדי להעמיד דברים על דיוקם.

אם כן מהם הרעת תנאים וכיצד נדע לזהותם?

• מעביד שאינו משלם לעובדיו תשלומים- המגיעים לו עפ"י דין כמו דמי הבראה, דמי חופשה וחג, תוספות יוקר וביטוח לאומי. בפס"ד עב 2599/98 דיין נגד יהודה כוחן ואח’ חזר ביהמ"ש על ההלכה לפיה רשאי עובד להתפטר בשל חוסר רצון להמשיך לעבוד בתנאים ירודים ואין לדרוש ממנו בנסיבות אלה כי ימשיך בעבודתו.
  • יחס משפיל מצד המעביד-נחשבים גם כן להרעת תנאים. בפס"ד עב 5682/01 מאור אביבה נגד גרעיני מיכל פסק בית המשפט כי בנסיבות של חוסר כבוד מינימאלי והשפלה זכאית העובדת לפיצויים ודין התפטרותה כפיטורים .
  • פיגור בתשלום המשכורת גם היא הרעה מוחשית בתנאי העבודה והתפטרות בעקבותיה תיחשב כפיטורין. בפס"ד מרכז החינוך העצמאי נגד דב שוורץ הוכר איחור בתשלום משכורת כהרעה מוחשית המזכה את הזוכה בפיצויים.
  • תנאים נחותים מאלה שבחוזה עבודה או צו הרחבה- יכולים גם כן להיחשב כהרעה בתנאי עבודה כך למשל קבע בית המשפט כי עובד אינו חייב לעבוד בתנאים הירודים מאלה הקבועים בחוזה העבודה.
  • הפחתת שכר- עבור ביצוע עבודה הינה מתנאיו היסודיים של הסכם העסקה. שלילת זכאות העבד לשכר אפילו אם הסכים העובד אינה חוקית לאכיפה. יחד עם זאת קבע בית המשפט כי כאשר הרעת תנאים היא שינוי סדרי העבודה ונהליה – שלא נעשה מטעמים פסולים או כדי לפגוע בתנאי עבודתו של העובד אין לראות בכך הרעה מוחשית בתנאי העבודה.
  • שינוי מקום עבודה – כאשר ההעברה היא לתקופה בלתי מוגדרת, שינוי זה מכניס אלמנט של חוסר יציבות הן לגבי מקום העבודה הקבוע והן לגבי זמן העבודה במקום פלוני.
  • שינוי זמני העבודה- גם כאן בנסיבות מסוימות הוא כדין שינוי יסודי המהווה הרעה מוחשית. כך למשל כשהמעביד מודע לכך כי הוסכמו שעות עבודה מראש והשינוי כזה יפריע לעובד לקיים התחייבויות אחרות, ולהשיג את הכנסותיו במקום אחר.
  • שינוי בהיקף עבודה- לא בכל מצב אל בשינוי מהותי שניתן להוכיחו.
  • שינוי בתנאים הנלווים- כאשר תנאי העבודה כוללים מקום מגורים והמעביד מתכחש להתחייבויותיו, מתקיימת הרעה מוחשית.
  • פגיעה במעמד המקצועי- כאשר השינוי פוגע באופן דרסטי ורציני במעמד המקצועי של העובד אף ללא קשר לשינוי בשכר בין אם לטובה או לרעה.

בנוסף:

התפטרות- חשוב לזכור כי על העובד מוטלת חובה להעמיד בפני המעביד את העובדה כי תנאי עבודתו הורעו ולאפשר למעביד לחזור בו.

אם עובד מתפטר עקב הרעת תנאים, הוא מחוייב להודיע על כך למעסיק.

להגיד למעסיק אחרי שיחת שימוע :"החלטתי שנפרד כידידים" לא ממש עולה בקנה אחד עם אופציית התביעה.

under construction..

• תוכן חדש...