Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה בנושא נוזל קירור מנוע האדום שלי.

כשאני לפעמים ממלא מעל קו ה MAX, באיזשהו שלב, לאחר נסיעה, הכמות של הנוזל יורדת לאמצע - בין קו ה MAX לקו ה MINוככה זה נשאר סטטי ויציב.

לא ראיתי נזילות, ואין בעיית התחממות.

אני אינני מבין גדול אך אולי יש איזה נשם או אטם מסויים שכשיש עודפים אז הוא פולט אותם?

האם יש דבר כזה?

אם לא אז מה ההסבר ההגיוני לתופעה?

בתודה.

":-D"אלוהים לא ברא את הרוע, אלוהים ברא את הטוב, הרוע הוא החוסר המוחלט בטוב":-D

פורסם

האם אתה מתכוון למיכל נוזל הקירור הלבן עם סימוני ה MIN וה MAX ? זה המיכל שלתוכו אני ממלא את נוזל הקירור.

כי אם כן, המיכל יבש ללא סימני נזילות.

בתודה.

פורסם

1. לא ממלאים מעל קו המכסימום אלא בין קו המינימום למקסימום.

2. קיימת תופעה בגולפים של איבוד נוזל דרך הקונקטור של חיישן מפלס גובה נוזל קירור, פרק את הקונקטור ובדוק האם קיימים סימני נוזל קירור מסביב ובתוך הקונקטור.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא שמתי שכתבת שאתה ממלא מעל קו הMAX.

קודם כל MAX זה המקסימום מה שאומר שעסור שהנוזל קירור יעבור את הקו הזה.

מה שקורה הוא שהנוזל קירור גולש מהמיכל עיבוי כי מילאת יותר מידי.

פורסם

כן.

אתה צדקת.

זה באמת בגלל זה.

אז המנגנון הטבעי של המיכל הוא לפרוק נזול קירור עודף - שזה יפה.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

מילוי נוזל קירור ברכב שברשותך מעל קו המקסימום לא יגרום לעודפים לגלוש או במילים אחרות לאבד נוזל.

למה ?

בפקק של מיכל העיבוי נמצא שסתום הנפתח בלחץ של 1.6 בר ורק אז נוזל קירור נפלט לאטמוסיפרה דרך הפקק.

בדוק את מה שרשמתי וגם בדוק האם פקק מיכל העיבוי תקין בעזרת ציוד הנמצא בכול מוסך.

פורסם

מרק, אני לא יודע בדיוק אם בגולף זה ככה, אבל ברוב הרכבים יש במיכל העיבוי חריר קטן וצינורית, כשהנוזל קירור מגיע לגובה של הפקק הנוזל העודף נפרק דרך החריר ונשפך החוצה דרך הצינורית.

מיכל עיבוי של לאנטיס להמחשה, שימו לב רק לצינורית שמתחברת לפקק:

22-03-09_1726.jpg

פורסם

אם קיים אצלך חריר פתוח לאטמוסיפרה אזי המערכת לא סגורה ולא עובדת תחת לחץ גבוה מעל הלחץ האטמוספירי.

אני כמעט בטוח שאצלך השסתום בפקק נפתח בלחץ של פחות מ-1 בר.

מסכים ?

פורסם

לא, אתה טועה.

במאזדה יש פקק מילוי נוזל גם ברידיאטור, והפקק הזה שנימצא ברדיאטור נפרק אם איני טועה ב 1.3BAR והפריקה מתבצעת אל מיכל העיבוי, וזו מערכת סגורה.

ז"א יש פקק מילוי במיכל העיבוי, ויש פקק גם ברדיאטור.

הפקק שיש במיכל העיבוי הוא רק למילוי נוזל קירור, כאשר ברדיאטור נוצר תת-לחץ, בפקק ברדיאטור נפתח שסטום תת לחץ, שמושך את נוזל הקירור ממיכל העיבוי אל הרדיאטור.

וישנו עוד שסטום בפקק הרדיאטור לשחרור לחצים מעל 1.3 באר, ז"א בפקק של הרדיאטור 2 שסטומים, לחץ, ותת לחץ.

פורסם

ראשית לא כתבת שמערכת הקירור במאזדה בנוייה בצורה שונה מאשר בגולף ואנוכי לא ידעתי שיש במאזדה 2 פקקים.

בגולף לא קיים פקק ברדיאטור אלא רק פקק אחד על מיכל העיבוי הנפתח בלחץ של 1.3 בר.

פורסם

מרק, נו אז אם הוא ממלא נוזל קירור מעל קו הMAX אז כניראה שאין לנוזל קירור בחום מקום ומרוב הלחץ והוא נפרק כי יש נוזל עודף כמו שאמרתי.

פורסם

בדוק את הבית טרמוסטט אני הייתה לי נזילה משם.

לא ראיתי בהתחלה רטיבות או נזילה או כלום

עד שיום אחד פתאום ראיתי קורוזיה אז תבדוק טוב טוב את המנוע

פורסם

בגולף של פותח האשכול זה לא המצב.

מילוי נוזל קירור מעבר לסימן MAX (לא עד שמפוצצים את המיכל בנוזל קירור) לא אמור לגרום לעליית הלחץ במערכת הקירור מכיוון שקיים המון נפח להתפשטות הנוזל במיכל של הגולף.

במידה ומערכת הקירור תקינה, מקסימום עליית גובה נוזל הקירור כאשר המנוע הגיע לטמפ' עבודה הינו בסביבות 1-2 סנטימטר, כלומר גם אם תמלא הרבה מעבר לסימן MAX עדיין נשאר מספיק נפח התפשטות שלא צריך לגרום למצב שנוזל קירור נפרק דרך פקק מיכל העיבוי כאשר הלחץ במערכת עולה.

לפי דעתי לבחור יש בעייה אחרת שבגללה הוא מאבד נוזל קירור.

V19-0579.png

• תוכן חדש...