Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באותו מחיר של GS עתיק.

http://www.motofinder.com/Intro_Ad_Display.aspx?Type=1&ID=5709

ואצלנו? מה יהיה עם המכס?

אופנועי 600 ב-80-90 אלף?

למה במדינה בה רוב האנשים קורעים את התחת רק כדי להתקיים (לא חיי יוקרה או נוחות, רק קיום של המשפחה עם איזו חופשה פעם בשנתיים) חל חוק כל-כך מעוות?

כמה באמת מרוויחים מהמכס על מכוניות ואופנועים?

כאן אני מגיע לנקודה העיקרית.

ידע לנו שככל שהמחיר נמוך יותר מעגל הצרכנים שיכול להוציא את אותו סכום גדול יותר.

מע"מ, רישוי, ביול, רווח וכו' לא ישתנו, אך המכס (מס קניה?) הוא בעצם מעין צד שלישי שאינו קשור למוצר. הוא רק דורם תשלום על הכנסתו לארצנו.

לדעתי, הורדה מסויימת (אשר צריכה להיעשות אחרי סקרים וחישובים רבים) לשיעור מס חדש תביא לגידול במספר הקונים שאיתו הרווח יהיה גדול יותר מאשר שיעור מס גבוהה יותר בו יש הרבה פחות קונים.

כמובן שהמדינה רוצה להרוויח וצריך לקחת זאת בחשבון (זאת הנקודה במס, לא?) ולכן אנחנו צריכים להגיע לשיעור המקסימלי שבו אנשים יהיו מוכנים לשלם אך עדיין הוא לא גבוה מידי והירידה במספר הקונים נעשת תלולה יותר ויותר.

עם כל הכבוד לאופנועי הספורט והקאסטומים למיניהם הם עדיין נמכרים במספרים זעומים.

תחשבו מה יכולה לעשות ירידה של כמה אלפים טובים (לא על חשבון היבואן!). לכאורה הפסד אבל לדעתי נגלה שאחרי שנה מכרו יותר מכמה עשרות. ההבדל במספר הקונים מהשנים הקודמות יוכל לאזן את הרווח של המדינה.

מה אתם אומרים?

אני מקווה שהבנתם את הנקודה. לא הצלחתי לתמצת יותר מסיבות אישיות (ביניהן אותה קריעת-תחת בעבודה ומוח שלא מתפקד כתוצאה מכך).

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

שאלת : "כמה באמת מרוויחים מהמס על מכוניות ואופנועים"?

ובכן, התשובה היא: המון. המון המון כסף.

המדינה מתייחסת לכספים המתקבלים מהמס על כלי הרכב המיובאים כאחד ממקורות המס השמנים והגדולים ביותר שיש.

ולא הבנתי את הודעתך.

למה שהמדינה תוריד את המס על הרכבים ? כדי שייקנו יותר מכוניות ? לא מספיק לך כמות המכוניות על הכבישים עכשיו ?(הרי הכבישים כבר עכשיו לא יכולים להתמודד עם נפח צי הרכב הישראלי, אז אתה רוצה להגדיל אותו??)

ונמשיך - למה שהמדינה תוריד מיסים אם עם ישראל ממשיך לרכוש מכוניות כאילו אין מחר ?

למעשה, גם אם המדינה תסיף עוד עשרה אחוזים למס המוטל על רכבים, הרי שעדיין יהיו אנשים שייקנו רכב חדש כל שנה. חרם צרכנים ? הצחקת אותם.

ונמשיך - למה שהמדינה תוריד מיסים על אופנועים ? האם יש למשרד האוצר אינטרס כלשהו להגדיל את כמות האופנועים על הכבישים ? מה זה ייתן לו ?

אז תגיד - אבל הם חוסכים פקקים ומזהמים פחות ואם הם יעלו פחות, אזי אנשים יוכלו לרכוש אותם (והרי בכל העולם הדו גלגלי נחשב לכלי רכב זול להמונים)

אז התשובה תהיה פשוטה : א. משרד האוצר לא אמור לחשוב בצורה "סוציאלית" - הוא לא אמור לדאוג לאיכות הסביבה או לעומס בכבישים. יתרה מזאת, אם אתה רוצה כלי רכב שחולץ פקקים, עולה מעט ומזהם מעט: תקנה קטנוע. לא אופנוע ליטר.

(לזה אגב, הם כן מוכנים : זו הסיבה שהמיסוי על קטנועים הוא 40 אחוזים בלבד לעומת המאה ומשהו אחוזים המוטלים על אופנועים ומכוניות).

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

אני מעוניין ביותר אופנועים ופחות מכוניות על הכביש. :)

ברור לי שמשרד האוצר לא חושב בצורה סוציאלית. העלת בעצמך את הנקודה - קטנועים נהנים ממס נמוך יותר ובשל מחירם זוכים להצלחה יחסית.

השאלה היא - מה בדיוק ההבדל המהותי בין קטנוע גדול לאופנוע באותו הנפח אשר מצדיק הבדל כל-כך גדול? בכלל, מה היא ההגדרה לקטנוע? דו"ג עם ווריאטור? כמו הג'ילרה 850?

קטנועי הענק החדשים (יחסית) בכלל מתקרבים להגדרה של אופנועי תיור אוטומאטיים, הרי הם לא דיוקים מסריחים® וכושר ההיתניידות שלהם הוא בערך כמו אופנוע גדול.

אז מה עושה אותם קטנועים ובאורח פלא מפחית את מחירם באלפים?

יש עוד כמה דברים אבל אני עייף וחושב בצורה מבולגנת אז נשאיר אותם להמשך השרשור 8)

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
שאלת : "כמה באמת מרוויחים מהמס על מכוניות ואופנועים"?

ובכן, התשובה היא: המון. המון המון כסף.

המדינה מתייחסת לכספים המתקבלים מהמס על כלי הרכב המיובאים כאחד ממקורות המס השמנים והגדולים ביותר שיש.

ולא הבנתי את הודעתך.

למה שהמדינה תוריד את המס על הרכבים ? כדי שייקנו יותר מכוניות ? לא מספיק לך כמות המכוניות על הכבישים עכשיו ?(הרי הכבישים כבר עכשיו לא יכולים להתמודד עם נפח צי הרכב הישראלי, אז אתה רוצה להגדיל אותו??)

ונמשיך - למה שהמדינה תוריד מיסים אם עם ישראל ממשיך לרכוש מכוניות כאילו אין מחר ?

למעשה, גם אם המדינה תסיף עוד עשרה אחוזים למס המוטל על רכבים, הרי שעדיין יהיו אנשים שייקנו רכב חדש כל שנה. חרם צרכנים ? הצחקת אותם.

ונמשיך - למה שהמדינה תוריד מיסים על אופנועים ? האם יש למשרד האוצר אינטרס כלשהו להגדיל את כמות האופנועים על הכבישים ? מה זה ייתן לו ?

אז תגיד - אבל הם חוסכים פקקים ומזהמים פחות ואם הם יעלו פחות, אזי אנשים יוכלו לרכוש אותם (והרי בכל העולם הדו גלגלי נחשב לכלי רכב זול להמונים)

אז התשובה תהיה פשוטה : א. משרד האוצר לא אמור לחשוב בצורה "סוציאלית" - הוא לא אמור לדאוג לאיכות הסביבה או לעומס בכבישים. יתרה מזאת, אם אתה רוצה כלי רכב שחולץ פקקים, עולה מעט ומזהם מעט: תקנה קטנוע. לא אופנוע ליטר.

(לזה אגב, הם כן מוכנים : זו הסיבה שהמיסוי על קטנועים הוא 40 אחוזים בלבד לעומת המאה ומשהו אחוזים המוטלים על אופנועים ומכוניות).

:lol:

"ברחל ביתך, זה נכון שיש לך רק בנים?"

פורסם
אני מעוניין ביותר אופנועים ופחות מכוניות על הכביש. :)

ברור לי שמשרד האוצר לא חושב בצורה סוציאלית. העלת בעצמך את הנקודה - קטנועים נהנים ממס נמוך יותר ובשל מחירם זוכים להצלחה יחסית.

השאלה היא - מה בדיוק ההבדל המהותי בין קטנוע גדול לאופנוע באותו הנפח אשר מצדיק הבדל כל-כך גדול? בכלל, מה היא ההגדרה לקטנוע? דו"ג עם ווריאטור? כמו הג'ילרה 850?

קטנועי הענק החדשים (יחסית) בכלל מתקרבים להגדרה של אופנועי תיור אוטומאטיים, הרי הם לא דיוקים מסריחים® וכושר ההיתניידות שלהם הוא בערך כמו אופנוע גדול.

אז מה עושה אותם קטנועים ובאורח פלא מפחית את מחירם באלפים?

יש עוד כמה דברים אבל אני עייף וחושב בצורה מבולגנת אז נשאיר אותם להמשך השרשור 8)

אתה נכנס ל"פינה" שאם תחשוב על זה לעומק, תגלה עדיף שהאוצר לא יחשוב על זה כמוך.

יש עכשיו קטנועים גדולים (ויקרים) שזוכים למיסוי כמו קטנוע קטן נפח וזול ?

סבבה.

תן להם לחיות.

אם תפנה את תשומת לב האוצר לנושא, תהיה בטוח שהם לא ישוו את המיסוי של האופנועים הגדולים אל הקטנועים הללו אלא יבטלו להם את ההטבה ויעמיסו עליהם מיסוי של אופנועים גדולים.

בקיצור - זו נקודה לא רלוונטית לדיון שאתה בעצמך פתחת. (אם יש קטנועים גדולים שזוכים מן ההפקר, תניח להם...הצבעה עליהם בראש חוצות לא תקל עלינו את נטל המיסוי בכל מקרה..אז רד מזה)

ובמילים אחרות : כוון את הדיון שלך לדרכים פרודקטיביות יותר 8)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

עיקרי דברי היו שבמחיר מסויים תמכור מספיק על-מנת להרוויח יותר מאשר במחיר גבוהה יותר. זאת הפואנטה. עכשיו, כשאני חושב על זה שוב, אין למדינה משאבים לחקור את הנושא לעומק (לשנות את המיסוי לרמות שונות ולראות את התוצאות וכן לקחת על עצמה את ההפסדים) אז אני לא חושב שמשהו בכיוון זה יקרה.

אז איך אפשר להוריד מחירים? חוץ מאימוץ היורו כמטבע לאומי וויתור על השקל שערכו *תמיד* קטן עוד ועוד עד שמורידים אפסים ומתחילים מחדש כל כמה שנים.

רציתי בעצם להתלונן על אותו מס קניה שמתפקד כמגביל יניקה במרובעי-צילינדרים.

בלעדיו העולם יהיה ירוק יותר. בלעדיו החיים יהיו קלים יותר. הוא שם, הוא מפריע ונראה שהוא לא טוב לאף-אחד (בין אם זה נכון או לא נכון, זה לא הויכוח...).

אוף :p

אז מה כן אפשר לעשות?

מחוץ לפורום הזה (שבו אנסה להישאר אנונימי), בחיים האמיתיים, אני מוכן לעזור בשמחה (כל עוד מדובר בעזרה אמיתית ולא כספית שכן אין אני בנק. מקסימום עציץ בבנק) ואופיי גורם לי לעשות את מה שאני עושה בצורה הכי טובה שאפשר, ללא פשרות.

יש לך רעיון להתחלה?

אה...קצת נסחפנו.

פורסם
עיקרי דברי היו שבמחיר מסויים תמכור מספיק על-מנת להרוויח יותר מאשר במחיר גבוהה יותר. זאת הפואנטה. עכשיו, כשאני חושב על זה שוב, אין למדינה משאבים לחקור את הנושא לעומק (לשנות את המיסוי לרמות שונות ולראות את התוצאות וכן לקחת על עצמה את ההפסדים) אז אני לא חושב שמשהו בכיוון זה יקרה.

אין למדינה משאבים לחקור ? (כשהיא רוצה משהו...תמיד יהיה לה 8) )

העניין הוא אחר : אין לה את הרצון לחקור.

המדינה מאוד מרוצה מהמצב הנוכחי וההכנסות הנוכחיות.

ועם המזל שלנו, המדינה עוד תגלה באותו "מחקר" שהיא יכולה בעצם לא רק להמשיך לגבות מס על האופנועים החדשים הנמכרים בארץ, אלא אפילו להעלות אותו... :roll:

הכרובלוג

מחירון אופנועים

פורסם

בואו נוריד את הקסדות לרגע ונחשוב כמו "פקיד אוצר פולני טוב" שלצורך הדיון נקרא לו "דויד".

אז דויד לא אוהב אופנועיפ.. הם עושים לו רעש ליד החלון... הם עוקפים אותו שהוא נוסע במזדה 323 בפקק... לכל הילדים הקולים בבית ספר תיכון היה ורק לו "אמא לא הרשתה לו"

אז דויד יקירנו ממש לא אכפת לו מהאופנוענים החוליגנים האלו. הוא רוצה כסף .. עכשיו הוא מחזיק בכח ועכשיו הוא מחפש את המקום בו כל צעד שלא יתקל בהרבה בעיות. ואללה האופנוענים לא ירימו את קולם יותר מדי אז הנה הוא מצא לו את הקורבן שישלם ...

אז כל עוד "דויד" שם מצבנו רע מאוד.

את נראית לי לחוצה קצת. אני גר קרוב רוצה לקפוץ לחרבן?

פורסם
בואו נוריד את הקסדות לרגע ונחשוב כמו "פקיד אוצר פולני טוב" שלצורך הדיון נקרא לו "דויד".

אז דויד לא אוהב אופנועיפ.. הם עושים לו רעש ליד החלון... הם עוקפים אותו שהוא נוסע במזדה 323 בפקק... לכל הילדים הקולים בבית ספר תיכון היה ורק לו "אמא לא הרשתה לו"

אז דויד יקירנו ממש לא אכפת לו מהאופנוענים החוליגנים האלו. הוא רוצה כסף .. עכשיו הוא מחזיק בכח ועכשיו הוא מחפש את המקום בו כל צעד שלא יתקל בהרבה בעיות. ואללה האופנוענים לא ירימו את קולם יותר מדי אז הנה הוא מצא לו את הקורבן שישלם ...

חבר'ה, אממ... לא תמיד כולם נגדכם, אתם יודעים... המס על מכוניות גבוה בדיוק באותה מידה.

פורסם

זה לא ממש מנחם אותנו.

זה מזכיר לי את שלמדנו בשיעורי אזרחות לגבי מצבם של ערביי ישראל - זה שיהודים "טובים" אומרים עליהם (על הערבים הישראליים): "שיגידו תודה! מצבם טוב יותר משל אחיהם במדינות ערב השכנות"...

הרי כמו כל בן אדם, הם לא מסתכלים על איפה הם עכשיו לעומת אלו "שנותרו מאחור "- הם מסתכלים כ-ל הזמן קדימה ורוצים להשוות תנאים עם שאר אזרחי המדינה וזה, ורק ז-ה מעניין אותם.

אני בטוח שגם אתה לא מודה כל יום על שאינך מובטל/שיש לך אוכל וכו' אלא מחפש כל הזמן (ובצדק) רק להשוות תנאים עם סטטוס גבוה יותר, אליו אתה שואף.

ככה גם אנחנו.

לא מעניין אותנו שמצבנו דומה לנהגי המכוניות, אנחנו מעוניינים במס דומה למס המוטל על קטנועים, אחינו הדו גלגליים... (ר-ק 40 אחוזים...הרבה יותר טוב מה-110 הנוכחיים)

לא ?

8)

חבר'ה, אממ... לא תמיד כולם נגדכם, אתם יודעים... המס על מכוניות גבוה בדיוק באותה מידה.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

פורסם
אוף :p

אז מה כן אפשר לעשות?

מחוץ לפורום הזה (שבו אנסה להישאר אנונימי), בחיים האמיתיים, אני מוכן לעזור בשמחה (כל עוד מדובר בעזרה אמיתית ולא כספית שכן אין אני בנק. מקסימום עציץ בבנק) ואופיי גורם לי לעשות את מה שאני עושה בצורה הכי טובה שאפשר, ללא פשרות.

יש לך רעיון להתחלה?

אה...קצת נסחפנו.

אם להיות מציאותי על גבול התמים, דרך בה אפשר לשנות את המצב היא ע"י עריכת מחקר שכזה, שאם תוכיח בצורה חד משמעית שהורדת מס הקניה תגדיל את הכנסות המדינה אז יש לך משהו ביד, ותוכל להתחיל להריץ את זה (טוב זה כנראה מאוד תמים) :roll:

אבל בכל מקרה, גם אם הורדת מס הקניה יגדיל את ההכנסות הוא גם יגדיל את ההוצאות: על בלאי, איכות סביבה ועוד כל מיני דברים שקשה לראות מכאן.

פורסם

לא יאה למנהל פורום להסתבך עם הטאבים, לא? :wink:

בכל מקרה, אני מסכים שאם יש בכלל מחשבה על הורדת נטל המיסים - לאופנועים מגיעה זכות ראשונים, בזכות העובדה שעוד אופנוע על הכביש משמעו פחות פקקים, זיהום אוויר ובלאי לכבישים לכולם - פחיות או לא.

אבל בראייה כללית, גם המס על מכונית מוגזם - זה כל מה שהתכוונתי.

פורסם

עד שנת 1993 פחות או יותר היה המס על אופנועים גבוה משמעותית מזה המוטל על רכב פרטי.

משהו בסביבות 135% לעומת 95%. למה? מדיניות מוצהרת וחצופה של צמצום מספר הדוגי"ם באמתלת הבטיחות כמובן. משהו מנדטורי.

אז התקדמנו קצת מאז, לא?

(ואני זוכר היטב איך תורגמה אותה הקלה לירידות "דרסטיות" של 5% ג ג אצל היבואנים, כולל התפתלויות מרהיבות והסברים מרחיבי אישונים)

בג??ל?ב??ה כבר ביקרת?

www.gleba.co.il

פורסם

אז התשובה תהיה פשוטה : א. משרד האוצר לא אמור לחשוב בצורה "סוציאלית" .

מדינת ישראל היא מדינת רווחה - כלומר כן צריכה לחשוב ולפעול בצורה סוציאלית.

בפועל זה לא קורה בכל התחומים.

• תוכן חדש...