Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

heel and toe downshift

Leonid
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, למען כל הספקנים: בצעתי חיפוש ! :roll:

בכל אופן, קראתי על השיטה הזו, וכמו שאתם יודעים, אנגלית-קטן, ולא בדיוק הבנתי מה מתרחש שם, לכן אודה לכם אם תסבירו לי בשפת הקודש את טכניקת ה heel and toe downshift.

בנוסף, אם למישהו יש מושג מה זה double clutching, או יותר נכון, בשביל מה ומתי משתמשים בזה, אודה לכן מאוד ! :)

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

בכל אופן, קראתי על השיטה הזו, וכמו שאתם יודעים, אנגלית-קטן, ולא בדיוק הבנתי מה מתרחש שם, לכן אודה לכם אם תסבירו לי בשפת הקודש את טכניקת ה heel and toe downshift.

בנוסף, אם למישהו יש מושג מה זה double clutching, או יותר נכון, בשביל מה ומתי משתמשים בזה, אודה לכן מאוד ! :)

המטרה:

בזמן כניסה לסיבוב יש להאיט, להוריד הילוך, ולהאיץ ביציאה. הטכניקה נועדה לצמצם למינימום את אבדן הזמן והכח בפעולות אלו.

השיטה:

1.רגל ימין מרפה מהגז ולוחצת חזק על הברקס. במקביל רגל שמאל לוחצת על הקלאץ'.

2. מוציאים מהילוך.

3.בעוד אצבעות רגל ימין לוחצות על הבלם (תוך הרפיה מדורגת), עקב ימין לוחץ על הגז כדי להביא את הסל"ד להתאמה להילוך הנמוך יותר.

4. מכניסים להילוך הנמוך.

5. רגל שמאל מרפה מהקלאץ' במקביל לרגל ימין שמרפה מהבלם ולוחצת על הגז.

תתאמן על זה כשאני לא בסביבה

נמרוד

פורסם

המטרה:

בזמן כניסה לסיבוב יש להאיט, להוריד הילוך, ולהאיץ ביציאה. הטכניקה נועדה לצמצם למינימום את אבדן הזמן והכח בפעולות אלו.

השיטה:

1.רגל ימין מרפה מהגז ולוחצת חזק על הברקס. במקביל רגל שמאל לוחצת על הקלאץ'.

2. מוציאים מהילוך.

3.בעוד אצבעות רגל ימין לוחצות על הבלם (תוך הרפיה מדורגת), עקב ימין לוחץ על הגז כדי להביא את הסל"ד להתאמה להילוך הנמוך יותר.

4. מכניסים להילוך הנמוך.

תתאמן על זה כשאני לא בסביבה

נמרוד

סוף סוף הצלחתי להבין את זה כמו שצריך ! :lol: תודה.

אני אתאמן ברגע שאני אמצא מישהו שיש לו ידני, ומוכן להקריב את האוטו שלו לניסויי.... :lol:

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

זה נראה לי קצת לא נכון מבחינת התזמון, העקב אגודל מתבצע בכניסה לפניה יחד עם

הבלימה, ואז לאורך כל הפניה יש ליטוף גז או ברקס, ויוצאים עם גז מהפניה...

הלא ?

פורסם

לוחצים עם הבלם, ומבצעים מעין "בעיטה" עם העקב (או החלק הימני של כף הרגל - תלוי בסידור הדוושות ברכב הספציפי) אגב החלפת ההילוך. התועלת? ההילוכים נכנסים בקלות, הסינכרונים מתבלים פחות, הסאונד שמיימי והכיף גדול :) הנזק? צריכת הדלק עולה.

דאבל-קלאץ' מתבצע בהעלאת הילוך, ומהותו, בהפשטה, החלפת הילוכים "דרך" הניוטרל. כלומר - לחיצה על הקלאץ', הוצאה מהילוך, הצמדה, לחיצה, הכנסה להילוך, הצמדה. התועלת: שמירה על הסינכרונים. בעיקר ברכבים ישנים ומיושנים, או גיר straight-cut. הנזק: בלאי מואץ של המצמד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לוחצים עם הבלם, ומבצעים מעין "בעיטה" עם העקב (או החלק הימני של כף הרגל - תלוי בסידור הדוושות ברכב הספציפי) אגב החלפת ההילוך. התועלת? ההילוכים נכנסים בקלות, הסינכרונים מתבלים פחות, הסאונד שמיימי והכיף גדול :) הנזק? צריכת הדלק עולה.

זו לא התועלת.

התועלת האמיתית היא:

1. אוטו יותר יציב בבלימה (אין העברות משקל חזקות קדימה בעזיבת הקלאץ')

2. שמירה על התושבות מנוע (אין לחץ פתאומי על התושבות בבעזיבת הקלאץ')

3. שמירה על הקלאץ' (השחיקה קטנה בזמן השילוב שלו)

מה שאתה אמרת (בהדגשה) קורה אך ורק בדאבל קלאץ'.

יובל.

פורסם

זו לא התועלת.

התועלת האמיתית היא:

1. אוטו יותר יציב בבלימה (אין העברות משקל חזקות קדימה בעזיבת הקלאץ')

2. שמירה על התושבות מנוע (אין לחץ פתאומי על התושבות בבעזיבת הקלאץ')

3. שמירה על הקלאץ' (השחיקה קטנה בזמן השילוב שלו)

מה שאתה אמרת (בהדגשה) קורה אך ורק בדאבל קלאץ'.

יובל.

מקובל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

דאבל קלאץ' דבר ראשון לא נועד להעלאת הילוך בעיקר אלה להורדת הילוך ברכבים שאין בהם סינכרוניזציה בגיר.

עקב אגודל משמש לביצוע הורדה מהירה של הילוכים בלי לגרום לאפקט הבלימה של ההילוכים העלול לערער את יציבותו של הרכב כאשר אנו נוהגים "על הגבול" מה שנקרא....

את המכה על הגז והלחיצה על הקלאץ' בטכניקה זו מבצעים לא בהתחלה של הבלימה אלא

בסופה של הבלימה ממש עם הכניסה לסיבוב .

זאת אומרת - בולמים בחוזקה. לקראת הסיבוב תוך כדי הבלימה לוחצים על הקלאץ' ונותנים מכת גז עם העקב הימני בלי להרפות מדוושת הבלם ע"י הטיה של רגל ימין . לאחר מכת הגז משחררים את הקלאץ' עם רגש והופה ביצענו עקב בצד אגודל!

יש לזכור שכאשר משחררים את הקלאץ' את הגז כבר עזבנו . כדי להמחיש לך איך זה עובד אני ממליץ לך להוריד סרטים של best motoring . שם יש מצלמה שמצלמת את הדוושות כשהם עושים את זה. ככה אני למדתי אבל אני ממליץ להיזהר אם אתה מתכוון לתרגל את זה.

מעבר לכך זה לוקח זמן רב וכדאי לך לנסות ולבצע גז ביניים כמו שצריך לפני זה.

גז ביניים - הורדת ההילוך עם מכת גז בדומה לתהליך הזה רק בלי הבלימה.

אגב למי שלא יודע במכוניות מרוץ מקצועיות ללא סינכרון של הגיר מבצעים את טכניקת העקב אגודל עם דאבל קלאץ'! דבר שממש לא קל לבצע....

מקווה שעזרתי אודי.

פורסם
דאבל קלאץ' דבר ראשון לא נועד להעלאת הילוך בעיקר אלה להורדת הילוך ברכבים שאין בהם סינכרוניזציה בגיר.

עקב אגודל משמש לביצוע הורדה מהירה של הילוכים בלי לגרום לאפקט הבלימה של ההילוכים העלול לערער את יציבותו של הרכב כאשר אנו נוהגים "על הגבול" מה שנקרא....

את המכה על הגז והלחיצה על הקלאץ' בטכניקה זו מבצעים לא בהתחלה של הבלימה אלא

בסופה של הבלימה ממש עם הכניסה לסיבוב .

זאת אומרת - בולמים בחוזקה. לקראת הסיבוב תוך כדי הבלימה לוחצים על הקלאץ' ונותנים מכת גז עם העקב הימני בלי להרפות מדוושת הבלם ע"י הטיה של רגל ימין . לאחר מכת הגז משחררים את הקלאץ' עם רגש והופה ביצענו עקב בצד אגודל!

יש לזכור שכאשר משחררים את הקלאץ' את הגז כבר עזבנו . כדי להמחיש לך איך זה עובד אני ממליץ לך להוריד סרטים של best motoring . שם יש מצלמה שמצלמת את הדוושות כשהם עושים את זה. ככה אני למדתי אבל אני ממליץ להיזהר אם אתה מתכוון לתרגל את זה.

מעבר לכך זה לוקח זמן רב וכדאי לך לנסות ולבצע גז ביניים כמו שצריך לפני זה.

גז ביניים - הורדת ההילוך עם מכת גז בדומה לתהליך הזה רק בלי הבלימה.

אגב למי שלא יודע במכוניות מרוץ מקצועיות ללא סינכרון של הגיר מבצעים את טכניקת העקב אגודל עם דאבל קלאץ'! דבר שממש לא קל לבצע....

מקווה שעזרתי אודי.

לא הכי מדוייק. אין כזה דבר בהתחלה או בסוף הבלימה. מבצעים את זה כשצריך להוריד את ההילוכים, בהתאם לסל"ד בו אתה רוצה להימצא. אם אתה רוצה לבלום כך שתגיע לקראת הפניה בהילוך גבוה מדי, ואז תחליף כמו משוגע מחמישי, נניח, לשני - בבקשה, אבל זה סותר את עמדתך שהענייןם נועד למנוע ערעור יציבות. אם תוריד הילוכים שלא בזמן, שום גז ביניים לא יעזור לך. מה גם שתהיה עסוק בלקלל ולשאול את עצמך איפה הכח של המנוע בדיוק כשצריך אותו. ואז, סביר להניח, תשלב לאותו הילוך נמוך, תעלה בבת אחת מאזור סיבובי הסרק לכיוון הקו האדום, ותיכנס לתת-היגוי/היגוי-יתר טרמינאליים. בד"כ זה לא הפיתרון.

כמו כן, גז ביניים עם דאבל קלאץ' אינו כה מסובך, כמו שהוא פשוט לוקח המון זמן עד שמתרגלים ומבצעים אותו כמו שצריך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מה שאמרתי מאד מדויק .

כמובן שהתכוונתי למקרה בו עליך להוריד הילוך אחד לפני הפניה.

במקרה של כמה נתחיל את התהליך לפני ...

פורסם
מה שאמרתי מאד מדויק .

כמובן שהתכוונתי למקרה בו עליך להוריד הילוך אחד לפני הפניה.

במקרה של כמה נתחיל את התהליך לפני ...

פשוט ההסבר שלך לא היה בהיר דיו לעניין התזמון (מה שהבהרת בהודעה השניה) ודי מסובך, כשההליך עצמו, בעצם, די פשוט.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ההליך עצמו מאד פשוט כאשר תופסים את הקאטץ' אבל אני זוכר שלוקח זמן כדי להגיע לביצוע מושלם...

כמובן שזה גם תלוי באוטו ובדוושות.

פורסם

סרט אחד של "בסט-מוטורינג" והתרגלות לסידור הדוושות, ואתה מסודר :D

סתם... אם ברצינות, לא לכל רכב סידור הדוושות מתאים לכל נהג, ובאמת לוקח זמן עד שזה נעשה טבעי ומושלם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רגע, אז אם באוטומאטית של אמהל'ה אני יוציא לניוטרל לפני סיבוב,

ויתן גז וברקס ביחד, ואז יחזיר לD, זה יעבוד?

:loco:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

• תוכן חדש...