Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהמון בפורום ממליצים על הפונטו ספייס בתקציב הזה, אבל דיברתי עם מוסכניקים והם לא ממש המליצו לי על האוטו. אמרו שהאוטו נוטה להתקלקל ועדיף ללכת על יפני גם אם זה כלול בהתגמשות בנוגע לשנה.

הצרכים שלי מהאוטו:

נסיעות רגילות של 30-40 ק"מ ביותר [משולב], חשוב לי מאוד שהוא יהיה חסכוני ואמין, בגלל זה אני לא מחפש מכוניות משפחתיות אלא מכוניות עם 1300 סמ"ק.

אז כמה דברים:

א. הומלץ לי על דיאטסו שרייד [1300] או טויוטה סטראלט [1300].

ב. בנוגע לפונטו, הוא אמר שאם אני כבר מחליט ללכת על האוטו הזה, אז לא ללכת על הדגם של ה80 כ"ס [ELX] מכיוון שהאחזקה שלו יקרה [ולדבריו "פיאט זה אותו שיתקלל, עדיף שתשלם יותר זול כשהוא יתקלקל"] בגלל המנוע 16V [להחליף ראש מנוע מאוד יקר, רצועת טיימינג וכדומה].

מה דעתכם על הסוגייה?

פורסם

היתרון של הפונטו על שתי היפניות הוא רכב מרווח ומודרני יותר, זמינות חלפים ומחירים זולים. החלפים של דייהטסו וטויוטה יותר יקרים.

מנסיון של 6.5 עם הסטארלט יש לי רק מילים טובות להגיד עליה. אומנם חיצונית היא דומה לשרייד, אך אין ביניהן יותר מדי קשר. הסטארלט עדיפה מבחינה בטיחותית (זוג כריות אוויר, ABS) ומרגישה יותר "מוצקה" מהשרייד. מי שלא תבחר, אני ממליץ רק על הגרסאות הידניות.

אתה יכול לקרוא כאן סיכום שכתבתי אחרי 6 שנים עם הסטארלט.

בהצלחה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

וכמובן - בשעת תאונה הפונטו תגן עליך יותר טוב.

מנסיון עם פונטו, הן מראות אמינות טובה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

פחות או יותר בגלל הסיבה שלצרפתיות יש שם רע.

לא תמיד נכון ומדובר על דעות קדומות. אם הרכב מתוחזק נכון ולפי הספר (ולא כמו שחלק מהישראלים מחפפים) הוא לא צריך לעשות יותר מידי בעיות.

פורסם

בעל מוסך המליץ לי על השרייד, מצד שני אני רואה עשרות תגובות בפורום שאומרות שהפיאט עדיפה - בגלל החסכוניות, ההנאה בנסיעה, בטיחותית יותר, האחזקה זולה יותר - בקיצור יש המון יתרונות. פשוט המון אנשים מחוץ לפורום שדיברתי איתם על הפיאט עשו לי פרצוף כזה : :? ואמרו לי להתרחק מהרבה סיבות: אם זה בלאי נמוך של המנוע, אם זה שהן נוטות להתקלקל וכו'.

מה דעתכם ?

פורסם

בהחלט בלאי מנוע נמוך זה לטובתך. נגיד כך עם אתה מחפש רכב אוטומט אז אולי עדיף באמת היפניות למרות שיש הרבה דעות טובות על הגיר הרציף אבל אם יתקלקל תיקונו יקר, אם זה ידני ללא שום ספק הפונטו ספייס אחת ממכוניות המיני המוצלחות ביותר.

המנועים אמינים ומחזיקים מצויין גם דגם ה 80 ELX , אולי פעם ב יתקלקל איזה חיישן אבל החלפים זולים וזמינים מאוד (במיוחד בדגמים הרגילים). ממה שאני יודע החסרון היחיד של ספייס ידנית זה ההגה החשמלי שיכול להתקלקל (כמו שהוא התקלקל בהרבה ספייסים אחרים) אם כבר הוחלף אז זכיתה אם לא אז יכול להגיעה גם ל 2K ש"ח מצד שני יכול להיות שגם לא יתקלקל בכלל. מה שבטוח שבמקרה תאונה פונטו תתגלה כהשקעה טובה יותר מקופסאות השימורים היפניות של שנות ה90

פורסם

בלאי נמוך מהמנוע אומר שהמנוע במצב טוב.

או שלא הבנו אותך.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אז התכוונתי שהמנוע מגיע לבלאי מהר מידי [כלומר בק"מ נמוך יחסית] - כנראה שלא התנסחתי נכון.

מה בעיניין החלקים של השרייד? יקרים? הפסיקו לייצר את השרייד לפני 5[?] שנים לא? כיצד יש עדיין חלקים?

פורסם

10 שנים זה יותר מדוייק.

יש חלפים כי יש להם ביקוש. ברגע שזה יהפוך להיות רכב נדיר במחוזותינו כך גם יהיה קשה יותר להשיג חלפים, אך נראה לי כי במהלך ה 5 שנים הקרובות לפחות אתה לא צריך להיות מודאג.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...