Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסופ"ש האחרון היה מירוץ ראלי באזור שלי.

מדובר בראלי ELE, שהוא סבב קבוע באליפות הראלי ההולנדית.

בעבר מרכז הראלי תמיד היה באיינדהובן, אולם השנה הוא עבר לעיר הלמונד, כ- 15 ק"מ מזרחית לאיינדהובן, כחלק מקידום פארק תעשייה מוטורי שקם שם לאחרונה בעידוד הרשויות.

ניסיתי לברר באתר האינטרנט הרשמי של המירוץ איפה ומתי יהיו הספיישל סטייג'ים, אבל כל מה שהצלחתי לדלות משם זה שהמירוץ יתקיים ביום ששי בשעות הערב, ושבת במהלך כל היום, ושההזנקה והסיום יהיו בפארק התעשיה המוטורי בהלמונד.

בסוף מצאתי התייחסות לתכנית מפורטת, ושם נכתב שניתן לרכוש תכנית מפורטת בעבור 10 יורו, החל מיום חמישי (היום לפני המירוץ) בצ'יפסריה בכפר Oirschot, בבר ב- Wintelre ובבית קפה ב Middelbeers.

מיום ששי (יום תחילת המירוץ), ניתן יהיה לרכוש תכנית גם במרכז ניהול המירוץ בהלמונד.

על מנת להבין מה זה אומר, נעשה הקבלה לישראל.

נגיד שמדובר בראלי בסביבותיה של העיר נתניה. ההזנקה מתבצעת באזור התעשיה החדש של חדרה.

את התכניות ניתן לרכוש בפלאפל של זכריה בכפר ויתקין, בפיצוציה של משה בפרדסיה ובבית קפה של נחמה בבית יהושע.

היה נשמע לי קצת מוזר, אבל בחמישי אחרי העבודה עליתי על הטוסטוס ונסעתי לצ'יפסריה המדוברת, ואכן היו להם שם שקיות עם ערכת מידע לראלי.

בחמש דקות שהייתי שם נכנסו עוד שלושה לרכוש תכנית, וכנראה שזה די מקובל אצלהם.

מישהו אצלי בעבודה העריך שהסיבה לשיטה המוזרה הזו היא שהם נמנעים לפרסם בציבור את פרטי המירוץ בגלל הירוקים, שכנראה רוצים להמנע ממצב של אלפי צופים צובאים על השדות ופוגעים בטבע.

לפי התכנית, הסטייג'ים של שבת אחה"צ/ערב הם בכפרים בסביבה שלי (כל סטייג' מבוצע פעמיים), וסטייג' אחד אפילו מתקיים באזור תעשיה צמוד, מרחק שגם הילדים יכולים להגיע אליו ברכיבה קלה על האופניים.

ברשימת המתחרים יש מגוון גדול של מכוניות, החל ממגוון מכוניות WRC מודרניות ופורשה 911 GT3, דרך אליפויות One Make Series לדגמים ספציפיים (כולל ניסאן Z350), דרך עממיות כמו פיג'ו 106 או 205, ועד לענתיקות כמו אסקורט דור ראשון ושני, דאף 66 ועוד.

לפי התכנית, גובים 5 יורו לצפייה בסטייג' בודד, על פי אתר האינטרנט אפשר לרכוש כרטיסים במרכז המירוץ (כניסה לילדים חינם), אבל אני לא אסע עד לשם כדי לרכוש כרטיס, אז אני מתכנן מסלול נסיעה שיביא אותי לחלקים הנידחים של הסטייג'ים, מבלי שאצטרך לעבור דרך מרכז הכפר איפה שבוודאי כולם יבואו, ותארתי לעצמי שבטח אף אחד לא יבדוק שם.

במקור תכננתי לצאת עם הילדים לראות סטייג' אחרי הצהריים, ואח"כ עם שני חברים לראות סטייג' אחר בערב.

בסוף הקטן ישן אחה"צ אז יצאתי עם הגדולה לראות את הסטייג' של Sint Oedenrode .

כאמור, הגעתי מכבישים צדדים, ובכל זאת מצאתי מרשלים עומדים על כביש הגישה השומם ומבקשים לראות כרטיסים, ומוכרים כרטיס כניסה ב 5 יורו לכל מי שאין.

אז קניתי כרטיס, חנינו קרוב למסלול, וחיכינו.

קבוצה של חברה' צעירים הגיעו גם לצפות במירוץ, ואחרי שהתמקמו על פיסת דשא, בצחוקים רמים התחילו לשלוף את כל בקבוקי הבירה מהשרוולים והמכנסיים. כנראה שאסור להכניס בקבוקים לאזור המירוץ, אבל שהולנדי יוותר על הבירה באירוע חברתי? ביניהם הם רוקנו לדשא תכולה של לפחות 2 ארגזי בירה.

את מה שראינו שם אפשר לראות בתמונות.

לקראת סוף הסטייג' נכנסנו לאוטו ומצאנו שביל שהוביל למקום צפייה נוסף סמוך לקו הסיום ושם הספקנו לראות את המכוניות האחרונות מסיימות.

במהלך הסטייג' קיבלתי טלפון מהחברים שהחליטו לוותר על הצפייה במירוץ, אז אחרי שחזרנו הביתה ואחרי ארוחת ערב, לקחתי את הקטן ויצאנו יחד לראות את הסטייג' של Oirschot.

בדרך לשם ראינו את המתחרים עושים את דרכם על הכביש מהסטייג' הקודם לשם.

הסטייג' התחיל בשעה 21:22 ולכן בחציו השני המכוניות כבר נסעו בחשיכה.

המסלול תוכנן כך שהוא הולך וחוזר בזיגזגים בתוך הכפר, והתמקמנו בעמדה שתאפשר לראות כל רכב במהלך כמעט דקה שלמה בזמן שהוא מקיף שדה.

האופי ההדוק חייב בלימות רבות, ורעש הפצפוצים של האגזוזים הדהד חזק בשכונה הכפרית השקטה בדר"כ.

בהמשך התמקמנו ליד סיבוב שכלל קטע עפר קצר (רוב הראלי הוא על אספלט). היה מצחיק לראות עד כמה הנהגים (שכנראה לא רגילים לעפר) מאטים במעבר העפר, אבל לפחות ראינו את אלה עם ההנעה האחורית עושים קצת פאוורסלייד.

באזורים איפה שאנחנו התמקמנו בשני הסטייג'ים לא היו הרבה צופים. רק פיזור קל לאורך המסלול. אבל בתכנית צוינו נקודות צפייה ייעודיות, ואני משער ששם היו יותר צופים. למיטב הבנתי בסטייג' שליד השכונה שלי אף הקימו טריבונות ל 10000 איש.

אבל אלה שכן הגיעו לאזורים היותר נידחים איפה שאנחנו היינו התמקמו עם מוזיקה, מנגלים, כסאות מתקפלים, בירה ועשו מזה בילוי משפחתי ראוי בהחלט.

עוד חווית ספורט מוטורי ליד הבית.

אולי יום אחד גם בישראל pray.gif

IMG_7184s.jpg

IMG_7189s.jpg

IMG_7207s.jpg

IMG_7221s.jpg

IMG_7225cs.jpg

IMG_7238s.jpg

IMG_7239s.jpg

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

תודה על הסיקור שנכתב יפה מאד לדעתי. :wink:

הקנאה רק הולכת וגוברת, תאמין לי!

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

אבל יש להם כלובי התהפכות! ואלה רכבים שעברו שינויים! מה זאת ההפקרות הזאת?!

אוף זה לא פייר שכל כך קל לך להגיע לארועים האלה (וזה שיש לך מסלול מרוצים שאתה יכול לעלות עליו עם האוטו).

פשוט לא הוגן.

תודה על הסקירה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
ג'רמי,

תמצא לי בית קטן לידך, אני שוקל לעבור :wink:

זה נראה קטן מספיק עבורך?

אומנם זה לא לידי, אלא בלימבורג - שזה האזור היחיד בהולנד שיש בו כבישים עם עליות וירידות (וגם סיבובים) - אבל גם שם מתברר שיש מירוצי ראלי :-P

IMG_6180s.JPG

פורסם

ג'רמי, תמונות מעולות וסקירה מצוינת.

תודה.

מתי נהיה כמו הגויים, מתי?

האם אתה מתכוון ללכת ל-DUTCH TT שיערך בסוף החודש באסן, כפי שרשמת בפורום אחר?

במידה וכן, אשמח לראות תמונות גם משם.

שוב,

המון תודה מראש,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם
זה נראה קטן מספיק עבורך?

אומנם זה לא לידי, אלא בלימבורג - שזה האזור היחיד בהולנד שיש בו כבישים עם עליות וירידות (וגם סיבובים) - אבל גם שם מתברר שיש מירוצי ראלי :-P

אחי, הלכת על הכי קטן.... :wink:

אבל יש מצב שזה יספק.

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם
האם אתה מתכוון ללכת ל-DUTCH TT שיערך בסוף החודש באסן, כפי שרשמת בפורום אחר?

במידה וכן, אשמח לראות תמונות גם משם.

אכן כן, וכמובן שאני אדווח כאן.

פורסם

מה ?! המשטרה לא קפצה מהעצים ?! לא בוצעו מעצרים ?! לא העיפו את כולם ?! שר התחבורה לא צעק ?! ראש העיר לא דפק ?! לא היו אלפי הרוגים ?! לא נגרמו שם אבנים ?! :-o

מדהים ! :wink:

תודה על הסיקור והתמונות. :-)

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

תודה על הסקירה והתמונות, נראה מרשים ומהנה. :mm_yeah:

מדי כמה חודשים העבודה שולחת אותי לחלק הכפרי של פלנדרס, לא רחוק מאיינדהובן והאזור שאתה מתאר. למרות שאני רוסי ישראלי שגר בספרד, משום מה דווקא במקומות האלה אני תמיד מרגיש כמו בבית. קשה לתאר עד כמה האווירה שם שלווה ונינוחה, ועד כמה התחום המוטורי נמצא בדם של תושבי המקום, באופן תת מודע לגמרי.

אנחנו יושבים בפורום, מיעוט נרדף, מדברים על הא ועל דא, אבל הם פשוט חיים את זה. רכב לא נתפס אצלהם כמותרות, דו"ג לא נתפס כהתאבדות או ככלי משחית, מרוצים לא נתפסים כפשע או כפרחחות. כל אלה הם חלק אינטגרלי מההווי שלהם. לא נדיר לראות שבמשפחה יש כמה מכוניות, קטנוע ועוד איזה שני אופנועים זרוקים במחסן, בתהליך שיפוץ מתמשך. כל זה לא מונע מהם במקביל לנסוע על אופניים, או להשתמש בתחבורה הציבורית, תלוי ביעד הנסיעה. בשביל לשפץ רכב לא צריך להיות אספן, בשביל לצאת עם האוטו למסלול בסופ"ש לא צריך להיות נהג מרוצים, בשביל לנסוע על קטנוע לא צריך להיות רוכב, ובשביל לקפוץ עם האופניים למכולת לא צריך להיות חבר במפלגת ה"ירוקים". החינוך והתרבות שלהם מקנים להם מילדות ערכים שונים. האגו משחק שם תפקיד מינימלי, וסמלי סטטוס אינם נפוצים ואינם נחוצים בחיי היומיום. אני לא יודע מה המצב בהולנד, אבל מניח שזה לא רחוק.

עם כל הפטריוטיות והרצון לחיות בישראל, קשה לי לראות את היום שבו המדינה שלנו תיראה ככה. אפשר להפריח תיאוריות עד מחר לגבי זה שהולנד לא מאויימת על ידי מדינות אויב, ולהצדיק בכך את העובדה שבישראל כבר 60 שנה הבטחון ו"המצב" הם בעדיפות עליונה וכל השאר זניח. אע"פ כן, אין לדעתי שום הצדקה לכך שכל נסיון להכניס תרבות, מוטורית או אחרת, נידון מראש לכשלון. היעדר מרוצים בארץ זה רק סימפטום, זאת לא הבעיה. בשביל שנוכל יום אחד להנות מתרבות מוטורית בישראל, קודם צריך שבכלל תהיה שם תרבות. הרבה דברים צריכים להשתנות, ולא נראה לי שמישהו הולך להתעסק עם זה בעשור הקרוב. לארגן "אימונים" במחתרת ולשכנע את עצמנו שבכך אנחנו מקדמים את הספורט המוטורי זה די נאיבי. ע"מ שמשהו יזוז שם, המדינה דורשת טיפול שורש, וכזה לא נראה באופק.

בשורה התחתונה, נחמד לראות תמונות מאירופה, אבל לא הייתי עוצר את נשימתי בציפיה ליום שבו נראה את זה בישראל.

פורסם

אבחנת בצורה מאוד מדוייקת לדעתי את התרבות המוטורית כאן, ואכן האזורים הכפריים של דרום הולנד דומים מאוד באופיים לבלגיה.

זה רק "טעות" הסטורית שאזור צפון בראבאנט הוא חלק מהולנד ולא בלגיה, אם כי כמה מאות שנים יצרו הבדלים בכמה דברים.

לא זוכר אם כתבתי על זה כאן בפורום, אבל יש בהולנד תכנית טלויזיה בימי ששי בערב אחרי טופ-גיר, שנקרא Crash Test PeWis

והוא מתמקד בחיים ובמעשים של חבורה של חולי מכוניות כפריים מבראבאנט שלאמא של שניים מהם יש מגרש גרוטאות.

הם גם מתחרים במירוצי bangers למיניהם, ועושים הרבה שטויות עם מכוניות, ו...כן, יש גם הרבה בירה שם.

תכנית כזו היתה נאסרת לחלוטין לשידור בארה"ב, לדוגמה.

הפרקים ששודרו זמינים באינטרנט בקישור הבא, ולא צריך להבין הולנדית כדי להנות מהם.

רק אתרגם את הפתיח הקבוע של התכנית, שבו מראים שדות ירוקים וחיות במרעה:

"זהו חבל בראבאנט שלנו... חבל ארץ של חוות שלוות... אויר נקי... וה PeWi's!!!! "

http://www.veronicatv.nl/web/show/id=432594/langid=43

תהנו!

פורסם

אם כולם ירימו ידיים ויסעו לגולה באמת לא תהיה לנו ארץ אחרת. אולי לא תהיה לנו ארץ בכלל.

איך שאל פעם פלאטו שרון "מה אתה עשיתתת בשביל מדינההה?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אם כולם ירימו ידיים ויסעו לגולה... אולי לא תהיה לנו ארץ בכלל.

זה בסדר, האוכלוסיה המקומית עושה עבודה מצויינת בתחום הזה. כשהנזק מגיע מבפנים, התוצאות בד"כ הרבה יותר אפקטיביות.

• תוכן חדש...