Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה חשובה לי אליכם חברי הפורום, האם בדיקת רכב מגלה/אמורה לגלות שהיה שיפוץ ראש מנוע לרכב?

בקיצור, קניתי רכב יד 1 פרטי - ניגשתי לקומפיוטסט לבדיקה, הכל היה תקין, ציונים טובים למדיי, בנושא המנוע רק כתבו נזילות מובילי שסתומים, לברר עם היצרן לגביי רצועת תזמון (כסת"ח???). כששאלתי נקודתית האם יש בעיה כלשהיא בראש, ענו שלא, אחרת היו כותבים.

להפתעתי - עבר חודש מהבדיקה, ניגשתי למוסך, ביקשתי פלט הסטוריה של הרכב, ולתדהמתי נוכחתי שלפני שנתיים עבר הרכב שיפוץ ראש מנוע :-) מבאס, מה עושים? האם קומפיוטסט לא יכלה להצביע על כך? האם יש אחריות מצידה על הנושא? נכון שאין תקלה, אבל שילמתי ממיטב כספי (מחירון משוקלל) על האוטו לאור הבדיקה שלהם ואני חש מרומה, שכן הייתי יכול להחליט שלא לקנות או להפחית מחיר כמקובל לתקלה מעין זו.

אנא עזרתכם "הפראייר" (שוב דפקו אותי).

פורסם

תסלח לי על השאלה הטריוויאלית, אבל מדוע לא ניגשת לקבל היסטוריית טיפולים לפני קניית הרכב ?

קומפיוטסט לא חייבים לך כלום, אגב.

פורסם

הייתי מייד לאחר הבדיקה במוסך ומנהל המוסך עבר על התיעוד הממוחשב ואמר שהכל תקין. לצערי לא דרשתי הדפסת פלט במקום. עבדו עליי, ולאחר מכן מסתבר שלך תוכיח שאין לך אחות, לתדהמתי מנהל המוסך אומר ש"ככל הנראה הוא פספס את זה, בלה בלה בלה...ושאפנה למוכר+מכון הבדיקה בלה בלה בלה.

אני בשוק - עשו עליי קומבינה.

לעצם העניין - האם מכון הבדיקה לא היה אמור לראות כזה דבר?

מרכבים אחרים שלקחתי לבדיקה ראו כל פיפס הכי קטן כגון, הוחלף מכסה מנוע, ואפילו סוגר תא דלק, מגוחך...

מה עושים? איך למזער נזקים?

מכון הבדיקה לדעתכם התרשל?

תודה והרבה אוףףףףףף....

פורסם

זה רק אני או שהשרשור נראה לעוד כמה אנשים כאן הזוי ??

אז מה אם שיפצו ברכב ראש מנוע ? עכשיו יש בעיה עם הראש או שהוא תקין ?

אם הכל תקין לא מובן לי מה אתה רוצה מהמוסך /מכון הבדיקה.

המכון לא מפרק את ראש המנוע בבדיקה לקנייה ויש מקרים בהם אפילו נזילה מאטם הראש לא מתגלית.

ב"כ ירשם משפט כמו :מעבר לחץ אל /מ מערכת הקירור או הערה לגבי בלוק המנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שאלת אם יש בעיה בראש, קיבלת תשובה - אין בעיה בראש. היה שיפוץ, ז"א הייתה בעיה וכרגע היא תוקנה. מה הבעיה עם זה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם הבנתי את הבחור נכון, אז הבעיה לטענתו נעוצה בירידת ערך שספג הרכב בעקבות התיקון לראש המנוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ומהי בדיוק אותה ירידת ערך, אם יותר לי? ולמה שתהיה אחת?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תירגע - לא נדפקת ולא כלום.

נניח שהייתה בעיה בציריה והחליפו אותה - אם עכשיו הכל תקין, אז מה אכפת לך?

רכב זאת מכונה. מכונות מתקלקלות וזקוקות לתיקונים מדי פעם. כל עוד אין בעיות, אז זה שתיקנו תקלות שהתגלו ברכב לא פוגעות בערך שלו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים - אכן נרגעתי מתשובותיכם המלומדות.

אם יורשה לי - אנא היו סבלניים וגלו רגישות, אני מוכרח להודות שחשבתי שדפקו אותי ביג טיים ואף נחרדתי וזאת בשל הדעה הרווחת בציבור (שאני נמנע עמו ושאינו מבין כנראה כמוכם ברכבים) שבעיית ראש מנוע היא בעיה שלא כדאי להתקרב אליה.

הייתי רוצה לדעת אם כך מספר דברים:

1. מה הטעם בכלל לקחת רכב לבדיקה, האם התועלת היא רק לדעת שלא עבר תאונות?

2. מה עשויה להיות ירידת ערך ריאלית למקרה של תקלה בראש המנוע שטופלה (אני מבין שחלקכם חושב שאין ירידת ערך, ובכל זאת).

3. האם כדאי לקחת את הרכב לבדיקה נוספת במוסך המרכזי כעת שאני יודע את ההסטוריה שלו ואולי לראות שהחיישנים תקינים, אין לי אמון במוסך שרימה אותי (הסתיר ממני את העובדות לאשורן) היות והיה לו אינטרס מובהק למוכר שרכש בסוכנות שלהם רכב חדש, איך אדע שאם הרכב מתחמם תידלק מנורת אזהרה - איבדתי את האמון בהם.

תודה חבר'ה.

פורסם

אם אתה חושש שנעשתה קומבינה כלשהיא ברכב ומצבו אינו תקין, אז כן, קח אותו לבדיקה במוסך שאתה סומך עליו. זה ממש לא חייב להיות המוסך המרכזי של היבואן (לא תמיד יש להם זמן להתעסק בנושאים כאלו) אלא כל מוסך שמתמצה בסוג הרכבים הזה ובעליו סבלני מספיק כדי לתת לך את תשומת הלב הראויה.

את השאלה ששאלת לגבי בדיקת הרכב שאלו גם רבים לפניך.

קודם כל, עניין התאונות הוא נושא רציני שאין לזלזל בו. את הכל אפשר לתקן אבל פגיעה בשלדה קשה עד כדי בלתי אפשרי לתקן.

שנית, ברוב המקרים מכון בדיקה רציני יעלה על תקלות רציניות ויקרות לתיקון, ואלו התקלות שבאמת משנות כשאתה רוכש רכב משומש.

את האמת על מצבו של הרכב המשומש שרכשת מגלים בדרך הקשה ולרוב זה לוקח כמה חודשים מיום הרכישה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...