Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פוליטיקה וכותרות מפוצצות זה הכל..

קצת הרמת גבות מצד היבואנים וכמה מיליונים לכיסו של הח"כ ותשכח מכל הסיפור הזה, בדיוק כמו שקרה עם יצחק לוי וחברות הליסינג.

מדינת ישראל 2009,

אבי.

פורסם

חשבתי על מספר תרחישים אפשריים.

אפשרות א')

נפתחת חברה בשם, נגיד, "בנזין מוטורס" שמייבאת רכבי, נגיד, מזדה 3 במקביל ל"דלק מוטורס". דלק מוטורס מנסה לפגוע בחברה החדשה בכל דרך אפשרית באמצעות מקורביה בשלטון, ובתור מוצא אחרון דורסת אותה עם מבצע מדהים של "קנה אוטו, קבל מגן שמש במתנה ומעמד לפלאפון בתשלומים", שלחברת "בנזין מוטורס" אין משאבים כלכליים לקיים, החברה נסגרת, ויזמים עתידיים נרתעים.

אפשרות ב')

כשנפתחת חברה חדשה, ההנהלה של "דלק מוטורס" פונה להנהלת החברה החדשה ומציבה אולטימטום - או שנשמור על רמת מחירים אחידה, או - ראה אפשרות א'.

אפשרות ג')

החברה החדשה היא בעצם חברת בת של "דלק מוטורס" עם כל ההשלכות של העניין. כאן למעשה יקרה המצב הבא: היבואן החדש יפתח במבצעים יפים ותנאי מימון אטרקטיביים, ובכך יעביר אליו חלק מלקוחות "דלק מוטורס" (מה שמבחינתה מצב WIN-WIN). בהמשך יישר קו עם "דלק מוטורס", ובסופו של דבר ייסגר במסגרת התייעלות כזו או אחרת. מה שיקרה הלאה - אפשרויות א' או ב' לסירוגין.

נ.ב. אני לא מדבר על "ייבוא אפור" של דגמי יוקרה שלא נמכרים בארץ, כי יבואנים אלה לא מהווים איום על הקרטל הקיים (ובמידה וכן, מאוד קל לחנוק אותם ע"י גזרה כזו או אחרת). אני מדבר על ייבוא רכבי מיינסטרים, כי, כפי שכולם יודעים, כאן יושב הכסף הגדול באמת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

דוגמאות מהעולם לא ממש תומכות בתסריט שכזה. ראה את "היבוא האפור" באנגליה ושאר מדינות אירופה.

אגב, מתי כבר אפשר יהיה לייבא אליז? :-(

פורסם
דוגמאות מהעולם לא ממש תומכות בתסריט שכזה. ראה את "היבוא האפור" באנגליה ושאר מדינות אירופה.

אגב, מתי כבר אפשר יהיה לייבא אליז? :-(

אליז? דיברו בעבר על פתיחת יבוא של KTM X-BOW

אני עדיין מחכה

פורסם

אם באמת לא יצליחו לשחד אף אחד בשלטון וזה יצא לפועל אז זה יוכל לעשות רק טוב.

לא רק שחברות הליסינג ייבאו בעצמם שזה בעצם טוב מכיוון שהםגורם משמעותי שיתן כוח נגדי ליבואנים במאבק הנ"ל.

יבואנים של מותגים מסוימים יוכלו ליבא מותגים אחרים כלוצר יבואן של מותג כושל יוכל לנסות מזלו במותג מצליח בארץ מה שיצור תחרות, וכמובן יבואנים אחרים שיקומו.

זה כמו שקרה אם בזק, ובזק בין לאומי, HOT חברת פלאפון שכמעט נעלמה מהעולם לאחר כניסת סלקום עם מחירי ריצפה.

כך שאם זה יצא לפועל זה יעשה רק טוב לנו.

פורסם

כשקראתי את הכתבה הרגשתי כאילו שזה סרט וזה בדיוני.

במידה והכל יתנהל בצורה שכתובה בכתבה ושום דבר לא יפריע מחירים הרכבים יהיו זולים משמעותית וניראה בארץ שלל רכבים וגרסאות של רכבים קיימים שעד עכשיו לא ראינו.

פורסם

לא לשכוח שחברות הליסינג קונות מהיבואן בהנחות משמעותיות ועדיין היבואן מרוויח משהו.

יבואן מקביל יקח בחשבון פחות או יותר מהם המחירים לחברות הליסינג ובהתאם לזה יעשה את השיקולים שלו איזה דגם ליבא ובאיזה מחיר למכור.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

השאלה היא מתי ייפתחו שערי הייבוא לרכבים בני יותר משנתיים:)

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

fords, במקרה כזה הייתי רץ לארה"ב/גרמנייה לקנות E32 750 ב2K$ או אולי W140 S600 ב-5~6K$.

מצד שני, אחרי שאני כ"כ רגיל ל-730 שלי, היה לי כואב למכור אותה ולהחליף, אפילו כדי להשתדרג וכניראה בסוף הייתי נישאר.:inlove:

בארץ רוצים עליהן מחיר מטורף, בין 60~80K.:evil: מה שלא משאיר לכאלה כמוני הרבה ברירה, אלא לנסוע על מנועים קטנים.

יבוא מקביל יכול לאפשר להביא לארץ דגמים נוספים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
השאלה היא מתי ייפתחו שערי הייבוא לרכבים בני יותר משנתיים:)

זה לא יקרה.

במקרה הטוב אולי יחליטו שאפשר רכב עד 36 חודש, אבל ממש בספק. מעבר לזה לא רק שמשרד התחבורה לא יסכים, גם משרד האוצר לא יסכים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יבוא מקביל בארץ? לא יקרה ב-10 שנים הקרובות לדעתי.

צאו מהאשליה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

חשבתי על מספר תרחישים אפשריים.

אפשרות א')

נפתחת חברה בשם, נגיד, "בנזין מוטורס" שמייבאת רכבי, נגיד, מזדה 3 במקביל ל"דלק מוטורס". דלק מוטורס מנסה לפגוע בחברה החדשה בכל דרך אפשרית באמצעות מקורביה בשלטון, ובתור מוצא אחרון דורסת אותה עם מבצע מדהים של "קנה אוטו, קבל מגן שמש במתנה ומעמד לפלאפון בתשלומים", שלחברת "בנזין מוטורס" אין משאבים כלכליים לקיים, החברה נסגרת, ויזמים עתידיים נרתעים.

אפשרות ב')

כשנפתחת חברה חדשה, ההנהלה של "דלק מוטורס" פונה להנהלת החברה החדשה ומציבה אולטימטום - או שנשמור על רמת מחירים אחידה, או - ראה אפשרות א'.

אפשרות ג')

החברה החדשה היא בעצם חברת בת של "דלק מוטורס" עם כל ההשלכות של העניין. כאן למעשה יקרה המצב הבא: היבואן החדש יפתח במבצעים יפים ותנאי מימון אטרקטיביים, ובכך יעביר אליו חלק מלקוחות "דלק מוטורס" (מה שמבחינתה מצב WIN-WIN). בהמשך יישר קו עם "דלק מוטורס", ובסופו של דבר ייסגר במסגרת התייעלות כזו או אחרת. מה שיקרה הלאה - אפשרויות א' או ב' לסירוגין.

נ.ב. אני לא מדבר על "ייבוא אפור" של דגמי יוקרה שלא נמכרים בארץ, כי יבואנים אלה לא מהווים איום על הקרטל הקיים (ובמידה וכן, מאוד קל לחנוק אותם ע"י גזרה כזו או אחרת). אני מדבר על ייבוא רכבי מיינסטרים, כי, כפי שכולם יודעים, כאן יושב הכסף הגדול באמת.

האפשרות הראשונה לא נראית לי סבירה.

כדי להיות יבואן אתה צריך הון ראשוני לא קטן, ככה שמבצעי מימון, מתנות וכו' לא יהיו מה שיהרוג יבואן כזה או אחר בתחרות, בטח שלא אם המחיר, בשורה התחתונה, יהיה נמוך יותר מהמחיר בסוכנות ה"רשמית".

האפשרות השניה נקראת "תיאום מחירים" וזה דבר אסור עפ"י חוק.

האפשרות השלישית לא משנה את הסטטוס קוו.

אין זה משנה אם מדובר על "דלק מוטורס" או "דלק מוטורס ישראל" - כל עוד מדובר על חברה שהינה בבעלות של דלק מוטורס מדובר עדיין על ייבוא של דלק מוטורס.

התחרות העיקרית תבוא מצד חברות הליסינג הגדולות, ע"ע שלמה-סיקסט, הרץ וAVIS ויבואני רכב קיימים שיביאו רכבים של מותגים אחרים (לדוגמא - יבואן טויוטה יתחיל בייבוא מאזדה וסובארו).

בכמויות קטנות יותר יהיו חברות הייבוא אישי הקיימות, שלשם שינוי יהפכו לחוקיות לחלוטין, ולכן, סביר להניח, גם יתרבו.

בגדול, צפוי שהמצב יהיה דומה לארה"ב, שם בסוכנות אחת אתה יכול למצוא מגוון מותגים שונים אשר אינם קשורים אחד לשני.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...