Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב המדובר הוא רנו קליאו B 1.4 שנת 99 ידנית.

בגדול, אחלה אוטו. תמורה מצויינת לכסף עד למקרה מצער בשבוע שעבר...

בשל רשלנות פושעת שלי (אי בדיקת מים וחוסר תשומת לב למד החום בלוח המכוונים) הרכב התחמם באמצע מסיעה ביון עירונית תוך כדי כמויות של עשן לבן. הרכב נגרר למוסך בירושלים (מורשה משרד התחבורה לא מורשה יבואן). שם נאמר לי שצריך לעשות ראש מנוע (משבו שתיארתי לעצמי לבד...) באותו הזדמנות (הרכב עבר 155 אלף ק"מ. אצלי ארבע שנים ולא החלפתי טיימינג) אמרתי לו שיעשה גם טיימינג. הראש מנוע והטיימינג עלו לי 3,000 ש"ח+מע"מ (נראה לי מחיר סביר...).

כעת יש לי שתי דברים שמפריעים לי עם הרכב ורצית לקבל התייחסות האם מדובר במשהו נורמאלי אחרי ראש מנוע ממנו אין מנוס או שיש מה לעשות (הדברים מציקים לי...).

האחד הוא שהרכב עושה תיקתוקים מהמנוע. מעין רעשים כמו במנוע דיזל. שהרכב עומד עם מנוע דלוק שומעים את התקתוקים הללו מעט, בנסיעה עירונית מתונה הרעש מורגש ובנסיעה ביו עירונית עמעט ואיני מבחין ברעש. הרעש הזה ממש מציק לי. מישהו יודע לה זה? ויותר חשוב-האם יש מה לעשות בנדון?

הדבר השני הוא שאני מרגיש ירידה של כ-15% בכוח סחיבה של המנוע. כשמדובר ברכב שמלכתחילה אינו חזק הדבר משמעותי ומפריע.

אשמח לשמוע את הערותיכם המלומדות לפני שאני יוצר קשר עם המוסך בשני העניינים הללו.

תודה.

פורסם

הדבר השני הוא שאני מרגיש ירידה של כ-15% בכוח סחיבה של המנוע. כשמדובר ברכב שמלכתחילה אינו חזק הדבר משמעותי ומפריע.

אם לא מכוונים את הרצועה כמו שצריך,

התוצאה היא ירידה בהספק של המנוע

פורסם

יש למישהו יכול תלהסביר את עניין הרעש לאחר טיפול ארש מנוע וטיימינג? בנסיעה מתונה אני מרגיש שאני נוהג ברכב דיזל, והרעש הזה משגע אותי...

פורסם

בניה היקר קפוץ למוסך שבו ביצעת את התיקון והסבר לו מה קרה אחרי שהוא נגע באוטו ,לפני שיהיה מאוחר מדי והוא לא יקבל אותך בחזרה.

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

כל מה שקשור למנועים ימיים.

פורסם

בכל מקרה תכנס שוב למוסך אך תידע לך שיש אפשרות שלמרות שהמוסך אולי עשה עבודת תיקון טובה המנוע כבר נפגע מההתחממות ולכן יש חוסר סחיבה.

פורסם

הורדת הפיח מהראש והחלקים השונים גרמה לירידת של חלק מכוח המנוע . הירידה בכוח אמורה להיות מיזערית .

התיקתוקים הם מהשסתומים שלא כוונו כמו שצריך , גם הם יכולים לגרום לירידת כוח נוספת של המנוע.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

הפיח לא קשור לעניין ומנועים כיום בקושי צוברים פיח בתא השריפה, וזה יותר קשור לאיכות דלקים משופרת מאשר מבנה המנוע עצמו.

עבודת ראש מנוע היא מורכבת ויתכנו מספר כשלים שיגרמו לחוסר סחיבה בסייומה, החל מהרכבת אטם ראש עבה מידי, מה שיוריד את יחס הדחיסה, הרכבת שגויה של רצועת/שרשרת התיזמון, כוון הצתה לקוי (במידה וקיימת אפשרות כוון), כוון שסתומים לא תקין, פתוח או סגור מידי ,משיכות אויר דרך סעפות יניקה/פליטה/בית מצערת ועוד.

כמו כן בהחלט יתכן כי טבעות הבוכנה איבדו גמישות עקב ההתחממות או נגרם עוות צילינדרים מה שיוריד את לחץ הדחיסה ויגרום לחוסר סחיבה.

פורסם

כמה אפשרויות יש לך ואת זה אתה יכול לבדוק

רעש מהשסתומים שים אוזן על מכסה מנוע ושמישהו ילחץ על המצערת.

רעש מהקרנק שדופק לחיצות על המצערת בטורים גבוהים עם מזגן פתוח ישמעו רעשים.את הבדיקה אני עשיתי על גבי ליפט.

וסחיבה יכול להיות שגם הרינגים נהרסו בדוק קומפרסיה.

הקיצר אמרו לך שגש למוסך הבעיה לאחר טיפול כזה תדאג לא לשלם על עבודה

• תוכן חדש...