Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שימוש מרובה ברכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,רציתי להגיד שאני חבר בו כבר 4 שנים ורוב הזמן צופה מהצד.

ברצוני לרכוש רכב חדש מאזדה 3 ולעשות בו שימוש לא קטן.

הכוונה שלי היא לנסוע 80-90 אלף בשנה ולהחזיק אותו קרוב ל5 שנים.

רציתי לדעת האם בטיפול נכון של החלפת שמנים כל 5-7 אלף ק"מ ושימוש בשמנים איכותיים ביותר תעשה את העבודה

והאוטו יחזיק מעמד כשיגיע ל300-400 אלף.

רציתי לציין שרוב מסלולו של הרכב יהיה בכביש בינעירוניים,האם הרכב יחזיק מעמד.

*בחרתי במאזדה 3 ולא בדיזל משיקוליים אישיים.

תודה מראש

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תחושת הבטן שלי אומרת שהרכב יתמודד יפה עם המטלה. התנעת רכב קר גורמת לשחיקת מנוע השקולה למאות ק"מ של נסיעה מאומצת.

תוסיף על כך את העובדה שנסיעה בין עירונית איננה מאמצת את מיכלולי הרכב (ראה את רכבי קיבוץ שהגיעו לחצי מיליון ק"מ) ותקבל מתכון לחיים ארוכים.

כמובן שגם למזל יש חלק לא קטן בעניין, אבל כפי שכתבתי - לדעתי הרכב יצליח לענות על הדרישה.

פורסם

חתיכת מרחק הייתי אומר, ואני חשבתי ש40 אלף בשנה זה הרבה בשביל רכב פרטי.

בכל מקרה, זה די ברור שאם מטפלים טוב ברכב ועושים את כל הטיפולים בזמן, לא מזניחים פרט קטן אתה תוכל גם לנסוע איתו 700 אלף קילומטר הכל תלוי בנהג(אלא אם החברה עשתה פאדיחה ומכרה את הרכב עם תקלות).

אם אתה מתכוון לקחת רכב יד שניה אני מאוד מקווה בשבילך שתיקח רכב שמור מאוד.

אם רוב הנסיעה היא מחוץ לעיר אז כן זה הרבה יותר טוב בשביל הבלאי של הרכב.

פורסם

בגלל שזה גיר אוטומטי, אני מניח שתצטרך להחליף גיר אחד לפחות במהלך ה-5 שנים המתוכננות ו-4 צמיגים כל שנה וחצי.

תשתדל להימנע מקיק דאונים ומנהיגה אגרסיבית והרבה מזל .

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

המממ... בוא נראה רגע. עלויות דלק עם ה-3 תהיינה לך כ-40000 שקלים לשנה. בהנחה והרכב לא יעשה בכלל בעיות עלויות הטיפולים השוטפים לשנה יהיו כ-10000 שקלים (טיפולים, צמיגים, בלמים וכו'). בנוסף במועד המכירה מרבית הסיכויים שתפסיד עשרות אלפי שקלים ביחס למחירון (למה שמישהו יקנה מאזדה 3, מכונית המונית ביותר, עם 400000 ק"מ?). יוצא שקנית רכב ב-120 אלף שקלים וכל שנה הוא עולה לך עוד כ-70-80 אלף (כולל ביטוחים וכולי).

לעומת זאת, קנה מכונית דיזל ידנית (שימוש בינעירוני רוב הזמן) או טויוטה פריוס ותקצץ את העלויות השנתיות ב-30% בלי בעיה - זה 20 אלף שקלים ויותר כל שנה!

שים לב - בקניית רכב שיסע הרבה כדאי מאוד לבדוק גם עלויות טיפולים לאורך זמן (כמה עולה טיפול שנתי? כל כמה ק"מ הטיפול? אילו טיפולים ובאיזה עלויות צריך לעשות כל 3, 4 או 5 שנים? ההבדלים יכולים להגיע לאלפים רבים של שקלים בשנה!).

ולשאלתך - לא ניתן לקבוע מראש אם הרכב יחזיק מעמד. הכי טוב לשאול נהגים מקצועיים שנוסעים המון כמו נהגי מוניות. הם גם יוכלו לספר לך טוב יותר על מחירי הטיפולים ועלויות אחרות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה ההגיון בלקנות דווקא מאזדה 3 שלא ממש חסכונית על פני רכבי דיזל או הייבריד חסכוניים (או אפילו סיוויק 1800 שיותר חזקה ויותר חסכונית) לא יכול להבין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני לא רואה את עצמי נוהג ברכב בנזין אוטומטי 400K ק"מ ב4-5 שנים, מסיבות ידועות. הוא צרכן דלק לא קטן, ועם רכב דיזל אפשר לחסוך המון בהוצאות.

למה לא לקנות פורד טורנאו קונקט ? אולי סיטרואן ברלינגו החדשה והאהובה ? דיזל ידני נוח, חסכוני, גדולה והברלינגו גם יפה ואמינה אגב.

אולי תפרט מדוע לא דיזל ? בתוספת של בערך 5-6K למחיר המאזדה אפשר לקבל ברלינגו HDI, מנוע מעולה, חזק וחסכוני, ואיך אפשר לשכוח את הגודל של הרכב לעומת המאזדה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אני חושב שבזמן המכירה גם אם תחתוך את המחירון של הרכב בחצי עדיין יהיה מאוד מאוד מאוד קשה עד בלתי אפשרי למכור אותו, שום אדם שפוי לא ייקנה רכב בן 5 שנים עם 400 אלף קילומטרים, המניעה מדיזל לא הגיונית בעליל אם קילומטראז' כזה, אוקטביה דיזל למשל הוכיחה אמינות מטורפת, למי שרוצה הוכחה יש לאבא שלי (מורה נהיגה) חבר עם אוקטביה דיזל שנת 2003 ידנית עם למעלה מחצי מיליון קילומטרים, והרכב עוד נוסע, לא רואה שום היגיון לקנות מאזדה 3 בשביל כאלו קילומטרים, כול רכב דיזל יעשה את זה יותר טוב

פורסם

הנאה מנהיגה זה השיקול שבגללו אני רוצה מאזדה

האמת שיקח עוד שנה+ עד שאחליט איזה רכב לקנות.

האמת שאני חובב מכוניות ברמת חולניות ואני רוצה לרכוב רכב חדש ולנסוע מרחקים כאלו בשביל הכיף!

גם אם זה יעלה הרבה מאוד כסף אני נולדתי בשביל לנהוג!

פורסם

לא היית יכול לרשום את זה בתחילת השרשור?

סתם קראתי את כל ההודעות עד לפה,

חוויית נהיגה ממזדה 3?

את כל הכסף הזה תשקיע על רכב טיפה יותר מהנה.

משפחה יש? או שבעוד שנה + רק תוציא רישיון?

בברכה,

טל

פורסם
גם אם זה יעלה הרבה מאוד כסף אני נולדתי בשביל לנהוג!

אז למה לקנות דווקא מאזדה 3? אם כסף הוא לא הבעיה יש מכוניות מהנות הרבה יותר אם אתה מחפש הנאה מנהיגה.

זה רק אני, או שהשרשור הזה מתחיל להראות הזוי משהו...

פורסם

אני חושב כמו שכבר המליצו כאן, אוקטביה תיהיה אופטימלית. הדגם החדש הרבה יותר נוח מקודם, גיר DSG מעולה.

מושבים מאוד מוצלחים (גם בקודמת TOUR הם היו סבירים, אבל בחדשה זה כבר קפיצת מדרגה), רכב מרווח למדי, מרגיש סולידי.

האוטו הוכיח את עצמו אצל נהגי מוניות עם קילומטרז' גבוה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לנהוג 80K ק"מ בשנה בדרכים בינעירוניות רק בשביל לנהוג? אלא אם שמך מקס והעיסוק שלך היא לוחמה בדרכים באוסטרליה פוסט-אפוקליפטית, אז זה לא מסתדר לי.

ועוד להוציא 120K ש"ח על מזדה 3 חדשה, כשיש בשוק היצע מטורף של רכבים הרבה יותר נוחים לנסיעות ארוכות, מהנים לנהיגה ואפילו לא פחות אמינים ממזדה 3?

נכון, גם אני יוצא מדי פעם לטיול כבישים לבד או עם חברים סתם למטרת טיול, ואני מאוד אוהב נהיגה, ויש לי אפילו רכב נוח לנסיעות ארוכות, אבל אני עדיין לא סוגר 80K בשנה (סוגר 20K בקושי).

ואם הייתי סוגר 80K בשנה, זה בטוח לא היה ברכב בנזין, ובטוח לא במזדה 3 עם מושבים שוברי הגב שלה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש לי הרבה מה לומר בעניין אבל אני יתמצת

נסיעה ספורטיבית של 90 אלך קילומטר בשנה, שזה בערך 250 קילומטר ביום, עם מאזדה 3 שזה רכב משפחתי שממש לא ייעדו אותו לכך, זה בכלל לא נכון לעשות וזה גובל בסיכון ממשי.

נסיעה ספורטיבית מהירה דורשת המון עירניות וריכוז, דבר שדיי קשה לשמור עליו שלוש רצוף כל יום, מה גם שבשלב מסויים זה יתחיל ממש להימאס לך, הריגוש שיש בזה יירד לך, והלמידה שלך תיעצר, במיוחד שאתה בתחילת הדרך.

אם אתה רוצה להנות ולנהוג חזק תעשה כמה קורסים של נהיגה ספורטיבית (ששם גם מתלמדים לנהוג ולא חשוב מכך מתלמדים כללי בטיחות) וקנה לך רכב ספורטיבי טהור, צא איתו לכמה שעות בסופי שבוע או בימים מתאימים, מאזדה 3 לא מתאימה למשימה והיא בשלב מסויים ממש תשעמם אותך, היא אפילו לא גיר רגיל.

אם אתה בעניין של לגמוע 90 אלך קילומטר בשנה בנסיעה רגועה ומנהלתית, אז אתה יכול לעשות זאת גם ברנו קנגו ודומיהם, את הבדלי ההתנהגות תאמין לי שאתה לא תרגיש בנסיעות בסגנון הזה.

• תוכן חדש...