Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה כמו לראות במו 2 דלתות ולראות שרוצים סכום מסויים ולראות עוד במו כזו אפילו מאותה שנה ולחשוב שמכירה זהה

מה עם הראשונה היתה 318\320 קופה שנת 95

והשניה 328 קופה שנת 95??

מבחוץ הם יכולות להיות זהות אך זה רכב אחר לגמרי והפרשי המחיר כמה אלפים טובים.

ויש עוד דוגמאות

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
הרכב שלי במצבו הנוכחי מוערך בכ- 40000 ש"ח

רכב כזה במצב חדש לגמרי (אצלי פנים הרכב עדיין לא שופץ, למרות שמצבו הבסיסי טוב)

מוערך בכ- 50000-60000 ש"ח, אבל יש כאלה שיציעו יותר. יש לציין שהדגם שלנו בנדר הוא 2 דלתות, 2 קרבורטורים ולכן ערכו גבוה יותר מ- 4 דלתות סטנדרטי.

אני כבר קיבלתי הצעה של 45000 ש"ח על הרכב שלי לפני השיפוץ. שזה ללא ספק מחיר מופקע, אבל כמובן שלא מכרתי.

.

יגאל קצת נסחפת.

יש בלוח פוקוס וולוו 2 דלתות כמו שלך בצבע כסף נראית במצב מעולה.... והמחיר - תבדוק בעצמך ותיווכח.

אז ככה, דיברתי עם הבחור מלוח פוקוס והוא הודה בפני שהוא מבקש מחיר זול בהרבה משוויו של הרכב מאחר והוא זקוק נואשות למזומנים. הרכב שלו במצב טוב (אמנם לא כמו שלי) ועדיין הוא שווה יותר מה- 29000 ש"ח שהוא מבקש.

אגב למי שמחפש מציאה במצב מצויין כמעט ללא השקעה עתידית, זו הזדמנות מצויינת.

הבחור הוא מנצרת והרכב שמור בחנייה מכורה, מכוסה, מטופל והוא כמעט לא נוסע איתו.

וולוו 122, שנת 68 2 דלתות מדהימה!!

וולוו 240, שנת 83

פורסם
הרכב שלי במצבו הנוכחי מוערך בכ- 40000 ש"ח

רכב כזה במצב חדש לגמרי (אצלי פנים הרכב עדיין לא שופץ, למרות שמצבו הבסיסי טוב)

מוערך בכ- 50000-60000 ש"ח, אבל יש כאלה שיציעו יותר. יש לציין שהדגם שלנו בנדר הוא 2 דלתות, 2 קרבורטורים ולכן ערכו גבוה יותר מ- 4 דלתות סטנדרטי.

אני כבר קיבלתי הצעה של 45000 ש"ח על הרכב שלי לפני השיפוץ. שזה ללא ספק מחיר מופקע, אבל כמובן שלא מכרתי.

.

יגאל קצת נסחפת.

יש בלוח פוקוס וולוו 2 דלתות כמו שלך בצבע כסף נראית במצב מעולה.... והמחיר - תבדוק בעצמך ותיווכח.

אז ככה, דיברתי עם הבחור מלוח פוקוס והוא הודה בפני שהוא מבקש מחיר זול בהרבה משוויו של הרכב מאחר והוא זקוק נואשות למזומנים. הרכב שלו במצב טוב (אמנם לא כמו שלי) ועדיין הוא שווה יותר מה- 29000 ש"ח שהוא מבקש.

אגב למי שמחפש מציאה במצב מצויין כמעט ללא השקעה עתידית, זו הזדמנות מצויינת.

הבחור הוא מנצרת והרכב שמור בחנייה מכורה, מכוסה, מטופל והוא כמעט לא נוסע איתו.

בנדר לידיעתך.

תלמד להעריך יכולתם של אחרים.

פורסם

רכב שווה בדיוק את המחיר שמכרו אותו.

כאן אין מספיק נסיון בהערכת שווי של ענתיקות ואין לי מושג על מה מתבססים כל המחירים שרצים בשרשור הזה.

אולי מישהו מהחברים כאן יכול לאמר לי בכמה נמכרה וולוו 121/122?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

טוב אז נעשה קצת סדר בבלגן.

דבר ראשון, בני אתה צודק בהחלט, רכב שווה בדיוק כמה שמוכרים אותו, אבל זה נכון אך ורק למדינתינו הפרימיטיבית, שבה רכב שהוא מעל 15 שנה על הכביש לא ראוי למחירון.

בכל מדינה אירופית מסודרת קיימים מחירונים לכל רכב אספנות בהתאם למצבו, את הערכת המחיר של הרכב שלי הערכתי בהתאם לשוויו באנגליה שהוא כ- 5000 פאונד במצבו הנוכחי.

כמובן הוספתי לכך עוד קצת מאחר שבארץ רכב זה נדיר יותר מאשר בחו"ל, וכמו שציינתי זהו רכב עם תוספות מיוחדות עקב היותו דגם אמריקאי ביבוא אישי מארה"ב ואי לכך אני מאמין שהוא האחרון מסוגו בארץ.

אין זה משנה את העובדה שבארצינו הקטנטונת כל אחד מפליץ מחיר על הרכב שלו כאילו זה היה איזה רולס רוייס נדיר. אם היה מגאזין מסודר (ואולי כאן צריך להכנס מועדון החמש באבטומוביל התלת חודשי שלו) שיוציא מחירון בכל פעם שהוא מתפרסם, כמובן שזהו מחירון שצריך להיות הגיוני, ובעל מעורבות של שמאי רכב מקצועי. ואחת ולתמיד נעשה סדר בבלגן המחירים של רכבי אספנות בארץ.

לשיקולכם

וולוו 122, שנת 68 2 דלתות מדהימה!!

וולוו 240, שנת 83

פורסם
טוב אז נעשה קצת סדר בבלגן.

דבר ראשון, בני אתה צודק בהחלט, רכב שווה בדיוק כמה שמוכרים אותו, אבל זה נכון אך ורק למדינתינו הפרימיטיבית, שבה רכב שהוא מעל 15 שנה על הכביש לא ראוי למחירון.

בכל מדינה אירופית מסודרת קיימים מחירונים לכל רכב אספנות בהתאם למצבו, את הערכת המחיר של הרכב שלי הערכתי בהתאם לשוויו באנגליה שהוא כ- 5000 פאונד במצבו הנוכחי.

כמובן הוספתי לכך עוד קצת מאחר שבארץ רכב זה נדיר יותר מאשר בחו"ל, וכמו שציינתי זהו רכב עם תוספות מיוחדות עקב היותו דגם אמריקאי ביבוא אישי מארה"ב ואי לכך אני מאמין שהוא האחרון מסוגו בארץ.

אין זה משנה את העובדה שבארצינו הקטנטונת כל אחד מפליץ מחיר על הרכב שלו כאילו זה היה איזה רולס רוייס נדיר. אם היה מגאזין מסודר (ואולי כאן צריך להכנס מועדון החמש באבטומוביל התלת חודשי שלו) שיוציא מחירון בכל פעם שהוא מתפרסם, כמובן שזהו מחירון שצריך להיות הגיוני, ובעל מעורבות של שמאי רכב מקצועי. ואחת ולתמיד נעשה סדר בבלגן המחירים של רכבי אספנות בארץ.

לשיקולכם

רעיון מצויין!!

אפילו מחירון חצי שנתי יעשה את העבודה

כמובן לפי מצב רכב,נדירותו,ועוד

פורסם

אני חושב שלא ירדתם לעומק מה שבני אמר.

אין כל אפשרות לעשות מחירון בארץ. לא בגלל שאנחנו ארץ פרימיטיבית יחסית לבריטניה, אלא בגלל שאנחנו ארץ הרבה יותר קטנה עם אנשים יותר עניים ומיסוי הרבה יותר גבוה.

בבריטניה קנו מראש בשנות השישים הרבה יותר וולבואים מבישראל שבה זה היה רכב למיליונרים. מהכמות הגדולה הזו שומרו יחסית אחוז גבוה יותר כי לאנשים היה כסף לשמר. כיום יש שם יותר אספנים כך שמספר אירועי הקניה/מכירה גדול ואפשר לחשב "ממוצע שוק".

כמו שבני אמר, כמה מכוניות כאלה נמכרו לאחרונה בארץ? כמה יש בכלל? כמות אפסית. מכאן שאין מחיר. השווי של האוטו הוא בדיוק מחיר המכירה.

ולא שקל מפונטז אחד יותר.

נמרוד

פורסם
אני חושב שלא ירדתם לעומק מה שבני אמר.

אין כל אפשרות לעשות מחירון בארץ. לא בגלל שאנחנו ארץ פרימיטיבית יחסית לבריטניה, אלא בגלל שאנחנו ארץ הרבה יותר קטנה עם אנשים יותר עניים ומיסוי הרבה יותר גבוה.

בבריטניה קנו מראש בשנות השישים הרבה יותר וולבואים מבישראל שבה זה היה רכב למיליונרים. מהכמות הגדולה הזו שומרו יחסית אחוז גבוה יותר כי לאנשים היה כסף לשמר. כיום יש שם יותר אספנים כך שמספר אירועי הקניה/מכירה גדול ואפשר לחשב "ממוצע שוק".

כמו שבני אמר, כמה מכוניות כאלה נמכרו לאחרונה בארץ? כמה יש בכלל? כמות אפסית. מכאן שאין מחיר. השווי של האוטו הוא בדיוק מחיר המכירה.

ולא שקל מפונטז אחד יותר.

נמרוד

צודק ולכן לכל רכב אפשר להתייחס לפי מדד מיוחד\ספציפי מול המחירון החו"ל

ובכל מקרה המחירונים בחו"ל יתנו קנה מידה מסויים.

פורסם

נכון שרכב שווה את המחיר בו הוא נמכר ואם יש אדם בישראל שישים 50000$ על וולוו שכזו שיבושם לו ויהנה מכל שקל שהשקיע. יחד עם זאת,לדלת העם (כמוני) פשוט נחמץ הלב כיצד שיטת המיסוי על רכבי אספנות הופכת את שוק האספנות ללא-נורמלי. הדגם הנדון (שהינו נפוץ בעולם על שלל דגמיו שני קבורטורים,עשרה או מאה,לא משנה) נמכר תמיד נמוך יותר מהמחיר שהוערך כאן ע"י החברים.

בכל שבוע,אבל בכל שבוע בחצי שנה האחרונה,מוצעות E1800 בE-BAY כאשר מדובר בין 2 ל4 מכוניות (כולל ברגע זה בו מוצעת אחת במצב די דומה לישראלית הירוקה והחביבה ועוד אחת לשיפוץ) והנכם מוזמנים להצמד למכרז עד סופו. ספק רב אם היא תמכר ב5000$ ואולי,אבל אולי קצת יותר,לבקש פי 10 בגין "גיור" רכב זה טירוף, זה הופך את השוק ללא נורמלי,הופך את ההובי לחסר חשיבות ולקליקה די סגורה שבה תמיד רואים את אותן מכוניות ואותם חברים,זה משפיע לרעה על שוק החלפים וטיב בעלי המקצוע,מייקר את עלות אחזקת הרכבים וזה באמת כואב למי שרוצה להכנס למעגל אך חסרים לו סכומים כמו ההפרש של ארבעים ומשהו אלף דולר,ממש דמי כיס.

למי זה טוב,אולי לאוצר המדינה (לא באמת כי המס גבוה יותר אך הפעילות כתוצאה מיבוא אחזקת ושימוש ברכב אספנות קטנה יותר) וזה אולי טוב (ועכשיו אקבל תגובות נזעמות) למי שייבא כבר או מחזיק ברכב אספנות וגוזר את מחירו בהתאם. מדובר גם כאן ברווח מדומה שטוב לעסקה אחת בלבד ונשחק בגלל פעילות נמוכה של שוק הרכב. היות ומדובר בתחביב שתורם לנכסי העם הזה,מחמם את לב העוסקים בו והציבור בכלל אזי יש לקבוע שיעור מס נמוך יותר ועל מחיר הרכב בלבד,ניתן להאריך את תקופת ההחזקה הכפויה ברכב ל 5 שנים או יותר וכיו"ב. תשאלו מה חדש? כמובן שכלום,כתבתי,חלק מכם יסכים איתי,חלק אחר לא ובמפגש שיתקיים בעוד שנה תראו בדיוק את אותם הרכבים שראיתם החודש

כי הכל ענין של מדיניות :cry:

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
נכון שרכב שווה את המחיר בו הוא נמכר ואם יש אדם בישראל שישים 50000$ על וולוו שכזו שיבושם לו ויהנה מכל שקל שהשקיע. יחד עם זאת,לדלת העם (כמוני) פשוט נחמץ הלב כיצד שיטת המיסוי על רכבי אספנות הופכת את שוק האספנות ללא-נורמלי. הדגם הנדון (שהינו נפוץ בעולם על שלל דגמיו שני קבורטורים,עשרה או מאה,לא משנה) נמכר תמיד נמוך יותר מהמחיר שהוערך כאן ע"י החברים.

בכל שבוע,אבל בכל שבוע בחצי שנה האחרונה,מוצעות E1800 בE-BAY כאשר מדובר בין 2 ל4 מכוניות (כולל ברגע זה בו מוצעת אחת במצב די דומה לישראלית הירוקה והחביבה ועוד אחת לשיפוץ) והנכם מוזמנים להצמד למכרז עד סופו. ספק רב אם היא תמכר ב5000$ ואולי,אבל אולי קצת יותר,לבקש פי 10 בגין "גיור" רכב זה טירוף, זה הופך את השוק ללא נורמלי,הופך את ההובי לחסר חשיבות ולקליקה די סגורה שבה תמיד רואים את אותן מכוניות ואותם חברים,זה משפיע לרעה על שוק החלפים וטיב בעלי המקצוע,מייקר את עלות אחזקת הרכבים וזה באמת כואב למי שרוצה להכנס למעגל אך חסרים לו סכומים כמו ההפרש של ארבעים ומשהו אלף דולר,ממש דמי כיס.

למי זה טוב,אולי לאוצר המדינה (לא באמת כי המס גבוה יותר אך הפעילות כתוצאה מיבוא אחזקת ושימוש ברכב אספנות קטנה יותר) וזה אולי טוב (ועכשיו אקבל תגובות נזעמות) למי שייבא כבר או מחזיק ברכב אספנות וגוזר את מחירו בהתאם. מדובר גם כאן ברווח מדומה שטוב לעסקה אחת בלבד ונשחק בגלל פעילות נמוכה של שוק הרכב. היות ומדובר בתחביב שתורם לנכסי העם הזה,מחמם את לב העוסקים בו והציבור בכלל אזי יש לקבוע שיעור מס נמוך יותר ועל מחיר הרכב בלבד,ניתן להאריך את תקופת ההחזקה הכפויה ברכב ל 5 שנים או יותר וכיו"ב. תשאלו מה חדש? כמובן שכלום,כתבתי,חלק מכם יסכים איתי,חלק אחר לא ובמפגש שיתקיים בעוד שנה תראו בדיוק את אותם הרכבים שראיתם החודש

כי הכל ענין של מדיניות :cry:

ספיידרמן אני מבין לליבך. אבל יכול להבטיח לך שאילו היה בידך רכב (פיאט ספיידר למשל) היית משנה את דעתך מן הקצה אל הקצה. :!:

פורסם

שוק זה שוק ואתה יכול לדמות את שוק אספנות הרכב כאן לאספנות בולים או כל אספנות אחרת, להוציא את העובדה שלמכונית אספנות יש גם תשואה שלילית, כי להחזיק רכב כזה, ולא משנה בכמה קנית אותו, זה עולה כסף.

לגבי האינטרס כביכול שיש לי או לדור שלי באספנות להחזיק את ההובי בתוך קליקה סגורה, זה לא מדוייק ובכלל, זאת דרך מחשבה מאד נוחה למי שרוצה לחשוב ככה. אתה באמת חושב שיש כאן מעט מכוניות המועמדות לאספנות? אתה באמת חושב שכל המכוניות צריכות לבוא מייבוא? מה עם חיפושיות? וולוואים, דארטים ווליאנטים? ובטח יש עוד, שאתה יכול לקנות בפרוטות? שכחת? ומה לעשות שנכון, בגילי המתקדם (56) אני יותר עשיר ממה שהייתי בגיל 25. זה לא פשע וזה מאפשר לי לקנות רכב "יוקרתי" יותר, למרות שאת המוסטנג קניתי בגרושים לפני 15 שנה, ממש כמו שאתה תוכל לקנות היום חיפושית בגרושים שתהיה אולי, שווה המון כשתהיה בן 56.

אל תצפה מהממשלה שתוריד מיסים. חוק רכב אספנות קצת נכפה עליה בעקבות המאבק של המועדון, והוא נגזרת של חוק רכב מיושן...מכל מקום, לא "הקליקה" קבעה את גובה המיסים.

שים לב גם שלא קיבלתי תשובה מדוייקת בכמה נמכרה הוולוו 121 או 122. אני בטוח שזה הרבה יותר זול ואם אתה לא רק מקטר אלא מוכן לעשות עבודת רגלים, אני בטוח שתוכל למצוא כזאת לשיפוץ (אבל עם רשיונות מסודרים ובמצב בסיסי סביר) בפחות מעשרת אלפים שקל.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

ראשית,אם הייתי רוכש רכב אספנות במחיר גבוה נכון שהייתי רוצה לשמור על השקעתי ועל מחיר הרכב,אין לי טענות בענין זה לאף אחד. אשר לקליקה הסגורה,לא התכוונתי לכך שהחברה רוצים בכך,נהפוך הוא,הקליקה היא תוצאה של הקושי לרכוש (ולתחזק) רכב אספנות. מה שנרשם,נרשם מתוך כאב אמיתי כי מה לעשות וכאשר עסקאות רלוונטיות לגביי נסגרות בארה"ב בין 1500 ל 2000 דולר אני צריך להכפיל את זה פי 4 כדי להנות מזה כאן. כאשר עובדים למעלה מ10 שעות ביום גם אין המון זמן ל"עבודת רגליים" ובנוסף גם מהעבודה לא יוצא כלום אחרי שמחצית נלקחת כמיסים שונים שלצערי לא בטוח שדווקא אני או החבר הממוצע כאן בפורום או במועדון נהנים מהם.

בשורה תחתונה,הייתי רוצה להנות גם אני מהיכולת הכל כך מובנת מאליה בארצות מתקדמות (באמת) שאדם מהישוב טרם גיל הפרישה יוכל לממן תחביב מבלי לפשוט רגל.

אבל,לא אבדה תקווה... אני גם מחפש וגם חוסך

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...